- bb0t: A könyvelő szakma halott?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
Új hozzászólás Aktív témák
-
vodkaboy22
addikt
Az én ssd-m felületét nem mértem de corsair force3 120gb és program szerint ami természetesen a sandforce chiprol szedi a sensor adatot (természetesen a vezérlő chip a legmelegebb pontja minden ssd-nek) minden körülmény között változatlan 30fokos.
De ha az én példám nem hiszed néz utána az ssd az az alkatrész amit aztán soha nem fogsz tapasztalni hogy melegítené akár fél fokkal is a laptopod...
Az már megint más kérdés, hogy miből vannak a papple gépei fémből>> mit csinál a fém>> vezeti a hőt rendesen. Ergo elég nehéz lenne az intezív hűtő/cpu/dgpu pontokon kívül más roppant meleg pontot találni egy alu házas eszközön (talán az akksi de amint írtad az elképzelhetetlen megjegyzem az akksi roppant tud melegedni.)
De ssd az ami végképp a max 30 fokjával nem hiszem hogy (ami a fémházán biztos már nem mérhető, ha csak a környezeti hő nem melegíti fel) érzékelhető meleget produkálna egy alu házon.http://wiki.answers.com/Q/Can_a_solid_state_drive_overheat
Lehet olvasni -
-
JulWCZar
senior tag
Szerinted, szerintem meg nem
Lathatoan a PCB szep folytonos amugy, hiszen az egeszet ok tervezik. Minek hagytak volna ott egy lukat? Minek a szalagkabel, amikor a PCB is atviszi az adatot?
Ha szerinted igy terveztek, akkor ne beszeljunk rola?
Esetleg van otleted a beepito keretre az SSD korul? Azert van a lyuk, hogy a MacBook lebegjen a vizen?
-
PPatrik
aktív tag
"annál meg sokkal-sokkal olcsóbb a 13as pro, ráadásul azonnal tudja dvd-re írni..." Es az uj retina mbp-et pont ettol fosztottak meg!!! Draga lett, es dvd-re sem tud irni.
Akarhogy ellenkeztek, azt mindenki erzi, hogy az air es a pro kozeledik egymashoz. A pro szep lassan elveszti minden olyan tulajdonsagat, amit pro volt. Ez mind a 13"-es es a 15"-esek kozott megfigyelheto. A 17"-esek el is tuntek, szoval csokken a meret. Oszinten nem lepodnek meg, ja jovore nem lenne uj 13"-es pro. A 15"-es meg elfogadhato a 4 magos procival es a gt650m-el.Ja es en eddig mindig a retinas ertelmetlensegerol beszeltem, nem a simaerol. Mert a simaban meg ott a dvd iro, es ha valakinek az kell nap mint nap, akkor teljesen ertheto hogy olyat vesz inkabb. Szoval annak van ertelme. De a retina mar majdnem egy felhizlalt air.
-
opeter87
senior tag
Én itt otthon használatról beszéltem. Családi nyaralós videók, amiket egy 100-200k kamerával vesznek fel (akármilyen MM és társaiban lehet kapni). Ezek hol többször 10GB-os fájlok? Mert hogy ezekkel nem bír ez egy i5 azt még el is hiszem, de ezek már erősen munka kategóriába tartoznak és eddig nem erről beszéltünk.
-
PPatrik
aktív tag
En ketto konkret geprol, es ketto konkret procirol beszelek.
MBP: i5 3210M 35W - 8GB - 128GB - 2560 x 1600 - $1700
MBA: i7 3667U 17W - 8GB - 256GB - 1440 x 900 - $1700
Mint latszik a ket gep csak a cpuban es a kepernyoben ter el egymastol. De ha megnezel egy tesztet latod, hogy a 2 cpu majdnem ugyanolyan, de neha az i7 erosebb. -
opeter87
senior tag
Hát azért nem tudom miért lenne alkalmatlan egy 13-as Air ezen műveletekre
, de én nem is hoztam fel példának az Air-t.
A 13-as Pro viszont biztosan gördülékenyebben tudja ezeket.De jelzem ezt még az én T400-as Lenovom is tudja, pedig nem egy mai gép. Igaz kicsit lassabban, de tudja. Na most a családi videók, meg ilyenek nem munka jellegű feladatok, hanem hobbi - így elviselhető, hogy a gép nem olyan fickós.
-
PPatrik
aktív tag
Az a kis kulonbseg? Most szorakozol? Ha 4 magos lenne benne, akkor lenne igazad. Az az energiatakarekos nem sokkal gyengebb, mint ami ebben van. Ja es eleg jol vagom az apple gepeket. Csak leirtam, hogy ennek a 13"-osnak semmi ertelme. Ott az air. Ami osszessegeben egy jobb gep. Sot, most hogy raneztem az arakra, azt kell hogy mondjam, hogy az air ulv i7-el, 8gb rammal, 256gb ssd-vel kerul annyiba mint, a legolcsobb retina mbp. Amiben van i5, 8gb ram, 128gb ssd. Szoval ugyanazert az arert az airnek kicsit gyorsabb procija van, ketszer annyi tarhelye. Az mbp -nek meg nagyobb felbontasu kepernyoje van, amit ugye kerdes, hogy az integralt grafika, hogyan hajt meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Extrém tartós SSD-t prezentált a Gigabyte
- Linux kezdőknek
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Sony PlayStation 5 ( PS5 ) Sony PlayStation VR2 Csomag
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest