- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GAI: Poor Volta...
- Fenyő: Ingyenes iskolai linux szerver disztrók a Sulix, Huedu utánra
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen. Igazából nem szeretem, ha valamit innovációként említenek, mert azért a T nem nevezhető külön osztálynak, legalább is a széles körben használt A, AB és D mellett nem tud újat felmutatni.
Ja, erősítőnél más. Elfelejtettem említeni, hogy eredetileg hangfalakra reagáltam watt terén, azaz a terhelhetőségre, ami kb annyira mérvadó, mint egy autó fogyasztása. Ha magas, attól még nem biztos, hogy több hasznos "erő" is lesz belőle.
-
De hogy lenne különbség? Tudomásaom class T nem alapjaiban új, hanem "néhány" specializált class D erősítő halmaza. Nincs értelme összehasonlítani. Az viszont igaz, hogy egy jóféle class D erősítő a T osztály. Vagy nem?
Pedig tökmindegy, aki nem vérpisti, azt nem érdeklik a számok, csak a hang.
-
norbert1998
nagyúr
+lezso:
nemrég olvastam valahol ennek a pontos menetét és kapcsolatát. számít a watt, de egy bizonyos teljesítmény felett (szvsz 50 w) már nem nagyon hasznos a teljesítmény növelése. ugyebár, minden teljesítmény (watt) duplázódáskor 3 dB-el emelkedik a hangerő/nyomás. egy jobb hangszóró érzékenysége 92-94 dB (1W, 1m), tehát ez 8 watton máris 101-103 dB dB, 64 watton pedig 110-112 dB. És akkor megint dupla teljesítményen, 128 watton alig emelkedik a hangerő, szintén 3 dB-el. Való igaz, hogy a hangszórón múlik RENGETEG, de azért eleinte a felvett teljesítménynek az erősítő is fontos szerepet játszik.
-
Ugye az megvan, hogy a Class T valójában csak egy brandelt Class D? Szóval ugyanaz. Sokféle D osztályú erősítő van, jobbaknak magas a PWM frekije, aztán ezért kevésbé torzítanak, az "T osztály" is gyakorlatilag ilyen. De ez csak egy dolog, egy erősítőnél több minden is számít.
A másik meg hogy hány watt, tökmindegy, a hangerő attól is függ, hogy mennyire érzékeny az adott hangszóró. Ha "érzéketlen", akkor megküldheted száz wattokkal is, nem lesz hangos, illetve az ilyenek hangminősége is elég gyatra szokott lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Horizon Forbidden West
- Samsung LCD és LED TV-k
- XPEnology
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest