- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pisti
őstag
Szerintem 32 bites oprendszer és 4 vagy több GByte RAM esetén lehet értelme a dolognak.
Plusz a tesztben azért megnéztem volna én is a legújabb generációs HDD-ket is, ahol ugye 500GB/tányér az adatsűrűség, meg az sem mindegy hogyha több HDD van, hogy külön HDD-re kerül-e a swap file, feltéve hogy van.
Ráadásul ha két vinyó van a fájl másolás a kettő között megintcsak jelentősen gyorsul, leginkább persze akkor ha mindkettő gyors, ugyanez nemtudom mennyire lenne igaz két SSD-re.
Szóval lehet még variálni a HDD-kkel is az a lényeg. Persze a jövő az SSD-é, meg az újabb technológiáké.Az írtak ellenére nagyon tetszett az írás, szerintem hiánypótló.
-
Male
nagyúr
Kivéve ha valaki úgy írta meg a programot, hogy swapfile nélkül nem indul el

(Még régebben futottam bele egybe, 2GB RAM, kikapcsolt swap mellett, kivégta, hogy márpedig neki kell a swap file legalább X méret, különben nem indul el.)#39: A win nem is, de megfelelő program azért eléri azt... pl RAM Disk Plus képes kezelni a 32bites XP által nem látott részt, és RAMdriveot varázsolni oda.
-
proof88
addikt
Azért találtuk ki a page fájl ramdiskre pakolását, mert a Win akkor is használja minimális mértékben a page fájlt, ha rengeteg szabad terület van még. Szóval ha van 6-8 giga ram a gépben, és 32 bites xp, akkor a maradék memóriát, amit a windows nem használ, a ram diskes program fel tudja használni arra, hogy ott csináljon ram disket. Így a minimális page fájl használat sem a winyón fog történni, hanem a ramban.
Mondjuk azt még hozzá kell tenni, hogy a feladatkezelőben is ott mutatja a lapozófájl méretét, nálam most ez 643 mbyte. Everestet elindítom, ott már lapozási terület van írva neki, szóval nem tudom, miért hívja lapozófájlnak a win, ami nem maga a lapozófájl... ellenben az everest külön írja, hogy a lapozófájl mennyire van kihasználva, 92 megát ír hozzá. Pedig a fizikai memóriából 2848 mega szabad. :/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- 16GB (2x8GB) SK Hynix DDR5 5600MHz SODIMM kit
- Makulátlan,lemezes PS5 Slim 1TB (CFI-2116) eladó/Media Markt garancia 2027.12.10-ig/beszámítás van
- Honor Magic 8 Pro 512Gb (7100 akku + 100w adapter!) fekete - 1 hónapos -
- Sony Alpha A7C eladó - GARANCIA 2027.05.10
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue- 2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4920, 100% Akksi
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RX 6700 XT / B450 / 16GB 4000MHz / 500GB NVMe / 750w Gold! BezsámítOK
- AKCIÓ! Gigabyte Vision OC RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó egy soundcore boom 2 se
- NEO-t vennél? NE TEDD!!! KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! Air M4 16GB 512GB Garancia - több színben!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest