Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3021) #04441088


#04441088
törölt tag

Aki szeretne visszatérni B140, B170, B180-ról vagy akárhonnan visszatérni egy olyan gyári rendszererre, ahol biztos kap OTA-n frissítést, annak itt egy leírás. EU-s HONOR 7(PLK-L01) kell hozzá!

A leírás egy része BOBAKILL kolléga érdeme. :R

Minden személyes adat eltűnik a telefonról...telefonszámok, sms-ek, játékok...stb. Szóval azokat szinkronizáld le valami programmal vagy Gmail-el és legyen meg telón kívül is valahol.

1. Lépés: Android 6.0 rávarázsolása a telefonra. Ez csak egy előzetes verzió, nem a fullos, végleges.
Kattints: IDE
Amint rákattintassz le fog tölteni egy ~1,5 GB-os rar fájlt. Ezt ki kell csomagolnod.

Ha letöltöd a csomagot, abban találsz egy "B170&180ToB320Intermediarypacket" tömörített fájlt. Azt kicsomagolod és a benne lévő update.app fájlt (kis méretű pár KB-os) bemásolod a telefon dload mappájába és a telefon frissítőjén keresztül telepíted mint helyi frissítés. Ez másodpercek alatt megvan. De erre szükség van hogy a teljes romot fel tudd rakni.
Ezekután újraindul a teló, látszólag semmi nem változott. Most már a teljes update.app fájlt (kb 3GB a letöltött és kibontott android 6.0 dload mappája tartalmazza) átmásolod szintén a telefonon található dload-ba, a korábbi itt lévő fájlt töröld. Utána újból frissítő, helyi frissítés és telepíti is most már a teljes szoftvert. Ez már relatíve sokáig tart. Hibát ír ki a telepítés végén de ne ijedj meg!! Újraindul a telefon, optimalizálja rendszert és utána használható.
Ja és ha végzett akkor a recoveryben egy full wipe-ot és cache törlést csinálj. (Telo kikapcs. Hangerö fel + Power hosszan nyomni míg bejön a recovery. Ott az alsó Wipe Cache, aztán ha kész akkor a felette lévő Wipe + Factory Reset. De anélkül is megy a dolog, nem szükséges feltétlenül.

2. Lépés: Visszatérés gyári, normális szoftverre, hogy OTA-n kapj frissítéseket:
Le kell tölteni ezt a két dolgot:
- Rollback Pack: Letöltés 268,2 MB méretű
- B121 -es EU-s Szoftver: Letöltés
1,71 GB méretű
Mindkettőnél szerintem a böngészőből való letöltést válaszd, a megasync-es letöltés leszed valami külön programot, regisztrálni kell...időpazarlás csak.

A menet amit végig kell csinálni:
1. Csomagold ki a Rollbackpackage6.0-5.0.2 -t.
2. Ebben lesz egy rollback package nevű mappa egy UPDATE.APP fájl-al. Azt az UPDATE.APP-t másold be a telefonod dload mappájába.
3. Kapcsold ki a telefont. Hangerő Fel, Hangerő Le, Bekapcsolás gomb együttes lenyomásával kapcsold be. Picit sokáig nyomva kell tartani mindhárom gombot. A telefon telepíti az előbb felrakott rollback package-s Update-et.
4. Utána bekapcsol a telefon.Kibontod a B121-es 1,71 GB méretű rar-t. Ebben keresel egy UPDATE.APP-t, 3 GB körüli fájl lesz. Azt másolod most a telefon dload mappájába.
5. Az itteni 3. lépést ismételd meg. Tehát teló kikapcs, majd a telefon jobb oldalán lévő mindhárom gombot tartsd nyomva. Lefrissül. Utána optimizál, minden fasza lesz.
Arra figyelj, hogy bármikor kell a telefonon található dload mappába másolni előtte töröld ki a már bent lévőt vagy írd felül.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.