2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Honor 6 Plus - A becsületes nagytesó

A Huawei majdnem megalkotta a számomra tökéletes telefont, a Honor 6-ot. Az utódja eltünteti a „majdnem”-et?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető


Huawei Honor 6 Plus

Kezdem a legelején: 2014 novemberében szeretett LG G2 típusú készülékem elérte a nyugdíjkorhatárt (nálam 1 év). Ezen okból kifolyólag belekezdtem a potenciális utódjelöltek felkutatásába. Az első tervem az volt, hogy legyen mindenben jobb, mint a G2. Na, ezt villámgyorsan el is vetettem, ilyen készülék akkor nem létezett. Az új koncepció az volt, hogy számomra fontos szempontokban nem lehet rosszabb, a többiben egy picit lehet rosszabb, de összességében legyen nagyon MÁS. Bonyolultan hangzik, de legalább nem esélytelen.

A számomra legfontosabb szempontok: garancia (semmiképp sem „Aluljáró-GSM” bolti), minimum 5 inches képátló, minimum 3000 mAh akkumulátor, LTE, és jó előlap/képernyő arány. Továbbá fontos szempont, hogy ha a szoftver nem 110 %-osan tökéletes, akkor legalább legyen könnyen rootolható, nyitható a BL, stb.

Hogy az írás ne tartson örökké, nem térnék ki rá, hogyan ugrottak a kalapból a nálunk kapható "A" brandek csúcskészülékei, a lényeg az, hogy a több hétig tartó tortúra után ők állhattak a dobogóra:
Xiaomi MI-4, Meizu MX4, OnePlus One, Honor 6

Jelezném, hogy ez egy nagyon szubjektív táblázat, kizárólag saját felhasználásra készült

Nehéz helyzet, mindegyik mellett, és ellen is szólt érv bőven, ám végül a mindent eldöntő csatában a Honor 6 győzedelmeskedett. Picit zavart, hogy csak 5 inch, így kisebb lenne, mint az a készülék, amit leváltani hivatott, de a legnagyobb ellenérvem vele kapcsolatban a telefont körülölelő fémnek látszó műanyag keret. Ez nyilván az én személyes defektem, de ne akarjon valami annak látszani, ami nem az. Ezt majd a pszichológusommal megbeszélem, mindenesetre ez a tény arra sarkallt, hogy visszavegyek a tempóból, és még egyszer alaposan átgondoljam a dolgot.

És milyen jól tettem. A döntésképtelenség/bizonytalanság egén fénylő üstökösként tűnt fel a távolban egy messziről – számomra – tökéletesnek tűnő készülék, melynek neve Honor 6 Plus. Láttam, hogy valami szuperség van a kamerával, jó-jó, kit érdekel. Láttam, hogy 5,5 col, itt már gondolatban majdnem a levegőbe csaptam. Már csak 1 valami kéne. És, és, lehet, hogy... lehetséges, hogy.... csak nem?

Oké, köszönöm, megvagyok, pincér, kérném a számlát!

Persze tisztában voltam vele, hogy ezt itt egy jó darabig nem fogom megtalálni pl. az Extreme Digital kínálatában, így egyéb forrásból kell beszereznem a készüléket. Tudtam, hogy ha normális garanciát akarok, akkor két dolgot tehetek. Megrendelem egy megbízható kínai webshopból, és én intézem a vámot/áfát, magam dumálom le velük, ha garanciális probléma van, magam postázgatom vissza, stb.

Vagy keresek egy megbízható valakit, aki korrekt haszonért cserébe hajlandó minderre. Nem túl meglepő, hogy ez utóbbi megoldás mellett döntöttem, így akadtam rá MuzikJunkie teleketyere rendeldéjére.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Kingzone N3 Plus - Király Zóna?

    Lelombozó az akkumulátora, de ezzel és a többi hiányosságaival ennyi pénzért szerintem együtt lehet élni.

  • OnePlus One – nagyon egyben One

    Bár tavalyi a készülék, azóta sok dolog történt, ami miatt érdemes kicsit körülnézni a OnePlus háza táján.

  • Honor 6 Plus - fókuszban a fókusz

    A remekül sikerült Honor 6 nagy testvére több egy phablet méretű variánsnál, a hátlapon például nem egy, hanem két kamera felel a remek képminőségért.

  • Oppo R5s - a penge telefon

    Az Oppo R5s bevezetésekor volt egy akció, ami segített, hogy e telefont rendeljem meg a Motorola Moto G 1st. gen. utódjaként

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.