Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• peanar

senior tag

válasz Csarlee #1143 üzenetére

Szia.
    Az xda-n van egy multitool, amivel (nem kell adb, parancsokat írni stb.) gyönyörűen lehet twrp vagy a gyári recoveryt cserélgetni, igaz előtte le kell tölteni a szóban forgó img fájlokat és bemásolni a program által leírt megfelelő helyre. Az a tool elvileg tud unbricket is...

A volt telefonomról volt szó, azzal próbálkoztam. Először én is a telefon memóriájába másoltam az oeminfo.img fájlt, majd e leírásban belinkelt mindkét emulator appot letöltöttem, de egyikkel sem működött. Már nem emlékszem a pontos hibára, hibakódra, de a beírt parancssor után nem csinált semmit. Ezért felmásoltam az SD kártyára is hátha...de úgy sem találta az oeminfo fájlt.
    Root persze megvolt előtte, a su-ban engedélyeztem mindkét emulátornak a root jogokat.
    A sorrend ahogy én csináltam:
    1. Twrp felrakás
    2. Root (su)
    3. Az új eu rom telepítése véget vissza a gyári recovery.
    Ezután jött az oeminfoval való próbálkozás...
    Azért kérdeztem, hogy neked melyik rom volt fent az "eusítás" előtt, mert a telefonon amikor én próbálkoztam még android 5, azaz lollipop volt fent és nem a B561ahogy neked (lehet ez volt a baj, nem tudom).
    Még egy kérdés, az eu rom feltelepítését előtt unrootoltad a telefont, ugyanis pl. a kínai B561rom nem hajlandó (ota-n) feltelepülni ha bármilyen valtoztatást észlel az előtte lévő romon. A feltelepítésén még az unroot sem segített, előtte mégegyszer fel kellett telepítenek a telefonon lévő romot, majd csak ezután tudtam otan android 6-ra frissíteni. Tudom hogy ez így van, előtte (mikor még az enyém volt a h6+) már egyszer végig jártam ezt az utat 🙂
    Apropó, a te telefonod is h6+ vagy csak "síma" h6?
    Köszi.
    Üdv
    peanar

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés