Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
kollégák már akkor is TeX-ben csinálták a kiadványszerkesztést.
A 20 megás vinyón 14 megát foglalt el a TeX, és mindenki szörnyülködött, hogy mekkora hatalmas dög...
Mostanában a TeX ugyanannyi, csak hozzá a dos pótló lett nagy...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
a commodore floppyban meg 2k ram volt, én abban megírtam több adatbáziskezelési funkciót is úgy, hogy a ram fele puffernek kellett...
vidáman sorbarendezte a rekordokat úgy, hogy nem kellett betölteni a c64-be...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
-
bambano
titán
mikor hogy...
ha előtte lehúztam a basic által használt memória határát 16k-ra, akkor lapozgathattam tetszés szerint.
de olyan is volt, hogy direkt jó volt hogy elszállt, mert így lehetett pl. triviálisan feltörni másolásvédelmeket. betöltöttem a titkosítós magnó loadert a memória tetejére, lapoztam, ettől resetelte magát, és a következő induláskor ottmaradt a loader.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
erről a kapcsolgatásról jutott eszembe, hogy anno 80k-s spectrumom volt.
a 48k-s elvileg úgy működött, hogy gombokért felvásárolták azokat a 64 kilobites memória ic-ket, amiknek az egyik fele jó volt, a másik fele hibás, ebből összeválogattak 8-at úgy, hogy ugyanazon fele legyen jó és hibás. A cím multiplexerben egy címbitet fixen bedrótoztak, így lett belőle jó 32k-s rambővítés gombokért.én is kaptam egy 16k-s spekit, amibe itthon hibátlan 4164-eket raktam. kihúztam a nyákból a 74ls157-et, azt a lábát, ami a ram fajtát jelölte ki, kihajtottam és úgy raktam vissza. egy szál dróttal kivezettem a gép hátulján levő egyik lyukon. így lehetett kapcsolgatni 2 darab 32k-s lapot.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest