- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Huawei P9 téma összefoglaló
[Huawei P9-P9 Lite OFF Topikja!!]
Kötetlen beszélgetés a P9 és P9 Lite tulajdonosoknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#73029888 #24894 üzenetére
A P9-esek nagy százaléka ragadt B386-on és nem is tudnak róla. Nem segít ezen sem 3 pötty, 3 gomb meg ilyesmi
Szóval a B386-on ragadás többször volt már itt téma
Ez egy huawei plus feature. Nem akarták, hogy az új verziókat meg kelljen szokni, vagy telepítésük alatt nélkülözni kelljen a készüléket.Ezzel a megoldással ez tökéletesen sikerült. Azt sem akarták, hogy csupán 1-2 ember részesüljön ebből a plusz szolgáltatásból, ahogyan azt sem szerették volna, hogy ezt leszűkítsék egy adott szolgáltatóra, így inkább a C432-es "független" ROM-oknál oldották meg.
Ha átlagember rájön erre és mégis frissítené, akkor vihetik a telefont a szervizbe, ahol tovább lökik erről a holtpontról és utána már jönnek a frissítések, vagy egy frisset raknak rá. A Power User-ek fórumokat olvasgatva találnak megoldást, hogy hogyan műthetik meg a telefont úgy, hogy megszabaduljanak a B386-tól.
-
Egon
nagyúr
válasz
#73029888 #24894 üzenetére
Úgy tűnik, csak a C150-es készülékekre jött (még?) frissítés, a C432-ig még nem jutottak el...
Mondjuk nem kicsit nevetséges, hogy szeptember 1-i biztonsági frissítés is csak november végén-december elején kerül fel a telefonra - jobb esetben... A következő telefonom jó eséllyel nem ettől a cégtől lesz. -
Zsoltg4s
tag
-
kesz_
csendes tag
-
kesz_
csendes tag
válasz
#73029888 #24746 üzenetére
Lehet félre értjük egymást vagy csak fáradt vagyok már (de lehet egyszerűen csak értetlen
).
Szóval a telefont Telekomtól vettem (C150-es ROMmal), de korábban már átálltam C432-esre és jelenleg most C432B504 van a telefonomon.
Ahhoz hogy szervizbe küldhessem, vissza kell állnom Telekomos C150-es ROMra, vagy maradhat a C432B504? -
kesz_
csendes tag
válasz
#73029888 #24740 üzenetére
Lényegében nálam is ez a helyzet (nincs meg a telekomos mentés, csak C900B130), de ez alapján maradhatok a mostani ROMon, lényeg hogy a BL legyen LOCKED? Vagy félre értettelek?
Cunaja leírását viszont úgy értem, hogy vagy használom a telekomos mentést (amim nincs) VAGY oeminfo-t cserélek. (Ez a C432Bxxx -> C150Bxxx?) Itt pontosan melyik fájlt kellene használni oeminfo cserére?
Közben megtaláltam Cunaja #18962-es kommentjét. Ez alkalmazható jelen esetben?
-
dunc
nagyúr
válasz
#73029888 #24721 üzenetére
Én egy Honor Playt veszek, a P9 egy kiváló telefon azt se mondhatom elszállt felette az idő, viszont, hogy nincs Oreo, nem pozitív, viszont, hogy a biztonsági frissítések se jönnek, az probléma. Nekem a módolás nem játszik az alap rendszert használom, nekem az mindenre elég. Egyenlőre kb ennyi.
-
Tybor99
tag
válasz
#73029888 #24636 üzenetére
Sok por annyira nem lehet benne mondjuk Tavaly Februárba lett vásárolva a teló nagyjából mindig zsebbe hordom ezáltal történt is vele egy kisebb baleset úgy több mint fél éve hogy farmerba behuppantam az autóba és elfelejtettem a telefont kivenni a zsebemből így a hangerő gombnál egy kisebb külső elhajlás van
Majd a későbbiekben megpróbálom a gariztatáson belüli javítást ha az elhajlás miatt meg ugrik a gari meg minden és nem csinálják meg akkor rakatok bele egy új aksit vagy kicserélem magamnak és amíg bírja addig bírja .
Hajlok a Honor 10 felé még idén le akarom váltani de annyira megszerettem a kameráját,a jó kis cunaja romokat amik egyre jobbak ! ! ! Összegezve egy nagyon jó széria a P9 viszont úgyis jönnek az egyre újabb telók és mindig az új fog tetszeni ezért is tartok még a P9 szériánál szerintem tök fölösleges azért telót váltani hogy 150k fölött teljesítsen az új teló antutuba..... egyedül ami nekem számít az a kamera és a gördülékeny akadásmentes használat !
mivel nincs még munkám és tanulok és nem akarok egy rohadt drága fényképezőt venni amit csak hétvégente használ-nék néha a telefon meg mindig ott van a zsebbe !Cunaja a - K settings menübe az energia takarékos beállításaidrol valahol esetleg van egy leírás mi mit lassít?
THX
Le tesztelem mit csinál a telo game közbe -
Cunaja
Topikgazda
válasz
#73029888 #24536 üzenetére
Végül is a ti véleményeteket várnám.
Hazaértem melóból és mikor olvasnám a válaszodat, akkor totál lefagyott a teló. Csak egy fekete képernyő volt órával és semmi más. Csak az újraindítás jött be.
Most meg megtáltosodott a kicsike.Fene se érti a lelki világát.
Tapasztalataim:
Nougat B505: Sima futás, semmi akadás, minden kompatibilis. Hiányzik némi dizájn és beállítás ami az Oreon van, de használat szempontjából a müködése gördülékenyebb.
Nougat Cunaja V9A-B505 ( Ezt nem használtátok ) A fentebb leírtak még simábban és extrákkal.
Oreo gyári, igaz Kínai B528: ( 533 lezabálja az akkut )
1. Akadások tömkelege. Aki ezt nem veszi észre, az nem ért a telefonjához, vagy annyira tetszik neki az Oreo, hogy nem is veszi észre. Játékok, gyári alkalmazások, döcögősek érezhetően. Itt már van inteligens mód, illetve normál mód is a teljesítményben. Inteligensben jobb a kezelhetőség, de akku fogysztás is több.
2. Alkalmazások kompatibilitás hiánya.
3. Kamerában szinte semmi változás, illetve a kezelhetőség, értesítések, automatikus indítás stb.. bonyolultabb egy kezdő számára és ezáltal a beállítások is nehezebbek.
4. Duplaérintéses ébresztés nincs továbbra sem.
5. Face mód nincs.
6. Wifi gyengébb.Most jöjjön a pozítivum.
1. Jobb akku fogysztás, hosszabb müködési idő. Töltés viszont lassult.
2. Beállítási lehetőségek, jobban szétbontva, ezért is bonyolultabb.
3. Jobb GPS vételOreo Cunaja:
1, Akadások ritkábban , de azért néha vannak.
2. Megegyezzik a gyárival, kompatibilitás hiány.
3. Kamera eszméletlen, kb 10x jobb mint a Nougaton, hiszen nem a saját kamera alkalmazás, illetve belső fájlok cserélve.
4. Duplaérintéses ébresztés, jobban érzékel mint Nougaton.
5. FaceUnlock (nem sikerült müküdésre bírni, nem ismeri fel az arcom.)
6. Extra funkciók.Összegezve:
Nem forta ki még teljesen magát.
Aki nem rakja fel, az sem veszít sokat, mert van olyan pillanatom, hogy Nougat jobb volt, de van amikor jó az Oreo.
Ha többször fog idegesíteni, akkor megy vissza a Nougat.
Most még tesztelgetem, illetve beszereztem a legfrisebb összetevőket és azokat cserélem. Kíváncsi vagyok mi történik majd. Szeptember 30-án, rengeteg minden frissült a Huawei alkalmazásoknál.
Pl. Az egészség app, eddig rendelenesen müködött, a Huawei karkötöm megbolondult tőle. Ugyanez ez Egészség app, Nougaton nem okozott gondott. Ezért is írtam a kompatibilítás hiányt. Most csiszoltak rajta.
Röviden ennyi.
Kiváncsiságból bárki tesztelheti, de aki nem akarja mókolni még a telefonját, az ne is mókolja, várjon az EU Oreo-ra.
Kínában is vannak bajok, ezért javaslom a Huawei kínai fórumát olvasgatni.
Itt mindenki tud kínaiul,ez nem lehet gond. ( fordító )
-
Cunaja
Topikgazda
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
#73029888 #24444 üzenetére
[Megtaláltam, itt van a EVA-L09C432B504 és az L19 is. ]
Az L19-et kerestem. -
ajalberto
csendes tag
válasz
#73029888 #24269 üzenetére
Azért ez nem 100%-os így ebben a formában.
A huawei arra vállalt garanciát, hogy a google biztonsági frissítéseit rendszeresen biztosítani fogja bizonyos készülékei számára.
Itt egy egész szép leírás az egész sztoriról(bocs az angol miatt, magyar oldalt nem olvasok), viszonylag megbízható forrásnak számít.
Ez alapján az újabb kiadású készülékekre vállalt eddig a gyártó rendszeres biztonsági frissítést! De ha az ember utána olvas, akkor máshol is megtalálható ez, csak annyi plusz infóval, ami az általam belinkelt cikket is megerősíti, hogy a 2017-2018-ban kiadott készülékek esetében jár így el a gyártó.
Száz szónak is egy a vége, a gyártó adott egy ködös meg(nem)erősítést a topic alapjául szolgáló készülék típusra, ami szerint vagy lesz EU oreo frissítés vagy nem, de amennyiben lesz, akkor sem lesz hozzá sokáig support, ami alapján én azt mondom, hogy jobban jártunk volna még ez éven egy szép folyamatos 7.0 frissítés sorozattal, mint, hogy szeptember/október magasságában kapunk egy fél bug-os szoftvert, amit jó eséllyel az éven még cc 2 alkalommal frissítenek majd, aztán ennyi. 2016-ban is volt már szó róla pont a huawei háza táján, hogy 2 évig fogják legalább biztonsági frissítéssel supportálni a készülékeiket(biztonsági frissítéssel és nem főverzió frissítéssel).
Ezek alapján mindenki döntse el magában, hogy milyen elvárásokat támaszt a gyártóval szemben. Én alapvetően csalódtam is meg nem is(előtte iphone-volt, szeretek kísérletezni), jól működő készülék, eddig a sokak által jelzett tapasztalt hibákat nem tapasztaltam, egy dologra kell figyelni a készülék esetében, hogy a belső memória ne essen ~2 giga alá, mert akkor hajlamos a lassulásra. Aztán, hogy mekkora supportja van, az már más tészta, nálam csúnyán elvérzett(iphone 5s készülék még mindig kap frissítéseket, holott 2013-as készülékről van szó és 2018-at írunk).
És egyetértek, nem sok a bizodalmam a Huawei felé nekem sem.
-
SOAD19
addikt
-
NGA
addikt
válasz
#73029888 #24146 üzenetére
És attól jobban lehet fészbúkolni, meg szelfizni? Nem vicceljünk már, az emberek jelentős része azt sem tudja, milyen android van a telefonján, de sokan csak azt tudják, hogy huawei, mert rá van írva, de mikor rákérdeztem, hogy melyik, akkor nem tudta megmondani. Van egy olyan csoport, akinek fontos a frissítés, sokan be is szívják (lásd ios12 beta felelőtlen össze vissza telepítgetés), de a többségnek tök mindegy. Itt van a párom, akinek fogalmam sincs melyik droid van fent, és neki még az is zavaró, ha a facebook frissíti magát. Túl van ez lihegve. Míg sok oreovadásznak a 7 vagy ne adja az xp van az otthoni gépén, a tabletje meg lehet még 5 vagy 6-o droid, addig itt halálira fontos, hogy frissüljön.
ui. Ez nem rád vonatkozott, hanem a siránkozókra. Nekem azért érdekes a Huawei Play, mert kicsi a kijelzője nekem a 9-nek. De pl át nem mennék iphone-ra, annyira szeretem a 9-est. -
NGA
addikt
válasz
#73029888 #24144 üzenetére
Nem értem ezt a frissítési pánikot. Nemrég vettem egy ipad 2018-at. Az első volt, hogy a frissítést letiltottam. Így pont olyan smooth és gyors marad, mint amikor megvettem. A Facebook és Messenger, Skype frissítést sem engedélyezem. Szerintem a p9 igy tökéletes, semmi olyan nincs , ami miatt 8 kellene rá.
-
Bocy7
csendes tag
válasz
#73029888 #24095 üzenetére
Valoszinű németbe keresek normális szervizt ahol kicseréltetem az aksit.Németbe dolgozok csak most itthon vagyok szabin és gondoltam megcsináltatom de sajnos hozzák a formájukat a szervizek.Igazábol nem lepödtem meg mert nincs szerencsém a szervizekkel még ugy se hogy garanciás,mindig van valami nyügjük.
Még arra nem találtam megoldást hogy tudom vissza állitani a romot Eva-L09C432B504-ről Eva-L09C150B...-re.
De valahogy ezt is megoldom. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
#73029888 #23802 üzenetére
Hol olvasol te ilyeneket?
Pl. Itt egy cikk [Tessék!]Amúgy meg a végén kiderül, hogy nekem volt igazam. Inkább nem kommentálnám.
FIGYELEM!!!
Augusztus 24-től Október 1-ig abszolút nem leszek fórumon, se privátban.
Itt kérnék meg mindenkit, hogy ha megjelenik az Oreo, ne tegye fel FF-el, mert problémákat okozhat!
Ha közben mégis megöli a telefonját valaki, nem tudok segíteni!
Amíg nincs hivatalos Rollback Android 8-ról Android 7-re, addig veszélyes bármit csinálni.
Más fájlrendszerű az Oreo és könnyen okozhat galibát!
Érdemesebb megvárni a OTA frissítést!!!
Ha valaki mégis türelmetlen, csak saját felelősségre.a megértést!!!
-
Cunaja
Topikgazda
válasz
#73029888 #23780 üzenetére
A Brave is azt csinálja?
Nekem nincs Chrome, de a Brave még nem panaszkodott.
Mondjuk már félig gyári csak a rom.
Így nem tudom kipróbálni.
A Chrome zabálja az akkut és a mobil adatot.Pingvinpötty:
Sajnos ebben nem tudunk segíteni, esetleg a Honor 8 topikban vannak Honorosok, ha már a Honor 6 topik nem megy. -
Cunaja
Topikgazda
válasz
#73029888 #23723 üzenetére
Ma fényképeztem és sokkal rosszabb.
Szetk.
Csak szakmai dolgokat fényképezek telefonnal és egyértelmüen tapasztalható.
A fókusz és minden más lassabb, illetve tompák a színek életlenebb a kép.
Melós képeket tudok csak feltölteni holnap, ha kész leszek az új romommal.
Első a rom, mert nagyon hiányzik.
V9 csak L09-re lesz, mert most erre sincs időm, csak kénytelen vagyok csinálni. -
Nagyfejű
aktív tag
válasz
#73029888 #23700 üzenetére
Ezt szerettem volna kérdezni privibe Cunajatól,hogy a fejlesztőibe ki-be lehet e kapcsolni a frissitést.Azért jutott ez eszembe a szerviz gariba a következöket cserélte,kijelző(pixelhiba miatt),alaplap(új imeim lett),meg valami fődarabot,és akkut is.Na mikor vissza kaptam a telót B210 és volt rajta és fejlesztőin volt a készülék....utánna megint csak b386ig ment....Nem tudom hogy a hibás alkatrész csere miatt a szerviznek a fejlesztői beállitásokba be kell e lépnie vagy sem.bocs hogy hosszasra sikeredett,no és ne kacagjatok ki.fosok b386tovább ff-elmenni nehogy megint a gps-jelem bánja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Vicces videók
- Milyen egeret válasszak?
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Fűnyíró topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged