- sziku69: Szólánc.
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
Köszönöm a segítséget!
Az a ~7-800 watt nem játék persze, de a hűtésem egy 4x18-as mora d5 réztetős pumpával. A morára 8 db 18-as Sylverstone venti fog kerülni, ezek nagy statikus nyomású ventik, potival szabályozhatók, szóval a hűtés által disszipálható hőmennyiség > 1000 watt fölött lesz.
Annó míg megvolt a cf-em kettő db 7970-es kártyát és egy I72600k processzort passzívban is elvitt a rendszer persze a peltier merőben más tészta.A blogodat feltétlenül megnézem.
Újfent köszönöm az infót. -
A hőmérséklet különbséget az adatlap alapján viszonylag könnyű kiszámolni. A meleg oldalt a felvett áram*fesz+hűtött oldal által leadott hő fűti. Tehát a linkelt pelitiernél:
497+267=764W
Na ezt én átfolyós hűtéssel birnám csak hűteni. Esetleg egy kád hidegvízzel. Ha teheted inkább keress kompresszoros hűtést. Persze mindenkinek megvan a maga kattanása.
Nem titkos, nézz bele a blogomba: [link]
-
Weareus
addikt
Hurrá!!!
Az első visszajelzés a peltierrel kapcsolatban!
Köszönöm a jó tanácsot, figyelni fogok.
Mondjuk - ne értsd félre - de figyelni fog egy szvsz elég komoly víz a peltier meleg oldalán, de ha jól sejtem itt végül is a lényeg, hogy a peltier megfelelően ki legyen szolgálva mind áramilag, mind szigetelésileg, mind hőelvezetésileg és akkor megvillantja magát.
Egy 267 wattos cellát ha szobahő + 10-20 fokon tartok a meleg oldalról és a delta T-je 60 fok adott Imax mellett, akkor a hidegoldalon számolhatok akár mínusz 20-30 fokokkal is?!?!? Az brutál lenne!!!Nem nagyon. Elindultam vissza az időben. Már az lső 8 bitesek korában járok.
Érdekes lehet. Ha írsz erről valamit, kérlek oszd meg velem a linkjét pm-ben v. ahogy gondolod. -
Weareus
addikt
-
Weareus
addikt
Szia!
Kísérleteztél azóta peltierrel?
Én most akarok nekiállni.
Vannak komolyabb elemek is amúgy!
[link]Egy kis víz-sufnituning hűtésről nemrég írtam én is blogot, de egy mai jó kis peltierrel több is kihozható lenne.
Multi-stage peltier elrendezést nem próbáltad?
Persze nem veszélytelen dolog, mint tudjuk. -
zoltanz
nagyúr
Köszi, nagyon tanulságos volt tény, hogy nem fogyaszt keveset, sajna ez a megoldás.
-
BITBOYS
addikt
Nekem is van otthon valamelyik fiók mélyén egy peltier elem.
Még a 2000 évben szereztem be, hogy majd jól megtuningolok egy cerkát. Azóta sem nyúltam hozzáSzép munka, gratulálok!
-
bacsis
Közösségépítő
nagyon remek bemutató, s sok mindnet tisztáz.. ennek a címlapon a helye
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Csőtörés bemérés - Csőtörés Javítás Szakszerűen
- Professzionális vízszerelés 0-24 akár azonnali kiszállással
- Fiorenzato AllGround eladó
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest