Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• b0077

tag

Sziasztok!

Létezik olyan HDMI kábel amin a hang külön ki van vezetve? Én laptop HDMI csatlakozójából szeretném elvinni a digitális hangot az azt fogadni képes házimozi erősítőmre. Eredetileg úgy terveztem, hogy összekötöm HDMI kábellel a laptopomat és a tvmet, majd a tv optikai csatlakozóján keresztül egy házimozi erősítőre kötöm, ez működik is de csak dekódolt sztereo jelnél.
    A lejátszó program megfelelő beállításai mellett, ezt asztali gépen már megoldottam, az optikai hang kimenetén keresztül házimozi erősítőhöz kötöttem, a lejátszóban pedig beállítottam a "pass through" funkciót, így az erősítő dekódolta az 5.1es jelet. Ugyan ezt szerettem volna megvalósítani a tv-n közbeiktatásával mivel a laptopon nincs külön digitális hang kimenet. De úgy néz ki, hogy amíg a tv beépített lejátszóján keresztül lejátszott filmeknél bekapcsolható, hogy az erősítő dekódolja a hangot, és a Dolby Digital illetve DTS filmek esetében működik is. Addig a HDMI-n keresztül érkező még kódolt (tehát nem már a laptop által dekódolt sztereo jelet) nem képes továbbítani a tv-m az optikai kimenete és így az erősítő felé.
    Tehát ezért azt szeretném megoldani (persze ha van rá mód), hogy a képet a tv felé továbbítani, a hangot pedig egyből a házimozi erősítő felé. Nem tudom erre van-e megoldás, vagy csak ha vásárolok egy usb-s külső hangkártyát.
    Előre is köszi a válaszokat!

üdv

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés