Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz BBéci #145 üzenetére

Beraktam a DVD lejátszóba a Kapcsolat cimű filmet és meghallgattam a Small és Large váltások különbségét. A mélynyomó is szépen tette a dolgát közben. Frontok hangját Small beállitásban jónak találtam, amig a kapcsolatfelvétel közben hallható hangok és a nagy antennák el nem kezdtek fordulni a jelre. Olyan vékonyan szóltak a hangsugárzóim közben, de a subwoofer majd ugrándozott annyira dübörgött az egész. Ez igy egyáltalán nem tünt egységes hangrendszernek. Állitgattam imott-amott, de még kevesebbek lettek a mélyhangok és az egész hangulata oda lett a jelenetnek. Visszaraktam Large méretre és a mélynyomót is a kezdeti állapot szerint használtam. Na most már éreztem a dinamikát és hogy az antennáknak tömege is lehet mert mozgott az egész szoba. :D A frontok és a surround hangsugárzók között átkevert térhangnak a lendülete megint érzödött. A centernek a beszédhangja Small beállitásban eleinte érthetőbbnek tünt, de lányosan vékonyka hangja lett Jodie Foster szinkronhangjának és egyébként minden férfi szinkronszinész hangjából elveszett az orgánum. Large beállitásban ez helyrebillent és megint visszatértek az apró nüansznyi különbségek a párbeszédek közti feszültséget vagy humort jobban kiemelve. Hangulatjelentésemet halhatták, hogyan lehet élvezhetőbben filmet nézni és nem engedni rámerőltetni egy olyan hangbeállitást aminek hallhatóan gyengébb hangzás lesz az eredménye. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés