Hirdetés
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
net84
őstag
"Áh, itt zaklathatsz akárkit, néha már akkor se reagálnak egyes csapatok, amikor manageri szinten van" - tudod, amikor olyantól kapsz mail-t, akinek az aláírásában a pozíciónál ritkán látott/olvasott pozíció szerepel és a másolatot kap rublikában a főnököd, a főnököd főnöke és esetleg még néhány ismeretlen is van, akkor illik rá válaszolni. Maximum első alkalommal nem teszed meg, de amikor másodszor kapsz mail-t tőle, akkor fogsz emlékezni
.
"Hivatalosan nem publikus a jelszó, de az Androidban van "megosztás" funkció... Amíg nincs MAC szűrés, addig ez van :S" - Erre rájöttek a kollégák is, így jelszót cseréltünk és megvontuk a csatlakozási lehetőséget az olyan hálóktól, amik nem nekik készültek. Csak azt nem értem, hogyan nincs annyi esze egy csop.vez.nek, hogy amit kap hozzáférést, azt ne osztogassa fűnek-fának...miért kell mindenre is külön-külön felhívni a figyelmet.
A múltkor ment a hiszti, hogy a korábban használt wifi nagyon gyenge lett, de találtak egy XY nevű wifit (egy védetlen, szűretlen, teljes sávszélességgel bíró tartalék háló wifi-je), az max. térerőt mutat, de kellene a jelszó. 2 hétig jártak a nyakunkra, mire megértették, hogy arra akkor sem kapnak hozzáférést, ha japán gyerekek potyognak az égből.#41442 hobizoli - felénk ezt IT wifi-nek hívják
Habár más szám van az elején...
#41448 hobizoli - "online TV/radio nem mukodik rajta, de amugy FB-web-YT igen" - amíg az IT másképp nem dönt...
Kiszúrtunk egy ismeretlen portot a tűzfalon. Folyamatában forgalmazott, nem nagy sávszélességgel, de elég sok csomag robogott ki/be. Visszakövettük telephelyre, majd az ottani routeren gépre. 10 percig néztük, hogy mi az...hát nem online játszott a kolléga? Fél év után oldottuk fel a korlátozást, addig FB sem volt (nem csak wifin, globálisan a hálón).#41451 hcl -
megnyugtató, hogy másnál is megy az IBSZ páros lábbal történő sárba tiprása...
Múlt héten (aki úgy kéri az AD win user jelszót, amikor lejár, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy az IT ad új jelszót minden hónapban - nem képes megjegyezni, hogyan kell szabályosan kijelentkezni):
- Szia, lebetegedtem, de vannak határidős munkák, hazahozattam a gépem.
-Szia, hogymi?
- Igen, itt a gép, de nem tudok bejelentkezni a távoli asztalhoz, pedig csatlakoztam a wifi-hez.
- Milyen wifihez, milyen távoli asztal?
- Hát, ami itthon van, aztán arra az ikonra, amivel betölt a .XYZ program. Megnéztem, netezni tudok, de a leveleim sem jönnek meg. Tudsz segíteni?
- Nem. Egyrészt nem vagyok a helyemen, ehhez kellene a gépem. Másrészt ez nem egészen így működik...
Aztán elmagyaráztam neki, hogy illene előre szólni (igazából a főnökének), hogy mire legyen felkészítve a gépe és a rendszer. Erre kapna oktatást és a megfelelő jogosultságokat, programokat és csak mindezek után mehet a munka a külső helyszínről... Kértem, délután hívjon vissza és megnézem mi hiányzik még neki.
Másnap hívott csak, de akkor már a munkahelyén dolgozott - volna:
Összedugiszáltam mindent, ahogy volt, a hálókábelt is bedugtam, a dobozon világít is a zöld lámpa - Ki találja ki, hogy mi ez és mit kellett 10 percig ecsetelnem?
(Vezetékes hálózatban továbbra sem kap IP-t, úgyhogy nagyon elbarmolt valamit...)
Új hozzászólás Aktív témák
lo Sokan találkoztunk már olyan ismerőssel, "üzletféllel", aki minden segítséget ingyen szeretne, és azt is...
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- Satechi 200W 6 portos USB C hálózati töltő /// Bontatlan // Számla+Garancia
- Thomson Streaming Box 270 Plus 4k UHD /// Új // Számla + Garancia
- JVC Autós Fejegység /// Újszerű // Számla + Garancia
- Focusrite Scarlett 2i2 Gen 4 /// Teljesen Új // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest