Hirdetés
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2225 üzenetére
Nagyon jók és az első kifejezetten izgalmas!
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2221 üzenetére
Boldog új évet neked is Hódika!
Ez a kép baromi jó!
És ha már itt vagyok: nemsokára megjelenik egy írásom, ami teljesen más, mint Pityu Naplója.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2218 üzenetére
Nem lehet elég korán kezdeni a rendetlenkedést!
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2214 üzenetére
Most nem azért, de a bilikék mióta fiús szín?
(Azért bilikék a világoskék, mert a nővéremnek és nekem ilyen színű bilink volt.
)
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2212 üzenetére
-
geprombolo
őstag
válasz
moonlight115 #2207 üzenetére
Nem is tudtam, hogy a hóembereknek is hullik a hajuk
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2203 üzenetére
Csak simán bor
(s)zalmas leszek. -
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2201 üzenetére
Tüsszögök eleget bors nélkül is (éljen az allergia), úgyhogy a borsot inkább megeszem és nem felszippantom!
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2199 üzenetére
De még hányszor!
Csak ennek semmi köze a fűszerekhez!
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2196 üzenetére
Tényleg azok!
Na, de én eléggé borsrajongó vagyok, szóval megérte rápróbálni.
Még nem teszteltem őket, de valami olyan kaja kell, ami kiemeli az ízüket. -
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2194 üzenetére
Találtam nagyon jó fajta ancho chilit és amit régóta vadásztam, a török, csípős fekete chilit. Vettem malabár felföldi borsot (tigrisborsnak is hívják), valamint 2 féle hosszúborsot: egy vöröset, ami elvileg nagyon csípős és egy csokoládéborsot.
Nem szoktam szójával foglalkozni, de elvileg nem egy nagy ördöngősség. Kicsit több fűszer kell, mint a húshoz és nagyjából ugyan olyan lesz. Amúgy a tofu is szója.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2192 üzenetére
Jó bizony!
Amúgy most szombaton voltam egy nagy ázsiai fűszerboltban, úgyhogy most dőzsölés lesz! Vettem pár extra dolgot is!
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2188 üzenetére
Szerencsére azóta is minden rendben. Teljesen jól viseli. Azóta megkapta az első protézisét is (a rögzítés végleges, a lábrész ideiglenes, amíg megszokja) és éppen rehabilitáción van.
Persze laktató volt, de egyáltalán nem nehéz. A savanyúkáposzta és a sok friss zöldség miatt az a minimális szalonna fel sem tűnik. Valójában hús és szalonna nélkül teljesen egészségeséletmódos, mindenmentes kaja!
szerk: Ma lecsót csinálok cukkinivel és újkrumplival.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2184 üzenetére
Már szombaton estefelé sikerült vele beszélnem és szerencsére jól van. Térd fölött vágták, de mivel már annyira szenvedett a lába miatt, pozitívnak értékeli, ami némiképp meglep, de örülök neki. Remélem így is marad és fölösleges volt aggódnom.
Nem akartam nagyon hívogatni, de délután megint beszélek vele és meglátom, hogy pár nap elteltével hogy van. -
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2182 üzenetére
Én is lassacskán szoktatom magam ahhoz, hogy nemsokára apámat kell temetni. Kb. 1 éve kemóra jár prosztatarák miatt, de ezzel nem volt gond. Jól viselte a kezelést és az eredményei is javultak, hangulata is jó volt.
Érszűkület miatt viszont nemrég műteni kellett, kicsivel később a nagylábujját amputálták, mert az már nem volt menthető. Még ezzel sem volt gond. Úgy tűnt, hogy javul, de nemrég néhány nap alatt sokat romlott az állapota. Visszakerült a kórházba szerdán és már arról tárgyaltak az orvosok, hogy tárd alatt, vagy térd fölött. Csütörtök éjjel megműtötték, de semmi infóm róla, mert senkivel sem akar beszélni. Sajnos azt érzem, hogy feladta és talán már az állapota is emiatt romlott hirtelen. -
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2180 üzenetére
Ez a kiadás van nekem is. Amint megláttam a kirakatban annak idején, azonnal eldöntöttem, hogy megveszem az egész sorozatot.
Ráadásul, amikor a halála után kiadták újra a többi könyvét is keményfedeles formában, azok közül is megvettem, mit tudtam. (Két nap az élet, A bálvány, Majomábécé, A sziget, Malevil, Moncada, Üvegfal mögött)
Van néhány régi kiadású (Mesterségem a halál, Madrapur, Védett férfiak) és néhány még hiányzik (Állati elmék, Nekünk nem kel föl a nap, Utolsó nyár Primerolban).A vízálló könyvolvasó szerintem a fürdőkádban is praktikus lehet. Sima könyvet már csobbantottam, amikor elbólintottam a forró vízben olvasgatás közben!
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2178 üzenetére
Akkor tényleg rohadtul vissza kell kérnem az első három kötetet, amit 10 éve adtam kölcsön és mindig csak ígérgetik.
Nekem mostanában Aggleány "levedlett" könyvolvasói jutnak. Az előző is egy Pocketbook volt. Mondjuk a telefonjai is nálam kötnek ki, bár most ezt a Note8-at nem akarnám lecserélni.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2173 üzenetére
Azt már mondtam, hogy ez egy 5 részes trilógia?
- Galaxis útikalauz stopposoknak
- Az élet, a világmindenség, meg minden (erre válasz a 42)
- Vendéglő a világ végén
- Viszlát és kösz a halakat
- Jobbára ártalmatlanNekem most egy PocketBook Touch HD2 van a birtokomban és jelenleg úgy 1700 könyv van rajta!
Ami mostanában a legnagyobb hatással volt rám, az Merle Francia históriája. Rengetegszer olvastam már az egész sorozatot, de mindig tudott újat mutatni. Most megint kedvet kaptam és teljesen más aspektusból látom, mint korábban. Eleinte kalandregényként olvastam. Később történelmi műként (A főhős kitalált, de minden más jelentős személy valós, ahogy a dátumok és események is.), most viszont egy érdekes nyelvészeti túra. Merle valóban egy nagyon régies francia nyelven írta (emiatt támadták is) és a fordítás ezt nagyon jól visszaadja. Nagyon régies szavak, kifejezések és mondatszerkezetek jellemzik, miközben olyan dagályosan tud írni, amit tényleg csak a francia nemességtől tudok elképzelni. Elképesztő élmény ilyen szemel is olvasni valami olyat, amit már jól ismerek (legalább 10-szer olvastam végig az egészet).
-
frem1790
őstag
válasz
moonlight115 #2173 üzenetére
Geri Bátyó köszönöm a meghívást!
Mi volt rám nagy hatással mostanában? Az hogy elveszítettem egy olyan embert akinél értékesebbet nem sokat ismerek. Nagyon rossz két hónapom volt mióta eltűnt és nem sikerült megtudni semmi biztosat róla. Tele voltam feszültséggel és bizonytalansággal.
Talán ezért fogott meg annyira az Egy fiúról című film pár napja. Csak egy romantikus komédia, mégis van komoly mondanivalója. Segített kicsit faragni az egoista világnézetemből. -
Geri Bátyó
addikt
válasz
moonlight115 #2157 üzenetére
Aggleánynak már én is ajánlgattam az :L-t, de neki van másik játszótere, ami lefoglalja.
Én most írtam egy hsz-t a játékhoz, de verselni valószínűleg nem fogok, mert ahhoz nekem más hangulat kell (ráadásul eléggé elfoglalt vagyok most).
-
aggleány
addikt
válasz
moonlight115 #2134 üzenetére
Welcome, welcome! Barátságos népek vannak errefelé.
Most éppen nincs nagy tömeg, de néha pihiznek az emberek.
dedike
Akkor mondjam úgy, hogy izgalmasabb dolgom volt?
Új hozzászólás Aktív témák
lo ...mert milyen dolog már, hogy oda-vissza írogatunk egymásnak olyat, ami bár nem teljesen témába vágó, de nem is...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- GL.iNet AXT1800 (Slate AX) - Vadiúj Wi-Fi 6-os mini router, VPN-re is ideális
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF 24GB GDDR6X Graphics Card
- Bomba ár! MacBook Pro M1 14" 2021 - M1 Pro I 16GB I 512GB SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest