Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tomcsiben

újonc

Üdvözlet Hölgyek-Urak!

Régóta vágytam egy okosórára, elsősorban a futóedzéseim és az esetleges edzésfejlődésem nyomon követésére, valamint a statisztikák kielemzésére az edzések után..
    Némi agyalást követően esett a választásom a Watch 3 Pro-ra, tesztek és vélemények tanulmányozása után, valamint az elegáns kinézete és dizájnja is tetszett.
    Nem akartam iWatch-ot venni, nekem abszolút óvodás gyerekóra kinézete van, annak ellenére hogy iPhone-t használok.
    Namármost állítólag ebben az órában van valamilyen "kettős- legeslegpontosabb" GPS követés a kategóriában, ehhez képest én totális bóvli-gagyi-szar-fos GPS-vételt tapasztaltam.
    Ha a Huawei egészség alkalmazásból indítom a futóedzést, a GPS nyomkövetés kb. hajszálpontos, pár méter eltéréssel követi a nyomvonalamat, minden adatot szinte totál helyesen közöl és az óra is helyesen mér. Viszont a telefonról való edzésindítást abszolúte nem menti el az órába, ehelyett az edzés végén amikor leállítom a mérést, kedvesen közli az óra, hogy további adatokat a Huawei egészség alkalmazásban talál...és az órán semmit nem tudok visszanézni az edzésből..!! Ha viszont órán indítom el a futóedzést, akkor viszont a Huawei egészség alkalmazás nem méri az edzésemet, a telefonról semmilyen adatot nem tudok visszanézni, viszont cserébe az órán meg tudom nézni.. amik totálisan fals és irreális adatokat mutatnak. A GPS a nyomvonalat levágja, lerövidíti, olyan nyomvonalat mutat, ahol egyáltalán nem jártam, a km/perc adatok is teljesen rosszak.
    Az alábbi képeken látni a különbséget.. Az első két kép óráról indított- ugyanazt a futást mutatja:

A harmadik kép telefonról, az Egészség-alkalmazásból indított edzést mutatja, ami a valós adat:

A tiszteletteljes kérdésem az lenne, hogy én vagyok hikomot az órát illetően és nem állítottam be valamit esetleg, vagy nem jól párosítottam össze a telefont és az órát, vagy resetelnem kellene az egészet és megoldódik a probléma? Vagy esetleg eSIM szolgáltatás hiánya okozhatja a problémát? Mert az szerintem nem egy normális dolog egy 164 ezer forintos órát illetően, hogy ilyen szintű pontatlan adatokat közöl, ha nincs nálam a telefon edzés közben. Az ember pont azért vesz véleményem szerint egy ilyen órát, hogy ne kelljen állandóan a kezem ügyében lennie a telefonnak, ha pl elmegyek futni... Egy alap 20 ezer forintos sportband is jobban követi az edzésemet, mint ez az okosórának nevezett valami... Hatalmas csalódás az óra eddig, pedig még mindig tetszik és frankó a pulzusmérés és más funkciók is, de amilyen célból vettem, azoknak az elvárásoknak pont nem felel meg! Ha esetleg használja még egy másik futóbolond is az órát, és tud valami megoldást ajánlani, vagy akár egy másik órát, az kérem szépen ne tartsa magában!
    Ha nincs megoldás a problémámra, akkor ugyanitt 1 hónapot használt Huawei Watch 3 pro eladó 110 ezer forintért.

Új hozzászólás Aktív témák