Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- potyautas: Nóta állj!
- potyautas: Vágyak
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
Új hozzászólás Aktív témák
-
R.P.
aktív tag
-
R.P.
aktív tag
Állítsd 800Mhz-re a RAM-ot, és utána emeld meg az FSB-t annyira, hogy 200Mhz-el legyen több az órajele a procinak, ekkora 800-on mennek a RAMok, és ha ezzel megvan, akkor rakd a RAM feszt 1,95 körülre, szerintem úgy elég lesz kb. ha az időzítések 5-5-5-15-ön maradnak, mivel ugye azt nem lehet állítani (ezekszerint, de keresgélj, hátha).
Ha azt kijátszottad hogy mi az a minimum fesz, amivel jól megy a gép, úgy hogy a RAMok 800-on vannak, akkor szerintem hagyd úgy, és az a legoptimálisabb.Ha emeled a proci sebességet akkor ugye vele egyenesen arányosan növekszik a RAM sebessége. Szóval neked +200Mhz kell a procin ahhoz hogy kb. +50-et kapj a RAMon. Majd nézd meg Everestben hogy jól számoltam-e
Ha Autora rakod BIOS-ban a mem feszt, akkor valszeg 1,8v-ot fog kapni, de ezt csak Everestben tudod meg biztosan.
Üdv!
-
R.P.
aktív tag
Keress olyasmit hogy vagy Manual DRAM Controll, és azon belül tudsz időzítéseket állítgatni, vagy keress olyat hogy Advanced Chipset Features, és akkor ott tudsz.
Ezen kívül feltétlen nézd meg Everestben hogy a procid most épp hány Mhz-en hajtja a RAMokat (ugye a proci órajelén múlik ez, és típusonként változó), mert ha nem 800-on mennek, akkor ne hagyd 2.1v-on, mert egyrészt felesleges, másrészt nem tesz túl jót a RAMnak. Ha nyomsz egy mem olvasás mérést, akkor az uccsó oszlopban írja ki hogy hogy megy pontosan.
Ha a RAMod csak 750Mhz környékén megy (mint nekem), akkor bőven elég neki 1,95v mint ahogy én is használom, sőt ilyen feszültséggel elmegy 4-4-4-8-as időzítéssel is.Azt ajánlom hogy próbálgasd magadnak a dolgokat, és tapasztald ki. Ha pedig nem indul a gép akkor keresd ki a kézikönyvben hogy hol van az alaplapon a CMOS Clear jumper
Mindig jól jöhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Enermax 360 ARGB
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro Plus 12/512GB Újszerű, Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciá
- Újszerű Keychron K6 Mechanikus Billentyűzet
- Csere-Beszámítás! Garis! Asus Tuf FX608H Notebook! I5 13450HX / RTX 5050 8GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Keresek BOSE / JABRA / SENNHEISER / Bowers szervizest
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3601, 97% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Mini PC! I5 10600KF / RTX 3060 12GB/ 16GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest