- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz
Crystalheart #10 üzenetére
Én sem sűrűn voltam étteremben, elhiheted. Mármint fehér abroszos, pincéresben. Önkiszolgálóban már annál inkább.
Frankó étteremben '76-ban voltam utoljára. Feleségemmel ünnepeltük meg az egyéves házassági évfordulónkat. Fatányéros, félédes bor, bőséges jatt.
Ami pedig azt illeti, ellenpéldám is van, ami a "nevetséges adag sok lóvéért" dolgot illeti.
Győrben átvettem az új munkaeszközömet, egy Robur tehergépkocsit. Hazafelé autózva nem az autópályán mentem, hanem Veszprém felé, hadd fusson a szekér, járódjon be a motor.
Egy kis faluban megálltam a mit tudom én már minél, talán étteremnél, én legalábbis annak nevezném, habár a bent tartózkodók kivétel nélkül ittak, senki sem evett.
Leültem egy üres asztalhoz, a pincér már ott is volt, és én közöltem vele, hogy éhes vagyok, hagymás rostélyost szeretnék enni, méghozzá kenyérkével. Kólát, kávét is kérek. Kis türelmet kért, hozta a kólát, meg a szakácsot. Na, mi is az a hagymás rostélyos?
Nem tudták. Finnyás úri belemre nem voltak felkészülve, és úgy tűnik, arrafelé nem volt odáig ismerős ez a kaja.
Szabadkoztam, hogy nem számít, jöhet pörkölt, vagy bármi, nem számít. Már négyen álltak körülöttem, közben kijött még két konyhás nő. Belehajszoltak a kaja rejtelmeibe. Mondtam a magamét, hogy marhahús, meg hagyma, sült krumpli, de beérem párolt hússal is, csak legyen krumpli, és ha van, akkor zöldborsót is kérek.
Ültem az asztalnál, kortyoltam a kólából, és szégyelltem magam. Egyszerűbb lett volna valami helyi cuccot kérni.
És eljöve a nagy pillanat.
Hozott a pincér egy akkora tányért, amekkorát még nem láttam. Volt azon minden. Egy szelet sült, egy szelet párolt hús, sült krumpli bőséggel, sült hagyma, kismillió zöldborsó...
Kenyeret is hozott, héja levágva. Mondtam, hogy kár, mert szeretem a héját. Meg sem szólalhattam, már vitte is, és hozott kenyérkét, amelyen vágykeltően díszelgett a héja.
Tiszta blamázs. Én, aki készségesnek, barátságosnak tartom magam, ennyire semmi vagyok egy kis faluban a helyiekhez képest?
Nem tudtam befalni a kaját, túl sok volt. Amikor letettem a kést, villát, a kávé már ott gőzölgött előttem, a pincér pedig egészségemre kívánta a finom falatokat.
Távoztomban nem felejtettem el megköszönni a konyhásoknak, pincérnek az értem tett szolgálataikat, és meglehetősen jó jattot adtam.Bocsánatot kérek a sok dumáért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- Milyen légkondit a lakásba?
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- MIUI / HyperOS topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman N4 Chieftec 400W
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest