Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- SpeedCsiga: Beépíthető konnektorok – A modern konyhák és irodák láthatatlan hősei
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yézi: Blekk Frájdéj
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
Új hozzászólás Aktív témák
-
escie
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
''escie: jol mondod, az a 640kb valoszinuleg vicc volt (pontosabban hoax az egesz)''
nem tudom, én példánk szántam...
hogy a sztori igaz-e, vagy sem, hát tulajdonképpen a kutyát nem érdekli.
--
''ha jol fogom fel ezt az egeszet, annyira megsem egyszeru ez, hisz az egesz desktopot, annak minden virtualis peldanyat rahuztak egy terbeli alakzatra, amit ogl segitsegevel jelenitenek meg''
én másképp képzelem el, illetve tapasztalom.
szerintem amíg kockát látsz a monitorodon(éppen forog, vagy köztes állapotban tartod), addig valóban egy kockát számol a rendszer, amint ''bepattan'' egy desktop hagyományos nézetre, onnan kezdve olyan a helyzet, mintha a kockáról szó sem lenne. (szerk.: úgylátom Sipi is ilyesmit írt.)
de nem értek hozzá. ott a kód, tessék feltúrni...
amúgy a többletfogyasztás valóban aggályos, én is ezt hoztam fel egy másik fórumon, mint ellenérv. majd gondolom lesz valmi teszt valahol. nem hinném, hogy durva többletfogyasztás lenne, de valamennyi biztos.
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Szerintem ''normál üzemben'', amikor a sima desktopodat látod, nincs terhelés. Akkor annyi, hogy a rendszer nem a videokártyához, hanem az opengl-hez kerül, az meg passzolja tovább a kártyának. (Ugyanis nem hinném, hogy ha egyszer nem látszik a kocka, akkor is folyamatosan számolgatná, feszítgetné. Nálam tutira meg sem nyikkanna akkor.)
Nem hiszem, hogy ilyen üzemben számottevően nőne bármiféle fogyasztás, terhelés. Annyi, hogy az adatokat átkergeted még egy plusz könyvtáron. Eddig a kártyához csapott 2D chip kapta meg. Ezek már jópár éve nemigen fejlődnek, elérték a maximumukat teljesítményben, minőségben. Régóta a 3D-megjelenítőkre koncentrálnak. A 2D teljesítménye jóval alacsonyabb, mint a 3D chipé, úgyhogy szerintem inkább a 2D chip izzadt eddig, míg a pixelhegyeket kellett módosítgatnia.
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG Odyssey G4 LS27BG400EUXEN + INGYEN SZÁLLÍTÁS
- Apple iPhone 14 Pro Max - 256GB / Space Gray / 83% + Spigen tokok
- Logitech Trueforce G923 kormány és pedál szett váltóval, break moddal
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 100% Akkumulátor
- 16 GB-os Quadro RTX5000 HP
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest