- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
-
Gondolom az üzenetet véletlenül sikerült privátba küldeni, lévén a témának a topikban a helye. Lásd az aláírásom...
Szóval ha webes felületen adod hozzá, akkor...
Customization - Scripts - Run After Router Started:
sleep 5
mkdir -p /tmp/opt/tmp
mount -o bind /tmp/opt/tmp/ /opt/tmp
/opt/etc/init.d/rc.unslung startCustomization - Scripts - Run After Firewall Rules Restarted:
iptables -D INPUT -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p udp --dport 51411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT -p tcp --dport 8081 -j ACCEPT
iptables -t nat -A PREROUTING -i nvram get wan_ifname -p tcp --dport 8081 -j DNAT --to-destination nvram get lan_ipaddr:8081
iptables -A INPUT -j DROPHa pedig inkább Midnight Commanderrel csinálnád, akkor az elsőt az...
/etc/storage/started_script.sh
a másodikat pedig az...
/etc/storage/post_iptables_script.sh
scriptekhez kell hozzáadni.
-
válasz
Intruder2k5 #23 üzenetére
Persze ha valakit érdekel egy a szokásosnál jobban lebutított fw de rTorrent-el az ASUS-ra, végülis megpróbálhatok fordítani egyet. A témák (skinek) nagy részét biztosan ki kell gyomlálni belőle, meg mondjuk az NFS szervert, és szerintem vagy az OpenVPN-t vagy a miniDLNA-t is. Ugye ki mit használ, mindenki mást tud inkább mellőzni.
-
Update 2019. december 29.
Mint utólag kiderült ez az fw bugos lett, nem indult benne az rTorrent.
Javított verzió a 76. hozzászólásban található.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Akkor ahogy tegnap ígértem...
Padavan Firmware Xiaomi Mi Router 3G-hez, Midnight Commanderrel és rTorrent-el.
Részletes build config a zip file-ba csomagolt állományokban megtalálható, de nagyvonalakban a tartalomról és a telepítés menetéről:
Változások az alap beállításokhoz képest:
- orosz nyelv támogatás eltávolítva
- aria2 eltávolítva
- itunes firefly eltávolítva
- transmission eltávolítva
- nfs kliens eltávolítva
- smb kliens elttávolítva
- az összes színtémát tartalmazza
- samba 3.6 (smbv2) támogatás aktiválva
- asus logó lecserélve egy saját készítésűre
- a gyökér filerendszerhez adtam néhány mappát, /cifs1, /cifs2, /nas és /tftpboot
- tartalmazza a midnight commander filekezelőt
- tartalmazza az rtorrent + rutorrent + lighttpd webszerver triót
- curl hozzáadva2019-12-08
Telepítés:
A firmware flashelés után szükség lesz egy háttértárra, ahová a konfigurációs állományok - hogy szerkeszthetők, testre szabhatók legyenek -, illetve a letöltések fognak kerülni. A partíció filerendszere tetszőleges, de a kötetcímke kötelezően DATA legyen, hogy indulás után a /media/DATA mappa alá csatolódjon fel. Ha ez megvan, akkor lépjünk be SSH-n a routerre, és indítsunk egy mc-t. Az /opt mappa alatt találsz egy add_to_scripts nevű szöveges állományt, amiben benne vannak a startup és a firewall scripthez adandó sorok. Ezt hozzáadhatod commanderben is, vagy akár a webes felületen a Customization - Scripts oldalon is. Ha ezzel is megvagy, akkor ismét vissza az /opt mappába, és futtasd le az install.sh scriptet, ami annyit csinál, hogy kicsomagolja a mellette lévő DATA.tar.gz file tartalmát a /media/DATA mappába. Ha végzett nyomj egy ENTER-t az újraindításhoz, és ha mindent jól csináltál, reboot után már megy az rtorrent.
url: http://192.168.1.1:8081/rutorrent
user: root
pass: adminA felhasználónevet és a jelszót megváltoztatni midnight commanderrel tudod, a /media/DATA/.config_dir/lighttpd/.passwd file szerkesztésével.
Sok sikert hozzá, használd egészséggel!
Letöltés: https://mega.nz
Megjegyzés:
Én sajnos csak az ASUS-on teszteltem az összeállítás működését, de elvileg gond nélkül kell menjen a Xiaomi-n is minden.
-
-
válasz
szaboi6512 #22 üzenetére
Gépen látod a tartalmát? Nem lehet, hogy megsérült a filerendszer?
-
válasz
szaboi6512 #20 üzenetére
Nem tudom, bevallom sosem néztem utána, hogy pl. a flash típusa egyezik-e. A SoC ugyanaz, a WiFi rész ugyanaz, de a Xiaomi-ban dupla annyi RAM van, szóval a memória címzés biztosan más. De még ha feltételezzük, hogy elviekben elindulna az ASUS a Xiaomi fw-vel, ez esetben ez akkor sem járható út, mert a ~18MB körüli fw fizikailag sehogy sem fér el az ASUS 16MB flash memóriájában, szóval rá sem tudod flashelni. Ha le lehetne szorítani az összeállítást 16MB alá, akkor simán lefordítanám ASUS-ra is, de ez képtelenség. Közel 2MB-ot kéne még megspórolni, ez meg itt rengetegnek számít. Esetleg akkor menne, ha kivennék még egy csomó dolgot, de ezek már "kapósabb" alkalmazások lennének, mint az OpenVPN, miniDLNA, összes skin, és lehet az SMB-t is vissza kéne állítani az eredeti v1 verzióra. Akkor talán lefordulna az ASUS-ra is, de ennyit szerintem senkinek em ér meg az rtorrent.
-
Úgy néz ki mégis sikerül összehozni egy rtorrent-es firmware-t a Xiaomi-hoz. Egyet már buildeltem, a mérete 18MB alatti lett, szóval bőségesen befért a limitbe, de ezt még nem teszem közzé, még finomítok rajta pár apróságot.
Viszont az ASUS-hoz ilyen nem lesz, ~2MB-ot ebből már képtelenség lenne lefaragni.
-
-
-
-
-
-
-
Fent van a curl-es MiR3G verzió is.
-
A Padavan topikban felmerült, hogy custom url-es DDNS frissítéshez szükség van a curl-re, így betettem azt is a firmware-be. Első körben az ASUS fw frissült, Xiaomi-ra később fordítom majd.
És még hely is maradt, ~60KB.
-
Topiknyitó hozzászólás.
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest