Hirdetés
Aktív témák
-
Akheron
senior tag
Nem csupán akarat kérdése szerintem. Az egyszerű emberek többségére negatívan hat a negatív megítélés; közülünk is csak kevesen tudnának önnön maguktól kiszakadni egy ilyen mély kulturális szakadékból*, annak megléte esetén.
*Mint kulturális különbség, nem negatív minősítés.
[Szerkesztve]"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
I_Am
veterán
És akkor eljutottunk a probléma fő okához szerintem.
Mégpedig, hogy nincs nevelési szándék és határozottság a felsővezetésben. Nevelési szándék nem ajádnékozással kell, hogy kezdődjön, hanem szigorral. Ebben a helyzetben mikor új kormánynegyedet épitenek 100 milliárdért a mi pénzünkből (kérdem én mire fel a megszoritások, ha ezt a pénzt csak ugy elherdálhatják a megkérdezésünk nélkül).
Minket tudnak szorongatni, azt nem értem oda miért nem tudnak határozottságot mutatni? Mert ez kell. Egy ingyenélőnek, akinek jó a mocsok is soha másképpen nem lehet az életszinvonalát megváltoztatni. Mert már beleszokott a ''szemétbe'', gettóba, stb. Annak ez egy karácsony, addig amig el nem kopik a kapott játék.
Egy dolog dühített csak amugy a hirekben mikor megláttam az ajándékozásról készült riportot. A családfő full matta részeg volt, ahogyan mutogatta végig mekkora szobák és konyha van, meg hol lesz a gyerekszoba.
A másik kérdés hirtelen most merült fel bennem. Születésszabályozás? Miért kell 8-10 gyerek egy nulla alatti életminőségű családba? Miért engedik egyáltalán? Nagyfaterom igy került nevelőszülökhöz, pedig Ők csak 3-an voltak testvérek, de sajna édesanyja nem tudta eltartani Őket. Állambácsi közbelépett és megoldotta. Jó, becsületes és szorgalmas családszerető ember lett belőle, és kitartó.
Miért nem lehet ezt megtenni nevelő szándékkal a kissebbséggel szemben is?Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
veterán
válasz elit_hun #130 üzenetére
A TV-nek mi köze a törvényekhez? Semmi baj a magyar törvényekkel, EU harmonizáltak ebben a kérdésben. Meg kell nézni a börtönöket, bent ülők nagy része roma. Amugy meg, a TV mindenhol ezt csinálja, ezt hívják sóbiznisznek, és a nép erre bukik. Ilyen egyszerű, nem kell túlkombinálni a dolgokat.
Bici: részben igazad van, de ez nem lehet kizárólagos ok. Azért próbálják felzárkóztatni őket, mert komolyan terhelik a szociális ellátórendszert, és ha többen dolgoznak, nő a versenyképessége az országnak. Úgy érzem, ez lehet az USA kormányának fő csapsvonala ezekben a kérdésekben.
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- E-roller topik
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Microsoft Excel topic
- Logitech Z906
- További aktív témák...
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
- PlayStation 4 Kontroller
- GARANCIÁS! GAMER PC - MSI Z790 ATX, I5 13600KF, RTX 3050, 32GB DRR5, 500GB NVME, Corsair 1000W
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest