- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Yézi: 10 év
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- [Re:] Deezer - A francia Spotify?
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskopika
senior tag
Sziasztok
Toshiba l650-148 latopot szeretnek hdmivel samsung tvre kotni. Intel hd video van benne de a tven nem lesz 5.1 a hang. Sima pcm hang kent erzekeli a dolby vagy a dts hangokat is. Van erre megoldas?
Az osszekotes igy nez ki: laptop-> hdmi kabel tv be-> optikai kabel erosti hangszoro -
feka001
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Inno 3D 9500GT vga-m. Hogy tudnám megcsinálni hogy LCD tv ne csak a kép legyen hanem hang is?
HDMI kábellel próbáltam csak kép van. Állítólag kéne hozzá egy SPDIF kábel ami nincs, de nekem most külön Jack - Jack kábellel is megfelelne, hogy a hangkártyából a Tv-be dugom. De nem működik így se. Korábban így használtam más VGA-val.
Korábban Radeon x550 kártyával DVI-HDMI átalakítóval + HDMI kábellel vittem a tv-re a képet, és jack-jack kábellel a hangot. Jó volt.
HD 5450-el és GF GTX560-al simán ment a kép is hang is 1db HDMI-vel.
Most mért nem megy a TV-n a Hang külön Jack-Jack kábellel?
Win 8.1 van a gépen.
VGA és hang driverek a legújabbak! Nvidia Audio Device is fent van. -
rheaume
csendes tag
Sziasztok,
számítógépet és tv-monitoromat hdmi-hdmi kábellel kötöttem össze, kép is, hang is van, jól működik. azonban win7 energiatakarékossági beállításnál 30 perc offline állapot után kikapcsol a monitor. na ilyenkor elveszíti a win az alapértelmezett hangeszközt, és nincs hang. elég kijelentkezni és vissza, utána már újra van hang. de azért elég idegesítő, jó lenne ha nem csinálna ezt
valakinek valami ötlet?
-
kriszute
tag
sziasztok 5450 karim van de csak sztereo hangot vissz át az erösitömbe mért lehet kábel xar ?
-
gyuri86
tag
Sziasztok.
A következő problémába ütköztem.
Egy HP elitebook-ot szeretnék rákötni HDMI kábellel egy házimozira, a házimozit pedig egy projektorra. Mivel a laptopon nincs HDMI ezért szükség volt egy Display-HDMI átalakítóra. Összekötöttem mindenkit, viszont hangot nem ad csak képet. nVidia control panel látja a digitális hangforrásként a házimozit a DP port alatt, win7 lejátszóeszközöknél viszont "nincs eszköz" csatlakoztatva hibát ír. Tehát a rendszer felismeri a külső hangforrást viszont nem tudja kezelni.
Kipróbáltam egy másik laptoppal amint van HDMI kimenet és csont nélkül megy a kép és hang is.
Az átalakító lehet a hiba forrása?
Köszönöm. -
mentos
tag
Üdv Néktek Guruk!
Kérdésem a következő lenne, GeForce 9600GT tud-e HDMI-n keresztül hangot átvinni.
Ha jól emlékszem nVidiáéknál ez a funkció nem a legelső HDMI-s kártyáktól volt elérhető, csak bizonyos széria után, de már nem emlékszem hol volt a határ.Am egy core2duo-s gépet G31es lappal, és az említett VGA-val szeretnék hajtani, XP-s környezetben, a végcél pedig a FullHD Samsung TV lenne HDMI-n keresztül.
Ha kérhetem törekedjünk a megoldásra, és ne azzal nyissatok h csípőből win7...
Köszönöm
mentos
-
coyotex
tag
Üdv mindenkinek.Egy kis segitséget szeretnék kérni.Sikerült hozzájutnom egy frankó vidi karihoz.Egy Nvidia Geforce Gtx 650 Ti boost. Sajnos van vele egy kis problémám.Letiltja az alaplapi hangkimeneten lévő két csatlakozót igy most nem megy ki az erősítőmre az 5.1.Akárhol állitgatom sehogyan sem sikerül visszaállitanom.Idáig egy Ati kártya volt benne és addig soha nem volt ilyen gond. Mit kellene tennem hogy megoldódjon a probléma?
-
b0077
tag
Sziasztok!
Létezik olyan HDMI kábel amin a hang külön ki van vezetve? Én laptop HDMI csatlakozójából szeretném elvinni a digitális hangot az azt fogadni képes házimozi erősítőmre. Eredetileg úgy terveztem, hogy összekötöm HDMI kábellel a laptopomat és a tvmet, majd a tv optikai csatlakozóján keresztül egy házimozi erősítőre kötöm, ez működik is de csak dekódolt sztereo jelnél.
A lejátszó program megfelelő beállításai mellett, ezt asztali gépen már megoldottam, az optikai hang kimenetén keresztül házimozi erősítőhöz kötöttem, a lejátszóban pedig beállítottam a "pass through" funkciót, így az erősítő dekódolta az 5.1es jelet. Ugyan ezt szerettem volna megvalósítani a tv-n közbeiktatásával mivel a laptopon nincs külön digitális hang kimenet. De úgy néz ki, hogy amíg a tv beépített lejátszóján keresztül lejátszott filmeknél bekapcsolható, hogy az erősítő dekódolja a hangot, és a Dolby Digital illetve DTS filmek esetében működik is. Addig a HDMI-n keresztül érkező még kódolt (tehát nem már a laptop által dekódolt sztereo jelet) nem képes továbbítani a tv-m az optikai kimenete és így az erősítő felé.
Tehát ezért azt szeretném megoldani (persze ha van rá mód), hogy a képet a tv felé továbbítani, a hangot pedig egyből a házimozi erősítő felé. Nem tudom erre van-e megoldás, vagy csak ha vásárolok egy usb-s külső hangkártyát.
Előre is köszi a válaszokat!üdv
-
McDog
aktív tag
Pont ebben a témában keresgéltem. Nagyon jó a cikk gratulálok!
-
Feka87
tag
Sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni,PANASONIC TX-P42UX30E van és ha a laptoppal összekötöm HDMI- vel akkor egy idő után a hang elmegy ... majd visszajön és megint elmegy .... minden 5 perc után 5 másodperc szünet. szerintetek mivel lehet a gond?
köszönöm
-
lovi7404
csendes tag
Faszán él ez a topic!
-
nattila72
csendes tag
Már rátaláltam a válaszra
. Mivel saját hang chip van a VGA-n így teljessen független a gépben lévő hangkaritól
. Ez egyben jó is meg rossz is.
-
nattila72
csendes tag
Sziasztok.
Volna egy kérdésem. Abban az esetben ha én egy AMD 5870 HDMI csatin viszem ki a képet és hangot egy erősítőbe amin szintén van HDMI csati ebben az esetben van e bármilyen szerepe a gépben lévő hangártyának a kimenő hanghoz vagy teljesen független tőle?
-
lovi7404
csendes tag
Sziasztok!Nekem is van egy kis problémám.Mikor bekapcsolom a tv-t csak akkor látja a laptop az erősítőt.Filmek simán mennek.Szóval nem tudok csak simán zenét hallgatni hdmi-n.Újra kellett raknom a gépem és azóta van ez.Minden driver friss,új a catalyst.Ati hdmi output nincs csatlakoztatva ezt látom.Köszi a segítséget.
-
DuDieHUN
aktív tag
sziasztok
van egy kis problémám HDMI audio-val,
Adott egy ATI HD 2600XT 2db DVI kimenettel, az egyikbe tettem DVI-HDMI átalakítót, összekötöttem a megjelenítővel, kép van, csak hang nincs, Windows7 azt írja Realtek HDMI Output (ATI HDMI Audio) nincs csatlakoztatva, mi lehet a bibi?
-
kicsimo18
csendes tag
-
kicsimo18
csendes tag
Szép estét!Én az ügyben érdeklődnék ,hogy olyan TV-t amin jelenleg szabadon csak SCART-csati van azt HDMI vel összelehet e kapcsolni a videokarival illetve ha igen hol vásárolható ilyen kábel? Üdv.
-
wii90
tag
Igen sok dologgal lettem most gazdagabb. Köszi és grat az íráshoz.
-
laszlo.porpa
újonc
Sziasztok!
A problémám, hogy a HDMI kábelen nem megy át a hang.
Környezet: ASUS U30 notebook + win7 64bit home pre.
LG 42PC3R plazma TV
Ellenőrizve: driver, másik HDMI kábel és másik bemenet,
Kipróbálva egy LG LCD tévén és egy Samsung monitoron - ezeken működikA hangszóró ikonon-lejátszóeszközöknél felismeri a TV-t - bár 42PC1R-ZH néven -, beállítja alapértelmezettnek, leveszi a hangot a notebookról DE amikor a Tesztet le akarnám futtatni azt írja ki, hogy nem lehetséges, mert más alkalmazás használja az eszközt.
Elvileg semmi nem megy és akkor sem működik, ha a TV-ből mindent kihúzok a gépet újraindítom minden lehetséges csatlakozási formában.
ÉS korábban - az utolsó win telepítés előtt - már használtam és működött.
VLC playert szoktam használni -> kép átmegy tökéletesen, de hang nem.Segítségetek előre is köszönöm,
P.Laszló
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- HOPPÁ! SUPREME7 Túrkálója - Garázs és fiókürítés - Többnyire bontatlan kincsek-leletek - Nézz be! :)
- LG 32UL750-W Monitor, 31,5" 4K UHD USB-C eladó közel féláron
- iPhone 13 / 256GB / Blue / Gyári kártyafüggetlen (163)
- iPhone 13 Pro / 128GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (160)
- iPhone 14 Pro / 128GB / Deep Purple / Gyári kártyafüggetlen / eSIM (149)
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged