Hirdetés
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
-
LOGOUT
iGO Primo Nextgen- már a mobilodon is navigálhatsz
Aktív témák
-
Moleman
addikt
Sziasztok, egy kisebb kellemetlenségbe ütköztem, ami tavaly a Szülinapp frissítésekor is jelentkezett. A térképen minden egyes közlekedési lámpa látszik, anno ki tudtam valahogy kapcsolni, de most nem találom a módját. Próbáltam a sys.txt-ben a [2d] traffic_lights=0 sort, de nem segített.
Mi lenne a megoldás?Köszi!
-
OldMike
őstag
válasz
#45553408 #319 üzenetére
Aki időben rájött a helyzetre (fórum, ingyenes kipróbálás) valószínűleg nem vette meg, vagy sajnos dühöng, ha megtette.
Tulajdonképpen egész Európa (igaz elavult) térképet adnak annyiért, amennyibe másfél évi Magyarország térképelőfizetés van a Naviextrason.
Nem teljesen idevágó - inkább csak tanulság - de egy másik, relatíve olcsó (élettertam térképfrissítésű) program a Sygic, ami TomTom térképet használ, szintén hasonlóképpen kullog az események után, ezzel szemben a borsos áron elérhető TomTom eszközök évente sokszor kapnak térkép (és szoftver) frissítéseket. Sajnos olcsó húsnak...
-
OldMike
őstag
Csak annyiból egészíteném ki, hogy a Naviextras-on az NNG térkép 2016.Q4 jelzéssel van, ami valószínűleg fájlként már 2016.12-ként van jelölve. Nem vettem meg, ezért csak tippelem.
Már szerepel rajta a Székesfehérvár nyugati elkerülő út, amit tavaly júliusban adtak át (meg egy, szintén tavalyi új - közelben lévő - körforgalom is). Igaz viszont, hogy a kisbéri körforgalom nem került be.Nem vagyok ebben jártas, de kissé nehéz elképzelni, hogy a NexGennek esetleg más formátumban kellene legyártani a térképeket. Inkább arról lehet szó, hogy nem akarják rontani a fizetős térkép eladási számait.
-
DM43
őstag
Tegnap (03.17) frissült a program, az új verzió száma: 9.18.27.693527
Evvel együtt "hatalmas" térképfrissítés is volt - bár az áruház továbbra is 2015.Q3-at ír ki a magyar térképre, az a valóságban 2015.12-es NNG térkép. Ezt meri újnak nevezni az NNG.Csak, hogy mindenki képben legyen, ennél vannak sokkal újabb térképek is, amelyek mind megvehetők-letölthetők (voltak) a naviextras oldaláról:
- NNG: 2016.06
- HERE: 2016.Q1, Q2, Q3, Q4
- TomTom: 2016.03, 06, 09A Google Play áruházban több válaszban leírta az NNG, hogy dolgoznak az új térképeken és amint megfelelő minőségűek lesznek letölthetővé teszik azokat. Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy akkor a fent részletezett dolgok nem megfelelő minőségűek? Miért nézik hülyének az embert?
-
zoli669
tag
Sziasztok!
Ezt a levelet küldték, arra hogy mikor lesz frissítés, legalább már nem dolgoznak rajta, hanem hamarosan....
"Szeretném tájékoztatni, hogy a fejlesztőink már elkészültek a térképfrissítésekkel, melyek hamarosan elérhetőek lesznek az alkalmazáson belüli áruházból.
Köszönjük szíves türelmét és megértését.
Amennyiben további kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!"
A nagy kérdés az, is hogy mikori lesz az úgynevezett frissítés?
-
zsiga68
őstag
válasz
#45553408 #309 üzenetére
Sziasztok.
Úgy érzem hogy az NNG nem fogja fel hogy miröl is van szó,vagy nem érdekli. /Bármelyik sajnálatos/ Szerintem ha volt olyan kedves hogy pénzért letölthetővé tette a programot akkor Illik terméktámogatást és ez által frissítést nyújtani. Biztos úgy gondolja hogy nincs versenytársa ezen a platformon. Pedig van,méghozzá önmaga csak Warez formában. Ha lenne legális frissítés akkor kevesebben nyúlnának ehhez a megolgáshoz. Mert a vevőt nem csak meg kell szerezni hanem meg is kell tartani! -
Erdmis
tag
Már kezd eléggé szánalmas lenni, amit az NNG művel. Értem, hogy ez egy semmi piac, de azért na...
A legfelháborítóbb, hogy mennnyire hülyének nézik az embereket - "amint megfelelő minőségűek lesznek" "harmadik féltől szerezzük be a térképeket". Pofátlanság teteje. Ennek így nem tudom mi értelme volt? Bár gyanús volt, megjelenéskor már volt 2016 q1, erre kiadták az azóta is kultikus 2015 q3-mat...
Ráadásul ezért a felejthetetlenül elavul csomagért pofátlanul magas összeget is kizsákmányoltak a gyanútlan felhasználóktól. És ha ez még nem elég, a sok hibajelzés ellenére az egyetlen "javítás" egy pluszban megvásárolható, szintén elavult kamionos csomag
Prémium autóipari navigációs beszállító mi? És még csodálkoznak a sok warez miatt. -
zoli669
tag
Sziasztok!
Valaki tud róla valamit, hogy mikor kegyeskednek frissíteni egy olyan programot, amiért nem kevés pénzt kell kifizetni. 2017-ben 2015Q3-as térkép azért szerintem pofátlanság!
Köszönettel:
zol669
-
trance89
őstag
válasz
<Adamsky> #306 üzenetére
és az egyik leggyorsabban fejlődő magyar vállalatként vannak emlegetve, ódákat zengenek róluk minden magyar nyelvű cikkben
szégyen, ennyit tudok rá mondani...(#305) DM43
Érkezett egy kis program frissítés.
ÚJDONSÁGOK
- the awaited Truck & Caravan InApp feature is available
- improved traffic service
- minor bugfixes and improvementsvagyis kizárólag azért adtak ki egy újabb verziót hogy még több dologért lehessen fizetni...
-
<Adamsky>
nagyúr
"improved traffic service" - ez vajon mit takar?
"minor bugfixes and improvements" - ebből érezni valamit?Ez, hogy a térképek ilyen mérhetetlenül lassan frissülnek, egy vicc. Használok olyan programot, ami az OpenStreetMap térképeit használja. Augusztus óta legalább 3 alkalommal frissült.
-
DM43
őstag
Érkezett egy kis program frissítés.
ÚJDONSÁGOK- the awaited Truck & Caravan InApp feature is available
- improved traffic service
- minor bugfixes and improvementsÚj térképek még sehol ...
-
vlevi
nagyúr
válasz
<Adamsky> #303 üzenetére
Ja, igen, sávinformáció.
Ezeréve benne van az igo primoban, és nagyon jól jött, amikor a bécsi bevezetőn a 6 sávból mutatta, hogy melyik 2 sávba soroljak be, sőt még a táblákból is mutatja, hogy a bevezetőn melyik felé menjek. Nagyon nagy kár, hogy nem foglalkoznak a programmal -
<Adamsky>
nagyúr
Köszi a választ! Akkor ezek szerint jól döntöttem, hogy (ki)vártam. Szomorúan hallom, hogy a helyzet nem javult és az NNG-nek ennyit ér a fizető felhasználó.
(#299) trance89
Értem, amit mondasz, és részben igazat is adok Neked (pl. a roaming árak már tényleg nem vészesek), de a nagy büdös helyzet az, hogy a Waze - mint navigáció (!) - egy nagy darab kaki. Nehéz ezt elmagyarázni, de valahogy lassabb / pontatlanabb.. A szolgáltatások / funkciók terén is nagy az elmaradása. Csak két dolgot említenék: lane assistant, ill. az alagutak kezelése. Az esetek 90%-ban Pest megyében, ill. Pesten mozgok, és így a Waze tényleg hasznosabb számomra, de nagyobb utak alkalmával az iGO számomra jobb lenne.... de csak lenne ... -
vlevi
nagyúr
válasz
trance89 #301 üzenetére
Amikor én próbáltam a waze-t, (nyáron), ahogy eli dultam otthonról, és kiértem a wifi hatóköréből, egyszerűen megállt, nem mozdult többé a térkép.
Ha nincs letöltve a térkép, akkor vajon hogyan navigál offline, többszáz km-t?
Guglival is ez a helyzet, ami terület le van töltve offline, azt tudja mutatni, de pl Nyíregyházáról nem Polgár felé indulok Miskolcra, hanem Tokaj felé, akkor meg van lőve, nincs térkép, akár ki is léphetek belőle.Ja, el is felejtettem. Az Igoban nekem állandóra be van kapcsolva a tracklog. A többiben ilyet nem találtam, ha ilyenre van szükségem, akkor ahhoz megint külön progit kell felraknom.
-
trance89
őstag
"Nem, hogy nem jött be, de rövid idő alatt felidegesített azzal, hogy rendszeresen ezekkel a közösségi szarokkal jött."
nem használok FB-t sem semmilyen más közösségi szart, mégis boldog vagyok vele
igaz sok benne a közösségi funkció de nem kötelező használni és max 1-2 gombnyomással átléphető mindegyik, amit pedig 1x kinyomsz nem fog folyamatosan bombázni vele"mert ugyebár mobilnek nélkül egy métert sem hajlandó navigálni."
navigál akkor is ha kiesik a mobilnet, sőt az új verzióban már offline is lehet jelentéseket küldeni, tervezéshez szükséges a net"de pl az uthalozata sok helyen ujabb, részletesebb, mint az igo, ezt el kell ismerni"
waze-ben ha bejelentesz egy térképhibát órákon, max 1-2 napon belül javítva van mivel régiónként több térképszerkesztő van, here/nng térképeknél ez nem egészen így működiktény hogy van jópár extra fícsör az igo-ban ami azért hiányzik de térkép frissítésekben és a valós idejű útinfókban abszolút toronymagasan verzi az összes többi progit, az igo tmc funkciója egy vicc mellette
egy korszerű navigációnál pedig pont ez a 2 dolog ami alap
aki egyszer hozzászokik annak az összes offline navi antik cuccnak fog tűnni -
vlevi
nagyúr
válasz
trance89 #299 üzenetére
Ízlések és pofonok. Nekem a waze nagyon nem jött be. Nem, hogy nem jött be, de rövid idő alatt felidegesített azzal, hogy rendszeresen ezekkel a közösségi szarokkal jött. De ez is csak akkor, amikor volt mobilnetem, mert ugyebár mobilnek nélkül egy métert sem hajlandó navigálni.
A baj inkább az, hogy nekem még mindíg az igo a legjobb. Nokiában nincs többpontos utvonal, a google sem teljesen offline, ráadásul sok, az igoban megszokott dolog hiányzik belőle, (de pl az uthalozata sok helyen ujabb, részletesebb, mint az igo, ezt el kell ismerni), a sigyc felülete nagyon nem esik kézre, ...
-
trance89
őstag
válasz
<Adamsky> #296 üzenetére
mert júniusban jó ötletnek tűnt?
ezt pontosan előre megjósoltuk, marad a waze az legalább használható és hogy őszinte legyek már külföldön sem indítom el ezt a 3 betűst ****t, a waze pár megát eszik egy több100 km-es útvonalon a mai eu adatroaming árak is annyira lecsökkentek hogy bőven megengedheti magának még a legszegényebb ember is, aki pedig ritkán futkosik külföldre annak egyáltalán nem éri meg az igo-ba akár egyetlen centet is fektetni -
<Adamsky>
nagyúr
-
DM43
őstag
Ezt találtam itt:
"Egy másik opció, ha a teljes alkalmazást törlöd, majd újratelepíted. Ezután az alkalmazás „Áruház” menüjében kattints a jobb alsó sarokban található nyílra, és válaszd a „Vásárlások visszaállítása” lehetőséget. Így újra letöltheted az előzőleg megvásárolt térképek és szolgáltatások pillanatnyilag elérhető legfrissebb változatait. Bármelyik opciót választanád, először meg kell várnod, hogy leteljen a próbaidőszak, ami Androidos készülékek esetében 7, iOS készülékek esetén 1 nap."
-
vlevi
nagyúr
Újratelepítettem a telefonomat.
Az IGO-t hogy lehet rávenni, hogy rájöjjön, már megvettem a dolgokat, és újra letölthessem?
Valamikor a tabletemen is végigbohóckodtam már ezt, csak elfelejtettem, és nem találom.
A licensz frissítése gomb inaktív, nem lehet megnyomni.
Vagy a 7 nap után fogja csak felkínálni a licensz keresést? -
LámaZ
addikt
Bocsánat, itt írta valaki, hogy kézzel kell frissíteni, de most hogy mondod, eszembe jutott, hogy iPhone-ról volt szó.
Amúgy te is szoktál butaságokat írni, vagy nem?
Én igen, de tudatosan, mert remélem/biztos vagyok benne, hogy úgyis mindjárt jön valaki, és kijavít.
Így megspórolok egy kis időt. -
trance89
őstag
leírtam az igazságot a céggel kapcsolatban, miért is kellett törölni a hsz-emet?
még ebben a topicban is az ő malmukra hajtjátok a vizet, gratula
töröljétek ezt is -
DM43
őstag
Ne beszélj már megint butaságokat!
A megvásárolható iGO Navigation frissítése még várat magára. Ebben a postban erről is szó van!
-
mutyi
senior tag
Sziasztok!
Valaki világosítson már fel arról, hogy az általam megvásárolt Nextgen magyarország térképe miért 2015 Q3,miközben láttam fent egy speciális oldalon hogy az NNG kiadta szeptemberben a 2016 Q2-es magyarország frissítését.
Hiába szinkronizálok az áruházzal,semmi frissített térkép nem jön le.
Azért ez bosszantó,hogy 10000 Ft-ot fizetve legálisan, nem kapom meg a friss kiadott térképet. -
DM43
őstag
Kicsit elkalandoztatok a topic témájától ...
-
LámaZ
addikt
Az alkalmazás ismertetőjében semmi ár nincs, amit felraktál csak akkor látható, ha telepítetted az appot.
-
LámaZ
addikt
válasz
#45553408 #272 üzenetére
Igen, néha magas vagyok, tudom. :-)
Amúgy megtudtam az Európa-térkép árát (10k ft), a TMC talán plusz 3500 Ft, a sebességmérő kamera adatbázis gondolom megint ugyanannyi, és a TTS-hangok még egy újabb 3500 Ft.
De lehet, hogy ez nincs így, ehhez majd még el kell olvasnom újabb 9 cikket és meg kell nyitnom 4 weblapot. A Naviextras-t mondjuk hiába nyitnám meg, mert minden titkos a kívülállóknak. Csak regisztrálás után lehet megtudni az árakat, tehát nem tudom előre eldönteni, hogy megvegyem-e a terméküket vagy sem. -
LámaZ
addikt
Az árak hol vannak?
Az összefoglalóban miért nincsenek benne? -
<Adamsky>
nagyúr
Ha, megengeded, akkor ezzel kicsit vitatkoznék
"Egy kis körforgalomban 5-10m-es gps pontossággal esetleg késéssel simán be lehet nézni egy lehajtót ... "
Tapasztalatom szerint az iGO elég pontos (nem úgy, mint a Waze), mindazonáltal a pontatlanság (már ha van) attól még megmarad, hogy a "térkép nem forog". Ha pedig egy nagyobb "forgóról" van szó (vagy csak nem az első kihajtón hajtunk ki), akkor elég érdekesen néz ki az említett manőver: [link] -
vlevi
nagyúr
válasz
BlacKSouL #260 üzenetére
"én az elején szoktam letudni"
Én is megnézem indulás előtt, persze, ez nem kérdés. De menet közben én inkább a térképet nézném.
"tudott automatikus madártávlatot."
Csak autópályán, és akkor sem 2D észak féle nézetet mutat, hanem ugyanazt a 3D előrenézetet, csak sokkal magasabbról, és így többet látsz a környezetből, de mégsem a 2D észak nézet.Még ami zavar az IGO-ban, de más naviban már láttam, hogy a 3D nézet sincs eléggé megdöntve, mert alig 1km-t látni előre. Tényleg csak az orromig látok vele, mert az a pont, amit kiír, hogy 1km balra, az még nincs kinn a képernőn.
-
BaLee
addikt
válasz
<Adamsky> #251 üzenetére
Kérdésedre nem tudom a választ de szerintem ez egy teljesen logikus dolog, hogy nem forog körforgalomban. Egy kis körforgalomban 5-10m-es gps pontossággal esetleg késéssel simán be lehet nézni egy lehajtót, így meg tudni fogod hol kell kimenni, ha jól emlékszem egy pont mutatja a helyzetedet.
Engem ez nem, hogy nem zavart de még meg is jegyeztem, hogy ez milyen okos megoldás. -
BlacKSouL
addikt
Igazából a merre tervez kérdést én az elején szoktam letudni, azaz amikor megmutatja a tervezést, azt végig szoktam nézni, és ha nem tetszik, akkor pl. köztespontokkal átterveztetem. Ez utóbbit hagyták ki nagyon okosan pl. a heréből, ahol biztos hogy arra mész amerre mondja, nem te irányítasz.
Ugyanakkor jó dolog a madártávlat, de ésszerűen. Mondjuk vannak olyan lokális jellegzetességek, amik ugyan nem számítanak csomópontnak, azaz nincs "navigálási kényszer", de jó, ha éppen látod a haladási pont közvetlen környezetét (hidak, felül-/aluljárók, szűkületek, hajtűkanyarok, éles kanyarok, stb. Erre jó lehetőséget biztosít az állítható távolságú madártávlat. Sajnos ha jól emlékszem ez vagy automatán, vagy 3 lépésben volt valamikor állítható, némely esetben talán azt lehetett megadni, hogy maximum menyire távolodjon el, vagy mennyire közelítsen? Illetve van különbség az Északra befordított, és a menetirányba befordított madártávlatnak. Ezt mondjuk 1 gombbal lehetne váltani.
Viszont amennyire nekem rémlik, a here is és a szülinapp is tudott automatikus madártávlatot..
-
vlevi
nagyúr
válasz
<Adamsky> #256 üzenetére
"A "régi" iGO szerintem jobb."
Egyetértek.
Ami legjobban hiányzik, az automatikus madártávlat. Ha nincs 3-5km-nél közelebb navigációs pont, akkor átváltott 2D észak nézetbe, mint egy hagyományos térkép, amin láttam, hogy hol járok, nagyjából merre tervez.
A mostani navigációkkal (mindegyikkel, nem csak az IGO), csak azt látom, hogy megyek az orrom után, de, hogy hova, merre, azt nem. Ez hiányzik, mert 2D térképről hamar ki lehet szúrni, ha valamerre félretervez. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
rescue01 #255 üzenetére
Ööö, nem ez volt a kérdés.
....de ha nagyon forszírozod, akkor igen. A "régi" iGO szerintem jobb.
Azokról az iGO-król pedig már ne is beszéljünk, amiket mindenféle hasznos skin-ekkel (pl: Gurjon) fel lehetett okosítani.
De, vissza a kérdéshez! Tehát, ez most bug vagy feature? Csak engem zavar, vagy mást is? Ha, utóbbi, akkor lehet jelezni kellene a fejlesztőknek. Ha valami nem, vagy nem igazán jó, akkor azt nem megszokni kell, hanem jobbá tenni, nem?
(#257) zsola32
Én speciel rászánnám a pénzt, ha olyan, vagy jobb lenne, mint amit megszoktam. De, ez így - egyelőre - nekem nem ér meg ennyit. -
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Erősen gondolkozom az iGO Navigation megvásárlásán, de egyfelől az új felület (még?) nem igazán jön be, másfelől eddig két olyan problémába futottam bele, amire nem találtam megoldást.
1. Ki lehet-e valahogy kapcsolni a térképen a jelzőlámpák jelzését?
2. Eléggé zavar az, hogy az új iGO a körforgalomnál nem forgatja a térképet, hanem "megáll", az autót jelző nyíl körbemegy a körforgalmon, majd a kihajtást követően fordul csak irányba a térkép. Lehet ezzel valamit kezdeni? Vagy ez csak szerintem gáz így?
Aktív témák
Jelen állás szerint mindennemű beavatkozás a rendszer működésébe wareznek minősül, így ezen változtatások kitárgyalása, ezekben való segítségkérés és nyújtás továbbra is tilos. Ezekre a kérdésekre jelen pillanatban is várjuk az NNG válaszát. Az esetleges változásokról értesíteni fogunk benneteket! Köszönjük!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest