- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Látom, baromi alacsony a VID-ed de nem a number 1 ám!
Az alacsony VID-ben valamivel több tuning rejlik de melegszik. Lehet hogy nekiállok csak nem tudom hol üt vissza az az egy láb. Én a te helyedben adnék a CPU-nak prime95-öt olyan 7-8 órán át, meg IBT-t orrba szájba sőt mérnék egy 3d mark CPU-t moddal és anélkül azonos órajelen stb... Az az egy láb mire jó? Költői!
-
proci985
MODERÁTOR
elméletben ez nem mindig igaz.
ha nagyon alacsony fesz van megadva a procihoz (jellemzően olyan minimum 4-6 lépcsővel, tehát minimum 0.030al kevesebb a prime stabilitásnál), akkor boot hiba lesz, alaplap újraindul default beállításokkal... ami itt ugye nem sokat ér
figyelembe véve, hogy a lapok eléggé nagylelkűen adják a feszt (asus p5k pl 1.32őt minimum adott alapból a biosba 1.285ös VID mellett), ilyen veszély 3.0ánál még nem áll fent.
a B3masok jobban melegedtek, de tuning szempontjából meglepő módon nem voltak sokkal gyengébbek (pontosabban: mintha kicsit más lett volna a hő- és feszgörbéjük).
összességében volt a topikban egy darab quad, ami megállt 2.7nél (és azért eléggé sokról vannak infok). szóval kivétel van, de ritka, mint a fehér holló. többiből általában a 3.0át minimum ki lehetett hozni (azért előtte bios tuninggal érdemes tesztelni).
az 1.35-1.45ös reál fesz az 3.0ára nagyon sok. jobb quadok 1.15 real mellett viszik a 3.0át, gyengébbek is általában elég a VID értéke (tehát max 1.35 a B3nál és 1.30 G0nál). 1.35-1.45ös Vbios az már reálisabb, viszont az meg nem jelent semmit (egy p5k pl 1.35ös Vbios mellett ad 1.23mat, 1.45 mellett olyan 1.30-1.32őt; jobb lapoknál olyan 0.05-0.08 körül van a drop; loadline van, de magas fesz mellett az akkora tüskéket csinálhat, ami degradálhatja/kinyírhatja a procit).
amire viszont ügyelni: nőni fog a fogyasztás, és melegedni fog!
tehát: az FSB keresztmetszete megnő (25%al), tehát a lap nagyobb terhelést kap. a fogyasztás órajel miatt 25%al, emellett fesszel arányosan négyzetesen fog nőni. a fogyasztással egyenesen arányosan nő a hőleadás. gyári hűtővel a 3.0át meg sem érdemes próbálni, Ac7pro és TX3 a célra már általában elégséges, de úgy a feszeket érdemes kordában tartani és kitesztelni, mi az amin mégy stabil a proc. a q66nál általában a hőfokok vetnek véget a tuningnak.
-
-
forras2
őstag
Én is így kezdtem, se internet, se telefon, csak a gép.....
De hála az égnek, nálam nem is füstölt semmi, amikor Bacsis barátom javaslatára megtéptem a 600 MHz-s Celo procimat!
Bár van 1 olyan szerencsém, hogy Bacsis az egyik legjobb barátom, 1 helyen lakunk, ha valami baj van, akkor mindig Őt veszem célba, 3 perc séta azt már szereli is a gépem! -
-
Nekem az lenne a lényeg, hogy a 3.6-hoz kevesebb fesz kelljen! Ugyanis az alacsony VID-em miatt szinte robban a cpu annyi hőt termel.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy az az egy láb mit csinál ott és nem e kell bizonyos esetekben. Valaki csinálja már meg egy G0, VID: 1.2125 ős CPU-val.Kaporra jönne a dolog mert újrapasztázni akarok.
Ha biztosab elmegy kevesebb fesszel a CPU akkor meg is csinálom. Támassza alá valaki!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RAM topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- PS 5 1Tb Slim lemezes 1 éves. + PS 5 portal Hordtáskával.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
- Bomba ár! Fujitsu T935 Convertible: i5-5G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu T936 Convertible: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest