Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lapa

veterán

válasz ddekany #176 üzenetére

oké, így már más. csak eddig a pageup meg pagedownról beszéltél, most meg fájlokat akarsz nyitogatni kijelölgetés közben. azért a kettőt nem én értettem félre.

mondjuk én nem küzdenék ilyenkor se, hanem átdobnám ctrl+c alt-tab ctrl+v-vel a már kijelölt cuccot, legfeljebb utána molyolnék azzal, hogy kitaláljam mit is akarok másolni, ha már így alakult. vagy b tervként másik ablakban nyitom meg a fájlt.

azért ez az igény annyira nem gyakori, az emberek szokták tudni mit másolnak. de ellenpéldának mondhatom, hogy én leggyakrabban képeket másolok. sőt, az értelmetlen nevű fájlok 90+ százaléka kép. akkor melyik lesz hatékonyabb? a ki-lehet-nyitni tc-ben, vagy az egyből látom-jelölöm? (persze el tudom képzelni, hogy mióta én utoljára láttam már raktak a tc-be kisképes megjelenítést).

szerintem ezek csak módszertani kérdések, ugyanúgy a keresésből is lehet gyorsan másolni. persze azon senki nem vitatkozik, hogy a tc meg az explorer tudása elég távol áll egymástól, de az átlag használatra alkalmas és hatékony az explorer is, csak mások a módszerek.

kb ugyanez van a checkboxxal is, nem úgy működik ahogy a tc-nél, de ez nem jelenti azt, hogy rosszabbul. az eltűnő kijelölés alapproblémáját megoldja.

szerintem szidjuk olyan dolgokért, amik tényleg bénák, ne azokért amik más koncepciók alapján, de műxenek.

Új hozzászólás Aktív témák