Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GReddy

tag

No. Sikerült elolvasnom a művet, és magamhoz térni az ájulásból.

Jobb cím lett volna a "hogyan tegyünk tönkre egy jó gyári hűtőt tákolással". Mit tesz isten, pont egy ilyen proci van abban a gépben, amivel netezni szoktam mostanában. Súlyosbítva egy miniatűr házzal (Soltek 3801M, 2.8 P4, giga ram, Ati 9600Pro) Ez az.
    Kíváncsiságból megnéztem, hogy egész délután tartó netezés, levelezgetés, letöltés után mit produkál a gyári, nem szétcsiszolt, nem összebarmolt, nem rézmagos hűtőjével. Nos, a tesztet az Everesttel csináltam, mert az értelmi szerző is azzal követte el a tettét. 46 fok... tehát az a KIS hővezető paszta (én autóiparit használok, mert nálam sok kell belőle) többet ér, mint a hullámosra csiszolt, (gyárilag elméletben TÜKRÖSÍTETT) felület. Ugyanis - a pasztázás célja, hogy pont azokat a mikroegyenetlenségeket, amik egyébként nem nagyobbak gyári állapotban egy-két mikrométernél, kitöltse, és ezáltal teljes 100% felfekvést biztosítson a hőátadó felületnek, légrés nélkül! A CPU-nak a magja középen van. A régebbi AMD procikon kiválóan látszik az a kb másfél négyzetcenti (a fényes kitüremkedés, amit le szoktak sarkazni, ezzel a halálba küldve néhány millió tranzisztort) ami a hőt termeli. Az a CPU magja. Nem a tokot kell hűteni - hanem a magot. Gyárilag tök jó volt a rézbetétes hűtő. Már nem az.

Ez így szerintem (jut eszembe, szervizelésből megbuktál) Vérpistike Tákol. A "Gányolás, megdöbbentő gépek"- topikban a helyed.

És a kép.

Új hozzászólás Aktív témák