Új hozzászólás Aktív témák

• Kobak77
    aktív tag

Lenne néhány kérdésem, meglátásom:

Kérdés: Mit értesz/értetek irodai gép alatt? Miért kell, hogy néhány játék fusson rajta?
    Véleményem: Nem tudom más hogy van vele, de tőlem is azt várták el alkalmazottként, és én is azt tartom helyesnek, hogy alkalmazott munkahelyi gépen nem játszik! Picit se! Örüljön, hogy van a passziánsz, meg a fekete macska. Még én vegyek neki 17e-ért (vagy többért) videókártyát, hogy aztán a fizetésért játsszon? Hát nem. Ebből a felfogásból kiindulva pedig ha valahol, akkor az irodai gépek terén igenis van létjogosultsága az integrált videóknak.

K: miért kell irodai gépbe 2 magos proci?
    V: jó-jó ma már újként szinte csak kétmagosat kapni. Ugyanakkor szerintem tökéletesen elég lehet irodába a létező leggyengébb processzor is. Legalábbis tapasztalataim alapján sem a word, sem az excel nem fut érezhetően gyorsabban már egy ideje... meg a levelezés sem. A P3-1GHz-es procim óta nem érzem, hogy ezek az alkalmazások bármilyen sebességbeli különbséget mutatnának különböző gépeken, már rég a user a leglassabb elem a rendszerben :).

Memória: 1 giga alatt ma már tényleg nem érdemes gépet összerakni. Ugyanakkor a két db memória modul a dual channel működés miatt szerintem ugyanúgy felesleges, mint a két proci. Inkább maradjon hely a későbbi bővítésnek.

Fogyasztás: Ha nem használod, hanem üzemelteted a gépeket (nem rendszergazdaként, hanem tulajdonosként, anyagilag), akkor bizony ez is egy fontos kérdéssé válhat. Elvégre is miért fizessek pénzt drága gépért, amit utána nem használunk ki, ugyanakkor fogyasztja az áramot, hőt termel belőle, ami hőt nyáron a jó sokat fogyasztó klímákkal hűthetek vissza... egyszóval egy túlméretezett konfiguráció ktg-eit 3x is sikerül kifizetni anélkül, hogy akár 1 Ft plusz bevételt termelne!
    Ellenvéleményként jöhetne az, hogy mégis mennyit lehet megtakarítani 1 gép fogyasztását. Lehet, hogy nem sokat, de azért mérhető mennyiségű pénzt! És ha ezt még felszorzod 20-al, 30-al :). Az már érdemleges megtakarítás :).

És itt a javaslatom is az irodai gépre:
    alaplap+proci: Intel BLKD201GLYL miniITX + 1.3Cpu 12 870
    RAM: 1024MB DDR2-667 Kingston 7 869
    HDD: 160 GB Seagate U-ATA, 8M, 7200rpm 9 094
    DVD: Pioneer DVR-112D 16x DVD-RW Black 5 949
    ház+táp: Foxconn DH-153B mATX ház 200W 10 464
    össz: 46 246

Igazából az alaplapnak 2 hibája van, de irodai felhasználásnál vagy csak az egyik lehet igazi hátrány, vagy - ideig-óráig - egyik sem.
    -csak PATA csati van rajta, SATA nincs (szerintem ez itt nem igazán probléma)
    -max 1 GB memóriát kezel (max ez lehet baj, de egy ideig szerintem az 1 giga is elég még a wordhöz ;))

Előnyei pedig:
    - jó teljesítményű, kis fogyasztású proci (max terhelésen 27W-ot fogyaszt, átlagos terhelés mellett az egész alaplap 25 W-ot!!!)
    - irodába több mint elég integrált videó
    - 100 Mb/s LAN
    - integrált hangkari, mp3-hoz, cd-hez bőven elég

Ja és az optikai meghajtó egy irodai gépbe szintén csupán opcionális (bár azt a 6e-t már tényleg megéri).

Tudom, hogy a nézőpont nem ''szokványos''. Várom a véleményeket.

mod: bocsi, csak az első 30 hsz-t olvastam el, mielőtt nekiálltam véleményt írni. Látom az általam felvetettek közül sokmindent már mások is írtak :).

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés