Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Tegnap gondolkoztam egy kicsit, mert ez nem állapot, hogy a telefon át akar verni :D

Rájöttem arra, hogy ez a saját manager program nem is igazán jó. Alapvetően talán nem is azért, mert nincs jól kitalálva, hanem mert megtámogatja a google baráti kört, de erre mindjárt vissza is fogok térni. Az mondjuk egy másik kérdés, hogy a lényeges fogyasztás okára rájöttem. "Sok" éve használok egy programot, aminek az 1-2 évvel ezelőtti telefonoknál nem volt jelentősége, mivel az akkumulátorok jobban arányban voltak a telefonok teljesítményével, így nem generált romlást. Sajnos bizton állíthatom, hogy nem csak nála, de jó néhány programnál ez megváltozott. Ezzel együtt, vagyis letörölve alig fogyasztott a telefon néhány % -ot az éjjel intelligens módban, az előző gyári (de nem az alap) záróval, 3G-ben, net és szinkronizálás nélkül.

Viszont az ötlött bennem fel, hogy a háttérben megbújik egy program, így a telefon saját kezelő programja már nem is tűnik olyan jónak. Lásd igazam is lett, mivel a már említett háttérben ügyködő programra nem a saját kezelővel, hanem egy Task Killerrel bukkantam rá... Az már egy megint másik dolog, hogy az alap programban ki is volt lőve, hogy a képernyő kikapcsolása után működjön, ráadásul nem is nagy fogyasztású programnak ismerte fel.

Illetve az egy megint másik dolog, hogy annak ellenére, hogy a szinkronizációt kikapcsolom, illetve a legtöbb program futását tiltom képernyő kikapcsolása után, mégis dolgozik a háttérben a google és baráti körébe tartozó programok egy része, de minek? Önmagukban ezeknek nem lenne jelentősége, de egymással együtt már igen csak szépen zabálnak. Nem is értem, hogy minek nyílnak fel néha 2-3, néha pedig 20-30 percenként olyan programok, mint a Naptár, a Chrome, a Bitcasa, Twitter és még sorolhatnám (egyébként ezeket sosem használom, alapban telepített alkalmazások). Van hogy 15 programot zár a "killer" nyugalmi állapotból kilépve annak ellenére, hogy előtte mindent kilőttem. Ilyenkor jön jól az automatikus zárás.

A legjobb az egészben az, hogy a legtöbb futó alkalmazás manager program nem is látja... Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy a google és baráti körébe tartozó alkalmazásokkal miért kivételezik a programok többsége. Inkább nem keresném rá a választ, szimplán felülbíráltatom egy másik programmal.

Ebből kiindulva rálestem még pár telefonra, saját LG -re, illetve baráti/családi körbe tartozó Sony és Akai márkájú okostelefonra. Az eredmény ugyan ez. Annak ellenére, hogy az LG -nél normálisabb teljesítményű aksiról beszélhetünk, a háttérben megbújó programok szinte hasonlóan zabálják az akkumulátort. Ezzel 4 telefonból sikerült több napig működő készüléket varázsolnom. Persze ezt is képes vagyok hamar kivégezni, de azért az megint más, mint ha 1 nap 2x kellene töltenem.

A másik dolog pedig a zárolási képernyős téma. Én arra gyanakszom, hogy amíg nem változtatod meg az alap zárolásit, addig a teljesítménye nem ér el olyan értéket, aminél külön kellene megjeleníteni. Jelen esetben szerintem a cella készenléthez adódik hozzá, mivel akinél nem jelzi külön, annak sokkal nagyobb értéket mutat. Dupláját vagy akár tripláját.

A háttérben futó programok egy része, pedig vélhetően a zárolási képernyőhöz adódnak, mivel ezek nélkülözése után az is szépen visszaesett.

Összegzés: Nagyon jó a telefon saját kezelője, de sajnos jelenleg nem tartunk ott (szerintem később sem fogunk) hogy ezeket használhatóan tudjuk alkalmazni, mivel elfogultan kezelnek programokat, illetve ebből adódóan hibás kezelések is léphetnek fel...

Új hozzászólás Aktív témák