- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ég veled, KEndre! :(
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Napkollektor - csak úgy
Új hozzászólás Aktív témák
-
TompapaTM
csendes tag
Hát ezért küzdöttem annyit? Tényleg bal oldalra kanyarodik mindenki... Akkor a másik oldalamon kellett a bringásnak koppanni... Ja, a tolóajtó is ott van. Megkérdezem Csimasztól, ő biztosan jobban emlékszik rá... A kocsi golyó és rakétaálló!
[Szerkesztve] -
TompapaTM
csendes tag
válasz EQMontoya #42 üzenetére
Kb. 2 tonna, kicsirigó. Ha éppen bekanyarodom egy mellékutcába balra, ahonnan ugyanekkor óhajt egy másik kocsi kihajtani nagy íven jobbra, és ugyanekkor ugrik be mellém a kocsi bal oldalára - ahova nem figyelek, mert a kikanyarodót nézem - a bringás, hogy majd én fedezem őt.. nos, akkor be kell vinni kórházba!
[link]
Megtörtént. bevittem. A hibáját elismerte, rendőrt ő nem akart hívni. A lába megdagadt, mert beékelődött a padka és pedál közé, de nem tört el neki. Később láttam, hogy jól nekiverte e kormány markolatát a kocsi oldalának, ezért kicsit meghorpadt a tolóajtóm. Később ezt mondtam is neki, ugyanis az eset után haverok lettünk. Volt, hogy hazafelé a Soroksári úton a pirosnál kiszúrtam, a bicajt bevágtuk a csomagtérbe és én vittem haza.
A lényeg, ha már így indulatoskodsz:
Nem akarom összetörni magam senki két szép szeméért. ha ő szlalomozik, nem rá fogok figyelni a csúcsforgalomban és tolom meg emiatt az előttem lévő autót. Nem, leszarom. Essen-keljen! Ha bevág mellém, nem fogok nekimenni a szembejövőnek, hogy ő ne koppanjon: koppanjon! Ha nem védi az acéldoboz, akkor úgy kalkuláljon egy-egy ilyen manővernél.
Egy kamionos elé én sem fogok bevágni a piros lámpa előtt féktávolságon belül, mert ott én vagyok a puhatestű. Vigyázok inkább magamra. Így is volt már velük elég bajom, mikor nem vettek észre a holtterükben és ki akartak vasalni...
Ha egy mocis, bringás az én hibámból kerülne bajba, vállalni fogom a felelősséget és büntetést a tettemért. Ha meg hülye, mit tudok tenni?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
TompapaTM
csendes tag
válasz eastsider #39 üzenetére
Követési távolság. A hirtelen fékezés nem szabálytalan, ha balesetmegelőzés, vagy vagyoni kár elkerülése az oka. Van egy olyan szabály, hogy motoros nem előzheti az autót sávon belül (nehéz észrevenni, jól gyorsul, ezért ráhúzhatják a kormányt), fordítva viszont igen.Tesód lehet, hogy szlalomozott (autókat előzött), és pont az autó mögé csusszant vissza a sávba, mikor az fékezett. Szerintem ilyenkor szokott lenni a baj, mert több dologra kell figyelnie... Írtam már az előzőekben, hogy a Blahánál a héten velem is történt hasonló, és a kölök majdnem csattant!
Tanulópénznek mindenesetre durva. Sajnálom a tesódat!
Ellenpélda:
Orvostanhallgató haverom esőben tekert hazafelé a baross utcában az úttest szélén, a parkoló autók mellett - szabályosan. Műkörmös pont az orra előtt csapta ki a kocsiajtót, haverom meg neki. Bringa összetört, haverom átment az üvegen és a kocsiajtóban fitygett. csaj előrántott egy köteg bankót a kesztyűtartóig, majd elvitte Ricsit a kórházig, de bemenni már nem akart vele. Ő meg nem jelentette fel - a marha! Kapott egy csomó öltést fejébe, kezébe, úgy nézett ki, mint egy kalocsai terítő...
Na, ez meg az autós hülyesége. Minek van a tükör az ajtón? -
TompapaTM
csendes tag
Jól van, Tildy, pontosítok. Kicsit már túlzásokba estem. Nem hiszem, hogy hazudtál, bár tényleg úgy írtam...
Autós is van hülye elég, de arányaiban a motorosok messze vezetnek. Sokat ülök autóban, mint Bíborköpenyes Bajnoktól el is várható. Nem sofőr vagyok ugyan, de azért naponta átlagban 150km biztosan megvan, a nagyja itt, a Nagyfaluban. Nagy autó, nagy forgalom, ahogyan kell. Csimasz a párom, de a kis motorozóbajnok Norbi nem az én ágyékom gyümölcse, hanem az exférjé. Azért elmondtam neki is a magamét, hiába nem ő volt hibás. Lehetett volna, az alapján, amit motorral művelni szokott. Kisebb csoda, hogy a balesetkor éppen volt rajta bukó! Na, mindegy.
Még nem öltem motorost, bár sokszor lenne kedvem. Igaz, némely autóst is szívesen meghempergetném a kocsija orrán, hadd okuljon... Sajna, jóben kell lennem a rendőrséggel, mint Batman kollégámnak is, különben megnehezítenék a munkámat -
TompapaTM
csendes tag
Én elütöm azt, aki a tükrömre vadászik, illetve kocogtatja a kocsim oldalát. Már behorpadt egy helyen egy koppanó kormánytól - biciklis volt, gondolta a kocsim mellett ő is bekanyarodik, és nem sikerült neki... Elvittük kórházba, nem reklamált, a hibáját elismerte.
Javaslom, menj ki a bármeylik körútra. Csak dudálj rá arra a mocisra, aki szlalomozik a kocsik között és egyáltalán szabálytalankodik; el fog fáradni a kezed. Kertvárosban lakom, minden esete minimum 2-3 hülyegyerek elzúg az ablakunk előtt hatvannal, sisak nélkül. A nulláson is személyesen láttam egy motorosbalesetet, ahol egy sportmotoros aprította fel magát: minimum 10 új izületet szerzett a szalagkorlátnak csapódva. Úgy hallottam bele is halt. Amikor mi odamentünk, hogy él-e még, éppen csak mozgott. Előzmény: 140-nel MO-on cikk-cakkban kerülgette az autókat, köztük engem is. Villogott, integetett, hogy takarodjak előle a belső sávból (100-zal mentem ), de mivel nem tudtam félrehúzódni egyből, berobbant az agya. Addig ügyeskedett, hogy valahogy csak megoldotta jobbról. Kocsim hátulját és orrát majd elkaszálta, közben jött a szokásos, motoros középső ujj felemelése. Ezután ugyanígy tovább a többi kocsi között. Mondtam is a Csimasznak: ''Az ilyenek döglenek meg az első kanyarban!'' Kanyar nem jött, csak sávlezárás. Ahogy vissza akart tekerni a belső sávba, elkapta az előtte lévő autó sarkát, zakózott egyet, a motorja beleállt egy másik autó oldalába, ő meg mint batman, neki a szalagkorlátnak. A forgalom állt, mindenki szörnyűlködött, hogy mekkora hülye volt a kölyök, mert úgy ment mint állat... Meghalt, úgy tudom. Ezek személyesen átélt élmények. Nekem nem kell elővenni az unokatesóm húgának barátnőjének fiújának nagybatyjának haverját példának.
A motorosok többsége keresi a bajt. Amikor megkapják, nem védi őket semmi, csak egy kis protektoros börruci (jó esetben), meg egy bili a fejükön... Mit lehet tenni az olyanokkal, akiknek kell a fájdalom?! -
TompapaTM
csendes tag
Ja igen, megnéztem a linkeket. A Sportmotor által közzétett adatok nagyon impresszívek, az ő újságukban ezek mutatnak jól, mivel motorosok veszik.
A linkelt oldalon lévő képen a motoros két sáv között halad az autók között, mert ő ott még ''tök jól elfér''. Jellemző. Én meg szedegessem össze a türöm - ha kikerülnék egy kátyút, illetve segítsem ki a mellettem haladó autó alól, ha beesik - mikor ráhúzom a kormányt, ha a holtteremben van. -
TompapaTM
csendes tag
Azt hiszem, eljött az idő, hogy a Bíborköpenyes Bajnok is közbelépjen, mivel az ő küldetése a közúti forgalomban rendet tenni.
Hogy nem a motorosok a hibásak a balesetek nagy százalékában? Hm... ezt csak valami szofista hülye statisztikus hozhatta ki. A megfelelő statisztikai próbák és mintavételek használatával bármiből bármit ki lehet hozni. Ezért lett jó a szakdolgozatom is
A motorkerékpár már a kialkítása miatt is alkalmasabb a baleset okozására, főleg ha még hozzávesszük azt, hogy a motorosok a ''szabadság szerelmesei'', meg ilyesmi fazonok (kivételeknek respect). A Kreszkönyv szerint - amivel legszívesebben a robogósokat vágnám gigán a körúton - egy sávban egy kétnyomon vagy két egynyomon haladó jármű (Csimasz beleszólt: két keréknyomon és egy keréknyomon) haladhat, utóbbi értelemszerűen egymás mellett. Ennek ellenére ők haladnak mellettem is, bevágva elém, a kerékpársávon is, a járdán is, zöldnél keresztbe a zebrán is, esetleg az árokparton is, a leállósávokban meg kifejezetten élvezik a száguldást... Na, ezek után magyarázza meg a rendőr bácsinak, hogy ő nem hibás, hiszen neki vérzik az orra meg a térde, mert kivasaltam! Igen. Kivasaltam. A múltkor a körúton majdnem rámkenődött a hülye robogós, mert a terelővonalon haladva úgy gondolta, a Kamaz mellé már nem megy be, ezért besorol mögém, pont akkor, amikor fékeztem. A hátsó kereke is megemelkedett akkorát fékezett... Utána persze felmutatta a középső ujját, mikor a terelővonalon kielőzött, és pirosban kikanyarodott jobbra a Rákóczi útra. Ennyit a szegény motorosokról, akik úgy hullanak nyáron, mit a legyek. Megdolgoznak érte. Ezúton ígérem Tildynek és sorstársainak, amennyiben a tükröm közelébe kerülnek 5 cm-en belül a sávomban, átmegyek rajtuk, majd vissza is tolatok, utána pedig megvárom a zsarukat, és győzzön az igazság!
U.i.: Látok normálisan közlekedő motorosokat is chopper és túramoci kategóriában. Őket szeretem, néha még irígy is vagyok rájuk.
[Szerkesztve] -
TompapaTM
csendes tag
Na, Csimaszkám, ez jó lett! Nehéz ráismerni ugyan a fiadra ebből az írásból, mert nem angyal ő, hanem egy bakterházas Bendegúz összevonva egy japán kamikaze pilótával, némi Mr. Bean beütéssel...
Aki nem tudná, a Norbi nővére az Ebihal, akin már annyit köszörültük a nyelvünket (Poirot-képző tanfolyam családunkban). Na, eljött a Norbi ideje is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Google Pixel topik
- Dark Souls sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -35% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest