Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Rák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázzs
senior tag
Sziasztok!
Anno vettem egy Onkyo TX-SR600E erősítőt hangfalakkal, szépen szól, igaz már alig használjuk. Van x-box, "lapos" tv, jó lenne netflix-et vagy más online tartalmat elérni az erősítővel, hogy legyen hangerő és dinamika. Létezik valamilyen okosító eszköz, bármi megoldás mint pl. android-os tv boxok, amivel ki lehetne rakni a hangot az erősítőre?köszönöm
-
Dondom
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy van egy Onkyo TX-SR507-es erősítőm. 2.1-es rendszert szeretnék építeni és van 2 db Sony hangfalam. Viszont mélyládából passzívat szeretnék rákötni. Erre milyen opciók vannak? A válaszokat előre is köszönöm. Nagyon amatőr vagyok ebben a témában még.
-
BytePC
csendes tag
válasz
Marchello19 #416 üzenetére
Sztereo jeleket kap a pc-ről gondolom jack-rca átalakítóval, nem fog 5.1-ben sugározni. Az erősítőn lehet még a módokkal állítgatni de ez típusfüggő.
-
Marchello19
tag
Sziasztok!
Vettem nemrég egy Sony STR DE-475 erősítőt, hozzá tartozó 5 hangszóróval és mélynyomóval. PC-ről megy rajta a zene, viszont ha a center hangszóró is be van dugva, akkor az szól, a többi vagy nem, vagy nagyon halkan. Ha kihúzom, akkor a maradék 4 közül általában a bal hátsó, vagy a front hangszórók működnek.
Ez mitől van? Próbáltam már össze-vissza állítgatni, nem jutottam előrébb. Hogyan lehet azt megoldani, hogy minden hangszóróból egyforma hangerőn szóljon a zene?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
granini
őstag
Sziasztok két kérdésem lenne remélem itt választ kapok rá.. keresgéltem a fórumon de nem találtam egyértelmű topikot ezeknek.
1. HDR vs Dolby Vision
A TV-m HDR10+ kompatibilis de Dolby Vision-t nem tud. Ha olyan filmet töltök le ami DV képpel rendelkezik meg tudja jeleniteni..? Feltételezem sima HDR képet fogok kapni, tehát kép lesz, max nem haszánlom ki a Dolby Vision "tudását / minőséget" - ha egyáltalán azt látni szabad szemmel..2. Dolby TrueHD és DTS Master Audio 7.1 formátumok egy 5.1-es rendszeren.
Ha nincs 7.1-es rendszerem csak 5.1-es, akkor mi történik a +2 csatornával lejátszáskor..? Az AV erősítő lekeveri valahogy vagy simán nem lesz hallható ez a két sáv..? Elvileg mindkét formátumot támogatja az erősítő a spec szerint - pedig csak 5.1-es..Köszönöm a választ előre is és bocs ha nagyon láma kérdés, dehát erre van ez a topik talán.
-
a347
aktív tag
No úgy tűnik csereutalvány lesz belőle. Sajnálom, mert kompakt kis cucc, csak az a fránya mélynyomó ne zúgna.
Már csak találnom kell valami vállalható konfigot. Erőteljesen hajlok az 5.0-a felé, amit majd később kiegészítenék egy sub-al. -
a347
aktív tag
válasz
Ragadozó #411 üzenetére
Jelkábel nélkül is búg. Amint ON-ba kapcsolom már szépen kezdi is.
Bárhol volt konnektorba dugva - értsd: nálam, másnál, szervízben - búgott. Ráadásul nem is földelt a 220-as kábele, csak sima, két eres.
Visszavittem a szervízbe, a srác széttárta a karját. Mivel az egész elektronikai egységet újra cserélte, nem tud vele mit kezdeni. Ez ilyen.
Írtam egy emailt az ügyvezetőjüknek, hogy érdeklődje már meg a gyártótól, hogy ez normális-e. -
a347
aktív tag
Sziasztok!
Mennyire normális jelenség az, ha egy aktív mélynyomó hangszórójából búgó hang jön ki.
Ráadásul úgy, hogy semmi sincs beledugva 220-on kívül.
Egy Polk Audio TL1600 sub-járól van szó.
A dolog pikantériája, hogy a "hiba" már pár nappal a vásárlás után előjött.
Elvittem szervizbe, ahol garanciába kicserélték benne a komplett panelt.
Én hülye próba nélkül hoztam el. Dugom be, ugyanúgy búg mint, mikor elvittem. -
válasz
djsunstealer #407 üzenetére
Szia!
Szemből kell nézni. -
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok! Nagyon bugyuta a kérdésem, de örülnék, ha válaszolna vagy megerősítene valaki abban, hogy ha a Hifi toronnyal szembenállok, akkor a jobb oldali hangsugárzó a RIGHT és a bal oldali a LEFT és nem a HIFI "szemszögéből", ugye?
-
huberpe
aktív tag
sziasztok!
első találkozásom egy komolyabb erősítővel a nemrég vásárolt pioneer HTP-076 házimozi szett része.
az lenne a kérdésem, hogy normális e az, hogy bizonyos filmek lejátszása közben random időközönként kattan egyet az erősítő?
olyan a hang, mint amikor hangkódolást (pl sztereóból - dd vagy dts) váltok csak éppen ilyenkor nem csinálok semmit. -
carr
őstag
pörgős topik.
Sziasztok megint.
Annyiban változott a márciusi történet, hogy a sharp lcd-t egy philips ambilight váltotta fel, ami 4k. Az erősítő FHD. Ha össze vannak kötve, akkor a hdmi-n keresztül megy hang és kép az erősítőre, a megfelelő helyekre. Nade:
Ha szeretném hogy kép és hang külön menjenek, azt hol tudom beállítani?
Elképzelés:
Kép megy 4K DVI-D hdmi átalakítón keresztül egyenesen a tv-be, hang hdmi-hdmi keresztül az erősítőbe. hangkártyát kihagynám, évek óta nincs.
Ez így kivitelezhető, vagy ez csak az én külön bejáratú perverzióm?köszi
-
vieri2000
tag
Használ valaki Marantz nr 1509 vagy 1510 erösitöt? Milyen Hangképe zenére és mozira?
-
carr
őstag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni... de lehet csak a driver para.
A setup adott: win7x64, MSI 970.
HDMI->Yamaha HDMI->hangfalak
->Shap LCD tv
Ha kikapcsolom a "tv"-t akkor nem szólnak a hangfalak.
Korábban szóltak (akkor a vga GTX 660 volt).
Driver nvidia legfrissebb.
Beállítás winózban 5.1. Semmit nem változtattam mégis elmegy a hang.
Ha nem szeretnék változtatni semmin, szoftveresen orvosolható? köszi. -
vieri2000
tag
válasz
#09634560 #390 üzenetére
Köszönöm, el is gondolkodtam rendesen hogy mi lenne a legjobb ebben az esetben. eddig egy denon avr 1400h vagy most már 1500h tipust nézegettem de akkor a dts x ill. atmos lehet hogy felesleges mozizáshoz. viszont a soundbar pl yamaha 207 vagy jbl bar 5.1 meg a zenéhez lenne kevés? szívesen hallgatok a klasszkust, jazzt ill a rock zenét.
-
-
vieri2000
tag
Egy 16 nm-es szobába érdemes házimozit tenni (5.1) vagy oda szerintetek elég egy jobb fajta soundbar? Kérdem azért mert a leírások inkább 60 m3 feletti szobákban elhelyezett rendszerekről írnak. A kis alapterületi szobákról nem nagyon esik szó, pedig hát nagyon sokan laknak panel ill társasházakban ahol a nappaliba ill talán még a hálóba is elhelyeznek házimozi rendszereket(oda én mondjuk nem tennék). Tehát a helyiség mérete szerint házimozi vagy soundbar?
a másik kérdésem elég a dts vagy most már a dolby atmos, dts:x a mérvadó? Itt elsősorban a készülékek közötti árak ill. tudás ami miatt kérdezem.
-
törölt tag
válasz
vieri2000 #386 üzenetére
még az 1400 elmegy..
Irány jó, denon vagy marantz:
Külföldi beszerzés ha játszik akkor olcsóbban kijössz, 0z 1400 áráért nem ritkán 3300-3400 is belefér, azzal már érdemesebb
másik: sztereót teszel végfokkként az erősitő pre out kimenetre és ugrásszerűen javul a hagminőség. -
vieri2000
tag
Üdv! Szerintetek a Technics sa-ax530 ProLogigoc házimozit érdemes lecserélni a Denon AVR-X250BT 5.2 HD vagy a Denon AVR-X1400BT 5.2 HD házimozi erősitőkere? Van már akkora előrelépés az erősítők között hogy most már ilyen kategóriába is megléphető? Zenét is szivesen hallgattam a Technics erősítön a Denonok mennyire jók erre? Nekem szépen szóljon nem vgyok vájt fülű, szeretek komolyzenét is hallgatni. Köszönöm előre is a válaszokat.
-
Bird8
újonc
Sziasztok.
Most vettem egy Denon AVR-1804 -es erősítőt.
Nem boldogulok az optikai kanóccal (nem tudom összekötni a tv-vel).
A tévén (LG 43 u.... 4k smart) nincs más audió kimenet csak az optikai és hdmi, de azt az erősítő nem tudja. A kábelt bedugtam a tv-be, a menübe bekapcsoltam az optikai kimenetet és világított is a kanóc másik vége.
Azt ősszedugtam az erősítővel. Próbáltam hátul mind a hárommal és elöl is. Az erősítő menűjében is hozzárendeltem az optikát, de semmi... A tuner és az analóg bemenetek működnek. Mit csináltam rosszul? -
r0hamkuka
tag
Sziasztok! Egy Klipsch R12SW aktív sub-t szeretnék összekötni egy Denon x3300W AVR-el. asszony miatt távoli sarokba megy a láda (falban megy a vezetek a jobb hátsó kábel mellett és egy 220as ajzat oldalán tudom kihozni a sub-hoz) így kb 10m kábel kell. Ráadásul egyik végén ugye le kell vágnom az RCA csatit hogy be tudjam húzni a falba és magamnak kell visszaforrasztani egy szerelhető RCA csatit. Tudtok esetleg egy jó minőségű 100% réz kábelt (nem CCA) ajánlani ahol az árnyékolás sűrű és az is 100% réz (Alut nem tudnék forrás utáni) max 6mm külső atmérővel ami nem a lehúzós audiophil kategória ? Az is jó ha nem szerelt a kábel hanem én rakok mind2 végére RCA csatit. Segítséget előre is hálásan köszönöm !
-
törölt tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Dolby Atmos ready szettet, Yamaha V683 erősítőt, Klipsch R28 hangfalak, stb.
Samsung UE 48H8000 Tv, Synology Nas.A tv játssza a filmeket, a NAS a forrás, optikai kábellel van csatlakoztatva az erősítő a tv-hez, amivel az a baj hogy nem viszi át a HD hangot, mindenre azt írja hogy dolby digital de leginkább azt hogy PCM.
Gondolom HDMI-vel kéne összekötni de a Tv-n ugye csak HDMI bemenet van (4db), mi a megoldás erre?
-
Formaster
addikt
Üdv mindenkinek!
Most szereztem be egy új Jamo S 626 HCS 5.0 szettet egy Denon 520-as receiverrel. Az elhelyezésben kérném profik segítségét.
A TV fel lesz fúrva holnap a falra így felszabadul a TV polc a centernek. A userman azt írja a frontok közt legyen min 2 méter, ettől többet sajna nem tudok. A nappali hossza kb 6 méter. Lejjebb lesz egy kép a szobáról...
A sorroundokat a falra fúrnám a sofa mögé kb 150 centi magasan, ha ez nem ront a hangzáson. Ez jó így? Gondolom a most falra tolt sofákat jó lenne egy 30-40 centivel előrébb tolni, h a hang kissé hátulról érkezzen. Tudom nem a legjobb felállás, várok esetleg ötleteket.
Valamint a receiver beállítás hogy legyen? A center és sorroundok small-ra, a frontok large-ra?
-
theballa32
tag
Sziasztok!Most vettem a Sony DH-550 típusú erősítőt,amibe becsatlakoztattam HDMI-vel a számitógépet,de kikapcsolt állapotában nem megy át a jel rajta a tv-be,pedig a pass trought be van kapcsolva.Amennyiben bekapcsolom az erősítőt,és utána ki,akkor már átmegy.Esetleg tudna segíteni valaki,a számítógépen kellene állítani vmit?Köszönöm a válaszokat
-
Kovaratis
senior tag
Sziasztok! Remélem megtaláltam a legjobb topicot a problémámnak. Vettem egy Intel NUC-ot itt a hardveren (D54250WYKH) amin szeretnék filmet lejátszani. Van egy Yamaha RX-V450-es házimozi erősítőm. Van valami gurunak ötlete hogy hogyan tudok minimum 5.1-es hangot varázsolni közöttük?
Köszönöm a segítséget előre is! -
Bali27
addikt
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy
1/van különbség a Scart - RCA (3 szinü csati) vagy a Scart -Scart kábel és az általa átvitt jel közöt?2/ 10m-es HDMI 1.4 vagy 2.0 (7m kellene igazából) kábellel akarnám összekötni a sz.gépem a TV-vel.
Az érdekelne hogy romlik -e a kép / hang minősége?Válaszotok előre is köszönöm.
-
válasz
robi12ster #370 üzenetére
Szia!
Az két mélyládához van. nem muszáj az egyest használd.További kérdésed lenne, ide tedd fel.
-
robi12ster
tag
Sziasztok. Arra vagyok kiváncsi, hogy az erősítőmnek kettő subwoofer (sw1 sw2) van. Ez a kettő ugyan olyan kimenet lenne. Vagy különböző, muszáj kettőt rádugni?
-
wolf033
senior tag
Üdv!
Lenne egy kis problémám.
Adott egy Sony TV és egy Yamaha erősítő. A TV hangja (tv adás, tv-be dugott eszköz hangja) szeretném ha az erősítőn szólna de valahogy nem sikerül ez az opció. TV: [link] Erősítő: [link] Próbáltam már HDMi-vel, Optikai vezetékkel, de semmi.
Mit csinálok rosszul?
Lehet nem is tudom kicsalogatni a hangot a tv-ből? Egyedül a fülhallgató csatin tudtam hangot kicsalogatni de hát az nem az igazi.
-
morello78
újonc
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Van egy LG 32LN570R Smart tv-m és ezt kapcsolnám össze egy AKAI AS110 RA-320 erősítővel. Engem a mikéntje érdekel. Mit hová kell csatlakoztatni? Esetleg kellenek különleges kábelek, egyebek?
-
adamhun94
tag
Sziasztok, lenne egy kezdő kérdésem: Yamaha rx-v630-at használok, és ha két csatorna jelét az rca outputokon keresztül továbbadom egy sztereó erősítőnek, akkor az utóbbi az erősítetlen jelet kap ugye? Csak biztosra szeretnék menni, hogy nem teszek így kárt benne.
-
válasz
tranceplanet #360 üzenetére
Szia!
Nem ismerem ezeket a H/K-ákat...
Kérdezz itt, szerintem itt nagyobb eséllyel kapsz választ: [link] -
tranceplanet
addikt
Sziasztok!
A héten megjött a hangrendszer:
Harman/Kardon HKTS 16
Harman/Kardon AVR 151S
Beüzemeltem, de szerintem rosszul állítottam be, mert nem olyan a hangképe szerintem, mint aminek lennie kell. MPCHC-t belőttem ezen cikk leírása alapján, zenelejátszásra viszont az AIMP3 v.3.6 progit használom, mert a szívemhez nőtt. A VGA kimenetet így lőttem be: VGA Az első HDMI1 bemenetre kötöttem rá (Cable/Sat). Kimenet egy van, az egyértelmű, megy ki a TV-re a kép. Az erősítőm beállításában nincs ilyen hogy Small/Large, ugye nekem a small kellene az összes szatellitre. A Crossover beállításban beállítottam minden csatornát 120Hz-re. A gyári leírás 100Hz-et ír, de nem hiszem, hogy a szatellitek le tudnának menni ilyen alacsonyra. Mit állítsak be szerintetek a szubládának és a szatelliteknek, hogy megfelelően szóljon és ne keletkezzen "rés", ahogy a cikkben is emlíve van. Basszus rengeteg van, a közép és magas frekvenciákkal viszont nem vagyok elégedett teljesen. A tone-t belőttem, a magasat maxra. Az EQ menüt sem találom, ha van ilyen egyáltalán. A két Surround csatornára még adtam +5dB kiemelést, mert halknak tűnnek a többihez képest. Itt a kézikönyve az erősítőmnek: manual Előre is köszönöm a segítséget! -
válasz
Sterilzona #358 üzenetére
itt a topikod: [link]
-
Sterilzona
senior tag
sziasztok!
Nagy bajba kerültem.
yamaha erősítőm megadta magát, 11 év után. Yamaha RX-V359, vagy valami ilyesmi. Nincs most nálam, elvittem egy szakihoz, de ugyanígy néz ki, mint ez a típus. Állítólag, maga az erősítő romlott el. Amire azt mondta 40 ezer a csere.
Szóval, van egy koda 706 os 5.0 hangfal szettem. [link]
Találtam egy ilyen hirdetést, szerintem egészen pontosan ilyenem van.
Ehhez szeretnék erősítőt venni. Gugliba rákerestem, de hát horror árakon vannak az új erősítők. 70-100 ezret nem tudok kiadni érte. Láttam valami AKai erősítőt is, 40 rongyért.
Esetleg ha valakinek van ötlete tanácsa, akkor kérem ne tartsa magába
Keresgéltem megfelelőbb topikot, de nem találtam egyelőre.
Köszönöm -
tecsu
addikt
LOL Az igazi sznob az, aki csóróként 5.1-et használ, ahelyett, hogy lenne egy normálisabb sztereója.
Másrészt sokszor el lett már mondva, hogy nem minden a pénz. Ész is kell, hogy jó hangrendszered legyen.
Sok esetben nem a legdrágább a legjobb.
Ezenfelül hadd kérdezzem meg, neked miért baj az, hogy valaki igényes? Esetleg igényesebb, mint te - bizonyos dologban? Más dologban talán te vagy igényesebb... -
törölt tag
Sziasztok! Most kaptam egy GENIUS DHT-510 5.1-es hangfalszettet. Egy nagyobb szobában használom, tökéletes hangzása van. Egy kérdés: 2 csatornás bekötésnél érdemes 4.1-ben hallgatni? (mivel a hangfal kikeveri 5.1-re)
A hangfalszett: [link] -
Simivok
senior tag
SA-HE200 erősítő
Wharfedale 8.4 frontok
Wharfedale Powercube 8A front le tud menni 30Hz-ig. Az összes hangfal SMALL, így az erősítő 100Hz filtert állított be magának.
Ez így jó?
Mi történik ha kisebbre állítom a filtert, és mi van ha nagyobbra? -
Revox66
tag
Nem estem még nagy túlzásokba talán
Egyébként van rengeteg sok érdekesség itt , ha szeretne valaki utánalesni ezeknek a mítoszoknak.
De még mennyire nehéz elhinni, hogy veszik. Sajnos a "hangzatos" szövegeknek könnyű bedőlni, mint egy teleshop reklám, addig győzködik az embert míg belemegy, ki kell próbálnia hátha jobb lesz az adott HiFi lánc. -
rgqjx
aktív tag
Látom bekukkantottál a felszín alá.
Szeretnék veled egyet érteni abban, hogy a piac majd eldönti, de nehezemre esik. Aki nem emlékszik már pár dologra a suliból, azt könnyen félrevezetik áltudományos maszlaggal. Látod, ez a cikk is a tudástárban van, pedig a szerző nem siet kijavítani a hülyeséget.
-
Revox66
tag
Szerintem evezzünk mélyebb vizekre, kár lenne a kábel iránynál leragadni....
[link]
Random eldobáltok párat, a hangsugárzók előtt jó hatással lesz a hangra, felszedés után valószínűleg az egészségre is.
Nézzük még egy két okosságot itt van például a Shakti féle "köves kábel". Igazi remekmű, és kuriózum a kategóriájábanDe nem mehetünk el még egy különlegesség mellett, szóval a hegyi kristályról lenne itt szó! Igazán nagy mértékben csökkenti a stresszt, és ezek mellett még spirituális jelentőséggel bír.
Valóság talaján maradva , szerintem mindenki el tudja dönteni mire van szüksége. Majd a piac határozza meg úgyis , lesz -e ezeknek a "termékeknek" létjogosultsága.
-
Gicz
addikt
válasz
Ragadozó #340 üzenetére
ha a gyártó meja a kábel irányát, mint ajánlás, attól nem vennék semmit, mert ebből már lehet tudni hogy a gyártó termékei árának 95% a marketing. Ezen túl pedig rosszul esne, higy a gyártó ennyire hülyének nézi a fizető vásárlóit. a ha g, meg a fizika az nem hit kérdése, nem miaztikum, nem varázslat.
-
rgqjx
aktív tag
válasz
Ragadozó #340 üzenetére
Légy oly kedves és ne "gondolj" olyant a mondandómba, amit nem mondtam.
(Így felesleges feltételezésektől is megkíméled magad.)
Mint azt már többször is kifejtettem, általános iskolás fizika, amit némely gyártó marketing osztálya a nagyobb profit miatt "megmásít". (Az előttem szóló is erre a fizikai jelenségre hívta fel a figyelmet.) Az, hogy páran ezt elhiszik, az ő problémájuk... Viszont ez így, egy tudástárban található cikktől, erősen félrevezető (szándékosan?). --> Nagyobb kategóriásnak van titulálva egy kábel, mert irányt is megadtak rajta.
(ahelyett, hogy felhívnád a figyelmet ennek értelmetlenségére)
"Elhiszem, hogy nem hisztek benne," - ez itt a probléma, a fórum szabályzata szerint vallási téma csak a vallás topicban mehet.
-
Gondolom a hangsugárzóról is így vélekedsz...gondolom a gyártók is hülyeséget írnak a használati utasításba...
kábelirányt mindössze a gyártói ajánlás miatt írtam bele...
Elhiszem, hogy nem hisztek benne, de nem ezen kell lovagolni, a cikk nem erről szól, hanem, hogy kell bekötni az elemeket...
-
junkpod
veterán
válasz
-=RelakS=- #315 üzenetére
Köszi, amúgy nem kertem
Én csak fel akartam hívni a figyelmet, hogy ahol ekkora nyilvánvaló baromságot írnak a termék hivatalos oldalán, ott egernel komolyabb, 5ezernel drágább cuccot nem érdemes venni.
Morgyi: tudom, gunyolodas volt... -
törölt tag
[link] Itt már a doboztérfogatnál aranymetszés arányt írnak és liter űrtalom, frekvencia is emlitésbe kerül. Minek is nevezzelek...
-
törölt tag
válasz
#32839680 #327 üzenetére
Én magyar nyelvű vonatkozásban ezt találtam [link] Ez sem adott kimeritő választ (5,7 vagy 10 az optimális). SPL mértékegysége is dB-ben van megadva és átváltható a két érték egy kalkulátorral (1 Pa = 94 dB). Na most ezen értékekkel még mindig nem tudok átlépni azon kérdés felett, hogy egy a hangfalnak a hangszórókhoz illesztett doboz térfogata és megmozgatott levegőmennyiségének és leadott mélyfrekvenciák leadásának összefüggésének kérdéskörében mi alapján rangsorolnak vagy marasztalnak el hangalakat. A Thiele-Small paraméter alapján csak kiszámolnak egy értéket. De mértékegység és elnevezés érdekelne engem és teljesen elégedett lennék a válasszal.
-
-
Látom nem akarod megérteni, hogy mit írok, s kiforgatod a szavaimat, majd arra reagálsz.
Sehol sem említettem milliós szettet, és nekem sincs olyan. Kizárólag arról volt szó, hogy olcsóbb (10-30k) bögreszett helyett azonos áron kapsz sokkal jobbat 2.0-ban, ahol az ember hangja nem puffládából huppog. Drága (80-100k) bögreszett helyett meg egy kifejezetten jó 2.0-t, vagy spórolsz hozzá még néhány tízezer forintot, akkor egy rendes belépő házimozid. Ebben hol vannak milliók?
Laptop hangszórót meg nem értem miért kell idekeverni. Ahhoz képest szinte bármi jobb. De aki ez alapján választ (mindegy mi, úgyis jobb lesz), arról meg is van a véleményem. A tudatos vásárlás lenne a mondanivalóm lényege, hogy ne hangos vérpistik véleménye alapján válasszon az ember. A gémer headsetek vs normális fül- és fejhallgatóknál ugyanez a probléma van a 10-50k-s árkategóriában.
-
törölt tag
+1.
Én is hasonló válaszon goldolkodtam, irtam is de megelőztél..
Bzoley: nem tudom miben vagy szakértő, nem is vitatom. De aban a körben is biztosan több szint van, tegyük fel, mobil: biztosan nem fogsz samsung c302 ajánlgatni mikor a gyorsaság , wifi és okosságok a lényegesen és ha Galaxi trendet se hasonlítod az S5/S6 modellekkel..Valahogy így képzeld el a házimozit, te másban, én, Béci abban vagyunk erősek, tudjuk mit lehet ajánlani, mi az amit hamar megbán az illető, mert többihez képest hulladék/töltelék-kategória, mi az amit olcsón is megéri... árban persze itt is-ott is fel lehet tornázni... ráadásul PC-s hangkeltőket kevered a házimozihoz.....
-
törölt tag
Igénytelenségem én is megkaptam jópárszor, mert sztereó rendszerből fejlesztettem tovább házimozira. Amikor annyi pénzem összejőtt mindig bővitettem hangsugárzokkal és házimozi erősitővel a házimozimat. Kedvező áron akartam venni Pioneer VSX-323 erősitőt (50ezer) és egy nagy semmit kaptam ezért a pénzért. Majd egy évre rá a Yamaha RX-V377 már kedvező döntés volt (80ezer). Tannoy P20 hangfalat akcióban vettem (180ezer forint helyett 75ezerért!) még úgy 2005-ben. M.M. házimozi részlegén kiárusitás volt, és ezt szerencsésen késöbb is kifogtam a System Fidelity centersugárzó (10ezer) megvásárlásakor. A Yamaha mélynyomót és a surroundokat egy hiányos 5.0 szettből használtan vettem, mert szerencsére a frontokat és a centert valamiért megtartotta magának az eladó (25ezer forintra emlékszem). Ez most igy 200ezer forint, de a mélynyomót majd késöbb a surroundokat is cserélni akarom. Yamaha ez is meg az is, mégsem illeszkednek egymáshoz. Nem egyszerű összerakosgatni és nem is annyira könnyű olcsóbban kijönni, főleg ha egy jó minőségi szintet is el szeretnél érni.
-
BBéci
legenda
Két eset van, vagy szövegértési gondokkal szenvedsz, vagy szándékosan, rosszindulatúan ferdítesz.
Lezso ezt írta: "ahogy értelmes felnőtt ember nem vesz egy üveg normálisabb bor helyett 5 liter kannásat, mert hogy abban több az alkohol."
Szerinted a "normális" bor az sokmilliós, vagy több százezer forintos? Nyilván nem az, ezért amit írtál, mehet a kukába.
Lefordítom, hogy Te is megértsd. Egy jó (nem drága) sztereó rendszer helyett nem érdemes szutyok 5.1-et venni.
Nem szar a Z5500 és társai, de annyi közük van a házimozihoz, mint hajdúnak a harangöntéshez. És nem laptop hangszóróhoz kell viszonyítani.
-
bzoley
veterán
Akárhogy próbálod magyarázni, ugyanazt írod le újra, csak az igénytelen mellé még bekerült a hülye, a botfülű, és a vérpisti, hogy az értelmes embert már meg se említsem. A boros hasonlat nagyon rossz, mert valójában azt írod, hogy ha nem telik '47-es Chateau Cheval Blanc-ra, akkor inkább igyál kannás bort ahelyett, hogy egy normálisabb bort vennél. Az fel sem merült, hogy nem véletlenül "istenítik" mondjuk a z5500-at? Mert egy laptop hangszóróhoz, vagy más egyszerű hangkeltőhöz képest jelentős a változás, és ez marad meg, hogy mennyivel jobb. Persze, hogy másnak is ajánlják. Zenére már nem az igazi, az utolsó években az első satokat én is lecseréltem egy pár komolyabb hangfalra. Miután eladtam, és elkezdtem összevásárolni a szettet, csak akkor tudtam azt mondani, hogy most már jobb, mint a Logitech, amikor már a két Boston is beállt a sorba. A minap hallottam a z5500-at az új, boldog gazdájánál, most már nem sírom vissza, nem kéne, jobb az ami utána lett, de ettől még nem tartom szarnak, és elhiszem, hogy az új gazdája örül neki, minden oka meg is van rá.
És a bor hasonlat még mindig baromság. Ha nincs pénzem milliós 5.1-re, de egy olcsóra igen, nem fogom inkább a laptop hangszórókat hallgatni. Mindig lesz egy jobb, meg egy drágább, és mindig lesz, aki az olcsóbbat lenézi, minősíti. -
Látom csak az első bekezdésig sikerül eljutnod.
Én egy z2300-at használtam 5 évig, tökre meg voltam vele elégedve.
Ez nem igénytelenség hanem hülyeség kérdése. És itt se a vásárlóról van szó, hanem arról a jelenségről, hogy a sok botfülű vérpisti ezeket "top" kategóriás a bögreszetteket isteníti, és emiatt más is ezeket a termékeket fogja megvenni, pedig egyáltalán nem olyan jó az ár / érték arányuk, mint ahogy az híresztelve van. S az se biztos, hogy az adott felhasználásra (főleg zene) megfelelő. Azonos áron sokkal jobb 2.0-ás termékek léteznek, 5.1-et szerintem meg csak akkor van értelme venni, ha van rá keret. Ha nincs, akkor nem kell venni, ahogy értelmes felnőtt ember nem vesz egy üveg normálisabb bor helyett 5 liter kannásat, mert hogy abban több az alkohol.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
lo Házimozi szett elhelyezése, bekötése, beállítása és használata kezdőnek az alapoktól, sok képpel!
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest