- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
Vista Business x64 van fent a gépemen (legális, SP1-el), és tökéletesen valamint nem utolsó sorban gyorsan fut. mondjuk nálam nem merül ki annyiban a Win telepítés, h DVD be, felmegy, driverek és kész...
igenis oda kell figyelni rá, és akkor lehet egy gyors és stabil rendszert varázsolni a Vistaból. (ok, lehet mondani, h ilyen vason könnyű, de nem mindíg volt ilyenem, és 2GB RAM-mal is teljesen korrekten használható)
-
cizoe
őstag
válasz
BabLeWeS #155 üzenetére
Ha csak a design miatt kell, íme: (xp-re) http://www.crystalxp.net/galerie/en.id.130.htm
-
BabLeWeS
csendes tag
nekem is volt vista home premium-om de én nagyot csalódtam benne... jjó volt az hogy nem kellet csak a hangkártya driverét leszedni a netről de másnap meghalt miatta a netem (csak csatlakozni akart...) és nagyon belasúlt, pedig nekem is tetszik az új vista dizájn de nekem nem tünt megbízhatónak
-
bylow
senior tag
sziasztok!
kell valami extra a vista mellett hogy fenn legyen a gépen ha játszani akarok?
most vettem két hete 1 notebookot, és fagynak rajta a 3D-s dolgok.
igazábol se xp, se vista-val sem mennek.
már mindent próbáltunk frissíteni, úgyhogy ilyeneket ne ajánljon senki, hogy Forcewar-t frissebbet , meg hasonló, mert már kizárólagosan GO szériás Geforce8400-as hoz valót is szereztem !!! -
PiciKenny
senior tag
nájsz írás, grat az írónak, gondolkodóba estem azáltal amit itt leirtatok, hogy anyuáltal( tanár) igy kb 5e ft ért megvehetnénk, suli által a vista enterprise cuccost,végülis "elvileg" stabil, sp1 es szép stb stb..csak h sok gamet lelasít, hm..CS WoW Gw. ezeket csak nemfogja
sztem lehet átváltok Vistára..bár még csak álom
-
Lator
tag
Hát ez hihetetlen! Nah rászántam magam és feltettem a laptopomra is a Vista-t...
HÁt ez kellemetlen meglepi volt...
Az intel .... mondom még1x az INTEL! nem adott ki drivert Intel 910 Express-es csiphez így buktam az integrált videókarit! Óriási...
Azt gondolná az ember, hogy egy ekkora gyártó azért erre figyel... (nem olyan régi "csip" szerintem!)
Van egy laptopom 1,8-as Dothan, 1GB DDR, 80Gb Sata, DVD-RW, WIFI.... blabla... (nem a 99.000-es ..) és láss csodát az haggyán hogy no Aero! De egyetlen olyan dolog sem ami 3D gyorsítást igényelne...
A Hangkártya is 2 hét nyomozás volt... de az legalább meglett!
De a VGA..
És mit mondd az Intel...? Nem is lesz amíg az I915-höz nincs normális driverük.. utánna esetleg...
Ők nem tudták, hogy lesz Vista?
Szóval majdnem sírtam ...
Nevettségesek!... sztem -
-
Damage
senior tag
válasz
VladimirR #62 üzenetére
Legális Vista Business-em van és most fikázni fogom!
Először is:
[link]
''Még többet szórakozhat
a három új extra játékkal: Sakk, Madzsong és Inkball'' Mindkét Business verziónál ott van a pipa. Ehhez képest egy játék SINCS fent! Nem olyan nagy gond, mivel bárhonnan szerezhetek jogtiszta freeware sakk progit, de akkor ne írjanak hülyeséget a Microsoft oldalán.
Nem megy alatta jó pár régi játék. Ami elindul Vista alól az jóval lassabb, mint XP-n. Az IE7 sokszor leáll (felajánlja, hogy újraindítja kezdőlappal, Firefox rlz). 1-2 apró idegesítő hiba, ami csak újraindítás során jön helyre. Már bánom, hogy nem Xp-t (SP2) vettem.
Szerk: Jah, és hülye barom vagyok, hogy szidom, mert jogtiszta! (laptop mellé adták)
[Szerkesztve] -
norcii
csendes tag
Vagy talán a Paragon Partition Manager 8.5 Ez is Vista kompatibilis.
Mellesleg a vinyó miért pörög szinte mindig, amikor a rendszer ''üresjáratban'' van?
Az én tippjeim:
1., Windows Defender miatt
2., vagy a System Restore mentéseit végzi ilyenkor a rendszer (Visszaállítási pont)
Néha nagyon idegesít a dolog, de többször állítottam már vissza régebbi állapotot gond nélkül, szóval megbocsátható. -
hucsikoi
senior tag
Sziasztok.
Milyen particiókezelő progit használtok vistához? -
ploteus
aktív tag
A sok panasz áradatnak az oka a rendszert beállítani nem tudó emberek kérdései és a Vista kissebb számban előferdülő driver és kompatibilitási problémái.
Mindkettőhöz idő kell, és megszűnnek részlegesen, ahogy megismerik a Vista-t, megjelennek a beállítási GUID-ok, és a driver mizéria is lecsendesül. Fél év. -
frunzy
csendes tag
Na erre tessék gombot varni.!
A maganak kreált mini Vista-m alatt szivózik a daemon tools.
A már emlitett üresjárati proci terhelésröl van szó.
Namár most ha fent van a daemon,akkor tapasztalható a jelenség.Mégpedig 30% alá nem nagyon megy a procit terh.!Ha kilövöm,hogy ne induljon el bootolásnál akkor is ugyanez a helyzet sajnos.Ha uninstall,akkor mondanom sem kell,tökéletes a mutatvány.
Na most mi van?
Egyedi a helyzetem vagy vannak mások is igy?
Egyenlöre még nem néztem ennek utána,de ez a következö.
A story.
Tehát a vlite progiba beálitottam,hogy az ultimate verziot akarom majd kiherélni.
Ezután mindent kiszedtem belöle(sajnos fejböl már nem emlékszem mi volt a nevük angolul).Az oldalsáv maradt meg ami fontos.Ez telepités után ugy néz ki,hogy 5,2 gigát rak a hdd-re és maga a telepitö is csak 2,5 gigát foglal a dividin.Telepités után a ''program files'' mappában 7 darab almappa található és ebböl is a WMP11 és a msm fölösleges.A vlite-ba kapásbol kilehet kapcsolni az UAC-ot az aero-t pedig be lehet kapcsolni.Ezeket én nem tettem meg.Az UAC-ot utána kapcsoltam ki.Számomra ez megint 1 nagy baromság az aeroval együtt.
Természetessen itt már jelentkezett a már emlittet hiba.Ezért kikapcsoltam azt a bizonyos ''elötöltö'' programot(töltögessen Billnek ne nekem).És láss csodát,az üresjárati proc. terh. 2-4% marad tartóssan,persze miután betöltött mindent.
De,most újabb problémával találtam szemben magam.Majd lesz valami
Még 1-2 dolog:
Kiszedtem a defendert is,de telepités után akkor is jelen van és müködik.Csak azt nem tudom minek.Ez valami kémprogi eltávolitó ha jól tudom.Gondoltam próba.Frissités le majd vizsgálat,azt mondja a minden ok.Tényleg?Bár még nem próbáltam,de 1 ad-aware tuti biztos fog találni vagy 5 bigyót.
Mivel 2 partició van a vinyón mindkettöre tettem vistát,1 home premium,2 saját herélt ultimate.Na most mindig az lesz a c meghajtó amelyik vistát elinditom.jelen esetben a heréltröl irok ami a d-re lett rakva,mégis most ez a c.Én nem tudomhogy a xp tudott-e ilyet,mert sosem próbáltam.Tehát lehet,hogy ez csak nekem új.
Vista Ultimate extrák: Ezt is megnéztem,sok értlmét igy elsö nekifutásra nem látom.Frissit majd azt mondja ez meg az elérhetö lett számomra(valami +game és bitlocker vagy mi).Hát talán egyszer majd nekem is nyújt valami hasznosat.
Egyenlöre ennyi.
A Vistát csak saját igényeminek alkitom,ezért ne szóljon meg senki ha durvábban leszólok ezt azt benne! -
frunzy
csendes tag
The Story.
Úgy adodott,hogy eladtam a desktop pc-met baromijó áron.Vettem egy notit magamnak.Ezt azért mondom,me a nejemnek is van notija.Az frankó,bevált és nekem is tetszett a dolog.Jó a játék az felejtös lett,de hát én amugy se nagyon birizgáltam.Kezdödtek a gondok.Notit kinéz(linux van hozzá,nem rajta!)-megvesz-hazavisz-kicsomag-XP telepités-HOPPÁ! driverek azok nuku-fejvakarás-netre fel a másik géppel,legalább 1 wlan drivert lehúzni,utána a többi meglesz gondoltam.
Meg is lett csak valahogy nem az igazi.Mondanom se kell a Fujitsu oldalán csak Vista driverek voltak elérhetök.De,a lényeg hogy a noti forgalmazója felrakta az oldalára az xp drivereket.Ezt is leszedtem,persze ugyanaz.Nem ugy müködik a dolog ahogy kéne.Föleg a touchpad és hangdriver.Hát nem maradt más hátra,Vistát fel!
Kezdtem rögtön 1 Ultimate verzioval.
Elsö ránézésre tetszik,baromi látványos(ez csak az én véleményem).Második nekifutás.
WMP 11 na ez 1 rakás szarfosgané,már xp-n is volt hozzá szerencsém.A 10-est nem lehet ráoperálni??Lényegében az összes xp-n használt segédprogramom fut a Vistán,ez fasza.Persze azért már 1-2 dolgot beújitottam.
Nah kéremszépen a Vista mindjárt látott mindent,de azért felraktam a drivereket mert hát azért az kell.A touchpad tökéletes.A hang drivert nem raktam fel,mert utána sokkal halkabb lett.Na ezt se nagyon értem.És most jön a lényeg.Ez az oldalsávos nyalánkság nagyon tuti,használom is,szépen kiraktam a procifigyelö alkalmazást is.Arra lettem figyelmes hogy üresjáratban is tekeri a procit valami mint a hétszentség.Hát mondom ez nem jó.Ekkora fos a Vista vagy a gépem.Haver mondja:hát mit vársz 1 laptoptol,celeron 1,7-es proci 1,5 gb ram meg különbenis sokkal lassabb mint 1 asztali.Hát oké mondom.Ennek ezt nem szabad csinálnia,én kifogom deriteni miért van ez!
Mondanom sem kell ezért sem ment rajta semmi rendessen(itt az általam próbált filmre gondolok,azóta már végig néztem ezen a gépen).
Mivel már késö van,holnap folytatnám ha valakit érdekel(az jelezze)
Ez nem kamu tényleg faszán müködik nekem(már).
Nem kell hozzá más csak a VLITE nevü progi. -
Lator
tag
Néhány tapasztalat!
NF7-S V2.0/3200+ Barton/HIS 9800Pro/1GB DDR400 stb...
Mindent felismert és ment is... persze úgyahogy.. Csak Open GL no D3D
A hangkártyának a kezelése 1db csúszka volt(nesze neked NForce)
Egyébként minden ment és nem akadt, nem volt lassú, nem fagyott meg...
A Vista nem rosz (lesz még jobb is csak szervizcsomag kérdése!) az Abitnak és az nvidiának sem volt drivere a hangkártyámhoz így sajna maradt az XP-s driver... Ezzel most megy van hangja csakhát sok állíytási lehetőségem nincsez nem vista hiba...
Viszontegy dolgo volt maivel meggyűlt a bajom... Ebebn segíthettek ha tudtok és megköszönném!
Feltettem a legújabb D-Toolst amit találtam de sajna szétfagyasztotta a Vista-t System RestoreAztán Alcohol 120% hát az felment csak épp nem hozott létre virtuális lemet ...
Megoldás volt erre valakinek? Vagy csak én voltam Luser User?
THX -
norcii
csendes tag
Azért a BS Playerrel is vannak gondok több felhasználó esetén. Nekem pl. ha mezei user-ként vagyok bejeltkezve, rendszergazdaként kell elindítani a BS-t, különben kb. 5 másodperc után fogja magát és bezárja a lejátszót. Lehet hogy egyedi probléma, de mindenesetre érdekes.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
horvathkrisz #129 üzenetére
Igen, ennyire megbizom bennük.
Van antivirus szoftver a gépen, de nem fut és havonta egyszer azért végzek egy keresést. -
horvathkrisz
addikt
''én csak a gyári biztonsági szoftvereket használom (lásd fentebb) és semmilyen problémám nem adódott még, a rendszer nem lassul, nincs kémprogram és vírus sem''
Hogy a South Parkból idézzek: (ugyanis erről a mondatról ez jutott eszembe)
''én soha nem szívtam drogot, úgyhogy tudom: a drog rossz!''
Kérdés:
Ha még nem nézted meg egy bevált virus- , vagy kémprogram keresővel, hogy mersz ilyet kijelenteni?
Vagy te ennyire vakon megbízol a micro$oftban? -
moonman
titán
''A lassulás amúgy sem szokása az új Windowsnak, 15-16 nap folyamatos menet és processzorterhelés után sem érzékeltem lassulást, minden pöccre indult''
lassan szólni kéne everest-éknek is, hogy a ''windows már több mint x napja fut, újraindítása javíthat a teljesítményen'' kb 10 évvel ezelőtt volt releváns. -
moonman
titán
annyit hozzászólnék, hogy nem az UAC ítéli veszélyesnek a winrar-t, hanem a winrar nincs felkészítve a csökkentett jogosultságú futásra és induláskor olyan műveleteket próbál végrehajtani, amit az UAC detektál, mint rendszergazdai tevékenységet és ezért dobja fel az eleváló promptot. szép lassan majd a programozók is megtanulnak az UAC-vel együtt élni és nem minden szart adminként futtatni.
-
törölt tag
par szo, amit sikerult kiprobalnom
vista home premium 64 bit
a 6600gt-met felismerte egybol, a wide monitoromat is, viszont wide felbontast nem engedelyezett addig, mig fel nem tettem az nvidia drivert, utana persze mar 3 meghajtoprogit is talalt a windows updaten
soundblaster au4-em van, driver felmaszott gond nelkul, mukodik is 5.1-ben, jatekok alatt meg nem probaltam, sot jatekot sem probaltam meg
a halokartyaval nem volt gond, bedugtam a kabelt es par perc utan mukodott is rendesen
s-ata vinyoval sem volt gondom
feltettem par 32 bites progit, koztuk par codec-et is, gond nelkul mukodnek, a filmek lejatszasa problemamanetes
ami nem tetszik: a media center nalam nagyon lassu, es nagyon maceras beallitani, sot, az on-line tv-radio adasokat/musortarakat nem is sikerult belonom, de majd probalkozom vele
asszem egyelore ennyi...
jah, nem, nalam az ''xp-s'' futtatas hianyzik, de billentyukombinaciora elojon a kis ablak -
cizoe
őstag
Vistának a krv. anyját hogy nem tdtak beletenni egy olyan drivert ami 9200es szérián direct3d- támogatást bármilyen formában használhatóvá tenné. Az az xddm driver nevetséges, az ati meg 9500+ ban nyomja a vistához.. Jójó nem egy mai kártya dehát wazzz....
-
hát visszatettem az XP-t, munkára jelenleg a Vista nem igazán alkalmas + szar, hogy szar a hangkari driver... Még nem éredt meg a hardcore használatra szvsz... Minden kicist lassabb volt nálam, mint XP alatt, és túl sok ramot zabál
[Szerkesztve] -
norcii
csendes tag
Üdv!
Szintén zenész boldog Vista tulaj vagyok, egyetlen problémám volt vele eddig, mivel 6200-es GeForce-om van és ha bekapcsolom az Aero-t, akkor nem tudok filmet nézni, mert nincs kép, csak a hang megy. Ezt a problémát még csak az Aero felület kikapcsolásával sikerült megoldani.Ezen kívül minden szép és jó!
-
eddie17
addikt
Na megoldottam a problémát. Most már teljes értékű vistát használok.
Első benyomás: nem rossz, bár furcsa, de nekem tetszik, nem is lassú, és még szép is
Eddig egy játékot próbáltam(spiderman 3) az lassab volt, mint xp-n, de nem sűrűn játszok, ugyhogy nem nagy érvágás.
Mod: ja és mindenhol mükszik az 5.1 még a youtube-os videók alatt is.
[Szerkesztve] -
eddie17
addikt
válasz
(Kolombusz) #116 üzenetére
Megkerestem, és tényleg, inaktív, meg kéne formáznom...
Miért nem gondolkodtam, mielőtt felraktam a Vistát... -
eddie17
addikt
válasz
(Kolombusz) #116 üzenetére
De az a gond, hogy olyan dolgok vannak rajta amik kellenének
Csak így fogja felismerni?
Mert sehol nem jelzi, hogy lenne, csak a bioszban látni, meg persze az xp, az látta rendesen... -
eddie17
addikt
Hali mindenki!
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy felraktam a Vista Home Premiumot, minden sikerült felrakni, de ha fene fenét eszik sem ismeri fel a 200gigás vinyómat. Csak a 30-ast, amin 2 particíó van. Sata driver-t már felraktam, hátha az a baj, de még így sem jó.
Van valakinek megoldása? -
feka007
veterán
Na jó, akkor ha már ennyire kérdezed, akkor itt a tervem
:
C2 Q6600-at tervezek, 1 vagy 2 GB RAM-ot ( a jelenlegi 2GB mellé), és persze egy jobb tápot, meg a nyárra való tekintettel egy jobb CPU Cooler, egy 8cm-es rendszerhűtő (vmi szép pirosan világító
), egy az oldallapra a proci hűtő elé, egy pedig a GTX kopoltyújára.
Nagyjából ennyi... -
nbk
aktív tag
a gyors keresés xp alatt is megy, csak fel kell ezt telepíteni:
[link] -
törölt tag
van itt vki aki esetleg 64 bites verziot hasznal es home premiumot?
-
Dr. Romano
veterán
Normális az szerintetek, hogy a Vista Starter Editon 6,2 GB-ot foglal?
És ha igen, akkor mik foglalnak ennyit? -
törölt tag
válasz
Menthirist #91 üzenetére
nem a programokat kell hibaztatni...
akinek creative kartyaja van, annak ott a cmss -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Menthirist #91 üzenetére
Szia!
A jetaudio kihasználja mind az 5 hangfalad. -
törölt tag
válasz
Dark Archon #99 üzenetére
remelem Vamp is olvasta a hsz-ed
-
Vamp
senior tag
Csöppet beleástam magam anno én is az új rendszerbe, hát mit ne mondjak, elvoltam
Először is, nem volt hajlandó semmilyen úton-módon felismerni az 1999-ban gyártott Intel hálókártyát (XP simán felismeri). A megoldást egy, az intel honlapján virító NT 4.0-ás driver jelentette, ezen azért röhögtem
Az meg, hogy az 512 ram mellet hogy futott, hát... Trackmania Nationssel tesztelgette, int. VGA-val (6150-es Nvidia). Azért az durva hogy game alatt swappel. Pedig nem egy nagy igényű játék.
Visszamentem XP-re. -
válasz
#54715584 #97 üzenetére
Szvsz otthonra a Basic Home jó, az eszi a legkevesebb memóriát, a többi ''extra'' program meg simán pótolható hardware-hez kapott szoftverekkel vagy ingyenesekkel. Persze lehet, hogy nem mostanában, de idővel ehhez is meg lesz minden, mint az XP-hez. S hogy nincs Aero felület? Minek?
-
Cseppet túloztam, na. Jó lehet még zenehallgatásra, irodai munkára, de legjobb szervernek, tűzfalnak, stb. A lényeg, hogy játékra 0 (Macintosh-ra is több játékot írnak), CAD alkalmazásokra 0.
Egyébként egy Knoppix Live CD-t akartam kipróbálni anno, de kiírt valamit, hogy nem ismeri a VGA-t, ezért el sem indult. -
törölt tag
koszonom az infokat, vegulis a business verzio az jo lenne, mert pont a media center nem kellene, viszont ha sikerul nehany atalakitas otthon, akkor viszont pont az kellene
mindjart megnezem a tobbi oldalt, mert meg csak az osszehasonlito tablat neztem -
-
válasz
(Kolombusz) #65 üzenetére
Jó, kicsit túloztam. Kérdés ki mire használja a gépét és ki mennyi időt akar az életéből arra pazarolni, hogy DOS-szerű parancsokat tanuljon be. De ettől én még nem fikázom a Linux-ot, OS-t (én tisztelem a nálam nagyobb tudásúakat), akármit és nem is nevezem csapásnak az emberiségre. Sokak életét megkönnyítette a Windows, s szerintem kevesen mondhatják el magukról, hogy képesek egyántalán felfogni egy olyan komplex oprendszer akárcsak működését, nemhogy forráskódját, mint az XP (avagy a téma tárgya esetében a Vista).
-
WN31RD
addikt
válasz
#54715584 #92 üzenetére
A Premiumban bizony nincs Remote Desktop (elég nagy szemétség szerintem egy ilyen alap funkciót letiltani nem is a legolcsóbb verzióban). A hálózat biztonságát és stabilitását nemigen befolyásolja, hogy melyik verziót használod. Az adatok vagy a teljes rendszer lementésére nagyon sok programot találhatsz, ingyeneseket is.
Egyébként a Vista Business-t megnézted?
Szerk.:
re #93: A Home Premium verzióban legfeljebb Remote Desktop klienst találsz, nem szervert. -
-
törölt tag
sziasztok, a vistas topicban meg nem kaptam valaszt, ezert bekopiztam ide is a problemamat
vegigbongesztem a microsoft vista oldalat, megneztem a vistak osszehasonlitasat, de vegulis nem jutottam semmire
szoval, a home premium es ultimate verziok kozott vacillalok, elobbi 30 mig utobbi 60-ba kerul, es az ultimate verzioban van nehany rendszerbiztonsaggal kapcsolatos progi, ami a home premiumban nincs benne - vedekezes hardverhibak ellen, halozati dolgok (halozati kozpont, tavoli asztal eleres), adatvesztes elleni vedekezes
viszont van par dolog, ami meg a premiumbol nem kellene
sztem eleg rosszul allitottak ossze ezt az osszehasonlitos oldalt, de majd jonnek az okosok es megmondjak
szoval ha home premiumot veszek, akkor nem lesz tavoli asztal eleresem? kevesbe stabil/biztonsagos lesz a halozat? nem tudok majd rendszert visszaallitani?
azert teszem fel ezeket a kerdeseket, mert a honlap alapjan pont ezek hianyoznak a premiumbol...
a valaszokat elore is koszi -
mondjuk ez elég vicces:
''Egyelőre legtöbb hangkártyánál úgy tűnik, nem lehet megoldani azt, hogy 5.1 -be szóljon minden (mármint, hogy mindegyik hangfal szóljon). Habár nálam is szól mindegyik hangfal a hangkártya tesztelő programban, sokaknál 5.1 -es filmnél is jó, de játékokban, meg zenelejátszáskor nem szól a többi..''
tesztnél tényleg szól mindegyik ahogy írtam, de még a WMP sem hajlandó mindet használni... Mák, hogy a PowerDVD 7 tudjaDe powerdvd-t használni zenelejátszásra.-.. vicces...
-
VladimirR
nagyúr
az en 2500+ bartom nem erzem, hogy barmiben is lassu lenne, s kellene a c2d, vagy x2, vagy barmi mas
tegyuk hozza, elso lepesben lebutitottam a feluletet, hogy ugyanugy nezzen ki az asztalom, ahogyan mar megszoktam win98se ota - ezekkel az animaciokkal, attunesekkel a sirba tudnak vinni, mikor nem azert kell varni, mert dolgozik a gep, hanem mert a pillanat tortresze alatti elougras helyett szepen, lathatoan elomaszik valahonnan egy ablak, majd elveszti attetszoseget, bla, bla, bla
pl a start menu-nel mar w98 alatt is gyorsabb voltam (pedig ott alapbol csak 400ms volt a timeout az almenu elobukkanasa elott)
[Szerkesztve] -
válasz
VladimirR #72 üzenetére
hát ja. bár mondom az én véleményem ,hogy az uj winnel nincs gond csak még gyerekcipőben jár és szerintem az én mezei p4 -em az még nem érett meg hozzá (értsd haladni kell a korral -> uj win -> uj gép (c2d)
másik: linuxot meg az szidja aki nem használta. a legnagyobb win párti cs warriorok ha tudnák hogy a szerverükön linux fut -
Szabaka
tag
''miért írtam meg? Azért, mert úgy éreztem, hogy az 1-2 hetes (rosszabb esetben napos) tapasztalatok alapján nem lehet józanul megítélni egy ennyire összetett szoftvert''
A szerző ki is hangsúlyozza ezt, ennek ellenére nagyon sok itt az olyan hozzászólás, amik egy-két napos tapasztalatokra, esetleg benyomásokra épül. Szerintem, ha egy picit is foglalkoznánk a dolgokkal telepítés után akkor nem lennének ilyen sokol-szondrómák. Szerintem ez egy egyszerű driver-hiba.
Én január óta használom laptopon a Vista-t, és sokmindent felismert elsőre, amit nem, azért pedig 5 perc munkával el kellett látogatni a gyártó honlapjára, és letölteni az aktuális drivert... Mert azt hiszem az Xp-vel is előfordulnak hasonló butaságok.
Még valami. Nagyon hasznosnak találtam ezt a progit: [link] igaz, ezt linux alatt már láttuk, de szerintem megéri, mert hasznosabb, mint a 3d-s ablakváltás. Mivel a vistába épített lehetőségeket használja ki, így alig 3-4 megát eszik... -
tegnap meghekkeltem a hangkari drivert, így most már tudja magáról, hogy 5.1-es, be is lehet állítani, hogy 5.1-es, le is lehet tesztelni a hangfalakat... DE MÉGSEM HASZNÁLJA SEMMI, CSAK A KÉT HANGFALAT... Ötlet?
-
Dr. Romano
veterán
válasz
(Kolombusz) #45 üzenetére
Hali!
''Persze, ha meg nem törődtek volna egy szép, igényes felülettel, akkor azért fikáznátok, mert a Linuxon már forgó kocka asztal, stb...''
Félreértettél! Nem az a bajom, hogy csicsás a rendszer, hanem az, hogy ezek a ''forradalmian új'' elemek nagyon ismerősek más programokból ill. OS-ből (mac). Ha valami olyan dologgal rukkolt volna elő a Micro ilyen téren, amit máshol tényleg nem láthatunk, akkor egy szavam sem lenne
''A 2003-as longhorn prezentációban már volt ez az oldalsáv, azután kezdett el a desktop sidebar, meg a google sidebarja elterjedni''
Ha már slidebarról van szó, akkor megjegyzem, hogy pl. a DesktopX (ami alapból slidebarokkal operál), már jóval a Longhorn szó kiejtése előtt a piacon volt.
Egyébiránt nem divatból ''fikázom'' az MS-t, hanem mert elégedetlen vagyok egy-két dologgal, amit jobban is csinálhattak volna.
Régen az XP-vel is elégedetlen voltam, de mára megszoktam, valszeg ez lesz a Vistával is
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
Menthirist #82 üzenetére
fontos megemliteni, hogy azert tunhet kevesnek a szabad memoria, mert a vista eleg sok ramo-t hasznal cache-nek
ha ket giga ramod lenne, akkor meg tobbet ''zabalna'' fel
viszont megfontosabb, hogy mikor szukseg van ra, akkor a cache-nek hasznalt memoriatr pillanatok alatt felszabaditja es a rendelkezesedre bocsajtja - addig viszont gyorsabb mukodest bizotsit ezaltal
abban sajnos igazad van, hoyg vannak vele drivergondok, ezert en is szitkozodom, viszont ez sajna az eszkozgyartok hibaja (a creativ sb live!-omhoz szerencsere van tokeletesen mukodi 3rdparty driver, es a vista alap driverevel a geforce 4 mx440-em is jool mukodik 2d-ben, viszont az nvidia driver hianya miatt (pontosabban van nv driver, de csak a geforce 6-os sorozattol felfele tamogatja a kartyakat) nincs normalis d3d es egyaltalan nincs ogl tamogatas a gepen es a webcam-embol is csak a mikrofon resz hasznalhato
amihez viszont van driver, az jol mukodik: az nvidia oldalan peldaul az nforce2-es alaplapomhoz sincs semmi, viszont a vista felismeri es remekul kezeli mind az alaplapi hangkartyat, mind a halokartyat - az xp anno eygiket sem tudta magatol kezelni)
[Szerkesztve] -
mivel eléggé felemás híreket és beszámolókat kaptam erről az OS-ről, így gondoltam én is rászánom az időt, hogy meglessem... Nincs sok tapasztalatom egyenlőre, 5 órája van a gépen, ebből 2 óra Shogun 3. DVD-re ment el
Szóval külalakra tetszetős, bár nekem kisebbnek tűnik az asztal 1280-ban, mint a régi volt... Gyorsan felbootol (bekapcstól számítva 20 sec, míg lefut a post és kezdődik a boot, 45sec-nél bejelentkezik a vista, és 50-55 secnél a vinyó sem dolgozik már... Az XP-m sem volt sokkal lassabb, és van időm is, de ez pozitívum akkor is... Pár grafikai feature-t kikapcsoltam (pl ablakanimációkat), mert megfájdította a fejem... Ami zavar, hogy sok ramot eszik (1G ram 50-55%-ban van tele idle-ben), Játékokban nem nagyon próbáltam még, csak Dawn of Magic-ban, ez érezhetően lassabb valamennyivel, talán 10-15%-kal (mondom érzésre
), Warcraft III nem tűnt lassúnak (3200+-on ne is legyen az
). Majd még kipróbálom pár játékon, de elsősorban nekem grafikai munkára kell, ezért is próbálom inkább magam, nem sok mindenki dolgozik Maya-val, PS CS3-mal a tesztírók közül... Mindenesetre eddig egy gondom van: az ALC655-ös integrált hangkarimból csak 2 csatornát tudok kicsikarni, az alaplap vistás audiodrivere meg nem megy fel rá... :S Szóval eddig kb ennyi, nem vagyok vele sem elégedetlen, sem túl elégedett, úgy döntöttem magamban, hogy úgyis kellett már egy tiszta telepítés, akkor már próbáljuk ki... addig használom, amíg valamiben el nem kezd akadályozni. Ha elkezd, akkor visszaghostolom az XP-t pár perc alatt
De amíg nem hátráltat, addig maradhat
-
YADA
tag
Nem sokat használtam eddig Vistát,de nagyon lehangoló a tapasztalatom vele.
Megjelenés utan 1-2 nappal laptopomra feltettem, szinte egyetlen fontosabb eleméhez sem volt driver. Meg a network driver sem ment. Cserébe volt bluetooth rajta... azon keresztül viszont ment a net
Dual screen üzemben ambivalens a lelke. Pont annyira hogy ne akarjam használni többet.
Gyors uninstall követte.
Aztán ma céges gépet használtam, mit ad isten, Vista figyel rajta.
RDP-vel laptop felizgat, dolgozom rajta egész nap. Nincs is sok gond vele.
De este megunva a munkát elindítottam egy rövidke film lejátszást.
Háttérben egész nap ment zene, szépen tisztán szólt is végig.
Aztán a film indítása után jött a pofon. Az addig tökéletesen tisztán megszólaló zene
fogta magát és átment a szokol rádió hangminőségébe.De csak arra az időre amíg ment a video. Video kikapcs, zene ismét gyönyörű.
Kell több indok hogy NE használjak többé Vistát? Nekem nem.
Nem azért akarok kemény forintokat kiadni egy gépért, hogy utána az öntörvényű Vista
degradálja egy sokol színvonalára.
Nincs is több véleményem, se tapasztalatom. Ez bőven sok.
Akinek ennek ellenére ez kell, használja bátran. A rengeteg bosszantó apró macera ellenére
meglepően stabil és gyors rendszer. -
válasz
(Kolombusz) #63 üzenetére
Üdv!
Köszi a választ!
Akkor van esélyem a GF4Ti-vel Vistázni!
Majd vadászok hozzá butító progit. Azért akarom amúgy lepucolni, mert nem túl izmos a gépem, és az XP is jobban szalad, ha nincs fent 300 fölös kis izé.
Mégeccer köszi! -
Sh4rKy
senior tag
nem meredek... én már vagy 3-4 éve leszoktam a vírusírtókrol...
egyszerű a titok... nem kell pornó oldalakat látogatni, nem kell mindenféle DC, LimeWire, Kazaa meg ilyeneket használni, hja és a hüje spamnek tűnő maileket kikell szűrni, amihez meg elég a windows vista beépített mail kliense is...
nálam az XP is ugyanígy fél évekig mindig gond nélkül működött... (persze ott nem a gyári mailkliens volt...) -
Gondar
tag
Grat a cikkhez.
Van 1-2 meredek dolog pl.: nem használsz rendes vírusírtót (szem csak szerencséd volt eddig )
Movie Maker - no comment
DvD író program-no comment -
Nekem a következő problémám volt eddig.
Maga a vista teszt már az elején zátonyra futott nálam, mert az igaz hogy szépen felcsúszott, és utánna el is indult. Internetezni tudtam vele, a kinézete tényleg szép. Ellenben, nekem nem volt hajlandó 1024x768 -as felbontásnál nagyobban futni. Felraktam az amd honlapjáról a legfrissebb catalyst-ot, de semmi sem történt. Configom az infómban van, nem a laptopon, hanem az asztali gépen próbáltam. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy kb 1 órát foglalkoztam a problémával, és nem feküdtem rá a témára komolyabban. Ami viszont érdekes, hogy a catalyst-ban be tudok állítani nagyobb felbontást, de mégsem rakja át. Hozzátenném, szinte egyértelmű hogy valami driver probléma lehet. Elképzelhető, hogy csak én vagyok ilyen ''szerencsés''
Azért látok fantáziát benne, de idén én még nem hiszem hogy váltok. Főleg mivel szoktam játszani is
Cikkhez gratula, használd sokáig megelégedéssel. -
Szabaka
tag
Nem tudom mennyire tartozik ide, de lett belinkelve egy oldal [link] ahol találtam vsta-hoz egy 3d-s asztal progit. [link] (Szinte mint OsX-ben vagy linux-ban) Igen tetszetős. Egy 4-5 hónapja e miatt az apróság miatt is kezdtem foglalkozni a linux-al, meg persze akkor mégy csak 512 volt a memóriája a laptopomnak, és a vista lassúcska volt.
Kérdésem lenne, hogy nem tudtok egyéb ilyen progikat, amik kihoznák a vista ablakkezelőjéből amire valóban képes? -
sghc_toma
senior tag
válasz
(Kolombusz) #63 üzenetére
az XP-hez volt egy nLite nevű progi, azzal tudtad személyre szabni a telepítőt, nem tudom Vistához készült-e már ilyesmi.
Készült, vLite a neve: [link] -
VladimirR
nagyúr
nem szivtam mellre, sot (lehet felreertheto voltam), megcsak nem is szemelyesd ellen iranyult a dolog, hanem ugy altalanossagban
mert lassuk be, nem ritka, hogy xp atomfizikus teenager szidja a windoze-t, mint a <mind tudjuk micsodat>, aztan mikor kijon az uj verzio, egybol letolti, hogy aztan fikazhassa azt is (mert hulye szegeny, hogy hasznalni tudja) -
afterburner_
őstag
-
válasz
Dark Archon #64 üzenetére
ennyierövel te is hajtsd el a ms lila ködöt. nincs igazad. a linux nem csak netezésre való
sőt....
másik linux dolog: arról nemtehet a világ ,hogy nincs rendes vga driver rá pl. az egy olyan dolog ami a gyártóé és nem csinálhatsz gubanc nélkül (értsd tuti perelnének) drivert + azt nem neked kéne megírnod. az hogy létezik egy dx és ms szabvány az vili. opengl -es játékok semmivel sem futnak rosszabul mint win -en.
[Szerkesztve] -
feka007
veterán
Alig várom már, hogy feltelpüljön a gépemre a Vista
De most még várok 1 hónapot, akkor lesz meg pár új dolog ami biztosítja majd a tökéletes sebbességet for the Windows Vista
-
Szabaka
tag
válasz
VladimirR #62 üzenetére
''tegye fel a kezet, akinek ebben a topic-bal legalis vistaja van''
Vannak spec helyzetek is. Az enyém pl. MSDNAA rendszeren keresztül lett beszerezve, amiért ugye egy fillért sem fizettem, de mégis legálisan használom.
Bici!
Azt hiszem a Windows XP Embedded olyasmi, amire neked szükséged lehet. De rég olvastam már róla, bocsi, ha tévedek. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Dark Archon #64 üzenetére
Azért ez így elég erős túlzás.
Szerintem a Linux is jó, csak találd meg, hogy neked melyik megfelelőbb és melyik éri meg jobban. Nekem a Windows, neki a Linux. Ha ő úgy gondolja, hogy Windowst használni csak úgy lehet elégedetten, ha pénzel a Microsoft, akkor egészségére, ezért nem fogok vele veszekedni, van elég baja nélkülem is.
De annyiszor leírtam már a Windows vs. Linux vitává alakult témákban az én véleményemet a két rendszerről, hogy nem fogom ismét megtenni. Csak linkelem az egyik ilyen hozzászólásom: [link]
[Szerkesztve] -
Egyántalán nem szidják. De attól, mert te az agyadra telepedett lila Linux ködtől nem tudsz annál tovább látni, s emiatt PR szövegnek hiszel egy cikket... nem unalmas még állandóan szidni a MS-t? Mert hát a Linux meg a többi nagyon szép meg stabil oprendszerek ám, csak hát a netezésen kívül nem jók szarra sem (még tán magyar betűkre sem nagyon futja úgy látom)... már amikor ugye egyántalán felismeri az ember videokártyáját és hajlandó bootolni...
-
(Kolombusz)
veterán
Szia!
A telepítéses kérdésre nem tudom a választ, de szerintem ha variálhatsz is valamit, akkor sem sok mindent (az XP-hez volt egy nLite nevű progi, azzal tudtad személyre szabni a telepítőt, nem tudom Vistához készült-e már ilyesmi. Hogy őszinte legyek, én nem túrom a Windowsom, csak használom).
Ha teljesen alap Windows kell, akkor a Home Basicet vedd, az tényleg nem sok mindent rak fel, de a tűzfal és a Defender benne van.
Ha az Aerot kikapcsolod (ami a home basicben nincs is), akkor természetesen nem kell a Dx9-es VGA.
[Szerkesztve] -
-
cor
őstag
jo kis cikk
más gépén már ez az op van,de igazabol nem vett ra dolog h cseréljek
jah s a sakk nem rossz benne
de legjobban a zene teccik amire kerestél,sorry
-
metrichye
csendes tag
válasz
5/4es Floppy #30 üzenetére
Szia!
Gondoltam, hogy ki lehet kapcsolni a User Account Controlt, de nem foglalkoztam vele, mivel az LPT scanner működőképtelenságe nagyobb probléma volt számomra, mivel kellett a suli miatt, sok jegyzetet scanneltem vele, többnyire a sajátomat jófejségből másoknak. Macerás volt mindig restartolni, és XPt bootolni, amikor scannelni akartam. Most diplomázom infóból, majd az első utcaseprői fizumból lehet veszek egy USB-s scannert és megoldódik a problémámMert hogy itt a környéken nem nagyon hiszem, hogy találnék melót informatikusként, normális pénzért, nem 60ért feketén, mint ahogy általában csinálják a munkaadók.
Előbb-utóbb talán kiforrja magát a és akkor jó kis opre lesz belőle. -
metrichye
csendes tag
Szia!
Én azt írtam, hogy februárban volt fent kb a vista pár hétig, és az akkori driver szarakodott nekem az Asus X1300-al. Hogy azóta milyen drivert dobtak ki, azt nem tudom, és nem is érdekel, mert az LPT-s scannerem miatt is maradok még XP-nél, meghát ugye a Campus programban 3000ért megvettem anno, úgyhogy legális -
ALI_G
veterán
A képek kezelése egyébként is nagyon egyszerű, a mappák villámnézetének hála könnyen navigálhatunk albumaink között.
az XP nem tudta?!
mást nem kritizálnék, korrekt. ajánlom másnak is.
ui: azért az ATI driverre én nem panaszkodnék.
[Szerkesztve] -
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Vistában ki lehet választani az installáláskor, hogy mit ne telepítsen fel a gépre? Vagy XP módra csak pár dologtól lehet megszabadulni?
Azért kérdezem, mert nekem pl. semmi szükségem a beépített kütyükre, illetve a dizájnra.
Leginkább egy beépített programoktól 100%-ig mentes vindóz lenne a jó nekem. Persze a beépített spyware kereső és tűzfal maradhatna, ha van olyan jó, mint a jobbfajta külső progik, de a számológépen kívül jelenleg nem használok más beépített vindóz programot. Najó kivétel az I.E., de csak weblap tesztelési célból.
Szóval a Vista is telerakja a gépemet szeméttel, vagy jobban lebutítható, mint az XP?
ui.: Ha kikapcsolom az AEro felületet, akkor is kell neki a DX9-es kártya?
Köszi!
[Szerkesztve] -
törölt tag
sziasztok, ha az egyik particion 32 bites xp van es egy masikra felteszem a 64 bites vistat, nem fognak osszeakadni?
-
cousin333
addikt
A szöveg sem rossz:
''The guy dreams in code. Once he programmed a toaster to walk his cat. When the cat came back, it could clean its own litter box, file its nails, and make a mean martini. We don't know what they talked about out there, but there's a waiting list if you want a piece of this toaster. It's a work of art.'' -
Beaver
csendes tag
Tessék-lássék
[link]
Mplayer és PVR egyszerre, mindkettő valós mozgó képpel aero alatt. -
m$ -t fikázni divat.
most erre aszondom ha megveszed az oprét 50e -ért akkor kifizeted a fikázási díjat is előre -
nap
addikt
válasz
(Kolombusz) #45 üzenetére
Mar a next gepeken volt ez az oldalsav. Onnan hasznositotta a linux kozosseg afterstep neven. A 90-es evek kozepen volt a redhat alap gui-ja. Kesobb nextstep neven volt elerheto, sot, windowsos valtozata is keszult litestep neven. Ehhez kepest a 2003-as longhorn prezentacio kicsit kesobb volt. Csak erről mindenki hallgat, hisz az MS-t fikázni divat.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Dr. Romano #34 üzenetére
Persze, ha meg nem törődtek volna egy szép, igényes felülettel, akkor azért fikáznátok, mert a Linuxon már forgó kocka asztal, stb...
A 2003-as longhorn prezentációban már volt ez az oldalsáv, azután kezdett el a desktop sidebar, meg a google sidebarja elterjedni. Csak erről mindenki hallgat, hisz az MS-t fikázni divat.
Amúgy képzeld, a Vista Aero felülete teljes mértékben testreszabható, íme egy link hozzá: [link]
Ezen megtalálható amúgy a Longhorn videó is. -
Mindless
tag
A vistarol csak annyit hogy a kezelofelulet mac osx copy egy az egyben
A forradalmi ujdonsagokkal egyutt... Nekem telepites utan rogton kek halal volt amit 15 perc alatt sikerult megcsinalnom. Ez sztem az xp utan eleg szep visszalepes
Utoljara a 98nal lattam kekhalalt
mod: Azt meg hozzateszem hogy azonnal format volt es visszavaltottam xp re
[Szerkesztve] -
törölt tag
sziasztok, van itt vki, aki hasznalta a windows vista upgrade advisor progit es 64 bites procija van?
-
Beaver
csendes tag
Sziasztok!
Ahogyan valaki már írta is, az új jre-vel már nem vált át a vista aero-basic-re, mplayer-re pedig a megoldás a következő switchek használata:
''-dr -vo gl:glfinish''
(''-jelek nélkül persze) Igaz így nincs az ablaknak kerete, de fullscreenben is tökéletes meg ''ablak(talan)'' módban is
A vistával még gondom nem volt. Semmi. -
sziasztok!
nem tudom szabad -e felhozni az os háborút de akarok picit kommentelni.
szóval nekem semmi bajom a win -nel most is XP -t használok de linuxot is szoktam. a vélemény hogy ami abba van és naon jó a másikba nincs. a linux elönye hogy nem fagy annyit ha rendesen beállítottad de viszont winnel kevesebbet kell szórakozni (csak install és kész).
ami viszont a vistáról. szerintem kicsit korai még a népnek. értsd nem az ilyen gépekre írták hanem 2 vga -s dual magos számítógéprekre érzésem szerint. persze nem mondom hogy rossz bár van 1 eredeti business -em de még nem néztem meg. a gyártók meg még ismerkednek vele (elöbb megkaphatták volna stb, 1 egységes mic. szabvány és akkor mindenki tud winre programozni)!
na csak ennyi!
sziasztok! -
ftc
nagyúr
én feltetetm....audio driver nem akart felmászni... mondom ok ennélkül is megy...zavaró számomra a 2.0
aero-2 perc után pápát intettem neki
egy win update után nem volt hajlandó felismerni az optikai meghajtókat
mediaplayermiért kell az újat erőltetni(9-t szerettem)
DVD-re program(media center vagy mi a fene volt)-PowerDVD megvan origibe inkább zat favorizáltam.
ami bejött
gyorsabb hálózati kezelés,nyomtatómhoz nem kellett driver
ennyi fért bele a 20 napba....azt vissza jó öreg XP,Linux páros -
cousin333
addikt
-
cousin333
addikt
válasz
Dr. Romano #34 üzenetére
Hát igen, jópofán elfoglalja a képernyőm jobb szélének nagy részét. Amikor azt a felületet is keveslem, ami van. Első dolgom, hogy kikapcsolom. Talán widescreen-el megpróbálnám, de addig biztos nem...
-
Dr. Romano
veterán
''További jópofa dolog, a Windows Oldalsáv''
Igen ez is egy olyan dolog, hogy: hú dejó, ezt már az OP rendszer része..blalblabla..
Ezek a WinVista csicsák azoknak; akik már használtak különböző ''díszítőprogikat'' (Window Blinds; DesktopX; Talisman; StyleXP stb...) nem nagy show!
Sőt! Ezekkel a progikkal ennél sokkal különb kinézetet lehet az XP-re varázsolni, tehát a Vista kinézetétől nem kell hasraesni.
Egyébként nekem bejön a Vista, de egyelőre még csak 2. os-ként használom (ha valami nem megy XP-ben, megnézem ott műxik e).
[Szerkesztve] -
FaBatka
aktív tag
Szasztok!
Érdekelne, hogy az Aero felület kimerül abban, hogy 3D-ben tudok taskot váltani, ha nyomom win+tab gombokat? Vagy el van rejtve benne valami olyasmi, mint pl. az xgl? -
Boz
csendes tag
Nekem is tetszik a Vista. Egy hónapig használtam mindennap. Szal az addigi idő alatt kiismertem nagyjából. Nem rossz, de mégis visszatértem XP-re. (Vistát csak annyira használom, hogy 2-3 hetente bebootolok róla frissítgetni.) Játszani jobb XP-n még szerintem. Meg mindent meg lehet csinálni még XP-vel. DX10-es játékok sincsenek, meg DX10-es videókártyám sincs, meg se Vista Only szoftver, se játék sincs még. Szal nem tudom kihasználni egyelőre. Meg az ősszel kijövő SP1 is jól jön még a Vista-hoz. Jövő tavasszal lesz full gépcserém célkeresztben a DX10-el, akkor majd már a Vista lesz az elsődleges oprendszerem
-
5/4es Floppy
csendes tag
válasz
metrichye #27 üzenetére
sziasztok,
szia metrichye,
ha jól gondolom a User Account Control-ra gondolsz. Engem is idegesített, utána kikapcsoltam. Állítólag nem szabad, mert rengeteg veszélynek teszem ki a gépemet, viszont így tudom használni...
Az LPT scannert szerintem elfelejthetedMég az új hardverekhez sincs normális driver, nem fognak a gyártók a régi cuccokhoz fejleszteni. Nekem van egy USB-s SB hangkártyám, SPDIFfel az erősítőre csomózva, de se az AC3 filtert, se az ffdshowt nem tudtam rávenni, hogy ezt hajlandó legyen használni. Állítólag az SB drive nem támogatja a dekódolást (?) Szóval nem teljes értékű...
Mindezekkel együtt nekem is tetszik a Vista, bár elég sok SW baj is van vele. Pl.: tegnap a barátnőmnek kellett volna írni egy cpp progit, fel is raktam a Dev-C++, meg a gtk-t, meg a runtime-ot, de Vista alatt nem ment a fordítás... Utána néztem és valami security issue miatt nem lehet használni a Dev-C++ -t Vista alatt.
Majd a gyártók is felnőnek a VistáhozAddig kitartás!
-
yoogie
aktív tag
Grat a cikkhez!
Laptophoz kaptam eredeti Vistát, előtte még az asztalira nyomtam fel kb. 2 hónapja használom probléma mentesen a cuccot. Az nagyon tetszik benne, hogy a beépített szoftok szinte mindennel megbírkoznak. Az előző hozzászólokhoz hasonlóan fenn van egy Nod32, nézelődök olyan helyeken is ahol vírusokkal fertőzheti a gépet és semmi problémám nincs.
Szvsz valami megmozdult az erőtérben... érzem....az erő velem van...
Végre a Microsoft télleg lépett egyet előre, de ez csak az én véleményem. -
sz0k3e_
aktív tag
hali!
én még csak gondoltam rá, hogy megnézegetem, de sztem túl csicsás
legalábbis amit én eddig láttam hogy telepítésnél pl az a zöld csík ami töltődik [link] azon rendszeresen végigfut ilyen fehér villanás, hát attól én specc idegbajt kapok
le lehet ezt butítani, hogy ne csináljon ilyet? a többi részével még nem volt bajom, majd ha kipróbálom és openGLes game jut a kezembe
köszi
és természetesen a cikk is hasznos volt, kicsit más megvilágításba tette a Vistát, eddig csak szitkozódásokat olvastam én is
[Szerkesztve] -
metrichye
csendes tag
Sziasztok!
Nekem azt hiszem február körül volt fent 2 hétig a vista egy másik vinyón, mivel az enyémen csak 15 gigás a C meghajtó, azon meg nem nagyon fért vona el. Partíció átméretezésben nem bízom, mert már jártam pórul, de a D-ről nincs kedvem 300 gigát kiírni, hogy mehessen a teljes újrapartícionálás. Szóval maradt a másik vinyó, régin maradt xp. Bootmenüt korrektül megoldotta vista, meg tetszetős is a rendszer, stb., de nekem volt vele néhány gondom. Betöltődés után először is az akkori legújabb Ati catalyst control center indult hibaüzenettel, de amúgy meglepő módon a hiányzó driverek helyett többnyire az XP-s, 32 bites drivereket is megette a 64 bites ultimate. Winamp is hibaüzenettel indult, de utána futott rendesen.
Ami nagy problémám volt vele, az, hogy a Canon LPT portos scanneremhez nincs drivere, és valszeg nem is lesz, mivel elég régi darab. 2004-ben vettem tescoban leárazásban 7ezerért és teljesen meg vagyok vele elégedve, így egy oprendszer miatt nem szívesen válnék meg tőle, és vennék egy méregdrága USB-set. Ami másik bajom volt a vistával (azon kívül, hogy 1 gigából 768M-t alapból megevett), hogy szerintem nagyon idegesítő ez a rákérdezősködés, hogy biztos, hogy én akarom-e futtatni a programot, adminisztrátorként. Meg ami vicces számomra, hogy erre csak rá kell kattintani, hogy igen, én, vagy futtatás rendszergazdaként, de semmi jelszót nem kér. Meg ami idegesít, hogy mivel minden 3D-s, ezért a videókarimat is jobban használja, ami így jobban melegszik is (passzív Asus EAX1300) így a vista jobban felpörgeti a 2db 12 centis ventit a házban, hogy csináljon kereszthuzatot, így sokkal hangosabb a gép, mint XP alatt. Kb. ennyire emlékszem az oprendszerből, használnám én is a vistát, de azért szerintem +1 giga ram betolása nem árt. Meg hát ugye gondolhatnának szegény régi LPT portos scanner használókra is... -
golyani
őstag
jó a cikk, grat!
A Soil is jó -
Szabaka
tag
A java már nem butáskodik az aero-val. Azt hiszem a legújabb már gond nélkül megy. Viszont az mplayer nekem is hasonlóan viselkedik. Ami még nagyon idegesítő, hogy ha pl. a wiw-et böngészgetem, akkor a flash-re hivatkozva fogja magát, és leáll az iexplorer, utána okosan újraindítja magát, de ugye messze az említett oldaltól. Az UAC-ot lehetne idomíthatóbbá tenni (bár ez gondolom kedvezne a rosszindulatú progiknak is). Én január óta használom az angol Business verziót, és még eszembe sem jutott egy reinstall, szóval valóban nem lesz nyűgösebb nagyobb mennyiségű progi telepítése/eltávolítása után sem.
-
hkari
őstag
Grat a cikkhez
Hát én pont most raktam vissza az xp-t:S Nagyon idegesitett hogy mindig csinállt valamit a vista.lapotopom van és este mindig bekapcsolva hagyom,ezért szeretem ha kuss van
De valamiért mindig kerregett-katogott
Meg a procit eléggé igénybevette,mert nem egy erős darab.1.7 es mobile penta.
Nem válasznak szántam bocs...
[Szerkesztve] -
munky
őstag
válasz
(Kolombusz) #13 üzenetére
én nem vágom mit jelent az aláírásod
nem küldené el valaki PM-be?
a cikk különben jó.
[Szerkesztve] -
Daweee
őstag
Én is váltanék már, de egyelőre 512 rammal nem vágok bele, legutóbb úgy 2 óráig bírtam... majd egyszer
-
bazs
aktív tag
Hali!
Azt írtad, nem használsz külön vírusírtót, a Vista mivel váltja ki ezt a funkciót? -
Sh4rKy
senior tag
válasz
cousin333 #16 üzenetére
nekem egy villanás míg átmegy az undorító felületbe, de ha megfigyeled, több program is csinál ilyet...
pl a JAVA is hasonlókat produkál...
amúgy nekem a hangkodeket is felismerte + énse rakom vissza többet az XP-t
jah és egyetlen program akad ki (de csak az új gépen, mert a régi p4-esen is vista volt és azon tökéletesen ment) mégpedig az everest ultimate... -
KrAt
veterán
Jó cikk, grat
Énis hasonlóan meg vagyok elégedve vele
Már soksok hónapja
-
csutkaa
senior tag
jó irás
Én Vista Ultimate-t használok és nekem is csak a hangot nem ismerte fel. Nekem már vagy 2 hónapja megy tökéletesen
soha egy kék halál nem volt.
én már bizots nem rakom vissza az xp-t
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
válasz
(Kolombusz) #2 üzenetére
Te tudod is, hogy mit jelent az alairasod? De a a Windows-t igy latod, akkor van benne valami
-
<MZ/X>
őstag
Jó cikk!
Azért az kicsit meredek hogy külsős vírusirtók nem kellenek... -
Sh4rKy
senior tag
teljes elismerésem a cikkhez...
én is boldog vista tulaj vagyok lassan már február óta...
az összes cuccot felismerte a régi s478-as P4-es gépemben is és az új konfigomban is minden tökéletesen működik... egyetlen hiba az volt, mely nem a Vistából következik, hanem az nVidia kis hibájából, mégpedig az, hogy a videókártyámhoz kapott gyári driver hibátlanul működött játékok alatt, de észrevettem, hogy 3dmark05-ben túl kevés pontot kapok... aztán raktam fel egy új (158.18) drivert és voálá, mindenben 10-15% gyorsulást hozott...
R6 vegasban, TDU-ban, és még más játékokban is látható javulást hozott..
a kezelőfelület gyönyörű és bárki bármit mond, hogy minek a csilli villi, én szeretem, ha jól néz ki szvsz vista jobb ebből a szempontból mint az XP...
a bootolás fél perc körül lehet postscreen után... én az Ultimate verziót használom és csak ajánlani tudom mindenkinek... -
Jégkokó
veterán
Meg emlékszem annó sokan mennyit szidták az xp-t hogy nem mennek rajta a játékok meg percenként lefagy.Aztán ezek az emberek gondolom kapásból telepítették fel a gépükre.
-
Jégkokó
veterán
Én is majd ki fogom próbálni a vistát rövidesen, de kell hozzá minimum 512 mega ram, de jobb lenne 1 giga , mert azt mondják másfél giga kell neki hogy szépen fusson, de ha megnyitok egy programot akkor ne legyen semmi belassulás.
-
cousin333
addikt
Ez valóban pozitív hangvételű cikk, de miért ne lehetne megelégedve vele? Valóban vannak lehúzó szövegek. Egy részük csak arra várt, hogy fikázhasson, másoknak jogos panaszai voltak. Egyeseknek nem tetszett valami, ezért inkább lezúzzák az install DVD-t, majd az erről készült videót felteszik a netre, büszkén, hogy ők mennyire nagyon kúl csávók...
Egyetértek a cikkíróval, nem lehet megítélni egy oprendszert néhány nap után (elvont példa: ''Feltettem kipróbálni böngészőnek az Operát, de elindítottam, és az x gomb nem az y bal-, hanem a jobboldalán volt, ezért töröltem az egészet a p...ba...'')
Tökéletes oprendszer nincs. Nekem is voltak banális problémáim pl. Linux-al (pl. 5 perc után elszállt a kép valami driverhiba miatt). Szidtam a Linuxot? Persze!Szerintem a Linux egy f0s? Ennek ellenére nem!
Ami a Vista-t illeti, én is azt használok (Windows Vista Business). Az elején már a telepítésnél komoly gondjaim, utána csinos kékhaláljaim voltak (pedig nem volt gond az RC2-vel). Megoldás: feltettem a friss, ropogós nVidia chipset drivert és lőn: csoda. A Vista stabil, gyors (bár a 64 bites XP gyorsabb) és szép. Játszani még nem próbáltam, de 3DMark2003 alapján az új driverrel már eléri az XP szintjét. Azt meg nem hinném, hogy a hardvergyártók drivereinek késéséért az MS-t terhelné a felelősség, pláne, hogy régóta lehet használni az előzeteseket (mellesleg a helyzetről a cikk is korrekten beszámol).
Hardverigénye sem vészes, nekem az RC2 vígan futott egy 2100+@1333MHz gépen, 7687MB RAM-al és Radeon 9700-al. Most, hogy sokkal jobb gépem van, a sebesség még meggyőzőbb. A biztonság is megfelelő, a NOD32 mellé az integrált tűzfalat, és a Defendert használom. IE7 sem rossz, a biztonság talán megfelelő (bár annyira nem értek hozzá), azonban megszokásból és kényelemből Operát használok (de az IE7 az alapértelmezett).
A gyorskereső jó ötlet (bár szerintem nem az igazi, ha mappában keresek, nagyon lassú, bár gondolom a fájlokban is keres, de minek? Ráadásul alapértelmezésben csak az indexelt fájlokat...), az UAC viszont néha idegesítő tud lenni.
Már említettem, hogy az oprendszer stabil, a programok is többnyire azok (Opera viszont egy idő után ''elfárad'' és nagyon belassul, amit XP-n nem csinált), a Reliability Monitor ugyan 10 pontból csak 3,5-öt mutat, de szerintem túl szigorú önmagához
.
A design szerintem jól el lett találva, nagyon ízléses és tetszetős, az animációk is tetszenek (XP-t magasan verik. Ott kikapcsoltam minden csicsát, itt nem). Ugyanakkor nem is tolakodóak, pont annyi van belőlük, amennyitől csak a kellemes érzések jönnek elő.
[Szerkesztve] -
waccamár
senior tag
ezt a hozzáállást nem értem. azétr mert vkinek bejön a vista, és nem szidja, akkor már egyből PR, meg pénzt kap érte, meg tökömtuggya. ha neked nem kell a vista, ne használd. én sem használom. de ha vkinek meg bejött, leírta a tapasztalatit. köszönd meg neki. vagy ne olvasd el ha így állsz hozzá.
-
twollah
nagyúr
Fantasztikus volt.
Ahhoz kepest, hogy mashol ugy szidjak mint a bokrot elege a rozsaszin kodon keresztul mutattad be az M$ uj csapasat az emberisegre.
Mennyit kaptal a PR szovegert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Sokat gondolkoztam azon, hogy megírjam-e ezt a cikket, hisz manapság a csapból is Vista...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Bluetooth hangszórók
- Cooler Master topic
- OLED TV topic
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- PS5 Digital + 2 Controller + DualTöltő
- TUF Gaming FX706 i7-10870H // 16gb ddr4 // gtx 1650ti (rtx 2050 szint) // 500gb nvme ....stb
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st Gen i7-8750H/32GB/1TB/GTX1050TI/4K/Win11pro
- DELL ULTRASHARP U2415B 24" monitor FHD/IPS
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- ASUS 18W USB ADAPTER
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest