- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
N.GÁBOR
aktív tag
Szia!
Nincsen tapasztalatom a gamer notikkal, mert még nem volt és nemis tervezem. Ennek ellenére én nem venném meg az általad kiszemelt masinát.
A kiszemelt márka az szuper, hisz a Toshiba azért egészen minőségi termékeket gyárt. A hardver is nagyon komoly, de szerintem ne felejtsük el, hogy az nvdia gpu-k, még a legminőségibb gyártók masináiban is megszokták adni magukat.
Legendák keringenek pl a ThinkPad T61-esk gépek megbízhatóságáról. Mégis azért van pár ami tönkremegy. Némi túlzással pedig állítható, hogy a meghibásodó gépek közös jellemzője az NVDIA kártya. Szóval hiába jó és minőségi gyártó a Toshiba, a vga minősége nem rajta múlik.
Persze nem ismerem ezt a típust, és nem szabad sztereotipizálni, de én nem vennék nvdia-s nagy teljesítményű notit.
Üdv
Gábor -
Daanika
tag
Sziasztok!
En sem vagyok a gamer laptokol hive, de most pc csere helyett lehet hogy venni fogok egyet. Egyszeruen helyhiany, es a mobilitas miatt.
Az a kerdesem, hogy szerintetek 240ert szallitassal egyutt (a gari nemtudom hogy van) vadiuj bontatlan dobozban megeri e ez:
Toshiba Qosmio X505-Q8100 18.4" Notebook, Core i5 i5-2410M 2.30 GHz, 4GB DDR3, 500GB HDD, DVD-Writer, nVIDIA GeForce GTX 460M.
Sok, keves? Ebben az arszegmensben van jobb valasztas? Esetleg sokkal olcsobban van kicsit rosszabb konfig? -
DEV_NULL
őstag
Vodkaboy hanyas voltál nyelvtanból?
-
válasz
vodkaboy22 #117 üzenetére
Ja, hát az ATI driverek elég gázosak, sajnos. De úgy voltam vele, hogy egy 2 éves kártyát illene elkezelnie... Anno nekem sem ment a több monitor támogatás a 8600GE-vel, mert a drivel képtelen volt az EDID -et lekérni a monitorról
Idén, mikor javított monitorokat kellett tesztelni, egy kattintás volt, és hopp, már működött is. -
vodkaboy22
addikt
válasz
vodkaboy22 #116 üzenetére
Pontosítok nem azt írtam, hogy nincs linux-hoz driver nagyon is van müködik is csak a kimeneteit nem érzékeli hdmi-vga és valamiért nem használja úgy ki teljesítményben.
-
vodkaboy22
addikt
De egyik sem jó más gépekhez és ha netán meghalna ez akkor egy másikra már csak felrakni kell egy virtual gépet és ott is fut pont ez a lényeg, hogy így a munka particiód architechtúra, partíció, gép minden független és csak 1 30gb file amit másolgathatsz rendkívül gyorsan mint egy nagy mkv-filet. sokkal könnyebb folyton mentést csinálni mint a munka partícióval szórakozni. Amint haza megyek és wifire csatlakozom a gép egyből menti a NAS-ra azt az egy file-t és mindig van biztonsági mentés egyszerű szinkronizálás na mondj nekem 1000 ilyen programot ami ezt tudja...
És sajna bármennyire keresem nincs ubuntuhoz vagy bármilyen debian-hoz normál driver hozzá amint mondtam télleg kb 2 laptopban van ilyen kártya. -
válasz
vodkaboy22 #114 üzenetére
Ha nem mai gép, akkor azért gondolom már vannak Linuxos driverek a cuccaidhoz... (Nvidia kártyám van, jó régi, Atikról nincs tapasztalatom.) Az újraindítgatással mondjuk igazad van
Munka partíció mentése, 1000 ilyen program van, amivel meg lehet tenni -
vodkaboy22
addikt
Volt dual botom de sajna driver problémákba ütközem több ponton is :
1. A radeon ami ebben van nagyon bivaly de közel távol nem találtam hasonlót lényegében ugyanaz minden formában csak a feszültség illetve órajel határai mások mint az asztali hd3850-nek (ezért nagy a fogyasztása) viszont itt jön a probléma nem jó neki az asztali driver a mobil driver meg nincs jól megírva linuxra és ezért egy projektort vagy monitort se tudok kötni a gépre linux alatt.
2. Amit itt már nem is irtam le zene örült is vagyok ezért egy asus xonar u1-et használok
(c-media chip van benne) ok ezt még a linux is látja milyen chip de nem tudja normálisan használni.
3. Dual monitor már egyáltalán nem megy...
Tehát hátrányok DRIVER...
Virtual gép mindent megold viszont.
És elönyök:
-Nem kell 2 gép vagy folyton ujra indítani hanem pl egy java kódót (architechtúra független azért még se) egyből betudom etetni a linuxnak ahol irom és utána asztalra csapom aztán be tudom etetni egyből a windows javavirtual gépnek és, hogy tovább vigyem az android virtual gépen keresztül a dalvik machine-nak és nem kell folyton újra indítanom...
-2 monitoron tudok dolgozni egyiken windows másikon linux és 1 gép...
-kde-t ha hozzám vágnának se kénexfce (vagy régebben icewm ) így a xubu max 500mb ramot kajol agyon alázva is a windows el vegetál 500mb-is ha kell de jószívű vagyok kap 1.5gb-ot és marad 2gb szorakozni(android virtual machine és a többi)
swap nálam sincs még winfos alatt se.
-Nagyon könyen gyorsan gép függetlenül mentem a "munka partíciót" Ha meghalna a winyo akkor is van a NAS-on 2 hetente lementve a 30gigás linux image file.-->>biztonság már csak ezért is megérné.Ezért használok és jó a virtual machine.
-
-
bubi92
őstag
nem olvastam el az előttem hozzászólókat, szóval lehet, hogy már írták amit én fogok.
szóval szerintem nagyon nem éri meg egy gamer notit venni. én megvettem több mint fél éve az y560-am ez alatt pont 80ezerrel ment le, míg a másik kiszemelt, egy kicsivel drágább thinkpad csak 10k-val lett olcsóbb. tehát nagyon nem érték álló. tényleg szép a dízájn meg multimédiás billentyűk, de rákellet jönnöm, hogy egy szép szál csiszolt alu fedlap, jó kis magnézium vázzal ötvözve sokkal többet ér.az biztos, ha legközelebb noti vásárlásra adom a fejem, akkor az tuti, hogy egy biznisz szériás modell lesz.
-
A 15 és 17-es notik általában DSR gépek, asztali gép helyettesítők. Nem arra való, hogy állandóan cipeld, hanem hogy ritkábban pakolod odébb, és akkor is hosszabb ideig egy helyben hagyod. Ellenben kényelmesebb, nagyobb kijelzője, illetve a billentyűzete.
Nekem is a kisebb gépek fekszenek, de ha valakinek DSR kell inkább, meg tudom érteni. -
Hm, jó tudni, hogy tartósabb használatra is alkalmasak ezek a dögök, elég sok esetben hallottam róla, hogy könnyen megsülnek...
Amúgy miért nem csináltál egy dual boot-os rendszert? A virtuális gép szerintem visszafogja a rajta futtatott dolgokat.
Amúgy nálam a Kubuntu alapjáraton (KDE4-gyel) eszik 1Gb RAM-ot, szóval 2Gb-ban el kell lennie. És a swaphoz hozzá se nyúl.
-
Chaser
legenda
Ha valakinek nem kell extra strapa gép akkor ma már olcsóbban megoldhatja a dolgot. Az y570 lenovo elég korrekt, 2 év garral 200k alatt van, és ebben a kategóriában messze kiemelkedik a gt555 ddr5-tel. Nem is tudom, talán +100-150k körül lehet érdemben erősebb vga-val notesz. Alu burkolatos ha jól tudom, bill-je elég jó, JBL hangszórókat kapott, usb3 az nincs benne, hogy lehessen hiányolni valamit. Ellenben a vga lekapcsolható az igp-re, nem úgy mint a régi gépeknél. +1év garral is megvan olyan 215k bruttóból. Az i5-ös verzió felára viszont nem éri meg, de a kis i3 is sok mindenre elé. Csak azt a csillogós kijelzőt felejtenék már el végre.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Igen, az könnyen lehet.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Üdv!
Először is szeretnék gratulálni a cikkhez! Nekem különösen tetszett benne, hogy nem adatzáport kaptunk ami bárhonnan elérhető, hanem saját benyomásokra épül a cikk.
Ahogy megláttam a cikket, egyébként én is azt gondoltam mint itt sokan. Ennyi pénzért vennék egy kis notit, meg egy játékgépet, vagy inkább egy x-boxot.
Költség: (csak becslés nem pontos árakat írok) xbox mindennel együtt 70+ egy mezei 22-es monitor 40= 110
A fennmaradó 190-ből pedig vennék egy ThinkPad-et.
Ez lenne számomra az ideális kombináció, de azért ezzel van pár probléma.
1. A cikk írója helyében lehet, hogy én sem szeretném minden nap másolgatni az adataimat, így a két gépes megoldás már nem jó neki.
2. Ha pedig nem jó a két gép akkor nyilván egy olyan kell ami elég erős hardverrel rendelkezik ehhez.
3. Mivel az ember utazik is, ennek laptopnak kell lennie.
Erre azt mondanám, hogy rendben, akkor valóban szükséges egy erős noti ami minden igényt kielégít. Valószínűleg azt mondanám, hogy a tökéletes megoldást a ThinkPad W700\701 jelenti, hisz bivalyerős, időtálló és nem utolsósorban ThinkPad.
Az egyetlen problémát az jelenti, hogy még a 600 000 ezres keretbe is alig fér bele, nemhogy a 300 000. Így pedig azt hiszem meg is érkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy a cikk írója végül miért éppen ezt a masinát vette.
Persze azért azt hozzáteszem, hogy valószínűleg én inkább egy használt W500-at vettem volna, de persze 2009-ben még nem nagyon volt és ha lett is volna, akkor sem biztos, hogy belefért volna a 300-be
Örülök, hogy gond nélkül használod már két éve, remélem ez így is marad.
Aztán arra azért vigyázz, hogy a billentyű az lehet, hogy nem whiskyálló
Üdv
Gábor -
olbaidhun
őstag
Elég húzós az ár, de ha ki van használva, megéri.
-
Chaser
legenda
Keveset. 200k alatt van újan gt555 ddr5-ös lenovo sandy i3-mal, igaz 15.6-os, de a vga reggelire eszi meg az msi-jét, valszeg cpu is ott van, bár nem emlékszem melyik amd van benne. De hasonló tudású vga-val 17-es dell xps is mozgott már 220k környékén 3 év garral. Ha egy ilyen gépben meghal a lap lehet is alkatrészenként kiárulni, a csere árán egy új belépő notit lehet venni.
-
blueMerle
veterán
Elnézést, de nálam ez a két szó egy mondatban hogy MSI és 295.000 Ft-ért már levágja a főkapcsolót.
Ettől függetlenül örülök hogy 2 éve megy nálad hibátlanul és legalább még egyszer ennyit kivánok.
-
t-bali3
senior tag
válasz
vodkaboy22 #85 üzenetére
Amikor kitaláltad ezt a címet, már akkor tudhattad volna, hogy sok ilyen hozzászólás lesz...Igaziból azon csodálkozom, hogy csak ennyi jött
Én látom az értelmét a gamer gépektől kezdve a netbookokon át a subnotebookokig mindennek, embere válogatja melyik kell/tetszik neki.
Megértem az érveidet yericho, csak a tálalás volt gyenge, így nekem jutott a megtiszteltetés, hogy közöljem:Gratulálok jópár számmal növelted a virtuális IQ-at itt Prohardveren...
-
hohoo
senior tag
Sokféleképpen lehet nézni, de a live dolog tény. Fizetsz azért ami mindenhol máshol ingyen van(mulitplayer, voip, demok, korlátozott net), és még csak nem is tudsz elérni bármit a neten mert csak azon a fos liveon keresztül érheted el csak azokat a dolgokat amit az ms enged.
Egyébként több millió ember igényeit elégíti ki az aktuális cod is méghozzá úgy hogy az év játékának választgatják, ebből látszik milyen embereknek és mekkora igényeket kell kielégíteni
Szóval a lényeg, hogy az ms jelenlegi hozzáállásával az xbox csak egy alacsony igényszintű közösségben elfogadható alternatíva, de ezen nagyon egyszerűen lehetne változtatni ha akarnának... -
SzalaiG
addikt
Most mennyit érhet?
-
Brae
őstag
A napokban vettem egy IBM T40-et, 8éves gép, totál újszerű, karcmentes állapotban 35k-ért. Nagyon jó szerkezet, magnézum ház, ultra csendes venti, nem melegszik, teljesítménye tökéletes arra, amire való. Ezzel nem lehet játszani, (illetve annyira, amit a Radeon 7500 elbír) de a laptop nem is játékra való. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz az emesí gémer laptop-ból 8 év múlva
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #85 üzenetére
mérésen is nyilván sokkal kényelmesebb egy 17colos monstrummal szenvedni ahelyett, hogy egy 13,3-as vagy 14-es könnyű notit használnál. amik mondjuk nem 1 órát bírnak terheléssel. képzeld, a 24colos monitorra pici laptopot is rá lehet kötni, ami nem feltétlenül gyenge (lásd: business laptopok, az egyedüli, amiben rosszak, hogy nincs vagy gyenge a VGA, de itt most elsősorban munkáról beszélünk).
milyen féloldalas terhelésről van szó? pont ezt mondta a kolléga, hogy egy ilyen szubnoti olyan könnyű, hogy gyakorlatilag nincs miről beszélni. 1-1,5kg. és máris nem kell böhöm hátizsák.
én is mérnök hallgató vagyok, ott ahol te, viszont a kisebb gépek pártján állok (13,3 vagy 14 col max).
azért pedig elnézést, hogy egy épp lenyugodó topikba újra "indulatosan" írtam, de egyszerűen nem tudtam szó nélkül hagyni a hsz-ed. -
Torry
addikt
TE támadtál a 26-os hozzászólásra úgy, mintha az xbox fogyatékos játékszer lenne, annak ellenére, hogy több millió ember igényeit kielégíti.
Te nem ide tartozol, erre ott a pc, ezért is használod.hohoo:
Én nem így látom. Sem a kontrolleres dolgot, sem a butított netes/live-os felvetésed.Milyen jó, hogy nem vagyunk egyformák. A témától eléggé elkanyarodtunk, szóval részemről befejeztem.
-
hohoo
senior tag
A kontroller mindenre a legrosszabb választás talán az autóvezetésen kívül, bár ha az támogatja az egeres kormányzást megint jobb az egér.
voip programokkal meg aztán rohadt sokat kell szenvedni ja(be kell írni egy szervernevet), méghozzá ingyé... te meg fizeted az előfizetett neten belül a butított netet (lájv) fú de vonzó... (na meg steamen belül is úgy megy, hogy bedugod a mikrofont beállítod hogy hangérzékeljen vagy gombra beszélj, és hello...Ezek miatt nem alternatíva nekem sem a koxbox: nincs normális irányítás, fizetni kell azért hogy legyen egy internet dumb editionod (lájv), hiányzik egy rakás játékstílus, modok sincsenek.
-
nuke7
veterán
válasz
vodkaboy22 #90 üzenetére
egyik női forumtárs mit írt..?
-
vodkaboy22
addikt
válasz
mitulabattyi #89 üzenetére
Én villamosmérnök hallgató vagyok és ott biza már nem nagyon van 386 mer az újjabb oszcilloszkópok hallálra fagyasztgatták a régieket de pl ez még mindig semmi kakaó szükséglet, de amikor 3D modellezés kell robotkar terhelés vizsgálatra amit sajnos nem tanítanak legfeljebb számonkérnek... akkor hamar elfüstöl az integrált gpu de még az gyöngébbek is a ram meg nem kell mondanom, hogy lazán 3Gigán kajol...
-
vodkaboy22
addikt
Erre próbáltam rávilágítani igen és örülök, hogy neked átjött
De ha ez a téma ilyen erős agresszív indulatokat kelt másokban akkor lehet megírnom sem kellett volna annyit nem ér, hogy egy normálisabb helyen mint a logout így fricskázzanak az emberek a forumon vagy csak 3 év alatt én olvastam itt túl kevés fórumot? Bár azok után amit az egyik női kollegina nem rég írt a cikkjében nem kéne meglepődnöm.Na de az xbox legyen offtopic félek az is sok rossz felhangot keltene attól függetlenül nekem is van otthon egy amin nagy ritkán HALO:reach-el játszom de inkább azért van, hogy a 6 éves öcsém kocsizzon rajta meg ugribugrizzon a mesejátékokban
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
vodkaboy22 #85 üzenetére
Ahol dolgozok, a mérnök éveken át egy 14"-os notit használt 1024x768-on AutoCAD-re, mégis mindent meg tudott csinálni, panaszkodni se hallottam.
Néhány éve (2006 körül), amikor én jártam labor-gyakorlatra, volt olyan műszer, amihez egy 386 volt kötve, win 3.11-el, mert a méréseket ezzel is tökéletesen ki lehetett értékelni. De a csúcsgépek is PIII-ak voltak. -
Cannabis7
senior tag
azt is vedd figyelembe, hogy egy laptop 100x kényelmesebb, van akinek csak ezért megéri a felárat, másrészt, egy laptop sokkal jobban tartja az árát, ha kellőképen vigyázol rá.
A 3 éves Asus F5sl laptopomat akkoriban 120 ezerért vettem, szal akkor is egy alsó kategóriás volt árban, hardverben közel volt egy középkategórás laptophoz, erős kompromiszummal még egy éve is tudtam vele játszani az újabb játékokkal, és használt aprón még most is 70 ezer körül árulják ugyanezt. (Igaz az enyém azóta tönkrement:S)
Egy asztali gép, sokkal gyorsabban veszti az értékét.
-
nuke7
veterán
válasz
vodkaboy22 #85 üzenetére
egyetértek veled.
az emberek nagyrésze, nem érti meg, hogy nem csak gazdag gamer-ek mászkálnak ilyennel, hanem van még egy nagyon kis része a piacnak, akiknek az igényeit egy ilyen gép pont kielégíti.
Nyivlán nem én vagyok, meg 10ből 9 ember nem ilyen. De a maradék 1 embernek (mondjuk) nincs is igazán más választása, ahogy a cikk elején Te is írtad...
Azt nem értem, hogy nem tudják megérteni az elméletileg értelmes emberek, hogy TE pont egy "niche market" (magyarul nem tudom, hogy hogy van a szakkifejezés, de a lényeg hogy egy pici, specifikus piaci szegmens) igényeit írod / írtad le. Nem azt modtad, hogy mindenki vegyen ilyet, mert megéri, hanem azt mutattad be, hogy KINEK ÉRI MEG.nem?
Torry: Hát ilyen nincs
tényleg én vagyok fogyatékos, vagy az embereknek NULLA A SZÖVEGÉRTÉSE?! Azt mondtam, hogy RENDES GAMER nem játszik xbox-on.
Te írtad, hogy FPS és TPS nél ugye nem jo a kontroller. UGYE. Én ezekkel játszom, és még RPG-vel, ahol point-and-click van. AZT hogy csinálod meg kontroller-el?! sehogy. köszi.
Az meg, hogy Te nem szereted a HC netes pvp játékokat, nem jelenti azt, hogy az a több 10-100 ezer ember se, akik játszanak vele. Hogy a TE igényeidet kielégíti az xbox, annak örülj TE, az ÉN igényeimet sajnos nem. És még jópár emberét rajtam kívül. mit nem lehet ezen érteni?! -
Torry
addikt
Egyedül fps-nél/talán tps-nél rosszabb az irányítás, minden másban veri a kontroller a bill+egeret.
Az általad felsorolt játékokat pedig soha nem szerettem.
Barátokkal való játék pedig annyiból tart, hogy live, mikrofon bedug és minden játékon belül van voice. Nem kell szenvedni az xfire-el meg ts-el/ventrilo-val. -
vodkaboy22
addikt
Bocsánat de ezt a vélemény nyilvánításodat túl dúrvának tartom NEM ILYEN forumba való!
Nem vagyok moderátor de legyél szives a ferrari hummer meg hasonló autós forumokra mászni ezzel a stílussal!És képzeld mérnök hallgató vagyok van úgy hogy egy héten 12 órát töltök vonaton annyi helyre megyek fel alá, de ha ez nem lenne akkor is sokkal jobb, ha pl mérés laborra a saját "erős" laptopomat vihetem mint az ottani gépekkel bajlódni lehet 1 kilóval többet cipelek de sokkal jobb. Igen 24" monitort meg azért vettem mer évi 365 napból 200-at kolleszban töltök nincs tv se 3d projektor se hasonló... Néha én is örülhetek egy jó filmnek ha nem a gép előtt görnyedve a széken kell megnéznem hanem 3 méterre az ágyamon akkor tudom dicsérni a 24"-olt pl... de ezek csak példák.
Aktatáskát meg ha fizetnének se hordanék fél oldalas terhelés egésségtelen. Hátizsákban meg böven elfér a nagy laptop pl ásványviz + elemózsia + papirok és a többi.DE még egyszer kérek mindenkit egy szakmaibb ciknél szerintem minden kedves látógató értelmes véleményt, dolgokat akar olvasni NEM ILYET!!!
-
nuke7
veterán
válasz
Speeedfire #26 üzenetére
hát, játszál te xbox-on
azon max. dragon ball tournamentezni lehet barátokkal. pont. minden másnál szörnyű az irányítás pc-hez képest... (RTS, rendes RPG, hm? HC-pvp game-k (amik nincsenek is rá) hm?
)
-
nuke7
veterán
válasz
Mr.Csizmás #4 üzenetére
félre értetted. nem a mobilitás másodlagos, hanem teljesítmény/mobilitás igény nagyobb mint 1.
Mondta, hogy utazik, ezért kell az erős gépet hurcolászni.
SZerintem nagyon jól kiderül a cikkből, hogy milyen piaci szegmens igényeit fedi le a gép a nagyon gazdag gamer-eken kívül.
szerintem jó cikk, és amit az előtte szóló írt, az sem igaz, csak épp nem lett a szájába rágva... (ugyanis ha egy kicsit hajlandó lenne gondolkozni, akkor megkapná a kérdéseire a választ egyszerű következtetéssel) -
yerico
senior tag
Na ja, a 17-es notik pont abban szarok, amire egyébként kitalálták őket, a mobilitásban. Viszont van nem kevés előnyük. Először is vagy 5 cm-t hosszabbítanak virtuálisan és mentálisan az illető farkán, másfelől mégiscsak stílusosabb barátnőnek beadagolni, hogy a háromszázat egy notebookra költötted, mint egy asztalira.
Persze vannak indokolt esetek is 17-es notira, például mérnöknek, akinek folyamatos AutoCAD elérés kell terepen is, a terepjáró meg úgyis mindig kéznél van.
Ha rá van kötve egy 24-es HD monitor, akkor meg tényleg csak a virtuális gyönyör lehet a célja, mert másodlagos monitorként se nagyon mutat jól, akkora a méreteltérés. Nekem céges 15,2-es mellé egy 22-es volt berakva, hát nem a notebook lett az elsődleges képernyő.Nem véletlenül mondom, hogy notebookból maximum 14". Saját célra egy 11,6"-os netbookot hurcolok utazáshoz, office, levelek, net megy rajta, ha meg komolyabb kapacitás kell, már indul is a teamviewer, és lépek be a rendes gépre. Cserébe csak egy kilo, és elfér egy aktatáskában is kényelmesen
-
Ivan15
senior tag
válasz
Tikakukac #60 üzenetére
Majd irni fogok ha tönkremegy
a 95 fokot en alltiottam be, de igen kell lennie hardveres vedelemnek is. A 10 sec-et viszont visszaraktam inkabb 2 re. Szeretem latni megis, hogy mennyi az az annyi, es igy biztosan tudom, hogy mennyire nem melegszik
Mielött vettem elolvastam a fellelhetö összes tesztet, nem talaltam forumokat ujabb szetdurrant msi laptopokrol sem
Feltehetöen a regebbi gamer notik vezerlese nem volt ennyire fejlett es a regi hardverek emellett azonos teljestimenynel több aramot es höt termeltek. (a regi jo öreg 9800 as radeonom kb 4 eve pl töredek teljesimeny mellett mar hamar elerte a 100 fokot mint ez a 9800 as nvidia)
Ha meg akarnam meg tudnam fözni, pl 50 fokos autoban, vonaton tözö napon stb.Vagy letakarnam a szellözöket pl ugy hogy ölbe vennem es jatszanek. Sztem ezt csinaltak azok -a többseg akiknel tönkrement. Letakartak a szellözönyilasokat a labukkal
-
ftc
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #65 üzenetére
Ott továbbra is gond van... kivéve ha nem CRT a monitor
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
mitulabattyi #74 üzenetére
a mobil változatokban sokszor le volt tiltva, itt az intel dönt, nem a laptop gyártója. bezzeg amd-nél az utolsó sz@ors sempronban is benne volt.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
mitulabattyi #74 üzenetére
Nyilván a mobil cpuk nem megfeleltethetők az asztalinak mobil coreduo nem csak teljesítményben tud kevesebbet hanem gyártás technolóbiában is más és sok mindenben, hogy miért gondolta az intel "hadi" gépezete úgy, hogy a mobil felhasználónak nincs erre szüksége nem tudom de elég egy vacak virtual emulatort indítani és nem csak mérhető de tapasztalható különbség is van a példám szerint intel p8600 core2duo és az amd zm-82 ultra turion között és ha ez nem lenne elég akkor még a softver is kiírja, hogy amd-v bekapcsolva illetve intel vt-x nem.
Elfogadom nagyon kevés testalany de amikor vásároltam ennél több az elvárásaimnak nagyon nem felelt meg és ez is eldöntötte. -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
vodkaboy22 #65 üzenetére
Megcáfollak! Az én gépemben (ThinkPad T400 - 2009-es gép ez is) P8400-as proci van, és tudja a hardveres virtualizációt. Gondolom A Te MSI-dnél 1. Be kell kapcsolni a BIOS-ban; vagy 2. Az MSI tiltotta le. Mellesleg már a 2006-os Core Duo notebook procik is tudták. Asztali gépek meg még korábban...
-
t-bali3
senior tag
Megéri az, megéri...
Aki nem hiszi, azt lelövöm COD4-ben az arany Uzimmal(#72) ClayMore
Egy év múlva már én is tudok nyilatkozni a megbízhatósággal kapcsolatosan. Reméljük a legjobbakat! -
ClayMore
aktív tag
bocs off ba illett volna, mert nem közvetlenül kötődik az írásodhoz. felzaklatott az msi-nek még a gondolata is, bocs a kirohanásért.
örülök h neked nincs vele bajod, csak statisztikailag lehet h baromi szerencsés vagy és lottóznod is kéne!
-
vodkaboy22
addikt
válasz
BloodyEddie #68 üzenetére
Igen igaz sajnos nem vagyok túl jó magyarból de nem is ezt kérik számon a műegyetemen.
Viszont angol helyesírásból lehet magamra verek -
ClayMore
aktív tag
g6xx sériából vettem annó egyet, 340k ért.
1 hónap alatt szétment, teljes belső csere gariban, hazavittem bekapcsoltam 5 percet ment majd ki, másnap már nem indult el!
lehet h én voltam a 10.000.000 ből az az EGY...de azért na ne... h kicserélnek mindent és csak le se tesztelik?
utána megint kicseréltek benne mindent de azon nyomban el is adtam. összesen 3 hónapból ami alatt virtuálisan enyém volt az alatt 1 hónapot volt nálam ténylegesen az amit én kifizettem, csere notit nem kaptam, pedig akkor még ez drága notinak számított.msi?
jah persze
Majd Sírsz Időnként
Mindless Stupid Idiots
-
BloodyEddie
őstag
Egy helyesírásellenőrzés ráférne a cikkre.
-
vodkaboy22
addikt
Ne hozd rám a frászt
A lapim köszöni de jól van mióta kicsomagoltam win-7 is kb 1.5 éve volt felrakva azóta müködő képes amire használom a 30gigás virtuálparticióról kell csak mentést csinálni illetve nas-on tárolni az adatokat. De remélem stabilan semmi baja nem lesz még xy évig. De hogy öszinte legyen következő laptopom nekem se "gamer" lesz hanem egy megfelelő AMD APU ami elég masszív 3D ne fagyjon le a grafikus tervező softver illetve ne kajoljon sokat de az MSI lehet marad. 17" mérettel és hasonló adottságokkal.
-
Chaser
legenda
válasz
vodkaboy22 #65 üzenetére
Azt nem értem, ha munkára is használod a géped mért msi? Addig ok, amíg működik, de meghibásodás esetén lehet több hét mire visszakerül hozzád. A hűtése frankó, azt el kell ismerni. Talán a fuji 3560-ban van hasonló ha jól emlékszem. Szerencsére manapság már 200k alatt is lehet elég erős "gamer" gépet venni.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
vodkaboy22 #63 üzenetére
Pont most sétáltam át másik szobába és az intel p8600-as mobil core2duo (msi gx620) cpu-z szerint nem alkalmas intel vt-x-re everest is ezt mondta.
Fogyasztás adatnak meg uccu lemértük szobatársam zotac minijét( minipc) 22watt full terhelveilletve lemértünk egy amd-phenom x3 720-as hd3870x2 2 winyo gépet 3dmark alatt 420 watt monitor gép simán google chrome net nyugalmi állapot 190 watt (monitor is).
-
vodkaboy22
addikt
válasz
vodkaboy22 #63 üzenetére
Pont most sétáltam át másik szobába és az intel p8600-as mobil core2duo (msi gx620) cpu-z szerint nem alkalmas intel vt-x-re everest is ezt mondta.
Fogyasztás adatnak meg uccu lemértük szobatársam zotac minijét( minipc) 22watt full terhelveilletve lemértünk egy amd-phenom x3 720-as hd3870x2 2 winyo gépet 3dmark alatt 420 watt monitor gép simán google chrome net nyugalmi állapot 190 watt (monitor is).
-
vodkaboy22
addikt
Az amd-v virtualizáció illetve az inte vt-x-ről én úgy tudom, hogy míg az amd-v volt előbb és mobil platformban is ők jelentették meg illetve az intel csupán elökészítette de bios-sal letíltatta és így a gyártók csak a drága gépeknél engedélyezte. A fogyasztás adatok meg lehet nem mai gépekkel készültek de vajon miért nem adnak 300w-osnál kisebb tápot?...
Ok, hogy a modern gépek nem veszik fel a kakaót de ez nem mindig volt így. -
hohoo
senior tag
válasz
vodkaboy22 #48 üzenetére
nemtudom ti mit mértetetek, de a 2007-es középkat gamer gépem aminél még nem is voltak olyan durva fogyasztáscsökkentő okosságok, alapjáraton netezés zene film közben 90w-t fogyaszt full terhelésen játék közben (gta IV) meg 160-at.
-
Tikakukac
titán
Van bennük védelem gyárilag is, utólagosan ilyen progikat nem nagyon fog az átlag felhasználó feltenni, mert azért vett laptopot, hogy bekapcsolja és használja. Ez a gyártó feldata lenne. De programok ide, programok oda kb. 2 évvel ezelőtt a topik 90%-a a hónapos szervizekről és a megsült proci, vidkari és szétment ventilátorokról szólt. Majd átnyálazom mi változott azóta.
Mellesleg 95 fok az tök jó. A bibi ott van, hogy le merem fogadni nincs 30 érzékelő még a gépen, mondjuk a chipseten sem. És az pont össze van kötve a proci meg a vidkari hűtőjével és egy chipsetnek nagyon-nagyon nem kéne még csak a közelében sem járnia még 70 foknak sem, a többi alaplapi herkentyűkről nem is beszélve. A lista következő elhalálozó tagja pedig milyen furcsa az alaplap -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
FireKeeper #58 üzenetére
Egy "gamernek" meg ne mutass olyan gépet mert még elkezdi hogy ennyiért ilyen szar VGA-t...
Pedig az igazi laptop erényeket azok tudják.
Amúgy néha bűnbe esek én is mert a Thinkpad T400-amon Morrowindet szoktam játszani. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Napfénysüti #55 üzenetére
"az igazi laptopok a business class gépek" nem csak te vagy így vele... matt kijelző, alu burkolat, olyan nagy kérés ez?
-
Drughi
addikt
Szerintem nem feltétlenül kell egy laptopnak "gamer"-nek lennie, ahhoz, hogy normális keretek között lehess játszani rajtuk.
Kivéve természetesen a radium üzlet, ahol minden gép, "gamer", vagy épp "extreme edition"
Én 220e Ft-ért vettem magamnak laptopot és vígan játszom a mai játékokkal. Legfrisebb szerzeményem a Dirt 3 is stabil 40fps-sel mozog rajta, igaz nem full HD-n de ennyi belefér.Egy gonosz megjegyzés: Az MSI laptop és a megbízhatóság nálam két külön dolog. Mindezt 2év tapasztalat után mondom laptop szerviz és szakboltban eltöltött idő után.
-
Meridian
senior tag
Asztali gép 400W terhelve? Kinek?
Nálam AMD1100T 6x PhenomII 8GB RAM, 2db HDD, DVD író és ATI4850HD netezés közben ~120W, x264 HD film tömörítés (mind a hat mag 100%-on brutálul leterhelve) ~210W körül alakul (mondjuk játék plusz enkodolás közben nem néztem, majd eccer arra is sort kerítek.
Régebben AMD 965BE stepping-es CPU val ami 140W-os volt a mostani 125 Wattos úgy zabált 230W körül volt az x264 enkodolás, de megsült a CPU, csere lett, az új CPU kisebb fogyasztású (pedig nagyobb teljesítményű
, de még azi s messze volt a 400W-tól...
HA még majd a videókártyát is kicserélem, akkor üresjáratban még kevesebbet fog enni a gép - a mostani 4850-es az nem nagyon tudja visszafogni magát ezen a téren..
A 27"-os monitor meg 33Wattot fogyaszt.
-
Napfénysüti
nagyúr
Érdekes a kérdés.
Számomra a válasz egyértelműen nem. Mondjuk eleve nem értem hogy lehet igazából egy laptop "gamer". Nagyon nem arra való. Na meg egy autó árát ilyenre elkölteni ami ki tudja meddig fogja bírni (nagyobb hőtermelés)?
Lehet maradi vagyok de nálam az igazi laptopok a business class gépek. -
törölt tag
meg annyi hogy nekem van egy hp probook s4515 ös laposom ami 115k volt és mégis tudok rajta játszani ,nem is régi játékokkal(most cod4 meg shiftet tolom rajta)lehet hogy csak 35 fps em van és multuba 40 ellenségnél már kicsit szaggat,de akkor is értelmesebb
-
törölt tag
Én is azt vallom hogy nem éri meg gamer laptopot venni,ha mégis kell a játék menet közben is akkor vesz egy normál laptopot (kb 120k)egy asztali gamer gépet (kb 100k)és vesz mellé egy ipadot,(100k)ugyanott vagy vele és lehet hogy vonaton nem is a hardcore FPS killerkirély játékok jók hanem egy lightos angry birds vagy drawrace.
-
FireKeeper
nagyúr
nem akarok trollkodni, de így sem látom sok értelmét a gamer laptopoknak
ha külső monitorral használjuk ugye, akkor tök felesleges ilyen 17colos monstrumot venni. ráadásul, akármilyen erős diszkrét videókártya is van benne, a natív FULL HD felbontáshoz gyorsan elfogy.
ebből a szempontból nekem sokkal szimpatikusabb volt az a kis 14colos FuSi laptop a külső VGA-val, de azóta sem lett túl nagy sikere ennek az összeállításnak.
BTW szinte mindegyik, kevésbé rossz dedikált videókártyával szerelt laptop használható játékra, kis megkötésekkel, csak mivel nincs rásütve, hogy gamer, és nem világít mint egy karácsonyfa, ráadásul olcsóbb is. a szintén dedikált videókártyával szerelt business gépekről meg nem is beszélve (hasonló áron mint egy gamer gép, viszont sokszor masszívabb burkolattal és erősebb supporttal). -
BiP
nagyúr
vessző vessző vessző
-
ftc
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #48 üzenetére
Fogalmam sincs Ti miket mértetek, de [link] s ne jöjjünk azzal, hogy ez Lidl fogyasztásmérő...a célnak megfelel ..
Ha Ndruu gépét veszem figyelembe akkor : PC 162W HL2 alatt s monitor 31W az 192W akárhogyan számolok anno még 3850-e volt mikor ez készült azaz azóta még kevesebbet eszik a gépe!
#49 igen a gatyád is rámegy
-
vodkaboy22
addikt
A 250w-al terhelve asztali gép kicsit vitatkoznék mivel volt is olyan labor foglalkozásom amikor mint boldog boldogtalan fogyasztást mértünk és egy alap monitor+gép kombo 300w körüli értéket produkált pedig agyon terhelve em volt ès nem asztali játék pc volt a 150+ wattos gpuval,,, és az csak gpu illetve a táp maximum 80-85 % hatásfoka sincs figyelembe véve teljesen valos és lehet nagyon sok logout olvaso pc-jéhez mérten még alul becsült érték is a 300 watt átlag fogyasztás pc+monitor.
A csunya cosfi ami egy pc tápnak van meg megint más kérdés -
ftc
nagyúr
válasz
vodkaboy22 #40 üzenetére
Azért teljesítményben ha kell egy kis többlet amott csak fogom kicserélem a CPU-t esetleg a VGA-t s élvezem a gyorsulást... ez notebookra nem jellemző... sima gép bőben beéri terhelve is 250W-al..
notebook garancia-ra akinek ezse van kuldi a gyartohoz s nem szorakozik az uzlettel ezért nem láttál..
-
Ivan15
senior tag
válasz
mitulabattyi #45 üzenetére
sztem is
minden ujabb asztali föleg jatek alaplap tudja mar ezt
-
mitulabattyi
aktív tag
"dehogyis, ez az ingas termeszetes es jo, mert jo a hütes es automatikusan csökkenti a feszültseget is, ha a terheles megszünik. Ma mar minden jobb noti igy müködik."
Szerintem ez minden gépre igaz, ami támogatja a speedstepet, vagy AMD-nél nem tudom hogy hívják... Az semmiképp nem lehet jó, ha 80-90fokra felmelegszik, majd hirtelen lehűl, de olvass utánna. Pont így szoktak eltörni a forrasztások.
-
Ivan15
senior tag
válasz
mitulabattyi #42 üzenetére
dehogyis, ez az ingas termeszetes es jo, mert jo a hütes es automatikusan csökkenti a feszültseget is, ha a terheles megszünik -gamer es turbo modban. Office modban nincsenek ilyen ingasok be is b*...na, hiszen akkor ugyis csak 700mhz-en megy. Ma mar minden jobb noti igy müködik. Ilyen alapon csak gyenge netezös kis notit lenne erdemes venni...
visszaterve
ket dolgot meg erdemes megjegyezni a kepernyövel kapcsolatban. A kepernyö fenyes, tükrözödik ami zavar (soha többe nem fogok fenyes kepernyös laptopot venni, ez volt az elsö az elözönek matt volt) a masik, hogy gyarilag -ez megint egyeni- olyan borotvaeles szintelitett beallitast ad amitöl nehany ora utan szo szerint (!) hanyingert kaptam...(szarul lettem na) le kellett venni a fenyeröt, a kontrasztot es föleg az elesseget az nvidia kontrollpanelon. Most jo.
-
-
Theodolit
tag
Kérdezném azokat akik asztalit/két asztalit vennének, hogy mit csinálnak ha teszem azt átmennek egy haverhoz lanozni vagy multizni a melleted lévő kolesz szobába vagy mondjuk a város másik felébe?, mert speciel egy jo kis elesés a buszon, ami önhibádon kivül megeshet mekkora pénzbeli kárt tenne a monitorodban amit csak ugy a kezedben van?
-
vodkaboy22
addikt
A fogyasztási adatokról tett véleményed ellen kell szólnom mivel villamosmérnök hallgató vagyok és nagyon jól tudom, hogy egy átlag midi gép monitorral alapon kajol 120wattot... megterhelve hamar kiköhögi a konektorból a 300+-ot Míg egy ilyen sokak által leszólt de még sosem használt elvetemült gamer laptop 120w-ot eszik max teljesítményen... de ez is ritka inkább 90. Mobil-Nem Mobil.
A melegedésre csak anyit, hogy minőségi gamer laptop már pedig az msi csak ilyet gyárt most márfém házas fém borítás és lehet, hogy a proci 80 fokon piritózik meg a venti 3500rpm-el pörög de nem sűt szét.
Én csak a gt735 illetve gt730-ról tudok véleményt mondani illetve a gx620ról egyik sem volt még szervízben ismeröseim használják öket egyetemista izzasztásra.
De kérdem én hátha ők tudják is használni és tán ezért nem hal meg az alaplap...
Különben dolgoztam hébe hóba PC szervízben és megfigyelés ugyan de sokkal több pc alkatrész jót mindig szervizbe mint noti és olyan, hogy gyárliag 3 év gari fuji vagy dell még távolról sem hallottam... Az már megint más kérdés, hogy a Fuji- HP volt a leggyakrabban látogató laptop a szervizben és a IBM a legritkábban.Sent from my Samsung Galaxy Tab!
-
Ivan15
senior tag
ez igaz -az elsö fele mindenkeppen
"a laptop meg szétsüti a töködet játék közben, később meg önmagát is"
-ha siman ölberakjak tudniillik az összes szellözöracs -egyet kiveve alul van.
nem veszem csak ugy ölbe mar azert sem mert elöfordulhat hogy a ruha elektromosan feltötödik es talan egy szikra betalal vmi nyilason -azon kivül, hogy sok az a 70-80 fok csak ugy az ölben, rohadt sok egy idö utan
Ha ölbeveszem rateszem egy palatablara -akkora mint a noti a tabla, a szellöröracsok sincsenek igy betakarva, megmarad egy res a labak es a noti alja között ami a szellözeshez kell, szikra sem okozhat kart, a tabla keretei pedig fogjak a notit, nem csuszhat le rola. -
misx
senior tag
"Nagy nehéz, zabál, de bika."
Azért ez sem igaz már, valóban nem hordozható, de
- LCD monitort már félkézzel is felemeled
- ha nincs 30 centis VGA-d, egy kompaktabb, kisebb MIDI ATX ház megteszi, vannak egész könnyű verziók is, enyémet a lábammal enyhe erővel is arrébb tudom tolni (sík felületen).
- jó tápegységgel 60-80W-al is beéri egy átlag Pc netezéskor, játékban meg 200W fölé extrém esetekben ha megy (persze nem 6990 CF-re gondoltam). Játékban a noti is többet kér
- melegedés meg inkább a notesznél zavaróbb, mert a PC-be hatékonyabb hűtés kerülhet (CPU, VGA külön + ház szellőztetés), a laptop meg szétsüti a töködet játék közben, később meg önmagát is.Én szerintem egy nagyon fontos tényezőn bukik meg a gamernoti: hogyha beszarik benne valami, akkor az mélyen zsebbenyúlós lesz és csak szervíz piszkálhat bele, míg PC-nél magad kicseréled az adott komponenst olcsóbban, jóval rövidebb átfutási idővel. Ráadásul az idő teltével már eleve jobbat veszel bele, míg notesznél csere után megjavul ugyan, de egy centtel nem fog többet tudni (ugyanolyan alkatrész kerül bele, mint előtte volt). Persze ez igaz az olcsó netezős notira is, de azért nem mindegy hogy 400 ezres vagy 100 ezres gépről beszélünk. No meg a gari ideje sem mindegy. 3 évet köztudottan a Fujitsu-Dell páros ad, illetve némelyikhez lehet venni extra pénzért.
-
JoeYi
őstag
zsákbamacska, hogy mikor süti meg önmagát egy gamer laptop. Csupán szerencse kérdése, hogy behal-e a vidememória, vagy megszakad-e vmi vezeték az alaplapján. Persze az alap 1 éven túl, azt mind bírja
-
Thome
veterán
"nem mellesleg a pc-t fejleszthető és így nem amortizálódik olyan mértékben mint egy laptop"
Cserébe viszont picsa idő alatt értékét veszti."laptopnak garancia időn túl nem lesz olcsó mulatság megjavítani meg nem biztos, hogy meg fogja érni"
Ebben egyetértek, viszont garanciát lehet venni 10-20 ezer forintért, ami ha az értékállóságát nézzük, baromira megéri.De ez egy olyan vita, amit egyik fél sem nyerhet meg, mert mások az igények.
Lehet hogy a Ferrari gyors, de a Hummer átmegy a kátyún is... -
Ivan15
senior tag
válasz
Speeedfire #31 üzenetére
az elsö kepen latszik, hogy miota a program telepitve lett nem volt meg 86 fok felett a proc. (a vga sem közös rezbordajuk van ahogy megfigyeltem vhogy egyforman melegednek, es ami brutalis hogy kb. 2-3 sec alatt hülnek le pl 80 fokrol 55 re -ez a tartos netezös hömersekletük, most eppen 37 fokos, mert keszenletiben volt)
viszont sztem is jo paros az xbox es egy nagy tv ha jatekra kell vmi -
pechman8
tag
Nos a cikk érdekes kérdést boncolgat.
Ebben a témában nekem is van véleményem. Ezt megosztom a nagyérdeművel...A laptop legfontosabb paraméterei szerintem nagy betűvel: Mérete, Súlya, Meddig bírja akksiról, Felszereltsége.
Egy gamer laptop ezen kritériumokon elbukik. Ezért nálam felesleges képességei lennének ami hamar elavul. Szerintem inkább legyen kicsi, hogy beférjen a táskámba, legyen könnyű, hogy ne kelljen cipekedni, akksiról dolgozza végig velem a műszakot. Ja és ne kelljen mindenféle perifériákat rádugdosni.
Játszani meg ott az asztali PC-m. Nagy nehéz, zabál, de bika.Köszönöm a lehetőséget.
-
Findzs
addikt
válasz
Mr.Csizmás #4 üzenetére
pont ezt akartam én is írni, vagy hasonlót
ha egyszer egy gamer laptopot helyhez kötve használunk máris elvesztette a létjogosultságát
mert annyi pénzből pc+notebbokot lehetett volna venni
nem mellesleg a pc-t fejleszthető és így nem amortizálódik olyan mértékben mint egy laptop
nem beszélve arról, hogy ha esetleg valamilyen komolyabb gondja lesz a gamer laptopnak garancia időn túl nem lesz olcsó mulatság megjavítani meg nem biztos, hogy meg fogja érni
de ez csak az én egyéni véleményema beszámolót köszönöm, és szerintem nem késett vele a szerző mert így legalább láthatjuk több év tapasztalatát
-
hemaka
nagyúr
Nem éri meg egyik laptop sem az árát. De vannak bizonyos előnyei, ami miatt mégis megveszi az ember.
-
kerelo
aktív tag
Köszi a cikket.Jó írás.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Mr.Csizmás #4 üzenetére
Veled kell egyet értenem! Én is ezt tettem anno!
2 magos gép, még mai is tökéletesen visz mindent. Hozzá egy üzleti noti és még 200k-ba sem került. Nem hogy 300....
Meg amúgy is csak ismételni tudom magamat, noti nem játékra van kitalálva. Noti + xbox+ jobb monitor 300 kilót alatt és mindenre jó. -
Zirowe
nagyúr
Aki játékra használja a notiját és nvidia kártyája van, az csakis innen szedi a drivereket.
De mondom, élsimítást nem használok, kicsik az igényeim.
Viszont turbot se használok sokat, elég a mai játékoknak (crysis 1 kivételével, az csak 720p-ben megy rendesen high beállításokkal) a gépem+a full hd. -
Ivan15
senior tag
-
Tikakukac
titán
A címre válaszolva: nem. Gamer notival bukod a legnagyobb pénzt, melegszik, kicsi az üzemideje és jó eséllyel hamarabb is adja majd be a kulcsot. Nekem kényszerdöntésem volt, vagy veszek olyat amivel tudok alapszinten játszani vagy megkenem úgy 200k-val a komcsi kolis tanárokat, hogy bevihessek asztalit. Inkább vettem belőle egy gépet. Még szerencse, hogy nem az eredetileg kinézett GX700-as sorozatból vettem, MSI topikban minden 2. poszt szétpukkant vidkarikról meg leolvadt alaplapokról szólt. Akinek nagyon muszáj, az vegyen gámer laptopot, a többiek meg gondolkozzanak el valami rendesen összerakott vason
-
Zirowe
nagyúr
Én 2008 októbere óta nyúzok egy régebbi gamer laptopot (msi gx600), és a mai napig visz mindent rendesen 720p és 1080p-ben is, persze AA meg ilyeneket nem használok, de mindig kellemes érzés, hogy a frissen kijött játékok mennek rajta (crysis és társai), aztán meg tök, hogy bmikor ráköthetem a 42"-es tv-re és full hd-ben nyomhatom.
Ja, és két és fél éve került ez nekem 180ezerbe.
Szerintem még jó ideig bírni fogja.2,1ghz c2d, 3gb ram, 8600gt 512mb, és rendesen működő turbo gomb (+25%).
Egy bajom van vele, hogy a gari lejárta után behalt végleg a dvd-írója, ami bele való (patás) meg már csak drágán szerezhető be, így most külsőt használok, és a hűtést is cserélni kéne már, de ezeket leszámítva szerintem megérte ennyi pénzt adnom érte.
-
Ivan15
senior tag
ilyen laptopot vettem
-ill. ennek a 15"-os erösebb valtozatat: MSI GT-627-et. A neten van sok info rola. Szinten 2009-es szeria
one2many: 500€ (130.000 Ft)-ert ebay-n 2011 marciusban.
Remusz911: a 3. pont egy az egyben nem igaz, mert nem melegszik tul -beallithato, hogy levegye a teljesitmenyt egy hömerseklet felett, es a vga cserelhetö.Ami a legjobban tetszik benne, az a un. "eco" gomb Hardveres teljesimenyoptimalizalas (de csunya szo ez): gamer, movie, presentation, office, turbo battery modok vannak.
Pl. office modban 800mhz, fsb 133 fixen;
gamer modban: 2400mhz fsb 266 fixen;
turbo modban: 925-2777 mhz fsb 308 mhz -ig dinamikusan (pl videokonvertalasra ez a mod idealis).
Filmnezesre a movie mod optimalis.
Mint lathato valtozoan huzzogatja modok szerint a processort, a vga-t, az fsb-t, a ramokat, es a monitor fenyerejet
Es ami meg fontos, a billentyüzet egyenertekü az asztaliakkal: a jobb oldalon szamtömb -vagy hogy hivjak -van.
Nehany kep a "mod"-okrol: -
kekegsm
őstag
Én egy csomó ellentmondást látok ebben a cikkben:
1. A C2D-kben volt virtualizáció, jobb, fejlettebb, mint az AMD-kben, sőt ha emlékeim nem csalnak, az Intel mindig is elöbbre járt ebben a technológiában.
2. Az igazi gamer nem vesz egy fullHD felbontású monstrumot, legfeljebb ha stratégiákkal játszik. Egy FPS-ben, szimulátorban, stb magas grafikai igényű játékban egy kisebb felbontású kijelző a király ->jobban elhajtja a videókártya.
3. Már 2009-ben is bőven lehetett válogatni a gamer laptopok (XPS-ek, Asus G sorozat, stb) között, nem értem ezt a korlátozódás dolgot.
-
vodkaboy22
addikt
Legalább érdekes threadet indítottam.
Igen hiányos igen nem szándékoztam teljesítmény és pénz adatokról írni mer nem is olyan messze a prohardveren ezt megtették már
Viszont azt télleg ki kellett volna fejtenem, hogy azért jobb mint akár 2 db gamer pc egy otthonra egy koleszba, mert nem csak itt fordulok meg sokat utazom sok helyre megyek és nagy teljesítményt kell cipelnem nem csak játékra. No meg meggondolandó mennyire kényelmetlen értelmetlen 2 gamerpc föleg amikor 3-4 napi szinten cipeled az akár 6-8gb-os munkád...
Érték vesztéstre mindenki döntse el de anyit irok, hogy ilyen minőségű teljesítményű laptop még mindig 200.000 ropi tehát 2 év alatt 300khuf>>200khuf.
És kérek még kritikát ha nem is volt túl bő az irásom de ez volt az első. -
300.000 forintot én is inkább úgy osztanék fel, hogy 200.000 menne asztali játékos gépre, 100.000 pedig netezős, filmezős laptopra.
Ennyi pénzért ilyen MSI gépet venni szerintem butaság. Műanyag kacat az egész, a zsanérokra ha nem figyelsz, megreped, gyűjti az ujjlenyomatokat, a billentyűzet szar, melegedik mint az állat és még a design is gáz. Persze ez az én véleményem, nálam a laptop = ThinkPad T/X, VAIO Z, HP EliteBook
-
BecX
csendes tag
Én anno az MSI első gamer szériás laptopját (GX700) vásároltam, még 2007 őszén.
Sajnos nem tudok ilyen jókat nyilatkozni.
Rossz anyagválasztás, átgondolatlan, gyorsan tönkremenő hűtés. Zajossá válnak hamar a ventik és egyszerűen nem vezeti el jól a hőt. Melegszik nagyon, 1 VGA kártyacserére szükség volt nemsokkal a garanciaidő lejárta után. Régi ( 8600 M GT) videokártya volt benne, kérdeztem szervizelésnél, hogy nem-e lehetne nagyobb teljesítményű és olcsóbb!!! (ez a kifutó vga már nehezen beszerezhető volt, ezért drágább is) kártyát beletenni, mire a hazai márkaszervíz (Albacomp) azt válaszolta, hogy nem, olyan cuccot kell beletenniük, ami eredetileg volt. Ez a móka emlékeim szerint ~50k-ba fájt.
Saját tapasztaltaim miatt én az MSI-től laptopot többet nem, nem, sohasem!!Kis kiegészítés a cikkhez. Én anno 2007-ben C2D T7500-as procival vásároltam a masinát, ami már akkor támogatta a hardveres virtualizációt.
A gépemet már évek óta egy zalman laptop hűtővel használom, és 3 hónapja nem merem lecsukni a tetejét, mert félő, hogy szétesne a monitor. Évekig heti 1 napot utaztattam, amúgy otthon működött mindig. Akuról sosem működtettem, mindig hálózatról ment.
-
pityke_
csendes tag
Sose tudtam hova tenni az ilyen kategóriájú laptopokat. Eszembe nem jutna egy 17 colos nehéz gépet hurcolni, ami másfél órát megy el akksiról, nem fér el sehol, stb. Ráadásul amd/ati hardvert linuxszal használni is érdekes döntés.
Játszani laptopon meg elképzelni se tudom miért jó, pláne nem külső monitorra kötve, de hát erre is van igény ezekszerint.
Végül is ha egyedüli gépnek veszi valaki nagyrészt asztali használatra úgy lehet jó vétel egy ilyen, bár én 300 ezerből erősen gondolkodnék alap asztali játszós gép és mondjuk egy közepes laptop kombinációban. -
szabomihaly2
csendes tag
Én 2007-ben vásároltam msi laptopot. 2008-ban és 2009-ben is el kellett vinni szervízbe, mindkétszer alaplapcserés... Megsült, pedig mindig íróasztalon használtam és ki is takarítottam. Az csak ráadás, hogy a szervízben azt mondták, hogy amiatt a memória miatt ment tönkre, amit én raktam bele. Persze a memóriát már úgy kaptam vissza, hogy már átszaladt rajta pár ezer volt...
Az MSI673 széria laptopból biztos, hogy szar volt, utolsó javítás után el is adtam.
Én inkább azt vontam le ebből, hogy játékra soha többé laptopot -
pckownz
őstag
válasz
papírzacskó #2 üzenetére
Úgy látszik félre értettem a cikk lényegét.
Azt hittem, hogy jelenlegi gamer kategóriába szánta a laptopot. Mert 2009 elején tényleg jó kis gamer gép volt, de most ennyiért sokkal jobbat lehet kapni. Viszont azt értem, hogy "értékálló" -
"Gyakorlatilag 2009-ben annyira kemények voltak, hogy például a hardveres virtualizáció miatt csak AMD-ben gondolkodhattam (az Intel mobil platformjai nem voltak erre képesek nem tudom azóta a core i5/i7-es okosodott-e ennyit)."
Ez nem igaz! A C2D-k mindig is tudtak virtualizaciót, kivéve a a kiherelt rocik mobil fronton is!
egy 300k-s gepbe meg nem kiherelt cuccot raktak akkor sem -
hocico
tag
válasz
Mr.Csizmás #4 üzenetére
oh, amikor 2 éve netbookon nyomtam a Q3A-t maximium gore-val a vonaton
-
Remus389
veterán
igen a 17 colos Msi-k igen szépek, nekem kifejezetten tetszik a Gamer változat a piros csíkjaival, igen elegáns és impresszív masina
egyébként itthon irodai változata van nekünk az EX720, 2 éve vígan dolgozik gyors, halk, nagyon jó anyagokból van és azért az is szép
nem is értem miért húzzák le annyira az msi-t, lehet régen volt pár hibás modelljük, de szerintem mára kikupálódtak és ár/értékben is verhetetlenek
bár továbbra is azt mondom: játékra asztalit kell venni, igaz hogy nehezen cipelhető, de: 1.vonaton melóhelyen úgyse játszol
2. egy csúcs gémer laptop árából ami jó esetben 350.000 (ami kb egy 100.000 Ft-os asztali gép erejét tudja, mondjuk GTX 460-al és core procival), tudsz venni két darab erősebb játékos azstali gépet(egyet a kolivba egyet otthonra), tehát én sehogysem értem a gémer lapikat(vagy vehetsz egy irodai laptopot és egy bika gémer asztali gépet)3. a másik az hogy túlmelegszik, csökken az élettartam és az asztali gémer gép még fejleszthető is, cserélsz videokártyát és máris fut maxon minden kompromiszzumok nélkül
-
dave666
aktív tag
Köszi az írást
A Gamer laptop, hosszú távon megéri az árát. -
Mr.Csizmás
titán
nem beszólás akar lenni
Két éve használom játékra a masinát egy Asus 24" FULLHD monitorral
az áráért egy jobbféle C2Q gépet lehetne összerakni, játékra, és mellé a vonaton netezésre/filmnézésre egy netbookot. (in 2009)
tudom két cucc, de ha másodlagos a mobilitás, ezt a megoldást választottam volna.
-
one2many
csendes tag
válasz
papírzacskó #2 üzenetére
szerintem inkabb arra van kihegyezve, hogy orul a laptopjanak. Nem vet fel semmilyen kerdest es igy nem is valaszol meg semmit. Ahhoz hogy altalanos kovetkeztetest tudj levonni belole, tul konkretan az o igenyeirol szol. Erdekesebb lett volna a ''gamer'' hardverek gyors ertekveszteserol, illetve az adott pillanat csucstechnologiajank irrealis arairol irni, szerintem, es ezeket osszevetni azzal, hogy megis mennyire idotallo egy ilyen laptop. Oszinten szolva en ilyesmit vartam.
-
pckownz
őstag
Szép gép, de kicsit megkéstél a cikkel nem?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Miért is költ az ember 300.000 forintot egy Gamer laptopra?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- BMW topik
- Fotók, videók mobillal
- Posta, csomagküldés
- Ukrajnai háború
- Megújult a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest