Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bladeee
csendes tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne: TrueHd hangot szeretnék kivinni a gépből az erősítőbe hdmi-n keresztül (harman kardon avr 260). Elég kezdő vagyok még ebbe. Azt olvastam hogy VGA-n is megoldható. A geforce gtx460 1gb-ra gondoltam vagy hangkártyából az Auzentech X-Fi HomeTheater HD Hangkártya. Megoldható ez igy? Ha igen milyen szoftvereket kellenek hozzá?
Lenne erős minőségbeli különbség a vga és a hangkártya által kiadott hangban?
Előre is köszönöm! -
sellerbuyer
őstag
Amivel nem tudok mit kezdeni, az az hang hdmi-n keresztül!
Ebben ha valaki tud segíteni, azt nagyon megköszönném.
Ugyanis hol megjelenik az Ati HDMI a hangeszközök között úgy, hogy csatlakoztatva van, hol azt írja, hogy nincs csatlakoztatva, ami ugye lássuk be fura, mivel kép van a hdmi-n és hát az ati 4870-be van integrálva a dolog.
Szóval a lényeg az, hogy hol megy az Ati kártyámon a hdmi hang, hol pedig nem. Már a legújabb driver van fent, kifejezetten a 2010.08. havi Ati Catalyst hdmi hang driver és mégsem jó, ugyanaz a jelenség. TV-n semmilyen erre utaló beállítást nem találok... Nem tudom, mi tévő legyek... plíz segítsen valaki ha tud, akár privátban is, köszönöm!
Ja még valami: van egy külső profi firewire hangkártyám, ha azt bedugom a firewire portba úgy, hogy az ati hdmi nincs csatlakoztatva (legalábbis ugye ez jelenik meg), akkor egyszercsak csatlakoztatva lesz. Nagyon fura jelenség... Nem tudom, nem az irq kiosztásokkal lesz-e kapcsolatban....
-
sellerbuyer
őstag
Semmi gond a TV-vel, ez egyszerű beállítás kérdése. LG-knél pl. a menüben ki kell választani: Screen->Aspect Ratio->Just Scan és ennyi, műxik. Ha nem ez van kiválasztva, akkor az általad leírt/lefotózott történet van. Ez beállítási lehetőség viszont csak akkor tűnik elő, hogyha megfelelően van csatlakoztatva a pc a tv-hez hdmi kábellel. Én ezzel kb. három órát szívtam, mire rájöttem. Egyszerűen sehogy sem akart jó lenni, már mindent állítottam a driverben, felbontástól a frissítési frekiig, mindent, drivert cseréltem, mindent csináltam.....pedig csak ezt kellett volna elsőre is átállítani és ennyi.
-
kutga
félisten
Üdv!
A GMA-hoz épp tegnap frissítettem drivert, a géphez gyárilag elég régit kaptam. Kalibrálni a win tulajdonságainál próbáltam de kevés sikerrel, megnézem mit lehet az intel alkalmazásával.
Valóban érdekes jelenség, másik laptop ugyanezzel a kártyával ugyanezzel a driverrel tökéletesen működik. Mondjuk annyira nem zavaró így használni csak érdekes. Lehet hétvégén megnézem másik TV-vel.
-
kutga
félisten
-
Ez sajnos programhiba szerintem, ha váltás után jó lesz. Végül is működik, az a lényeg.
MPC-HC-ből a legfrissebb bétát használd, de amúgy abban nem teljesen tökéletes a HD hangsávok kezelése, amennyire tudom, bár lehet, hogy le vagyok maradva infókkal
asound:
A 720p nevéből adódóan 720 soros, tehát az 1366x728 semmiképpen sem az. Az 1280x720 a 720p, a másik egyedi felbontás. Mit jelent az, hogy kilóg? Hogyan és mi lóghat ki? Ha HDMI-t használsz, az a 4:3 és a 16:9 közötti váltásoknál automatikusan keres egy ideális beállítást, elvben semmi nem lóghatna ki sehonnan. -
kutga
félisten
Sziasztok!
Otthon egy ORION márkájú LCD TV-t használok, a pontos típust nem tudom, de ha fontos lesz leírom.
Nemrég vettem egy Toshiba T130-as laptopot előtelepített Win7-tel amit HDMI-n próbálok rákötni a TV-re de csak részben sikerül. A gyári win-hez kapott VGA driver kiküldi a képet a TV-re, de a felontást nem tudom belőni (a TV 720P-s 1366x728-ban kellene üzemelnie, de csak 1920 x1080-at ismer fel, a kettő között csak 1280x720-at (ami minden irányban "kilóg") illetve ez alattiakat tudok választani. A laptopban Intel 4500M van, ugyanezzel a kártyával van egy régebbi HP gépem, azzal gond nélkül együttműködik a TV. Manuálisan telepítettem az Intel oldaláról egy friss drivert, de azzal sem jó. Mit lehetne tenni?
Az más kérdés hogy a hangot nem küldi ki automatikusan a TV-re, nekem kell azt beállítanom a hangeszközöknél.
-
balu333
tag
Sziasztok! Windows 7-et használok, 5770-es Ati Radeon kártyát kötöttem HDMI-n keresztül egy Denon avr-1911-es erősítővel. TotalMedia Theatre 3 lejátszónál kiírja a TrueHD-ét és a DTS-HD Master-t, de ha beletekerek a filmbe akkor elmegy a hang és csak akkor jön vissza, ha oda-vissza váltok a hangsávok között. Erre tud valaki esetleg valami megoldást?
A másik kérdés MPHC-vel kapcsolatos, ott viszont nem írja ki az erősítő, hogy a hangot milyen formátumban küldi ki, így nem tudom, hogy tényleg ki küldi-e TrueHD-ét és a HDMA-t. Választ előre is köszönöm! -
7Heads Drago
veterán
válasz
KTI_Informat #89 üzenetére
Win7 alap.
-
válasz
KTI_Informat #87 üzenetére
AC3 filtert külön kell telepíteni. Ha jól tudom van már ezen is hangkeltő chip, bár ezek szerint nagyjából mindegy jelenleg neked. Milyen oprendszert használsz?
-
KTI_Informat
csendes tag
-
Valószínűleg a hangkártya vagy hangkeltő chip ennyit tud kiadni magából.
TheLion001:
Erre sajnos nincs gyakorlati válaszom. talán tedd fel a kérdést EBBEN a topikban. hátha...Morcego:
Ilyennel még én se találkoztam... VGA driverből friss van fent? esetleg a feljebb linkelt topikban látott már ilyet valaki. Furcsa egy hiba.KTI_Informat:
Elvileg a VGA egyedül is képes HDMI-n hangot kiküldeni. Azt próbáltad már? Amúgy a lejátszóban vagy az AC3 filterben próbáld beállítani először a HDMI-t a hanghoz. -
KTI_Informat
csendes tag
Helló!
A segítségeteket szeretném kérni! Van egy 'GAINWARD 0285 GF 9400GT 1024MB DDR2 PCI HDMI' Videó kártyám és egy 'Asus XONAR D1' Hangkártyám.
Azt szeretném elérni, hogy a klónozott képernyőkép a HDMI-n keresztül az LCD tv-n jelenjen meg úgy, hogy a hang is a tv-ből szóljon.Össze is kötöttem a Hangkártya tetején lévő SPDIF csatlakozóját (4. föld, 3. SPDIF, 2. üres, 1. nem dugtam rá semmit) a videó kártya SPDIF-jével.
Sajnos az Asus által gyártott, Xonar D1 Audio Centerben nem találtam sehol azt a beállítást, hogy az internal SPDIF-en küldje a hangot.
Magától pedig nem működik.Nagyon fontos lenne!
Esetleg tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
-
Morcego
csendes tag
üdv!
abban kérném a segítségetek, hogy van egy Samsung P2770HD típusú monitorom kb egy hete. Van mellé egy Sony Vaio VPC-CW1S1E típusú laptopom. A monitor mivel tv-tuneres, ezért elég sok bemenet van rajta, VGA, HDMI, DVI stb. A gond nálam ott kezdődik hogy ha kikötöm a laptopot a monitorra HDMI kábellel, akkor automatikusan felismeri a monitor de csak 1680*1050-es felbontásban. Ha felteszem nagyobbra 1920*1080-ra(amit a monitor ugye visz, meg a laptop is tud) akkor pedig olyan a kép, mintha photoshopban 3-4 sharpent nyomtam volna a képre, egyszerűen túl éles, márpedig egy 27"os monitoron igencsak kell a Full HD. Ha a VGA kábellel kötöm össze, akkor minden szép és jó, ha a HDMI-DVI kábellel, akkor kicsit életlenebb a kép, mint a VGA kábelnél. Sajnos a VGA kábel nem visz át hangot, ezért is jó lenne a HDMI. Nekem nagyon fontos lenne hogy minden frankó legyen, mert fotósként dolgozom, és fontosak a színek. Amiért fontos lenne erre a megoldás, hogy minden csatlakozónál más-más beállítási lehetőség van, persze HDMI-nél a legtöbb, olyanok, amik a többinél nincsenek.
Voltam bent több boltban is Samsung, Sony mindenhol, senki nem találkozott még ilyennel.
A samsung boltban rákötöttük a p2370-es monitorra, de ott is ezt produkálta.
előre is köszönöm az infokat -
TheLion001
tag
Hell!
Szeretnék segítséget kérni.
Win XP
Force 3D HD5750 VGA
HDMI kábelen összedugtam a TV-vel (Sharp DH77EV) HDMI1-es csatlakozó aljzatba, tuti kép, de hang nincs.
A VGA-ról csak annyit írnak HDMI: Yes
A TV leírása szerint csak akkor kell külön hang átviteli kábel, ha a HDMI3-ba dugom a PC-t.
A TV hangbeállításánál is átállítottam már HDMI1-re a PC bejövő audio forrását.
HD audio Driver fent van, és be is van állítva.Mit tegyek?
-
jano11
tag
Sziasztok,
lehet, hogy nem pont ide tartozik a kérdés, de talán ez a legközelebbi téma...
Szerintetek mi lehet a gond:
Acer laptopot hdmi-n keresztül kötök egy samsung TV-re full HD, gyönyörű kép.
Viszont azt tapasztalom, hogy a hang nem tökéletes... főleg erősebb basszusnál, és nagyobb hanghatásoknál torzítás, recsegés hallható.Másik kábellel, másik hdmi aljzatnál másik géppel (xbox) ugyanúgy megvan ez a jelenség.
Nem a TV hangszórója a hibás szerintem, mert fejhallgatón is hallható a dolog.
MI lehet ez? Tudok valamit tenni? (AZon kívűl, hogy optikai kábelen, spdifen keresztül viszem át a jelet)
-
zhagyma
őstag
Amennyiben lenne a TV-n HDMI kimenet és a PC-n HDMI bemenet, akkor át lehetne vinni a HDMI kábelen digitális tartalmat, de általában ez nem teljesül ... A PC-be lehetne tenni HDMI bemenetettel rendelkező kártyát (pl.: Blackmagic), amely HDCP támogatás nélkül eszközöket kezel csak, vagy HDMI bementet is tartalmazó tunert, ahol meg szoftverkorlátozásokkal találkozhatunk (capture device nem elérhető külső programok számára). A TV oldalon azonban akkor sem lesz HDMI kimenet.
-
Digital
addikt
Hali
HDMI kábelen keresztül át lehetne vinni a tv-n megjelenő képet pc-re?
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám:
Configom az aláírásomban.
Ehhez társul 1db 22"-os LG W2261V-s monitor, amit hdmi kábel köt a vga-mhoz.
Vettem egy 5.1-es hangfalrendszert, s mióta használom az alaplapi hangkártya hátsó kimenetét, azóta nincs hang a Monitor hátsó oldalán lévő fejhallgató kimenetén. Ezt használtam játékokhoz.
Hogyan tudok válltani a monitor kimenete és az alaplapi 5.1 imenetek között?
Kicsit idegölő és egyenlőre nem találok rá megoldást.Bármilyen megoldási szisztéma érdekes lehet, még ha nem is műxik.
Előre is köszi mindenki hozzászólását, aki segíteni próbál nekemÜdv: Borat
-
J.J. András
őstag
Szeva és üdv Mindenkinek !
Figyeljetek, semmilyen ilyen specifikációt (műszaki paraméter meghatározást) sem találtam, hogy a HDMI 1.1÷1.3 kábelek egyike sem támogatja a 100÷200 Hz-es képfrissítést..... tehát hiába veszek 100Hz-es TVt, nem tudom HDMI-n kiküldeni neki a jelet 1920*1080-ban 100Hz-es képfrissítéssel, csak 60 Hz-en fogja engedni.... ehhez DV-I csatlakozó kell, de a legtöbb LCD-TVn csak D-SUB (VGA analóg) csatlakozó és HDMI és SCART van.....ebben valaki tud biztos infót mondani ???? mert a cikkben, amit írtál, abban azt írod, hogy "1080p 60Hz-es átvitelére fektették le az alap 1.0-ás HDMI szabványt..."
ugye ez egy bekorlátolt sávszélességet jelent, továbbá a színmélységek növekedése (legtöbb Philips LCD TV 20÷24 bites ma már) és a 100÷200 Hz-es képfrissítésekkel megintcsak a megjelenítendő digitális tartalom nagyságát növelem......
köszi előre is a választ: András
-
Blackmate
őstag
Lenne egy butának tűnő kérdésem, de azért feltenném. Az olyan videokártya, amely HDMI-n képes hangot is átvinni kapcsolódik valahogyan a hangkártyához? Magyarán honnan "szedi" a hangot?
Gép, és így VGA kártya vásárlás előtt állok, és ezért homályos kissé a dolog. Ha jól értelmezem a cikkben szereplő táblázatot, akkor inkább a GeForce videokártyákkal "egyszerűbb" a hangot is átvinni? Pl. az Nvidia GeForce GTS250 ilyen szempontból jó választás?
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy problémám, ami félig ide kapcsolódna...
Van egy Lenovo notim, ami rendelkezik hdmi, és d-sub kimenettel. A következő képpen használom: a d-sub kimenetre egy projektort kötök, a hdmi-n pedig a hangot küldöm ki az erősítőbe.
Most azonban valamiért azt produkálja a rendszer, hogy egyszerre a kettő nem megy. Analóg kimenet mellett nem tudom működtetni a digitális hangot, és fordítva (csak akkor, ha a kijelző klónozva van, de ekkor a videók képei akadnak...).
Az még hozzátartozik a dologhoz, hogyha analóg módon kirakom a képet, akkor hiába van bedugva a hdmi kábel, nem érzékeli, illetve nem hagyja, hogy kiválasszam...
Esetleg erre létezik valamiféle program? Mert a lenovo gyári progijában nem találtam megfelelő beállítást, és szeretném úgy használni, ahogyan idáig....A válaszokat előre is köszönöm.
-
vtechun
veterán
Sziasztok! Bocsi, hogy ide is írok, de egy érdekes problémába botlottam. HDMI kimenetű pc vs. kijelző.
-
kissthomas
csendes tag
Hát... Ezért kell normális digit végfokot venni ha már SPDIF... Szerintem a kábelen nem múlik sok, amíg az erősítő értelmezni tudja a bitstreamet és hozzá tudja a saját syncelni a stream órajeléhez a mindavétel megoldott, a reclock technikát meg már az óccsó cdjátszók óta használják, mert rájöttek h mennyivel egyszerűbb jitterbufferrel dolgozni mint többszázezer forintos mechanikákat tervezni a fejpozicionálásra és a sebességtartásra. a MArian Marcom pl meg tudja csinálni azt, hogy wordclockhoz vagy Superclockhoz igazodik, így akár több hangkártyát gépen belül synceljen, vagy egyik digit bemenetére synceljen, vagy ha pl tv/rádió stúdióban hajtod akkor az összes ott működő kamerához/vágópulthoz állítsa az órákat, így a jitter annyira elenyésző, hogy már szinte csak egy légypiszok a képletben
Egyébként meg ugye akár 6MBites streamekről is beszélhetünk, ahol akkora clock speedek vannak amin egy kis jitter az emberi fül számára már majdhogynem észrevehetetlen (azé nem egy szalagos magnó/gagyi lemezjátszó sebességingadozása/szalagnyúlása kategória)... Tisztelet a vájtfülűeknek
-
anitapilis
újonc
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy Vista van a gépemen, összekötöttem a gépet 1 lcd tv-vel HDMI/HDMI kábellel kép van a tvn d hang nincs , bent a gépben üsszekötöttem a videókártyát az alaplapon a S/PDIF kimenettel még sincs a tvén hang
a videó kártya NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB) az alaplap Gigabyte GA-EP35C-DS3R és a tv az egy PHILIPS 107 cm ful HD-s mi lehet az oka hogy nincs hang a tvn ?
segitségeteket megköszönném -
tdd587
őstag
válasz
kissthomas #59 üzenetére
Ez így nem igaz, olvass utána jitter címszó alatt. SPDIF esetén ezzel komoly gondok vannak, persze nem PC-s hangfalszettel fognak kijönni a problémák.
A HDMI átvitelnél viszont úgy tudom már figyeltek a jitterre és ott eléggé minimális szintre szorították. SPDIF esetén viszont kell a rendes DAC, meg a reclocking, meg a jitter killer, meg a drága digit kábel, meg a kutyafüle...
-
Megnézve a linkelt oldalt, meg lehetne akár oldani, hiszen, ahogy látom, lehetne regisztrálni a külső eszközök közé a pc-t, csak valahogyan a távirányítónak is meg kellene mondani a funkciókat. Ha hivatalosan CEC kompatibilis hardver nem is nagyon van/lesz mostanában, remélem, valamelyik gyártó megoldja majd egy ilyen usb-s megoldással.
-
dabadab
titán
Toshiba laptopokon van CEC (mar tavaly vagy tavalyelott is lattam ilyet), Regza Link neven reklamozzak, es hajlamos vagyok azt gondolni, hogy siman szoftveres uton oldjak meg, szoval nem lenne lehetetlen mas gepekbol is elocsalogatni ilyesmit, de nem tudok semmi konkretat.
szerk: igy jobban megnezve (meg ugy, hogy a CEC-nek sajat, kulon ere van), szinte biztos, hogy valami ilyesmit hasznalnak.
-
Csak apró morzsákat. Először a tv-ket nyomják, amik terén már vannak is modellek, amik támogatják, de arról még csak találgatásokat olvastam, hogy pc-re mikor lesz ilyesmi. Ahogy látom, idén nem nagyon várható, pedig jól jönne. Eddig egyetlen gyártó sem jelentett be HDMI CEC-et támogató hardvert.
-
P1eTr0
aktív tag
Tetszett az írás. Már gondolkoztam rajta, hogy mikor lesz valami újabb szabvány, amit a HDMI 1.4 kapcsán említettel. Kicsit mintha gyors volna a tempó. Még az 1080p feltétlen elterjedt... Persze fejlődni kell, és hát ebben van a business...
Ez a HDMI dolog nekem nagyon bejött. Csak rákötöm 1 kábellel a notit a házimozira, és minden megyPenge kép, penge hang.
-
kissthomas
csendes tag
válasz
nkivancsi #48 üzenetére
"Igazán jó hangminőséget, mint tudjuk, HDMIn keresztül sem tudunk kivinni a PCből, de nem is rosszabb mint az alaplapi DA."
igazából ezzel azért vitáznék.... Ha egyszer működik, ugyanaz mint az SPDIF, azaz digitális, nincs veszteség (a tárolt jelhez képest ami persze lehet veszteségesen tömörített) ha high-end erősítőd és hangfalaid vannak akkor ugyanaz a hang fog megszólalni a legszarabb hdmi kábellel és akármilyen számítógép-alkatrésszel, mint a moziban, mivel az ilyen kapcsolatok bitstream jellegűek... Szal a HDMI-nél jobb jelet szvsz sehogy nem tudsz kivinni egy audio rendszerből (csak azért a HDMI a legjobb, mert az optika és a coax spdif is elég komolyan sávszélesség limites a HDMI áteresztőképességéhez képest - igaz nem tudom mennyi sávszélt lehet lefoglalni audio streamnek)
OFF: jelenleg egy Marian Marc X stúdió hangkari van a gépemben, és ha nem is feltűnő, de halványan érzékelhető különbség van egy SPDIF és egy analóg kijárat között még úgy is ha azon 192 kHz-s DA átalakítók dolgoznak
-
B3AST
tag
Köszönöm szépen! Ma is tanultunk valamit
-
r0hamkuka
tag
Sziasztok!
Nekem egy HP 8510w notebookom van, ami van 1db HDMI 1.2 kimenet + NVidia Quadro FX 570M 256MB-val.
Wiki szerint [link] 8600M-GT alapú. Vajon a táblázat melyik oszlopa lehet erre a gépre igaz?
Köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Furcsa, de nem egyértelmű, hogy minden amin HDMI van, az ugyanazt az eredményt produkálja
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest