Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Korrekt
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
citkar
addikt
Elég fura (számomra) ez a recobery, de gondolom ezzel is lehet ROM-ot cserélni stb...?
-
motrola
aktív tag
THL W11 2GB/32GB nem ismeri fel az SD kártyát így nem is használható. Marad a régi jól bevált 6.0.3.3. Igaz nem olyan szép a menüje.
Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
hungobungo
senior tag
cappa72 is írta ezt a hibát, egy korábbi CTR-nél, de nálam mindkét sd kártyát szépen látja a zopo zp998-on.
A menüben nem is tudtad mount-olni kézzel a kártyát?
[ Szerkesztve ]
QQ Messenger: 1952850816 *** Chigontech, egy megbizható Aliexpress kereskedő: http://www.aliexpress.com/store/1153179
-
hevizms
addikt
[ Szerkesztve ]
-
hevizms
addikt
Bekapcsolt ADB debugger mód
Ez hol található?
Hol kell bekapcsolni?
Illetve még egy kérdés:A telefonon engedélyezzük a superuser jogokat a shellnek!
Na ezt hogyan kell?
Köszönöm előre is
-
hungobungo
senior tag
Bocs, kicsit gyorsan írtam, én az angolhoz vagyok szokva. A szövegemben már átírtam
1. Ez a szokásos hibakereső mód, azért kell, hogy a PC-ről fejlesztői jogokkal (mindenhez hozzáférhetően) lehessen turkálni a telefonon:
2. Ha root-olt a telefonod, akkor supersu vagy superuser appnak kell rajta lennie. Ha valami rendszergazdai hozzáférést kér, akkor feldobja az ablakot a su program, hogy engedélyezed-e neki vagy sem. Lényegében a művelet megkezdése után a telefonod képernyőjét figyeld, mert meg fog jelenni valami ilyesmi, hogy a engedélyezed-e a shell-nek 2000 uid-del a rendszergazdai jogokat, na erre kell igennel válaszolni.
[ Szerkesztve ]
QQ Messenger: 1952850816 *** Chigontech, egy megbizható Aliexpress kereskedő: http://www.aliexpress.com/store/1153179
-
hevizms
addikt
válasz hungobungo #8 üzenetére
Köszönöm a választ.
Sajnos nekem így sem sikerül a dolog.
Amikor ahhoz a ponthoz érkezem hogy a telón engedélyezni kellene a superuser-ben a jogot,nálam a telefonon semmi nem történik,a pc-n ezt dobja fel:Ha leokézom,akkor ezt:
A pc-n win8 van,a telefonomon MIUI V5
[ Szerkesztve ]
-
hungobungo
senior tag
-
hevizms
addikt
válasz hungobungo #10 üzenetére
Köszönöm hogy próbálsz segiteni
Kicsit reménytelennek tűnik nekem.
A 2-es pont az 100% hogy be van kapcsolva
az 1-es pont viszont fogalmam sincs hogy telepitve van-e.
Letudom valahogy ellenőrizni?
Próbáltam rákeresni erre a vcom driverre 6589 procihoz és találtam is valamit.
Letöltöttem,kicsomagoltam(zip),majd a benne levő 2 db exe fájlokra kattintottam.Az egyik (installdrv64.exe) az egy pillanatra feldobott egy dos ablakot.
A másik(installdrv.exe) az telepitett usb drivert és a végén kiirta hogy "install usb driver for microsoft professional(64bit) successfully"Ennek ellenére sem jön össze a pc-telo kapcsolat
-
hevizms
addikt
Közben újraolvasva a leirásod,látom a pdanet telepitése lenne a vcom driver telepités is egyben?
Eddig teló nélkül futtattam végig.
Most próbálom úgy telepiteni hogy rádugtam a telót.
Na itt az updating pontnál megáll és csak keres keres keres.....Akkor ez lenne a baj forrása?
Az én telómhoz nem jó?Vagy nincs vcom driver?
Xiaomi Hongmi[ Szerkesztve ]
-
hungobungo
senior tag
Mert ha jól emlékszem, a telefonon is kell engedélyzned valamit, szintén supersu kérdez rá valamire. Nem látsz ilyenkor rajta semmit?
Ha nem menne tovább, akkor ctrl+alt+del, és öld meg a telepítőt ennél a pontnál, így a driver fenn marad. talán már az is elég.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ez a metódus a megfelelő termékkódot írja be a ramdisk default.prop-jába?
Az sok esetben kellemetlenségeket okozhat, ha nem.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz hungobungo #15 üzenetére
Köszi!
(ha dobsz fel egyet publikus helyre, akkor szivesen megnézem én is)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
hungobungo
senior tag
Küldd rá egy gyári recovery-re, és válaszd a manual készítési módot, berakja a Ported-CTR mappába az új recovery-t, megnézheted te is.
A Stock mappában ahogy nézem benne hagyta az eredeti és a módosított ramdisk-et kicsomagolva/becsomagolva módosítva mindenhogyanQQ Messenger: 1952850816 *** Chigontech, egy megbizható Aliexpress kereskedő: http://www.aliexpress.com/store/1153179
-
nagyúr
válasz hungobungo #18 üzenetére
Megnéztem végülis, az xp-s gépemen (p4, úgyhogy eltartott egy darabig...)
2x nem csinált semmit, a harmadikra végülis megcsinálta, fel is tette.Az usb mount továbbra sem megy
Haier W718+ gen2 a telefon, amin próbáltam.Amúgy nagy találmány, bár a touch recovery-t én nem igazán szeretem.
De ez már szubjektív dolog, mindenki azt használ, amit szeret.A default.prop-on azért módosít valamennyit:
Eredeti:
ro.secure=1
ro.allow.mock.location=0
persist.mtk.aee.aed=on
ro.debuggable=0
persist.sys.usb.config=mass_storage
persist.service.acm.enable=0
ro.mount.fs=EXT4CTR-ben lévő:
ro.secure=0
ro.allow.mock.location=0
persist.mtk.aee.aed=on
ro.debuggable=1
persist.sys.usb.config=adb,mass_storage
persist.service.acm.enable=0
ro.mount.fs=EXT4Szóval a lényeg, hogy egyszerű használatú, és a termékkód az helyes!
[ Szerkesztve ]
-
hungobungo
senior tag
Na ezt már meg sem néztem, leragadtam a termékkódnál
Ez a két módosítás mondjuk amúgy is hasznos (nem árt ha bekapcsolja az adb-t meg enged root shellt).
Ja és azt nézted, hogy ugyanúgy működnek a fizikai gombok (navigáláshoz, kiválasztáshoz), mint az érintőképernyő nélküli cwm-ekben?QQ Messenger: 1952850816 *** Chigontech, egy megbizható Aliexpress kereskedő: http://www.aliexpress.com/store/1153179
-
Joeker67
aktív tag
Kis segítséget kérnék!
Megcsináltam a leírás alapján a cwm rendben is lenne... DE! sajnos fel szerettem volna tenni egy gapps.zip-et és előtte a vipe menüből akartam csinálni egy teljes wipe-t, ami nem ment végig és most a cwm bejön, de nem áll fel a telefon
Mit tegyek? -
Joeker67
aktív tag
Közben próbálkoztam. A telefonon a Carliv cwm bejön, most már végigment a wipe és a gapps.zipp is feltelepül, de a telefon továbbra sem áll fel. A Mediatek feliratnál megáll
[ Szerkesztve ]
-
hungobungo
senior tag
-
Joeker67
aktív tag
válasz hungobungo #23 üzenetére
star W550
Nem írt ki semmit, csak lefagyott, kb 7 perc után kivettem az aksit és a cwm-et ujraindítottam, az bejött.
Már végignyomkodtam, mindent megcsinált, a gapps is végigment és kiirja, hogy ok, csak éppen nem áll fel.
Lehet, hogy a gyári romot kellene megszereznem valahonnan, mert szerintem valami megsérülhetett.[ Szerkesztve ]
-
hungobungo
senior tag
Szerintem a gapps-al max. a minimál verziót próbáld feltolni, nekem is szépen haza vágott már nem egy telefont. Nem csináltál előtte egy CWM mentést a telefonról? Azt könnyű visszaállítani.
-
Joeker67
aktív tag
válasz hungobungo #25 üzenetére
Sajnos nem
A gapps melyik verziója a minimal, amelyik a 4.2.2-höz való? -
hungobungo
senior tag
Hirtelen ezt találtam:
gapps-jb-20130821-core.zip[ Szerkesztve ]
-
Joeker67
aktív tag
válasz hungobungo #27 üzenetére
THX megpróbálom, hátha
-
Joeker67
aktív tag
Sajnos semmi
Ugyanúgy a mediatek feliratnál megáll[ Szerkesztve ]
-
Joeker67
aktív tag
válasz hungobungo #30 üzenetére
Sajnos még semmi nincs hozzá
Írtam a pandawilleseknek, hogy egy gyári mentést tegyenek fel valahová, bár ha Ők is annyira foglalkoznak velem, mint a Te ismerőseid a másik telónál, akkor várhatok
De már egyre több video van a neten a telefonról, remélem hamarosan lesznek romok is, ha tényleg nem sikerül szerezni mentést.Talán Cappa-nak lesz valami ötlete (reménykedem benne)
[ Szerkesztve ]
-
Joeker67
aktív tag
válasz hungobungo #32 üzenetére
Már van!
-
MuzikJunkie
aktív tag
Valakinek ötlet?
Megcsináltam egy F240W típusú telefonon (elméletileg Jiake F240W, bár erre nincs ráírva, hogy Jiake), mert bele akartam mókolni magyar nyelvet, meg lementeni a romot, és végig is ment minden rendben, de nincs semmilyen recovery.
Újraindulás után fekete képernyő fogadott, utána aksi ki, gombbal próbáltam recovery-be, de dettó, aztán Mobileuncle-ből, de ugyanaz. Szóval a gyári eltűnt, Carliv meg nincs. Maga a telefon működik, de gyári állapotra sem tudom állítani.Gyári rom flashelése egyelőre szkippelve, mert nincs sehol, Panda meg nem küld.
Nokia N73 - Nokia N82 - Nokia N95 - Nokia 5800 Xpress - Nokia N97 White - ZTE Blade - Motorola Defy - LG L9 - Galaxy SIII White - HTC Sensation - Motorola Atrix 2 - Vowney V5 - Xiaomi Redmi Note - OnePlus One - iPhone 6 Plus - iPhone 7 Plus - iPhone X - iPhone XS Max... (>‿◠)
-
nagyúr
válasz MuzikJunkie #34 üzenetére
Hirtelen felindulásból elkövetett MTKDroidTools-os mentésed van?
Ha nincs, akkor ne habozz, csinálj egyet.
Az úgyis lementi a recovery-t, amit meg meg lehet nézni, hogy tényleg ott van-e és mi van ott.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Joeker67
aktív tag
válasz hungobungo #36 üzenetére
-
hungobungo
senior tag
-
Joeker67
aktív tag
válasz hungobungo #39 üzenetére
Köszi!
-
Joeker67
aktív tag
Üdv!
Várjak még, vagy szerinted, ha rendelek egy ugyanolyan készüléket, arról a romot át lehet tenni erre, vagy a partíció elveszett és ezzel már nem lehet mit kezdeni? -
nagyúr
A partíció szerintem nem veszett el, max törlődtek róla dolgok.
Láttam már olyat, hogy a system-re került a data, a system meg a secro vagy épp a protect_s-re.
Abbl meg galiba lett.
Ha tényleg ugyanolyan telefonról csinálsz mentést - persze a mostaniról is kell! -, akkor annak a system részét vissza lehet állítani (meg ha kell, akkor többet is)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
Scatter file-t tudsz csinálni at MTKDroidTools-zal.
ebben a bejegyzésben leírtam hogyan.
Ha netán mégsem sikerülne így sem (ez is előfordulhat), akkor adb terminálban próbáld meg az alábbi parancsot:
adb shell cat /proc/dumchar_info
Ennek a kimenete is a partíciókiosztást tartalmazza, igaz azonban, hogy ebből a scatter elkészítéséhez számolgatni kell.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
hungobungo
senior tag
sajnos közben írtak, hogy még a nagykeresek sem is ismerik ezt a modellt, és nem is azok a gyárak gyártják akik star néven dobják piacra a telókat
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hungobungo #47 üzenetére
Na az "gáz".
Akkor csak egy ugyanolyan telefonról készült mentés lehelhet belé életet...
(bár én biztos bepróbálkoznék egy másik system.img-vel, persze csak a mostani féldöglött rendszer komplett mentése után. Megnézném, mi maradt a /system partíción. Ha egyáltalán a partíciókat ismerjük - scatter file vagy dumchar_info kimenet))B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
hungobungo
senior tag
Nem tudom milyen fájlrendszer lehet még rajta, esetleg vmi undelete/unformat?
Én is erre gondoltam, hogy talán egy hasonló mtk6582-es system.img életet lehelhetne beléQQ Messenger: 1952850816 *** Chigontech, egy megbizható Aliexpress kereskedő: http://www.aliexpress.com/store/1153179
-
nagyúr
válasz hungobungo #49 üzenetére
Nem tudom milyen fájlrendszer lehet még rajta
Pont ezért kellene lementeni, hogy hátha...Ha esetleg recovery-ben volna adb, akkor onnan simán kivehető a dumchar_info tartalma. Onnan meg már csak kézimunka scatter-infót gyártani.
-
nagyúr
Mindenképpen érdemes lementeni (voltak páran, akik feleslegesnek tartották, utána meg csináltak egy jó kis téglát egy nem megfelelő frissítéssel...), hogy az újabb telefonról készült mentés részeit össze lehessen (lagalább) hasonlítani a régivel.
Különös tekintettel az LCD meghajtóra (uboot), recovery-re (amiben fellelhető a telefon termékkódja).B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
MuzikJunkie
aktív tag
Köszi! Épp készítem a mentést...
Találtam egy más nevű, tök ugyanilyen telefont, amihez van rom. Nem nagyon merem kipróbálni így, hogy nincs gyári. Ebből a droid tools mentésből vissza tudom tenni a gyárit, ha esetleg a másikkal bootloop, vagy valami lenne?Nokia N73 - Nokia N82 - Nokia N95 - Nokia 5800 Xpress - Nokia N97 White - ZTE Blade - Motorola Defy - LG L9 - Galaxy SIII White - HTC Sensation - Motorola Atrix 2 - Vowney V5 - Xiaomi Redmi Note - OnePlus One - iPhone 6 Plus - iPhone 7 Plus - iPhone X - iPhone XS Max... (>‿◠)
-
nagyúr
válasz MuzikJunkie #53 üzenetére
Találtam egy más nevű, tök ugyanilyen telefont, amihez van rom. Nem nagyon merem kipróbálni így, hogy nincs gyári.
Nem is igazán egészséges.
Sokszor hasonló kinézetű telefonokban különböző hardver van.
Sőt, azonos telefonok esetén is van bejelentés nélküli hardverváltoztatás....Ha véletlenül mégis fel akarnád tenni, akkor nagyon sok dologra kell figyelni.
Pl. hogy flashtool-os vagy recoveryből telepíthető (zip-es).Ha flashtool-os, akkor a scatter megegyezik-e a te telefonod scatter-ével. Ha pedig arra vetemednél, hogy "felpróbálod rá", akkor először egy termékkód ellenőrzést kellene égrehajtani.
Aztán amúgyis csak a system.img és legfeljebb a boot.img-t tenném fel.Ha zip-es, akkor pedig bizony a partíciók csatolására nagyon oda kell figyelni; ezeket az infókat nem nehéz kinyerni, de kell hozzá némi gyakorlat.
-
MuzikJunkie
aktív tag
Megnéztem mindent előtte. Gyanúsan egyezett a fájl neve a én alapsáv verziómmal. Feltettem (flashtool) és teljesen ugyanaz, mint az enyém volt, csak más a háttérkép és F240 helyett GT-7100 lett a telefonom.
Azóta megcsináltam a magyarítást is, 99%-ig magyar lett, a gesture sensing meg egy másik cucc nem változott.
Köszi a segítséget! Most megpróbálok MIUI-t portolni. Csak viccelek, nem.
[ Szerkesztve ]
Nokia N73 - Nokia N82 - Nokia N95 - Nokia 5800 Xpress - Nokia N97 White - ZTE Blade - Motorola Defy - LG L9 - Galaxy SIII White - HTC Sensation - Motorola Atrix 2 - Vowney V5 - Xiaomi Redmi Note - OnePlus One - iPhone 6 Plus - iPhone 7 Plus - iPhone X - iPhone XS Max... (>‿◠)
-
nagyúr
Ha a carliv CWM bejön, akkor megpróbálhatnád CWM alól, hogy van-e adb elérés, és ugyanúgy a cat /proc/dumchar_info -t lekérni.
De ez megintcsak olyan "hátha".Jut eszembe, ha ez 6582-es, akkor meg lehetne próbáli egy "átlag" 6582-es scatter-jéből számítva menteni, legalább ezeket:
PRELOADER 0x0
{
}
MBR 0x600000
{
}
EBR1 0x680000
{
}
__NODL_PRO_INFO 0x700000
{
}
__NODL_NVRAM 0xa00000
{
}
__NODL_PROTECT_F 0xf00000
{
}
__NODL_PROTECT_S 0x1900000
{
}
__NODL_SECCFG 0x2300000
{
}
UBOOT 0x2320000
{
}
BOOTIMG 0x2380000
{
}
RECOVERY 0x2980000
{
}
SEC_RO 0x2f80000
{
}
__NODL_MISC 0x3580000
{
}
LOGO 0x3600000
{
}
EBR2 0x3900000
{
}
__NODL_EXPDB 0x3980000
{
}Ugyanis az ebr1, ebr2-ből - ha ép - megtudható, hogy mekkorák a tényleges partíciók (system, data, cache, fat)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Gyorsan kiszámoltam a readback értékeket:
NAME readback start readback lengthPRELOADER 0x0000000000000000 0x0000600000
MBR 0x0000000000600000 0x0000080000
EBR1 0x0000000000680000 0x0000080000
__NODL_PRO_INFO 0x0000000000700000 0x0000300000
__NODL_NVRAM 0x0000000000a00000 0x0000500000
__NODL_PROTECT_F 0x0000000000f00000 0x0000A00000
__NODL_PROTECT_S 0x0000000001900000 0x0000A00000
__NODL_SECCFG 0x0000000002300000 0x0000020000
UBOOT 0x0000000002320000 0x0000060000
BOOTIMG 0x0000000002380000 0x0000600000
RECOVERY 0x0000000002980000 0x0000600000
SEC_RO 0x0000000002f80000 0x0000600000
__NODL_MISC 0x0000000003580000 0x0000080000
LOGO 0x0000000003600000 0x0000300000
EBR2 0x0000000003900000 0x0000080000B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
-
nagyúr
CWM-ben nem is kell adb menüpontot keresni.
Belépsz cwm-be, összedugod a sztgéppel a telefont, elindítod az MTKDroidTools-t és megint az adb terminált próbálod meg.
adb devices
ez megmondja, hogy van-e adb-n elérhető eszköz.
Ha van, akkor próbáld a már említett parancsot:
adb shell cat /proc/dumchar_infoB.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
Ez a komplett és teljes partícióleírás.
Ez alapján pl. lehet scatter fájlt csinálni, dd mentést számolni, stb...Érdekes lehet pl az alábbi parancs kimenete is:
ls -l -R /system/
Ez megmondja, hogy a rendszerpartíción mi van (hasonló a windows-os dir /s /b parancshoz)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
Ha ugye van rajta cwm, akkor csinálhatsz azzal egy mentést. Javaslom, hogy nézd meg, milyen mentési formátumra van állítva (carliv-nál nem tudom pontosan, de cwm esetén backup --> choose backup format --> tar). Tar-t érdemes választani!
A mentésből kiderülhet, hogy mi van még meg az adatpartícióból, illetve a system-ből.
Ettől függetlenül nagy a valószínűsége, hogy a rendszerpartíció formázásra került valahogy...A dumchar_info kimenetét mentsd le szövegfájlba (érdemes).
Jól emlékszem, hogy nincs cwm mentésed?
-
Joeker67
aktív tag
Lementettem a recoweryből és bár tar-formátumra állítottam, egy könyvtárat csinált, ami így néz ki:
Nincs sajnos ez történt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
A méretekből ítélve neked qrvára legyalulta valami a cache, system és data partíciókat.
Gyakorlatilag működésképtelen a telefonod a jelen pillanatban.
Mondom: csak a mentések méreteiből adódóan. De sajnos szerintem igazam van.További kérdés, hogy az előző partíciókkal mi a helyzet (secro, protect_s, protect_f, stb....)
Arra a recovery text fájlra kíváncsi lennék.
-
Joeker67
aktív tag
Ide feltettem az egész könyvtárat!
Azért nyugtass meg, hogy a másik telefonról a romot majd át tudom tenni erre, ha másképpen nem is lehet rendbehozni.
[ Szerkesztve ]
-
Joeker67
aktív tag
Sajnos el kell mennem pihenni! Holnap nagyon korán kell mennem dolgozni.
Köszönöm az eddigi segítséget! Jó éjszakát! -
nagyúr
Találtam a recovery.log-ban egy olyan bejegyzést, hogy:
"Backup of system completed.
Backing up data...
Backup of data completed."
Akkor mégis volt valamilyen mentés valamikor? Az jó lenne...Amúgy ahogy sejtettem: egy full új adatpartíciód van, néhány könyvtár és fájl a tartalom. Imei pl. nincs...
A system-ből a tar.a-t nem találtam a feltöltésben, pedig abban volna a lényeg.Találtam még valamit:
"-- Wiping system, data, cache...
Formatting /system...
Creating filesystem with parameters:
Size: 734003200
Block size: 4096
Blocks per group: 32768
Inodes per group: 7472
Inode size: 256
Journal blocks: 2800
Label:
Blocks: 179200
Block groups: 6
Reserved block group size: 47
Created filesystem with 11/44832 inodes and 5813/179200 blocks
Formatting /data...
Size: 1073741824
Inodes per group: 8192
Journal blocks: 4096
Label:
Blocks: 262144
Block groups: 8
Reserved block group size: 63
Created filesystem with 11/65536 inodes and 8536/262144 blocks
Formatting /cache...
Size: 132120576
Inodes per group: 8064
Journal blocks: 1024
Label:
Blocks: 32256
Block groups: 1
Reserved block group size: 7
Created filesystem with 11/8064 inodes and 1542/32256 blocks
Full wipe complete!"Egy valamikori bejegyzés szerint formázták a cache, system és data partíciókat.
Ez alapján nem meglepő, hogy nincs semmi rajta.Az újabb telefonról készült mentés ezt orvosolhatja, szerintem...
-
nagyúr
Áhá!
Ez alapján most már értem, hogy mi lehet a baj.
Teljes wipe-ot csináltál, ami a system-et is formázta.
Gapps esetén nem szabad ilyet csinálni, mert a gapps az nem komplett ROM, csak a google programcsomag telepítőkészlete.
Wipe-ot csak teljes rendszermentés (de legalább CWM mentés) után szabad csak csinálni.Ha a másik telefon ugyanilyen lesz, - ezt pedig majd ellenőrizni kel!!! -, akkor az abból készült CWM mentés system részét vissza lehet tenni, és működni fog - elméletileg.
-
-
Joeker67
aktív tag
válasz hungobungo #78 üzenetére
Azért elnézést az offért!
Még egy kis off: aStar 7180-as alaplapját egy barátom műszerésztanonc fia megjavította! Ahhoz képest, hogy egy szervíz sem merte bevállalni, nem semmi és még mondják, hogy a mai fiatalok semmihez nem értenek! -
Indiant
addikt
Bocs az offért, de a cikkben lévő progi végigmegy, majd a bootlogo-nál megáll a telefon.
Ha Carliv 2.2-et adok meg neki stocknak, ha gyárit... -
Indiant
addikt
A recovery.fstab teljesen más.
Jó:
# mount point fstype device [device2]
/misc emmc /dev/misc
/data ext4 /dev/block/mmcblk0p7
/system ext4 /dev/block/mmcblk0p5
/cache ext4 /dev/block/mmcblk0p6
/boot emmc /dev/bootimg
/recovery emmc /dev/recovery
/emmc vfat /dev/block/mmcblk0p8
/sdcard vfat /dev/block/mmcblk1p1 /dev/block/mmcblk1
/sd-ext auto /dev/block/mmcblk1p2és a portolt:
# mount point fstype device [device2]/boot emmc /dev/bootimg
/misc emmc /dev/misc
/recovery emmc /dev/recovery
/system ext4 /emmc@android
/cache ext4 /emmc@cache
/data ext4 /emmc@usrdata
/emmc vfat /emmc@fat
/sdcard vfat /dev/block/mmcblk1p1 /dev/block/mmcblk1
/sd-ext auto /dev/block/mmcblk1p2 -
görcs
csendes tag
Hali! Végigtoltam a leírás szerint mindent(CTRv2.1-ubifs) gratulált ahogy kell,ujraindul,és recovery nem változik marad <3e>.Mit csinálok rosszul? A telefon egy kínai klóntermék,s4 mini,magyarítanám jbart-al,de nincs cwm,mert ez ubifs file-rendszer,alig van hozzá valami.Valakinek ötlet,hogyan tudom a jbart-os zipet felrakni?
Mivel ugyan az a blog szerzője,talán nem baj,ha ide írom: kimentettem sd-re a systemet,zipeltem,(250 mega)bevittem jbart-ba,(v.1.9.2)csinált egy zipet outputba(bz_vnone_vnone)ez csak 173 mega lett.Nem kicsi ez?
Na itt tartok,kéne ez a cwm(alapú) recovery,vagy bármi,amivel visszarakhatom a magyarított zipet. -
görcs
csendes tag
újabb fejlemény leszedtem a CTRv2.4 progit,ez kiírta a végén,hogy nem sikerült automata módban átíri a recoveryt,rakjam fel amit létrehozott,kézzel Fel is ment spflashtoollal,ez a rész már nagyon megy Szóval lett Carliv Touch Recovery v2.4 de fejjel lefelé működik az érintőkép,tele van funkciókkal,szép,jó,kiváncsi vagyok,magyar lesz-e végre a klón
Hát nem lett magyar signature verification failed, installation aborted jbart zipje nem jó neki -
motrola
aktív tag
A leírást köszönöm.
Sikerült THL W11 2/32 telefonhoz készíteni rekovery-t.http://www.needrom.com/mobile/carliv-touch-recovery-11/
Innen letölthető.
Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
beers
addikt
6732-es soc-ra sikerült már valakinek használható cwm-et kreálni vele?
M&N
-
nagyúr
Azonban van 6752-re egy twrp alapom, ha gondolod megpróbálható egy portolás 6732-re.
Persze függ a partíciókiosztástól... tehát a siker nem 100%, de miért ne adjunk esélyt neki? Legfeljebb visszarakod a gyárit.
Meg persze bátorság kérdése is ...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest