Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemlehet

őstag

válasz bandiras2 #5 üzenetére

Ha már faji háború az nem csak európában lesz. Sőt én úgy gondolom, hogy elsősorban nem európában fog lezajlani. Itt is van etnikai feszültség, de sehol sincs mondjuk egy ázsiai vagy egy afrikaihoz képest.

Amúgy az automatizálás sem fog olyan hamar gondot jelenteni szerintem mint azt sok elemző jósolja. Sokszor nekem úgy tűnik, hogy inkább csak szeretnének egy kis hírverést, bekerülni az újságba 1-2 jól hangzó mondattal mint hogy tényleg megalapozott szakmaisággal beszéljenek. Bár nem ez a szakterületem, de dolgoztam automatizált gyártósor tervezésén/beüzemelésén és azért az sem jó mindenre és sok feladatra nem költséghatékony. 5-10 éven belül sem igazán lesz az meglátásom szerint. Akkor még nem beszéltünk egy fontos faktorról, hogy sok cégvezető nem nyitott az új dolgokra, szóval még ha meg is érné sem fektet be robotsorba. Egészen nagy cégeknél is megfigyelhető ez. Szóval adott lesz a technológia jó sokára, de akkor onnan még sok-sok évnek el kell telnie mire az tényleg veszélyezteti a jelenlegi gazdasági modellt.

De hogy ne csak off legyek: Én se vennék csúcskészüléket. A Redmi Note 3-am minden igényt kielégít, egyedül a kamerája lehetne jobb. 60k-ért vettem, ennél nekem nem kell jobb. Amúgy szerintem kezd egy szakadék lenni a felső és a közép kategória között. 60-80 körül már nagyon jó telefonokat lehet venni utána van kb egy lyuk 120-150 körül van 1-2 telefon meg a kifutó modellek és aztán már jóval 200 fölé kerülünk az árlistán. Ez nem normális...
    Amúgy az örült fejlesztési tempóban és a "kínunkban már minden hülyeséget belerakunk" dologban látom a drágulás okát. Minden évben legyen jobb, legyen új, legyen szebb, legyen úttörő. Ezt nem lehet... Egyszerűen nincs már mit feltornászni. Illetve lenne, de az meg technológiailag lehetetlen. (pl én el tudnám képzelni, hogy legyen beépített projector a telefonban, de nyílván ez jelenleg nem reális elvárás :D )

• h3lios

addikt

válasz bandiras2 #5 üzenetére

Ezt még azért nem gondolnám túl közeli jövőképnek, mert ugyan automatizálni lehet, viszont vannak olyan részek, ahol egyszerűen ezt nem lehet teljes mértékben megoldani.

Egyébként szerintem 1-2 éven belül eljut oda a mobilipar, ha ilyen mértékben szöknek fel az árak, hogy egyszerűen nem fogják megvenni az aktuális csúcstelókat és bedől a fejlesztési verseny. Más most is ott járunk, hogy nincs olyan terület, ahol érdemi előre lépéseket lehet produkálni. Egyedül a kamera volt ilyen a dual kamerák előtt, de ezekkel már bőven lehet olyan jó minőségű képeket lőni, mint 1 kompakt géppel. És még csak hozzáértőnek sem kell lenni, csak 1 kicsit próbálkozni kell a beállításokkal.

A másik ilyen terület az akkumlátor, mert évente lehet hallani, hogy ilyen-olyan áttörések voltak a technológiában, de ezekből 1 sem került gyártásba, mert a gyártóknak nem érdeke sokáig jól működő aksikat gyártani.

Megkockáztatom, hogy egy mostani Note 8 nyers számítási teljesítményben 5-10 évre előre kiszolgálna majdnem minden igényt. Tehát a processzor magok száma és a ram növelés mellett el kellene kezdeni más területeken fejleszteni.

(#6) .Szaki.

Nyilván örök érvényű marketing szabály, hogy ha valamit megvesznek emelt áron is, akkor emelni kell tovább, ameddig növekvő tendencia tapasztalható ezt lehet folytatni.

Egyébkét a Huawei -ben becsülendő, hogy (még) nem árazza szét a termékeit és ennek köszönhetően veszik is őket szép számban. Ahol melózok jelenleg a prémium csomagok mellé havi 8k-ért megkapod a P10-et, és 13k-ért az S8-at. Gondolom mondanom sem kell, hogy melyikből adunk el többet. Egyszerűen a Samsung az Edge szériával elszállt.t Annó az S6-7 Edge is fölöslegesen került többe, mint a normál verzió, viszont ott még elviselhető mértékben beállt az ár. Itt az S8-nál olyan szinten emeltek árat, hogy még fél évvel a bejelentés után is majdnem 300k egy telefon. Ami szerintem elfogadhatatlan. Semmivel nem nyújt többet, mint egy P10, amit megkapsz egy 100-assal olcsóbban.

Szerintem a Huawei ezt az áremelési hullámot tudja meglovagolni most elég szépen. Ha okosan játszanak és a jó irányba fejlesztenek, akkor nagyon feljöhetnek a Samsung nyakára, mert ilyen áron már nem feltétlen best buy az S széria.

Új hozzászólás Aktív témák