Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1051) Dyraxx válasza Diopapa (#1040) üzenetére


Dyraxx
tag

Benyomom hosszan a jobb felső gombot: "Acquiring satelites", majd pár sec múlva a hosszú szöveg, hogy "kint jobb a GPS jelvétel, stb" - megy körbe a karikában a vonal, van hogy 10-12 percig is, de néha elég pár perc is neki, pedig pont ugyanott vagyok ahol előző nap, és az egyik nap gyorsabban behozza, máskor meg nem.

(#1052) Dyraxx válasza Drótszamár (#1041) üzenetére


Dyraxx
tag

Köszi! Sajnos a telefont nem viszem magammal futáshoz. Majd fél kiló :D Bár még személyit sem, semmit sem, minden zavar. :P

(#1053) Dyraxx válasza Orgi (#1042) üzenetére


Dyraxx
tag

Ha gyári resetet nyomok, a szoftver verzió is visszaáll a gyári "1.0"-ra ? vagy az megmarad?

(#1054) Dyraxx válasza Dyraxx (#1051) üzenetére


Dyraxx
tag

De az is lehet, hogy tök rosszul csinálom, és máshogy "kell" futni vele. Nekem van egy fix 5km-es köröm, amit futok.
Kiérek, nyomok egy rövid jobb felső gombot, bejön az aktivitás menü, -> itt rányomok a futásra, a köv. képernyő a "napi ajánlott" -> ezt a jobb alsó gombbal kinyomom, majd várok a GPS jelre, ami a kis karikában forog. Általában nem találja meg a bemelegítés ideje alatt, nem tudom miért, lehet, hogy már túl fás a hely? 1-2 fa is zavarhatja ennyire? NA mindenesetre azt találtam ki, hogy elindítom a folyamatot már mikor otthonról elindulok, hátha mire kiérek, megtalálja a poziciót, elvégre az úton szép tiszta az ég, nicnsenek fák, stb. De legtöbbször nem bírja megtalálni a 10 perc alatt sem, míg kiérek...

(#1055) Dyraxx válasza Diopapa (#1040) üzenetére


Dyraxx
tag

Nem hülye a kérdés, általában nem várom meg, mert túl sok idő. De régebben párszor kivártam, de a táv végén akkor is más és más távolságokat hozott ki. Elveszíti a jelet ilyen könnyen, ha átfutok néhány fa alatt?

(#1056) Orgi válasza Dyraxx (#1055) üzenetére


Orgi
őstag

Én szinte minden szabadidőmben túrázom és természetesen nem veszíti el pár fa miatt a jelet (sok miatt se). Nem áll vissza 1.0-ra, azon marad amin van, csak tiszta lappal, ha esetleg az egymásra frissítéseknél félre ment vmi azt rendbe hozza.

(#1057) Diopapa válasza Dyraxx (#1055) üzenetére


Diopapa
addikt

Ez már erősen HW hibának tűnik... Természetesen pár fa nem zavarja be ennyire.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#1058) Orgi válasza Diopapa (#1057) üzenetére


Orgi
őstag

Szerintem is, ha gyári alaphelyzetbe állítás után is szar, én vissza vinném gariba.

(#1059) petymeg


petymeg
addikt

Sziasztok!
Instict 2 Solar Tacticalhoz létezik vastagabb védőüveg, ami megvédi egy airsoft lövéstől?
Meg gondolom a sós vizet is bírja az óra... vagy tévedek?

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#1060) Dyraxx válasza Orgi (#1058) üzenetére


Dyraxx
tag

Az a baj, hogy kissé bonyolult lenne a visszavitel, mert az Amazonról rendeltem, mert éppen jócskán le volt akciózva a grafit I2 Solar, és nem vagyok abban sem biztos, hogy nem b4szakodnának amiatt, hogy miért most, 1 év után küldöm vissza. Bár asszem még nincs 1 éves, de közel jár. Bár azt sem tudom így, hogy Amazon, így mennyi gari jár rá.

[ Szerkesztve ]

(#1061) Dyraxx


Dyraxx
tag

Még az iránt érdeklődnék, hogy be tudom-e állítani az I2 Solaron azt, hogy a futás aktivitáshoz annak elindításkor kapcsolja be a pulzusmérőt, és a végén, mentés után pedig kapcsolja ki?

Mert igazából én csak a főmenü beállításaiban találtam meg apulzusmérő ki-be kapcsolását, de minek menjen nap közben, fölöslegesen merül dupla sebességel az óra. Nekem csak a heti kétszeri futásomhoz kellene a pulzusmérés, tehát hetente 1-másfél órára. Meg lehet ezt oldani?, beállítani, hogy csak a futás program alatt legyen pulzusmérés anélkül, hogy minden alkalommal ki be kapcsolgatnám manuálisan a főbeállításokban?

(#1062) Orgi válasza Dyraxx (#1061) üzenetére


Orgi
őstag

Miből gondolod hogy a pulzusméréstől dupla sebességgel merül az óra? Én nem vettem észre, bár nem is kapcsoltam ki, de a Solar ráadásul még tölt is, heti egy töltés nem fér bele? Mindennapi sporttal (kivéve túrázás) simán megy egy hétig úgy, hogy nincs kikapcsolva. Egy óra konditerem, úszás nem merít 5%-ot sem...
Visszatérve a kérdésre: ha a főmenüben kikapcsolod a pulzusmérést, a futás beállításainál külön is lehet kapcsolni, így lehet a globális off és futásnál meg pulzus leadását választva mérni fog.

[ Szerkesztve ]

(#1063) MC Pite válasza Dyraxx (#1061) üzenetére


MC Pite
veterán

Rengeteget dolgot lát az optikai szenzorokból, plusz az alvásod, egészségi állapotod is látod (éjszakai stressz pl jelzi hogy kezdessz lebetegedni), hrv, stb.
Én heti 5-7 óra aktivitásméréssel (ebből 4-5 optikai, 1-2 pulzuspántos szenzoros; és szite mindig hazsnálok pedálszenzort is) töltöm hetente, jellemzően 3x-9x% százalék között. Nem gondolom hogy érdemes kikapcsolni.
Kb óránként 5%ot merül aktivitáskövetésnél.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#1064) petymeg válasza Dyraxx (#1061) üzenetére


petymeg
addikt

A pulzusmérés nem meríti nagyon, a véroxigén annál inkább: kikapcsolva 27 nap, éjszaka be 17 nap, mindig be 10 nap üzemidőt ír.

Válaszolva saját korábbi kérdésemre: bírja a tengervizet, csak le kell utána mosni. Vastag védőüveget viszont nem találtam. Rendeltem védőkupakot a töltő érintkezőhöz, nem árt az.

[ Szerkesztve ]

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#1065) petymeg válasza petymeg (#1064) üzenetére


petymeg
addikt

Bocsánat, a pulzusmérés is jelentősen csökkenti az üzemidőt, most néztem meg, kikapcsolva most 34 napot bír, bekapcsolva 23.

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#1066) Drótszamár válasza Dyraxx (#1060) üzenetére


Drótszamár
őstag

Én épp visszaküldést intézem. Szintén Amazonos vásárlás.

3 hónap után már a Garmint kell keresni. Az Amazonon a termék support oldalon ezt írták már nekem.

Nekem rendeltek egy UPS csomagküldést. Kértem egy futárt, elvitték az órát múlt héten kedden. Jelenleg épp arra vár, hogy a vámosok kiengedjék, mert Angliába kell visszaküldeni. Egy Recertified órát küldenek majd helyette.

Előtte elég sokat leveleztünk, de végül arra jutottak, hogy valószínűleg szar a légnyomás szenzorom. /Kétbükkfa - Pilistető útvonalon akár 1200m szintet tudott hozni az óra. Általában lefelé bolondult meg/

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#1067) sanyci válasza Dyraxx (#1060) üzenetére


sanyci
senior tag

Az Amazon német Garmin shopja 24 hónap garanciát ad ártól függetlenül.

Lenovo IdeaPad 5G; Samsung A52S 5G; Garmin Instinct Solar 2x

(#1068) Dyraxx válasza Orgi (#1062) üzenetére


Dyraxx
tag

A főmenüben kikapcsoltam a pulzust és a véroxigén mérést is, nekem a mindennapokban nincs rá szükségem. Viszont a pulzus a futáshz jó lenne. Ha a futás beállításában bekapcsolom, miközben a rendszerbeállításokban ki van kapcsolva, akkor nem kapcsolódik be magától a futás aktivitás elindításával. Legalábbis nem látom, hogy villogna a zöld fény.

(#1069) Pompi válasza petymeg (#1064) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

"Rendeltem védőkupakot a töltő érintkezőhöz, nem árt az."

Arra majd figyelj, hogy ha víz éri a telefont, akkor töröld ki a kupak alatt. Mert ha bemegy a kupak mögé az érintkezőkhöz a víz, akkor a kupak több kárt okoz, mintha nem lenne.

Én amúgy 2,5 évig hordtam az Instinctet éjjel-nappal 0-24-ben, nyilván kapott vizet is és semmi gond nem volt az érintkezőkkel, szerintem nem kell arra kupak (mondom ezt úgy, hogy én még a szilikon tokot is egy másik szilikon tokkal védem alapesetben).

Feel Good Inc.

(#1070) Orgi válasza Dyraxx (#1068) üzenetére


Orgi
őstag

Sajnos én nem tudok többet segíteni, esetleg javaslom a Garmin Supportot, nekem 1-2 napon belül válaszoltak mindig, hogy van-e ilyen lehetőség amit szeretnél...

(#1071) Orgi válasza Pompi (#1069) üzenetére


Orgi
őstag

Én majd 2 évig használtam egy Instinct 1-et, most már lassan 1 éve egy Instinct 2-őt, heti 2-3 úszással (igaz az nem tengervíz, viszont rendszeres áztatás) és semmiféle problémám nem volt a víz miatt (se). Illetve rendszeresen mozgok sziklák között, illetve végzek fizikai munkát az órában és védőüvegnek se láttam értelmét.

(#1072) petymeg válasza Pompi (#1069) üzenetére


petymeg
addikt

Kösz a tippet. Főleg a por+izzadságból származó sár meg egyéb kosz miatt gondoltam erre a védelemre, egyszerübb mint kaparni róla a mocskot.

Orgi
Eddig egy párezer ft-os dechatlonos órát használtam sporthoz, strapára meg airsofthoz, kapott pár lövést és elég ramatyul néz ki, ezért gondoltam, hogy kellene valami + védelem az üvegre legalább. Hogy néz ki amúgy az óra ilyen igénybevétel mellett? Itt főleg a fizikai munkára meg a sziklamászásra gondolok. A tok kibírja sérülés nélkül ha pl odakoccantod egy sziklafalnak? Vagy karcos lesz? Sajnos strapateszt videot nem találtam, csak szövegest.

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#1073) Orgi válasza petymeg (#1072) üzenetére


Orgi
őstag

Semmi nyom nincsen rajta. Nyilván direkt nem verem oda és vigyázok rá azért, de itt láthatsz egy torture testet:
[link]

Por és sár? Berakod a csap alá 15 másodpercre...

[ Szerkesztve ]

(#1074) lorcsi válasza petymeg (#1072) üzenetére


lorcsi
veterán

Epitkezek egy eve, mindig rajtam van az ora
semmi karc nincs sehol
este kádban lemosom es snnyi
a tolto resz takaro gumijat leveszem mosas utan reggel osszepattintom es ennyi
szerintem jol birja a strapat

(#1075) Pompi válasza Orgi (#1071) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

És használsz kupakot?

Feel Good Inc.

(#1076) petymeg válasza Orgi (#1073) üzenetére


petymeg
addikt

Elég meggyőző az ejtős teszt.
Meg a személyes tapasztalatotok is. Kösz mindenkinek a válaszokat.

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#1077) Orgi válasza Pompi (#1075) üzenetére


Orgi
őstag

Nem, semmit, csak magát az órát, ahogy árulják.

(#1078) MC Pite válasza petymeg (#1076) üzenetére


MC Pite
veterán

Nem tudom hogy csinálják, de sem az I1, sem az I1S, sem az i2, sem az I2S nem mutat lünettán kopásnyomokat (kopp-kopp). Pedig néha kapja az ívet :DDD .
Sajna a domború I2 üvegekre nincs védőüveg - ami van átbaszás, mert azok sík üvegek. Bár mindig rálehelek minden törlés előtt, és bírja.

Dzsuva miatt használok kupakot (montizás, porolós meló, stb).

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#1079) Pompi válasza Orgi (#1077) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Na, én pont erről beszéltem. Hogy szerintem (is) felesleges a gumi. Facebook Garmin Support fórumon is általában lebeszélik az embert róla, mert sokszor többet árt, mint használ. Erre utalt a hozzászólásom amire válaszoltál.

Feel Good Inc.

(#1080) petymeg válasza MC Pite (#1078) üzenetére


petymeg
addikt

Ezt az üveget találtam és rá fogom tenni.
3MK FlexibleGlass Garmin Instinct 2 Watch hybrid üveg - Blue (bluedigital.hu)
Lehet, hogy a tokozás bírja a gyűrődést, meg az üveg is a karcokat, de ha airsoft közben egy sniper telibeveri az üveget egy jó nehéz lövedékkel, akkor az szerintem reccsen.

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#1081) MC Pite válasza petymeg (#1080) üzenetére


MC Pite
veterán

Na ez érdkelne. A 7H alapján inkább fólia jellegűnek tűnik, nem egy jóféle oleofób fóliának (ami volt a korábban az I1S-en).
Ha jó, veszek én is biztos ami biztos, de leírás alapján nem túl bíztató.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#1082) petymeg válasza MC Pite (#1081) üzenetére


petymeg
addikt

"A FlexibleGlass a fólia és az üveg repedésmentes hibridje, amely az ütközési energia elnyelésével akár 250%-kal is megerősíti a képernyőt. A szinte láthatatlan, 0,2 mm vastag üveg fokozza a képernyőn lévő további réteg hiányának érzetét. "

Elég meseszerű, hogy egy 0,2 mm vastag hártyaszerű valami jelentős ütközési energiát el tud nyelni... de hátha. Ezt találtam csak.

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#1083) MC Pite válasza petymeg (#1082) üzenetére


MC Pite
veterán

A üveg így néz ki rajta:

A fólia meg puha, és a szélén szintén eláll, csak kevésbé. De legyen ez jó, szertnék rá valami extra védelmet.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#1084) petymeg


petymeg
addikt

Nem találtam fekvőtámaszt a tevékenységek között. Azt a súlyzózással lehet helyettesíteni?

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#1085) Addel válasza petymeg (#1084) üzenetére


Addel
senior tag

Csinálj egy HIIT edzést, ott be lehet tenni fekvőtámaszt.

(#1086) Pompi válasza petymeg (#1084) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Súlyzós edzésen belül több, mint 40 féle fekvőtámasz gyakorlat közül lehet választani.

[ Szerkesztve ]

Feel Good Inc.

(#1087) Dyraxx válasza Orgi (#1070) üzenetére


Dyraxx
tag

Köszi minden esetre!
Más esetleg nem tud rá megoldást? Hol kell beállítani, hogy csak az aktivitások alatt mérje a pulzust, véroxigént? Van rá mód egyáltalán?

(#1088) Dyraxx


Dyraxx
tag

Továbbá érdeklődnék, hogy tud-e valaki olyan lehetőségről, hogy valahol becserélnék ráfizetéssel az Instinct 2-t egy 2X-re?

A Multinavigátor üzletében volt ilyen Garmin órák újabbra cserélése régebben, de lehet, hogy csak az általtaluk eladott órákra vonatkozott.

[ Szerkesztve ]

(#1089) Orgi válasza Dyraxx (#1087) üzenetére


Orgi
őstag

Szerintem itt kérdezd meg, legegyszerűbb:
Product.Support@garmin.com

A másik kérdésedre: kétlem, hogy a használt órát így bevennék bárhol, add el itt hardveraprón a 2-t.

(#1090) Dyraxx válasza Orgi (#1089) üzenetére


Dyraxx
tag

Köszi! MEgnézem, mennyiért mennek most.

Közben megkérdeztem a Garmin fórumon és meg is kaptam a választ, a megoldás annyi, hogy létre kell hozni egy custom energiaüzemmódot a HR bekapcsolásával és azt hozzá kell rendelni az adott aktivitás(ok)hoz.

(#1091) MC Pite válasza Dyraxx (#1090) üzenetére


MC Pite
veterán

Kösz hogy beírtad ide is :R

Ezzel egy csomó dologról ami hasznos lemarad az ember, és akkor heti egy töltés (pár aktuvitással) helyett másfélheti töltés elég ha jól tippelem.

Én inkább a Battery Guesstimate-et használom, hogy 75% felett (10 percenként nézi, azaz 75-90 között) dobjon jelzést a telefonra, hogy kíméljem az akkut.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#1092) Dyraxx válasza MC Pite (#1091) üzenetére


Dyraxx
tag

Hát én kb el is adhatnám, ha hetente töltenem kéne az órámat, mert olyan feledékeny vagyok. Én szívesen lemaradok egy csomó "hasznos" dologról, mint pl. hogy megtudjam, mennyi a REM alvásom, vagy milyen minőségben aludtam, azt úgyis érzi az ember reggel, hogy kávéval még használható-e aznap, vagy kuka... -- cserébe azért, hogy egy hónapban 1x kelljen töltenem az órámat, de 3 hétig legrosszabb esetben is kibirja az I2 Solar.

Eleinte tök jók voltak ezek az infók, érdekességek, 1-2 hétig nézegettem őket, meg a pulzoxit, meg a szívverést, meg a többi opcionális dolgot, de pár hét használat után már nem olyan nagy szám - a + 2-3 hét akksi elkezd fontosabb lenni, míg az extrák egyre nélkülözhetőbbé válnak.

[ Szerkesztve ]

(#1093) Dyraxx válasza Dyraxx (#1092) üzenetére


Dyraxx
tag

... mármint a hétköznapi használatban. Edzéshez viszont jó mérni ezeket az adatokat, ezért is nem értettem, hogyhogy nincs benne egy opció alapból arra, hogy a HR szenzor csak az aktivitáshoz kapcsoljon be.

[ Szerkesztve ]

(#1094) petymeg válasza MC Pite (#1083) üzenetére


petymeg
addikt

Amit rendeletem "hybrid üveg" néven az egy merev fólia, karcok ellen biztos jó, ütések ellen szerintem nem sokat ér. Tökéletesen felfekszik nem is látszik rajta.

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#1095) MC Pite válasza petymeg (#1094) üzenetére


MC Pite
veterán

Dobsz majd képeket? :R

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#1096) petymeg válasza MC Pite (#1095) üzenetére


petymeg
addikt

Látod?
Semmi nem látszik. :D

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#1097) MC Pite válasza petymeg (#1096) üzenetére


MC Pite
veterán

Köszi!

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#1098) Addel


Addel
senior tag

Sziasztok.

Azt vettem észre, hogy a holdfázis adatokat fordítva írja az I2X-em.
Például júli. 4-én volt telihold, azt jól jelzi, de utána új holdig fogyó hold van, de az óra minden napra következetesen növő holdat ír.
Peca miatt nézegetem a holdfázisokat, ugyan nem nagy tragédia , de zavaró.
Kinek lehetne ezt jelezni ?

(#1099) Orgi válasza Addel (#1098) üzenetére


Orgi
őstag

Helló, pár hozzászólással feljebb ott van a Garmin Support e-mail címe, én már többször írtam nekik.

(#1100) Diopapa válasza Addel (#1098) üzenetére


Diopapa
addikt

Nagyon régóta rossz, az én Instinct 1-emben is fordítva van, én átírtam a nyelvi file-ban.. :)

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.