Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hellas
senior tag
Megvan! Legalábbis egy adott típusú navin sikerült. Semmiféle elérési utat nem adtam meg a content mappára nézve a sys.txt-ben, csak a memóriakártyán is létrehoztam egy igo8 nevű mappát, amibe beletettem a content mappát. A POI-k a belső memórián vannak, az iGO-val együtt, míg a többi content pedig a memóriakártyán.
-
laca500
aktív tag
Köszi az ötleteket, de semmi mást nem cseréltem le csak a térkép és poi fájlokat, illetve csak a west major-t töröltem. Magyarországnál a TopMap-ost használtam, bár arra nem emlékszem mi volt fent előtte. Előzőleg én is a skinekre gondoltam, de az maradt az alap beállításon. Mondjuk 2009-es térképek lettek frissítve a mostaniakkal, talán ezért is ennyire feltűnő a változás. Na mindegy annyira nem zavar a dolog.
-
Doris Lune
tag
Köszönöm!
Mégegy kérdésem volna, ha nem menti el a beállításokat egy IGO, annak mi lehet az oka?
Pedig van Save mappája, ennyit értek hozzá, de többet sajna nem.
Mit lehet tenni ilyenkor? Pl. a kiinduló pontot se hajlandó elmenteni...
Az elég kellemetlen, ha mindíg újra kell állogatni, minden megnyitásnál.
Köszönöm a választ előre is. -
PLaci58
addikt
PDA-ra nem kunszt feltenni, ráadásul azoknak érintőképernyűjük van.
Egy ilyen kínai csodán sikerült elindítani. Merthogy kínai és csoda, hogy működik
WinCE6.0 van rajta, ezért inkább PNA-nak nevezném.
Nem nehéz rátenni, csak hátrább kell tolni az igot, hogy ne fedje el az egérkurzort.
Az igo fut mindenen, talán még egy kavicson is elindulna -
-
-
Office-R
csendes tag
Szóval megnéztem a térkép milyenségét. Valami nagyon nem stimmelhet, mert a Magyarország térkép TopMap 2009.04. havi legalábbis a navi szerint, de már rajta van az új M6 autópálya. Szerintem az csak a 2010 frissítéssel érkezett, tehát elvileg ez a kiadás nem ismerhetné. A Márkó-i leágazás ezek szerint azért nincs rajta.
-
Office-R
csendes tag
Igazad van, szimulációban a "régi" nyolcason vitt volna, azaz Márkón és Bánkon keresztül.
Azt hittem, hogy a legfrissebb térképem van, ( az új M6 már rajta van) de ezek szerint nem. Bár nem tudom hogy mikor adták át a pl. Márkót elkerülő szakaszt.
Lehet, sőt biztos hogy blőd dolog, de nem tudom hol lehet megnézni éppen ilyen térkép van fenn. (TM, TA vagy NTQ)
Plajos hozzászólásából kiderül - hogy ezek szerint - van újabb, vagy más kiadású térkép is, ami már a fent jelzett problémát orvosolja, ezek szerint majd hegyeznem kell rá.
Az eddigieket is köszi.
Más. Olyan nálatok is előfordult már, hogy a prg valamelyik gombjára nyomtatok, pl. előzmény, a kattintást visszaigazoló hang szól, majd kb. három másodperc után végzi el a kért műveletet ?
Vagy talán én lettem türelmetlenebb? -
plajos
aktív tag
Akkor nem egy térképet nézünk
Én 2010.07.16-i kiadású térképet néztem, azon rajta van a Márkót elkerülő gyorsforgalmi út 90-es sebességhatárral.
Ami a sokak által jogosan kritizált települési sebességhatár kezdeteket illeti sajnos egyes térképkészítők a település közigazgatási határához (ez nem azonos a térképen a település beépítettségi határával!) rakták ki az ötvenes táblákat, ezért az eltérés. Némely településnél ez a kettő megegyezik, sokaknál meg nem. -
plajos
aktív tag
Ismeri csak nem gyorsforgalmi útnak. így ha szabályosan 110-el haladsz azon a szakaszon állandóan visít az iGO hogy túl gyorsan mész. Szerintem Magyarországon az TA és NQ térképek a felejtős kategóriába tartoznak.
TA és NQ térképkészítők Magyarországon sokat dolgoznak ortofotóról, azokon az út látszik, de a sebesség nem. -
Office-R
csendes tag
Hát látod arra nem is gondoltam/ok, mert elvileg a legújabb térkép van a navin. (2010.06.17) Másrészt, ha valóban az elkerülő út lenne a megoldás, akkor szerintem egy folyamatos 2x2 sávos úton nem útközben kezdi ezt el, hanem az útra való fel és lehajtásnál "veszti el a fonalat"
-
Office-R
csendes tag
Vagyok már annyira idős, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség érdekel. Nyilván nem az a cél hogy a sárga POI jelektől ne lássam a térképet, viszont a kevés POI közül szerettem volna tudni választani. Ezek szerint vagy én vagyok rutintalan és nem tudom előhozni a feliratait, vagy nincs. Ha nincs, akkor itt egy jóképű feladat a navi program fejlesztők számára...
-
Office-R
csendes tag
1. Hát ahhoz képest hogy az általam megadott járművel nem elérhető, bevitt a parkolóba (igaz azt szerintem csak mostanában alakították ki, mert ki volt táblázva hogy át lett helyezve a bejárat. Oa vadasparkba a parkolóból tényleg csak gyalog lehetett menni)
2. Nem ilyesmire gondoltam, hanem a gyanútlan polgár például beállítja a POI-k között a "természet" vagy "szállások" stb. akkor az ikonra pöccintve kiírná hogy az adott helyen mi található. Pl. a Vadaspark, vagy a milyen hotel. Ennek nyilván akkor látnám hasznát ha csak a környéken barangol a versenyző, és lehetősége van több POI közül választani. Azt már néztem hogy lehet az uticél körül is POI-t keresni, de ez elvileg lehetne útközben is, mert van egy kis idő körülnézni, vagy egyet fagyizni. Akkor megjelenne hogy ,milyen látnivaló vagy üzlet van, és nem kéne mindegyikhez elzarándokolni hogy olyanra gondoltam vagy nem. -
vazol
tag
Bocsi, hogy ilyen sokára reagálok, de reggel korán kellett kelnem és csak most jutottam gép elé.
Tehát a beállítások: személyautó, gyors útvonal, autópálya letiltva-Veszprém elkerülőről 1 elágazással előbb levisz Nemesvámos felé, Halimba, Nyírád, Sümeg, majd a 84-esen tovább. Ha engedélyezem az autópályát, helyre áll a rend! A térképek 2009.09 haviak, holnap még nyektetem kicsit, aztán meglátom marad-e.Hasonló árban TA-s Sygic softos navi kapható, nem tudom az jobb-e? -
Office-R
csendes tag
1. Nem láttam, hanem hallottam. A derekamon volt a navi egy fülessel - közben zenehallgatás - és tekertem. Mivel azonban az útvonal egy részét ismerem, így tudom, hogy ott van kiépített kerékpárút is, és nem igazán azon akart vinni. Amikor már azon mentem, akkor már jól navigált, bár ahol csak a kerékpárút volt - az autóúttól távol- egy mukkot se szólt. Igaz a kiépített kerékpárútról csak szándékosan lehet letévedni.
2. Köszi, a megadott címen jelzem a hibát. Bár olvastam korábban hogy megjelent az új térkép, és lehet hogy azon már orvosolták. Nekem még nincs meg. -
Bog
HÁZIGAZDA
Olvasgass alapelveket, köszi. Ha off társalgást akartok folytatni, akkor arra van külön topic. Ez itt az iGO8-ról kéne szóljon. Ha nem tetszik, akkor szevasz, ez ilyen rohadt egyszerű. Mint ahogyan az is, hogy kizárólag a navis banda után kell állandóan takarítsak, érdekes.
-
-
gabor_01
senior tag
Erről sokat vitázhatnánk
Jöttem haz Digóföldről, TA térképek voltak+TM magyar, minden variációt kipróbáltam nem tudta úgy megtervezni, ahogy szerettem volna. Csak pontról pontra vezetve ment (köztespontokkal) jól. A Garminom meg egyből kiadta a kívánt utat.
Ez az új TM jobbnak túnik, a talált címhiba megszünt.
Holnap tesztelem. -
gabor_01
senior tag
Nem a házszám mutatással van baj, az eszembe sem jutott.
Amikor beadom a célállomást, az adott utca megvan, de házszám nélkül.
Mindhárom országban az üdülö olyan kis utcában volt, ahol csak utcanév szerepelt.
A TM -nél meg nézd meg például a Budapest 1119, Thán Károly u. 17., egész hibás helyre mutat.
A Navteq szerintem kezd feljönni. A magyarországi térképe állítom jobb, mint bármi. -
Luissimo
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Akciófigyelő: 30% kedvezmény az Earfun új fejhallgatójára
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Akvarisztika
- Sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DAC kártya ES9038Q2M Raspberry PI-hez
- Új GAMER félgép - ASUS PRIME B550-PLUS + Ryzen 7 5700X + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- iPHONE 12 64GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Vivobook X1403ZA 14" 3K OLED i5-12500H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- ViewSonic CDE4600-L 46" LED Monitor
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest