- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fercsa
senior tag
válasz
strike-force #166 üzenetére
kiraly
es valaki tudna is importalni belole? -
nesze neketek hidegzuhany
Aopen i855 alaplap 270 dollár
Bővebben: link
INtel Pentium M 725 (1.6 ghz) 210 dollár
talán elszaladgálna 16 x133-140en (2.1-2.2GHz és akkor jó is lenne)
-
Gamespy™
tag
tudom hogy a lábkiosztást megváltoztatta anno és ugy értettem hogy valószinü hogy most sem nyultak bele jobban mintsemhogy velünk kicsesszenek csak most fizikailag rakták arrébb a lábat!
a feszko pedig a prescottéhoz nagyon közel van szvsz azzal nem lesz baj csak a kérdés az hogy lesz-e konverter a pentium m-hez -
tocsa
senior tag
válasz
Gamespy™ #159 üzenetére
Hát ott pont az volt a lényeg, hogy fizikailag tökéletesen megegyezika két socket, csak a lábkiosztás más. Jó, hogy a lábkiosztás csak egy pár (de nagyon lényeges) lábban különbözik.
A Powerleap konvertere mindössze pár milliméter magas (a nyák), beleteszed a socketbe, és abba a procit.
Bővebben: link -
Fercsa
senior tag
válasz
Don Vittorio #161 üzenetére
esetleg nem tudsz valami infot ,h lehet-e mar kapni ilyen lapot nalunk v a sogoroknal?
-
LordX
veterán
Hajrá
én csak szurkolok, hogy sikerüljön
Ha kettő nagyságrendet leszednének a PM árából, már moddolnék is
-
LordX
veterán
válasz
Gamespy™ #154 üzenetére
Mind a S423, S478 (mindkettő), S479, S775-ös foglalat ugyanannak az FSB-nek kivezetése. A különbség a feszültséget, földet szállító lábak számában, az adat/címbusz egyes drótjainak többszöri kevezetésében és a szorzó/feszültség/stb. beállításáért felelős lábak közt van.
Simán lehet adott chipsettel adott socketű lapot csinálni, és ha megfelelő órajelen is tud működni a chipset (pl. a 925X nem tud 400-as FSB-t..), akkor működni is fog. Vagy a megfelelő órajel sem kell, csak akkor az óverklokk a procinak -
LordX
veterán
Pentium 4-es S478: Bővebben: link
Pentium-M-es S478: Bővebben: link (PDF 41. oldala, Figure 6)
Pentium-M-es S479: Bővebben: link (nézd meg a socketet közelről)
Tisztán látszik, hogy a Pentium-M-es S478-asnál nem egymás mellett van a (lyukas) négyzetből hiányzó két pin, mint a P4 esetébne, hanem átlósan egymástól.
[Szerkesztve] -
válasz
Gamespy™ #151 üzenetére
nem megy bele. most már biztos. mondom ezt mi alapján?
a srácok itt SL7EM feliratú 2000/400/2M proccal teszteltek.
namost, erről intel bácsi azt írja, hogy:
SL7EM 2.00 GHz 400 MHz 90 nm B1 2 MB 478 pin PPGA
bővebben : Bővebben: link
viszont akkor nem értem, hogy miért írnak az asztali proccoknak is hasonó tokozást, lásd itt
ezt magyarázza meg nekem vki! -
Gamespy™
tag
az intel szerint nem megy bele de mi majd megmoddoljuk mint anno az fcpga-t fcpga2-vé
-
Gamespy™
tag
ha igy folytatjátok akkor hülyén halok meg!
-
akkor ezt te minek hívnád?
Fercsa
senior tag
van 478-as Mobil P4 ,de azt nem Pentium M-nek hivjak..
es bele megy asztaliba is
[Szerkesztve] -
Gamespy™
tag
na ez a durva emberek 5w-ot eszik az 1.1 ghz-s
[Szerkesztve] -
Gamespy™
tag
amugy ha megnézitek a linken amit elöb bereaktam akkor a 478-as kiosztásuaknak nagyobb a corefesze és a disszipácioja is ami engem asztali felhasználásra enged következtetni => kérdés csak az hogy vehetünk-e rohadt drága lapot alá vagy jo a régi is esetleg némi moddal
(pl: fcpga to fcpga2 mod)
[Szerkesztve] -
válasz
Viktor77 #143 üzenetére
én közben kapcsoltam.
van 478as lábkiosztású pentium M is.ez az Bővebben: link
de hogy ez belemegy-e normál alaplapba azt nem vágom -
Gamespy™
tag
na akkor most döntsétek el kinek van igaza!
belemegy-e a sima asztali lapokba vagy sem? -
LordX
veterán
válasz
strike-force #139 üzenetére
Teljesen mindegy, mi a chipset mögötte, mindegyik a nemtomhogyhívják buszt valósítja meg.. 855-ös chipsetre egy S755-ös foglalatú lapot is lehetne építeni.
-
-
Gamespy™
tag
oltári láma kérdés: akkor a 478-asok belemennek az asztali gépekbe (pl: 865pe)
engusz
veterán
válasz
strike-force #136 üzenetére
Ismét nagyon szép eredmények születtek! Csak attól félek, hogy valaki beleköp a levesbe (pl. Intel).
-
Dothan Revisited : Focusing On Gaming Performance
[- a srácok kaptak egy csomó hitetlenkedő mélt meg fórumfeedback-et mert a többség nem hitte el, hogy ez a mobil procc ekkorát odab@sz játékokban.....]
Bash
őstag
válasz
Don Vittorio #134 üzenetére
USA-ban esetleg valahol? Engem igazából ez érdekelne.
-
Bash
őstag
válasz
Don Vittorio #131 üzenetére
Egyáltalán hol lehet most ilyen lapot venni? Mert én sehol nem találtam még.
-
engusz
veterán
válasz
Don Vittorio #131 üzenetére
Az jó, mert csak lejjebb fog menni!
-
-
Raymond
titán
Uj cikk: Bővebben: link
-
laxius_
tag
maki3
-
laxius_
tag
maki5
[Szerkesztve] -
tocsa
senior tag
Az a baj, hogy lehet, hogy túl drága lesz.
Proci 40K, lap 50K. Ezen kívül ha 15'' TFT-t veszel mellé, akkor az 70K, plusz egyéb hardverek. Ilyen pénzen viszont már kapsz belépő Centrino laptopot, ami pont azt jelenti, hogy Banias/Dothan dohog benne, mobil chipsettel, 15'' TFT. -
tocsa
senior tag
Van infó: nézd meg a francia (x86-secret) cikkben a BIOS screen shotokat! Mindent úgy állítasz ahogy akarsz!!!! Ha nem értettem félre semmit.
így lehetséges pl cross overclocking (PH! copyright kifejezés) is!!! Tehát hogy az álmomnál maradjunk: egy 1.5GHz Dothan-nál felviszed az FSB és leviszed a szorzót. így ugyanakkora CPU freki mellett gyorsul a rendszer.
Király! -
rudi
nagyúr
Azt ne tessék elfelejteni, hogy a PCI-nél a kártyák OSZTOZTAK az elméleti 133 MB/s-en de már az egyszeres PCI-E is 200 MB/s is csomagkapcsolt és szinte az egész átviteli sávszélesség elérhető minden egység számára. Amúgy megnézném én azt a hangkártyát, aminek nem elég a 200 MB/s...
Az 8×AGP max. 2,1 GB/s-et tud a VGA felé (kb. PCI-E ×8) és 500 MB/s-et a VGA felől a chipsethez (kevesebb mint PCI-E ×3). Ha figyelembe veszed, hogy a PCI-E × 16 az nagyjából 3,2 GB/s és lehetséges a PCI-E × 32 is, ami már 6,4 GB/s-et tud, ami kb annyi mint a Radeon 9600 memóriasávszélessége, akkor reális lehet akár egy rendszermemóriából PCI-E-en keresztül táplálkozó integrált VGA is! -
Domy
aktív tag
Ezek a proccok szorzózárasak??? Egyértelmű infót nem találtam ezzel kapcsolatban....
-
Adi
senior tag
A Raptorra nem tudok neked árat mondani, de a 2 portos RAID vezérlőt megírtam, olyan 35-40k. Ha olcsóbbat akar az ember, akkor meg ott vannak a WD JB sorozata, vagy a Seagate Barracuda 7200.7-ből a 8 mega cache-es változatok. Egy kis szerverben ezek is jól muzsikálnak, pláne akkor, ha valami jóféle hot-swap tokba rakja őket az ember.
-
Na és hány IDE / SATA / SCSI kártyát vettél már életedben?
Nyugi, ahol ilyen igények vannak, ott legtöbbször semmi gondot nem jelen a PCI-E x16 slot feláldozása...
Az Audigy megint egy külön story - annyira kell nekik a PCI-E x4 hogy még az x1-et sem használják ki (lásd Audigy4 (négy...lol) hír). -
anulu
félisten
az zavar az egészben, hogy durván néz9ik hülyének az embert... van a mostani alaplapokon 1x meg 16x. 4x sehol (az új Audigy-t eredetileg erre akarták kihozni), és tudtommal a PCI-E SATA és SCSI kártyák is 4x lesznek (olvastam vhol már régebben). kiváncsi lennék, hogy ma miért lenne jobb nekem a PCI-e. (PR nem érint!)
-
djyangce
tag
-
karyo
senior tag
Amint bármilyen márkájú microATX-es Pentium M lap kapható lesz M.O
n, vki
mindenképp indítson külön topicot 70-es betűmérettel, mert sokan vágynak erre a cuccra, az tuti.
De sajnos ott tartunk , hogy jelenleg semmilyen P-M lap nem kapható sehol. -
Don Vittorio
őstag
Király.
-
tocsa
senior tag
Ja tényleg, a DFI lap BIOS-ában built-in memtest-86 van, és a véglegesben lesz CPU test is!!!! Eszméletlen király.
Belinkelem a francia cikket bábelfish-el angolra fordítva:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Alkoholista nevelde
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged