- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz
Hieronymus #241 üzenetére
A topic témájánál maradva "digitális tartalomtovábbítás" alatt kimondottan a hang és képtovábbítást értem, az általad említett problémát teljesen hasonlóan írtam le a kábeles témát kifejtve.
"A szórakoztató elektronikában ennél egyszerűbb módszert használnak a gyártók. Útjára indítják a digitális adatfolyamot, aztán majd lesz valahogy."
Pontosan ez a lényeg, erről is írtam és ezért nem lehet azt mondani, hogy a tartalomtovábbítás veszteségmentes!
Analóggal ne keverjük, nem ez volt a vitaindító.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Auratech #235 üzenetére
"Egy magasabb árkategóriájú, kisebb veszteségű kábel lehet, hogy nem okozott volna gondot."
Biztosan nem okozott volna, "drága" (>5000 Ft/m) HDMI kábelek tényleges előnye a magas sávszélesség biztosítása nagyobb távolságra.
Edenyke: digitális kábel (hdmi) jelvesztéséről beszélnek? Ezt nem tudom értelmezni - azt gondolod, hogy a digitális tartalomtovábbítás veszteségmentes
-
Csabroncka
addikt
válasz
#09634560 #212 üzenetére
Fölösleges bármit is magyarázni, az alapból elutasítás miatt. Én nem bizonyítok senkinek sem semmit, pláne a végzettségemmel és a tapasztalataimmal kapcsolatban.
Nyitott vagyok mindenre, hallgatok másokra, és vallom az egyik legismertebb magyar gondolkodó filozófiáját a tudományról:
A tudományos módszer lényege, hogy a problémákat mint problémákat kezeli, így keresi a legjobb megoldást, előítéletek és sovinizmus nélkül. Nem azt kérdezzük, hogy kinek van igaza, hanem azt, hogy mi az igazság! -
Csabroncka
addikt
válasz
#32839680 #200 üzenetére
HM, PH! addikt módjára kicsit vissza kellene olvasni a topicban, én nem vagyok hajlandó senkinek még egyszer leírni semmit és magyarázkodni.
Tudod igazad van! A kávé darálót valóban nem zavarja milyen irányba kötöd a kábelt, és valószínűleg az egyben házimoziszetteket vagy mikro "hifiket" sem.
Sokan ellőnek olyan hozzászólásokat 0 tapasztalat mellet, hogy én kérek elnézést!
= ELNÉZÉST =
-
Csabroncka
addikt
Tudod erre van egy elég nyilvánvaló példa:
A forma-1 ben a versenyautókon magnézium-ból készült felnik vannak (extra könnyű és erős fém, persze ötvözetben).
Képzelheted mennyibe kerülnek, de arányában nézve a versenyautó árához képest nevetséges összeg a 4 felni.
Természetesen a Zsigulira, de még az X6-os BMW-re se vállalnám be, igaz egyik sincs
De azért a lényeg remélem érthető lett.
-
Csabroncka
addikt
"a rosszabb minőségű kábel több zavaró jelet és mi egyebet összeszed, így a végén átjövő digitális tartalom tele lesz hibával"
kábelek közötti különbség:
-szigetelés minősége (zavaró jelek árnyékolása)
-vezetés minősége (anyag tisztaság)
-anyagi jellemzők (fém és ötvözet tulajdonságai)
jobb elektronáramlás Ezüst > Arany > Réz > Vas > Alumínium rosszabb elektronáramlásmegj: ki gondolta volna, hogy az elektronok mozgását még a hőmérséklet is befolyásolja, az elsőfajú vezetők ellenállása nő a hőmérséklettel kivétel a grafit.
Mi ez ha nem válasz a miértre ?
-
Csabroncka
addikt
válasz
DUDI Empire #144 üzenetére
Azt te is tudhatod, hogy a minden digitális jel valójában analóg, hiszen az 1 és 0 fotonok (fény) vagy elektronok (fémes vezetés) révén kerül át a vezeték egyik oldaláról a másikra.
A digitális jelátalakítás során van egy ún. bithiba arány amit "kijavítással" orvosolni lehet egy darabig, amikor már nem lehet kijavítani akkor már nem történik meg az átalakítás és elveszik a "jel" (értsd nincsen képed vagy hangod).
Belátható, hogy előbbi bithibaarány erősen befolyásolja a "kijavított" hang és a kép minőségét, értelemszerűen minél kevesebbet kell javítani, annál jobb lesz a minőség.
A digitálisan továbbított kép és hang, nem úgy viselkedik, mint például egy adott fájlcsomag pl FTP-n vagy USB-n (értsd ha átmásolsz egy filmet egyik helyről a másikra bármilyen kábellel, akkor az adott csomagból nem veszhet el semmilyen adat, mert különben nem lehet lejátszani a filmet). Amikor azonban a hangot és képet továbbítod, nem ez történik! Ezek az adatfolyamok mindig tartalmaznak hibákat, kérdés, hogy mennyit a kanóc elején és mennyit a végén.Ebből persze következik, hogy a rosszabb minőségű kábel több zavaró jelet és mi egyebet összeszed, így a végén átjövő digitális tartalom tele lesz hibával, amit vagy lehet javítani vagy nem.
-
Csabroncka
addikt
Látom megértetted a mondandóm lényegét, de a többiekét is!
És most, hogy azt hiszed, hogy csak hangfal kábelről beszélünk nézd meg ezt a képet. Valószínűleg a gyátró poénból rakta rá a nyilakat, mint díszítő motívum!
-
Csabroncka
addikt
Ezek a hitéleti kérdések nagyon érdekelnek! Engem lehet nem szeret Isten, mert 1000 Ft/méter kategóriában nem halottam szépnek a hangfalaim hangját
Egyet jó ha tudomásul veszel, mindent nem lehet mérni, nem azért mert NEM lehet, hanem azért mert nem tudod megmérni!
Ott van pl: a sötét anyag kérdése, fogalmunk sem volt róla, mígnem a 20. század végén matematikailag leírták majd közvetve "kiméréték", hogy valami amit nem látunk és nem érzékelünk még is fizikai hatással bír.
Vagy a kábelbejáratós kérdésre mondok egy jó példát:
Tudtad azt, hogy ha egy sóoldatot mikrohullámmal besugároznak, akkor kihűlést követően a nem kezelt kontrollhoz képest az elektrolízis 2-2,5x-es sebességgel végezhető ugyan akkora áramerősség mellet? és ezt a tulajdonságát megőrzi a sóoldat legalább 72 óriáig a kihűlést követően.Ezt akár úgy is nevezheted, hogy memóriaeffektus. Pont a kábelnek ne lenne memória effektusa - kétlem, de mérni azt pillanatnyi eszközökkel nem tudod, csak hallod.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest