Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cane
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
ne értsd félre, csak általánosítottam.
-
erdoke
titán
válasz
parandroid
üzenetére
''Kedvesem felvette az én vezetéknevemet a sajátja helyett, bemutatkozásnál - ha nem egyértelmű a szituáció - sokan máig azt hiszik, hogy a húgom.''
Ismered a mondást: Reggel húgom, este... már nem annyira.
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Nem a házastárs örököl ám ha megözvegyül , hanem ha vannak gyerekek, akkor azok. Bezony!
De ha nincs gyerek akkor a házastárs. Bár ez függ attól is, hogy volt-e házastársi szerződés, mert ha volt, akkor gondolom nem viheti a nő a férje vagyonát, hanem azt a férj családja kapja meg.
Egyébként:
[link]
Élettársi kapcsolat és gyermekek
A gyermekelhelyezés, a szülői felügyelet, a kapcsolattartás, valamint a gyermektartásdíj fizetési kötelezettség szempontjából nincs alapvető különbség abban a tekintetben, hogy a gyermek házasságból vagy élettársi kapcsolatból született-e, így ezek rendezése érdekében a szülők által megkötött megállapodás, illetve a Csjt. rendelkezései értelemszerűen alkalmazandóak.
Öröklés az élettársak között
Amennyiben az elhalt végrendelkezett, a végrendelet alapján az élettárs minden külön feltétel nélkül örökölhet, viszont a törvényes öröklés szabályai alapján az élettárs nem lehet örökös.
A Ptk. törvényes öröklésre vonatkozó szabályait kell alkalmazni, ha az örökhagyónak nincs végintézkedése, vagy ha az vagyonának csak egy részére vonatkozik. Miután törvényes örökös csak rokon, illetőleg házastárs (ritkán az állam) lehet, az élettársak nem lehetnek egymás törvényes örökösei (lásd: BH. 1982/374. szám). Az élettárs özvegyi jogot sem szerezhet (az özvegyi jog azt jelenti, hogy az örökhagyó házastársa örökli mindannak a vagyonnak a haszonélvezetét, amelyet egyébként nem ő örököl), és kötelesrészre sem válhat jogosulttá (kötelesrész: az örökhagyó leszármazóját, házastársát, továbbá szülőjét illeti meg, ha az öröklés megnyíltakor az örökhagyó törvényes örököse, vagy végintézkedés hiányában az lenne).
[Szerkesztve] -
moma
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
hát jó ezért az egyért lehet, hogy beadom a derekam és megházasodom. vicces lehet amikor azt hiszik az emberről, hogy a húgával csókolózik 
Egyébként meg nekem továbbra is kicsit furcsa, hogy nem lehet ugyanezeket elérni polgári szerződésekkel. Nem látom, hogy miért van úgy, hogy ne lehessen. Mi van akkor egyébként, ha én olyan végrendeletet írok, hogy a közös vagyonból a részem, halálom után x-t illese, ahol x nem a feleségem? Ilyet nem tehettek?
És mi van, ha a feleségemmel közösen neveljük az én másik nőtől származó gyerekeimet és én meghalok, akkor nem hiszem, hogy jellemzően a feleségemé marad a felügyeleti jog(hanem az anyjuké) vagy mégis? ha nem az övé lesz, akkor ebben az esetben úgy tűnik nem a házasság számít, hanem egyszerűen az, hogy ki az apa és az anya. -
dr faustus
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Másrészt pedig komolyan gondoltam, amit az esküvőn ígértem. És egyelőre nem érzem úgy, hogy meg kellett volna bánnom, pedig eltelt azóta majd' egy évtized.
Máig emlékszem feleségem arcára, az örömkönnyeire, mikor megértem a kezét.
Már azért a pillanatért megérte ez az egész.
-
Rive
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Igen, Te valóban ezzel jöttél elsőre is. De a topik eleje nem erről szól, hanem valami ködös házasodni illik utánérzésről. Mondhatni az a hozzászólás névmásilag neked jutott, de igazából másnak szólt

-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Szerintem pontosan ezzel lehet legjobban megfogni a dolog érzelmi hátterét.
Akit igazán igazán igazán igazán igazán igazán igazán igazán igazán szeretek, és úgy határozunk, hogy egybekelünk, akkor pont azért tesszük, mert tudjuk, hogy együtt leszünk örökké és egy percig sem latolgatjuk, mi lesz iksz év múlva. Ugyanis tudjuk, hogy mi lesz: a maci odaadja a fűnyírót és kész. Tán még egy kávéra is behív.
.
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Akkor tessék ezzel érvelni, nem pedig azzal, ami a topik elején előkerült a témában.
Mellesleg úgy gondolom, hogy az utolsó előtti mondatod többet jelent, mint az egész addigi. -
tbs
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Igen. Az ok: szeretne látni 30 év múlva titeket..!

De nem is veled vagy (pl.) velem van a gond, hanem vele. Fura környezetből jött fura hatások gyártottak belőle fura leányt... Legalábbis nagyon máshogy fura, mint mi.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
tbs
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Hát Tildy nem is egyszerű eset..!

-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
jajj, de jókat írsz mikrobi

csak egyetérteni lehet
Új hozzászólás Aktív témák
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3899, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

hát jó ezért az egyért lehet, hogy beadom a derekam és megházasodom. vicces lehet amikor azt hiszik az emberről, hogy a húgával csókolózik 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)