Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Nagyon tetszett! Kellemes beszámoló lett!
[ Szerkesztve ]
-
swado
tag
Grat hozzá! Kérünk még ilyen finomságból!
[ Szerkesztve ]
Folding@Hungary (Team Number: 43299) http://folding.stanford.edu
-
gaborbol
őstag
Koszi szepen!
-
horush
addikt
Nagyon jó beszámoló, sok képpel
-
Mhalacka
csendes tag
Szuper lett!
-
Ace owner
addikt
Párizsba is kocsival mész? Jó cikk lett, kedvem támadt utazgatni.
Galaxy Fold 4
-
zoo8800
veterán
Vó'tam én is...
Nosztalgia...A képek tényleg szart sem érnek a vízesésről. Semmit nem ad vissza az érzésből. A Niagarát nem látni, hanem érezni kell
[ Szerkesztve ]
rip and tear, until it is done
-
Vakegérke
félisten
Jó neked, nincs tériszonyod. Én megpusztulnék azoknak a tornyoknak a tetején. Na, ha még üvegből is lenne a padló...
Jó a cipőd.Ja, és az írás is tetszett.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Benőke
őstag
Mondjuk dolgozni voltam kint 1 hétig, de körbenéztem szintén.
Annyi különbséggel, hogy Niagarára és Torontóra is jutott egy egy napÉrdemes elmenni az biztos, a képek csak képek.
Ahogy fentebb írva vagyon érezni kell a Niagarát nem csak látni.1 nap alatt azért húzós volt.
THX.
Jó kis beszámoló! -
talmida
Közösségépítő
Kitűnő kis beszámoló! Gratulálok a szép képekhez és a sok élményhez!!
IN GOD WE TRUST!
-
Skyline15
tag
Tetszett nekem is ez a beszámoló
Én 1 hónapja voltam Párizsba, ha gondolod felveszlek msn-re és említek 1-2 helyet
(Hozzátenném hogy 25km-t gyalogoltunk 1 nap Párizsba, csak hogy lássuk az egész város hogy néz ki[ Szerkesztve ]
"- Nagyapa, Te hős voltál a háborúban?. - Nem de örülök hogy hősökkel szolgálhattam."
-
-
keIdor
titán
Jártam már kétszer is Párizsban. Must see: Eiffel Torony és mellette a Champ de Mars park, egyél ott valamit, csak úgy érdemes üldögélni is kicsit, jó zene megy ott mindig, ezt most csináltam nyáron, mármint a videót. Szembe a toronnyal van egy szép palota is, azt is nézd meg. A toronnyal szembe a másik irányban meg ott van ilyen emlékmű szerűség, üvegre minden nyelven, ami létezik ki van írva a "béke" szó. Utána irány északra a Champs Elysées és a Diadalív. A Diadalívtől északra-nyugatra lesz az üzleti negyed, dél-keletre pedig a Concorde tér és tovább mész, akkor a Louvre. FIGYELEM: csak a Louvre szánj 1 napot, de mivel nincs ennyi, így az felejtős, csak kívülről sétáld körbe. A toronytól keletre találod az Invalidusokat és Napóleon sírját. Többre sajnos nem marad időd, de a lényeget meg tudod nézni.
A toronyra órákat kell várni, hogy feljuss.Ha gondolod töltök fel képeket.
A bejegyzéshez pedig, nagyon irigyellek, Európában sok helyen megfordultam már, de Észak-Amerika még nem jött össze, de nagyon nagy álmom. Főleg mondjuk a nyugati része a Sziklás hegységgel, Kaliforniával, Oregonnal, Washingtonnal és persze a Kanadai Brit Kolumbiával. Nagyon megnézném még a Grand-Kanyont is, Vegas-t (mondjuk ott csak azt nézném mim nem lesz). Remélem a következő 5 évben sikerül valahogy kikeveredni.
Sok szerencsét Párizshoz.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Harigata
tag
Szép helyek vannak arrafelé.
A képek is nagyon jók lettek.
Szerintem Párizsra 24h nagyon kevés lesz.
Oda minimum 1 hét kell. Pl. csak a Louvre végigjárása több nap.A Niagara vízeséses képeknél milyen épület áll a háttérben?
[ Szerkesztve ]
-
Harigata
tag
Több képen láttam szélkereket.
Ott ennyire nyomják a megújuló energiahasznosítást?
Mennyire általános arrafelé a "vidámparki" hangulat? -
marcus14
tag
Nagyon jók a képek Kanada jó kis hely
"Az élet egy Szerencsekerék rajtad áll hogyan Forgatod"2pac
-
gaborbol
őstag
Esetleg kamionnal
Szivem szerint azzal mennek, szeretek vezetni.Parizs->gyalog, viszont par napra ra kiugron nemetbe kocsival egy napra.
Koszi szepen mindenkinek, hogy elolvastatok!
Ami nekem lejott az az, hogy nagyon tiszta, a masik feltuno dolog: nem lattam rendort szinte egyet sem.
Usaban jartok, a turista latvanyossagok kornyeken 50 meterenkent vagy egy rendor minimum. Itt egy darab bringas rendorcsajt lattam a vizesesnel, es egy motoros rendort kozvetlen a hatarnal amikor elhagytam Kanadat, megsem volt balhe sehol, meg csak egy hangos szo sem.
Lehet csak a veletlen muve, de igy alakult.
Keledor Papa: A torny es a Champs Elysées van eddig a listaban, nincsenek nagy elvarasaim a kevesebb neha tobb. Este szeretnem majd megnezni a tornyot, egy jo helyre beulni reggelizni meg majd este vacsizini, ennyi nem tobb. kepek johetnek, szivesen megneznem oket!
A gyaloglassal nem lesz gond, ma teljesitettem a Baltimore fel maratont 1:53 perc alatt majd dobok arrol is kepeket. Eletembe nem futott meg utanam 5000 no
[ Szerkesztve ]
-
8nemesis8
veterán
Jó volt olvasni az élménybeszámolódat, kicsit olyan volt, mintha ott lettem volna én is.
-
Touch-ko
őstag
allat kis post lett!
-
BMWFan
senior tag
Jó írás lett,gratulálok!
-
keIdor
titán
Louvre
Louvre 2
Kis diadalív a Louvre mellett
Torony a távolban
Concorde tér
Szajna
Inv
Tower again
Én a toronynál
Megint torony
Peace
Again
Torony és Invalidusok közt félúton
Kanadai követség
Megen a Szajna
Louvre megint
Notre Dame
Szemből
Hátul
A távolban
Diadalív - itt lemerültem, másik géppel készült (meg első alkalommal, 2010-ben és 2011-ben is voltam)Több száz kép készült, de most csak gyorsan válogattam párat. Na és Németországban merre mégy? Ha csak úgy választottad, akkor szerintem ha akarsz szebbet látni, akkor Dél-Keletnek indult, le a Mont-Blanc-hoz, majd Monaco-ba és ha már ott vagy, nézd meg Nizzát is. Ha utána nagyon ráérsz irány Róma, ott tavasszal voltam idén. De persze Németországban is vannak szép helyek, ha a francia-német határon akarsz átkelni, akkor nincs messze Frankfurt pl.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Benőke
őstag
Amit én láttam belőle az egész ország ilyen.
A nagyvárosok utcáin Torontó -ban is van kosz de takarítanak rendszeresen.Mikor kint voltam épp valami focimeccs előtt egy koncert volt a CN Tower előtt.
Iszonyat tömeg, és valami Rock banda nyomta. Mikor vége lett a muzsikának bevonultak a meccsre az emberek. Térdig érő kosz maradt mint a koncert helyén. Ekkor megragadtam az alkalmat és a CN -be mentem fel így lényegesen kisebb volt a sor. Mirelejöttem2 óra múlva sehol egy eldobott műanyag pohár, pedig vedelték a Steam Whistle -t. Egy helyi sör. Egész jó melleslegElmentem egy kisebb vízeséshez is Torontótól nem messze. Dundas város mellett. Ugyan az a rendezettség a kisvárosban is. Tiszta volt minden.
Mondjuk novemberben voltam
Egy kisvárosban voltam és utolsó nap a az utolsó vacsorát egy étteremben akartuk megejteni ahol az egyik pincér csaj egy Erika nevű magyar csaj volt Úgyhogy én magyarul rendeltem
-
Benőke
őstag
Idén voltam kint én is.
A sorban állást meguntam egy időre.De felokosítottak, hogy egy csomó helyre előre meg lehet venni a jegyet. PL az Eifel toronyhoz is. Sőt időpontra is lehet menni. Persze 1 hónappal előtte kell foglalni.
Vagy nyitás előtt 30-60 perccel a helyszínre érni és akkor jóval rövidebb a várakozási idő.Minden hónap első vasárnapján ingyenesek az állami múzeumok Párizsban. A Louvre -is.
Ilyenkor amit meg akartok nézni oda érdemes nyitás előtt kimenni legalább egy fél órával, mert iszonyat tömeg van. Így mentünk be a Louvre -ba. Amit szerettem volna azt megnéztük. Délután 4 kor már a bokánkat is legyalogoltuk.Versailles -be is érdemes esetleg kimenni. De a kastélyba nem annyira. Eleve zúzós a belépő, és iszonyat tömeg van 2 óra sorban állás ha nyitás előtt érsz oda ha utána akkor 4 óra sem lehetetlen. Neten előre lehet jegyet venni és akkor csak 1 óra ha a kastélyba is be akartok menni. A kert hatalmas és azt is nehéz bejárni Azt nem mondják, hogy a pénztárak mellett vannak jegyautomaták is és soron kívül lehet ott jegyet venni a kertbe és külön a kastélyba. Ill van kombinált jegy is azt hiszem 25 EUR/kop. (HA valami extra kiállítás van akkor minden drágább.) A kertbe viszont külön kapun keresztül lehet bemenni csak úgy nem kell sorban állni. Csak erről nem szólnak semmit... Mert jobb nekik ha kipengeti mindenki legalább a kombi jegy árát
-
keIdor
titán
Versailles-ban még nem voltam, arra sajnos nem volt idő. De egyszer azt is meg szeretném nézni. Nagyobb a kert, mint mondjuk Schönbrunn?
Szerk.: Itt Európában, ahol jártam szerintem Ausztria, Svájc és Németország (inkább NSZK része) a legrendezettebb. Gondolom Kanada is ilyesmi, nem?
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
blueMerle
veterán
Őszintén szólva én Párizsban abszolút nem ezeket tapasztaltam.
Mi 3 éve voltunk augusztusban, az Eiffel toronyhoz 5 azaz öt perc volt a várakozási idő délelőtt 11 körül, egy kellemes szombati napon.
A Versailles kastélyba és kastélykertbe valóban kicsit tovább tartott bejutni, de az sem volt több 15 percnél pedig rengeteg ember volt. A jegy fogalmam sincs mennyi volt, nem emlékszem már rá de az tényleg húzós. Nem vagyok az a nagy múzeum-látogató típus, de Versailles nekem egy picit unalmas volt.
Mi leginkább a Disney parkban (Dinseyland) voltunk ami a közhiedelemmel ellentében nagyon nem Párizsban van, onnan jó fél-egy órányi autókázás forgalomtól függően. Arra viszont emlékszem hogy a Disneylandbe és a Disney Studioba a kombinált belépő 52 EUR volt (most nem tudom mennyi lehet) de egy nap végképp kevés arra hogy akár az egyiket bejárja az ember. Legalább 3-4 nap kell mindkettőre. Felnőttek egyébként éppúgy jól érzik magukat ott mint a gyerekek. Ráadásul a parkok előtt van a Disney World nevű hatalmas bevásárló és étterem park, ahová nem kell belépőjegy. Érdekesség hogy tele volt spanyolokkal
[ Szerkesztve ]
-
donat_sz
senior tag
nosztalgikus hangulat fogott el 3x láttam már a vízesést és Torontót (télen és tavasszal) mindig lenyűgöző élmény volt mindkettő.
Torontóban a CN torony visz mindent, de azért van még pár dolog amit érdemes megnézni Torontóban (pl. Casa Loma, Hockey Hall of Fame) vagy a körnéyken egy vásárt Ámisokkal!A kaja és a sör viszont mindenhol jó volt, akármelyik étteremben is próbálkoztam eddig.
-
Benőke
őstag
Schönbrunn? Ott meg én nem voltam
Íme egy kép. Amit látsz az mind a kert. Sőt egy jó nagy része nem is látszódik... Talán látszódik a mérete.Van idejük és pénzük, na meg igényük is arra hogy rendezett legyen. Igen Németországban is minden rendben van. A különbség hogy Kanada egy állama is nagyobb mint egész Németország és csak 35 millióan élnek az egész országban. A Németeknél meg 80 Millióan laknak
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Igen, Kanadában még mindig rengeteg érintetlen terület van.
Schönbrunn - Bécs egy köpésre van Magyarországtól, mindenképpen nézd meg ezt is.¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Bobrooney
senior tag
Grat! Jó írás Rem Párizst is leírod majd!
-
urdongo
tag
Jó kis cikk... bár nekem túl pörgős lett volna ez a 24 óra. Valamint a cikk címét sem érzem egészen helytállónak hiszen jóformán Torontóra és környékére korlátozódik az élménybeszámoló, ami logikus is hiszen 1 nap alatt nem futhatja többre egy csaknem Európa méretű országról lévén szó.
Viszont nálam Kanada az óriási erdőinél és tájvédelmi körzeteinél, a nemzeti parkoknál kezdődik....amikhez úgy vélem több hónap szabadság is kevés lenne.
Persze irigyellek... én még nem jártam amerikai kontinensen sem.
-
BlackPriest
őstag
gratula, jó volt olvasni
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
Hunork
veterán
Szia!
Én meg akkor ezennel szeretnék neked gratulálni! Jó lett minden, és a képek is illenek! Go Párizs és írjál majd! Grat!
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
gaborbol
őstag
Köszi szépen mindenkinek, még egyszer
Ez a dolog arról szólt csak, hogy van hogy az embernek mindennel tele van hócipője és csak úgy elindulna valamerre.
Tudom, hogy ezekre a helyekre hetek sem elegek, nem hogy orak, de nem ez a lenyeg. Ez csak egy pillanatnyi erzesrol szol, ott lenni, elvezni, kiengedni a gozt, aztan lelepni.
Parizsig mar csak hetet kell aludni
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Te az USÁban élsz?
-
jericho69
tag
Nagyon jó kis beszámoló lett, végig lekötött
-
titán
Jo kis utad volt, grat! Viszont a benzint elszamolhattad, mert epp ma neztem marylandben is 3.40 korul van, igy 190ft.
-
JanFe
aktív tag
Koszi a beszamolot, tetszett, kivancsian varom a parizsi beszamolot is
"There is nothing permanent except change"
-
Pallli
tag
Nagyon tetszett a cikk, és erről az Erdélyi/ Bulgáriai utazásom jutott eszembe. Debrecenből Gyergyószentmiklósig 470 km kis kitérővel, ez a román viszonyok és a Tordai hasadék látogatásával együtt kerek 12 órás út volt. Gyergyón egy éjszaka, majd Júl 4-én reggel 7!!! fokban inultunk tovább a Bolgár tengerpartra. Na akkor kezdem el gondolkodni, hogy nyár az ilyen??? Szóval reggel indulás tovább Nessebar-ba, még 600 km, és további 12 óra kocsikázás. Ekkor szintén a román viszonyok lassították a tempót, pedig teljesen új, jó minőségű úton jártunk. Az egész 10 napról én is tudnék írni egy összefoglalót (lehet fogok is), de itt a hangsúly a 2x2x12 órás kocsikázáson van, életemben nem vezettem ennyiket egyhuzamban. Össz-vissz 3000 km... Akit érdekel egyébként tudok tippeket adni erről a két országról, a helyszínekről, látványosságokról.
U.I.: Mégegyszer, nagyon jó a cikk, egyszer szeretnék eljutni én is arra a környékre.
We like our RAM like we like our women - fast and cheap
-
lesaux
veterán
Tetszett. Látom, Te sem vagy normális, és ez a legmélyebb tisztelen hangján mondom.
-
janos1988
addikt
Egy hajos becsonakazas mennyit kostal a vizesesnel?
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
horush
addikt
Mi Csíksomlyóra szoktunk járni, tőlünk (Vác mellett lakom), az pár megállóval egybekötve kb. 14 óra.. Reggel 7-8-kor szoktunk indulni, s mivel a Búcsú miatt nagy a forgalom, ezért rohadt sok idő, amire odaér az ember, mindenféle kis falukon, városokon keresztül, pedig csak ~700km.. Mondjuk mostmár legalább Kolozsvárt el lehet kerülni autópályán, régebben mindig az volt a leghúzósabb, volt, hogy 2-3 órába is beletelt, mire átértünk rajta. De ettől függetlenül szerintem simán vállalható 1 nap vezetés, főleg, ha megéri amiért megteszi ezt az ember.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Igen es is itt elek, USA, Maryland.
Lauda: Nem tudom mirol beszelsz, 190-et irtam Koszi szepen, nem tudom miert irtam 130-at, javitottam.Igaz amikor tankoltam az $3.15-ert ment meg, most megint megy fel az ara.
janos1988 Nem draga szerintem, 13-16 dollar korul van ha jol emlekszem.
Koszi szepen mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
wii90
tag
Grat nagyon jó beszámoló! Jó ilyen írásokat olvasni.
-
No.01
őstag
Miert nincs tobb ilyen iras a PH-n...?
-
szki
őstag
Ez egy remek élménybeszámoló! Igazi kuriózum itt a Logouton!
"...Kanadában nem csak az épületek és a mértékegységek európai beütésűek, hanem a benzinárak is..."
De legalább van járdaVárom a Baltimore félmaratoni futásról szóló írásodat is, és majd a párizsi kiruccanásról is!
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Te is errefele elsz,vagy csak latogatoban vagy?
zolikaDB: Roviden-tomoren, foiskolas koromban volt egy lehetoseg kijonni gyakornoknak egy ceghez, ott felajanlottak hogy szponzoralnak, ha maradni akarok.
Akartam, azota sokminden eltelt, informatikuskent dolgozom egy kis helyi cegnek, szeretek itt elni, es szerintem maradok is itt ahol vagyokJicsit el vagyok havazva, mert meg a baltimore-os dolgon dolgoztam ,kozben meg mar keszulodok Parizsra meg a hazalatogatasra, de a melohelyen is probalok rendet rakni, szoval van egy kis porges.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Jelenleg washington dc mellett tartozkodom, de nem sokara zuzok asszem haza. Bent volt a tervben, hogy meglatogatlak, de nem ugy alakultak a dolgok, ahogy szerettem volna.
Bar ha van kedved megadom a cimet, holnap meg biztos itt leszek. Hozhatsz egy uveg whiskeyt is.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- Projektor topic
- Interactive Brokers társalgó
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Filmvilág
- Ukrajnai háború
- ASUS notebook topic
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
- Cooler Master NR200P
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Új Windows 7, 8.1, 10, 11 telepítő pendrive-ok, pendrájvok és telepítőlemezek, DVD-k
- Seagate 8TB kulso hdd USB 3.0
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest