- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- bambano: Bambanő háza tája
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos1988
addikt
Ez nem a politikus érvelés?
-
-
rudi
nagyúr
Jaja, a Chewbacca-védelemet is be akartam linkelni, bár az már eléggé jogi jellegű dolog
-
Óóó, mennyi ilyennel találkoztam már itt a "karrierem , praxisom" során
Öröm lenne egy csokorba szedni.
A legjobb az volt, amikor érvelés nélkül tolták az arcomba, hogy mekkora f... vagyok, és amikor rákérdeztem az illetőnél nem-e kever valakivel, mély hallgatás tört ki.. Azóta sem derült ki mi volt.
A másik pedig érvelés helyett betolta az életkor jolly-joker kártyát... Mert, hogy ő többet megélt . Tegyük hozzá egy számítógép teszteléssel kapcsolatos cikk volt..
Hellyel közzel a stílusuk miatt az adott illetők már elvándoroltak innen, kis segítséggel..
@oszi666: Csubakka védelem
-
oszi666
őstag
Hülgyeim és uraim, mondjuk úgy, fórumozók. Annyit azért megkérdeznék, miért akar egy wookie, egy 220 centis wookie az Endoron, 50 centis ewokok között élni? Ennek nincs értelme! De ami még fontosabb: ennek az egésznek mi köze a most tárgyalás alatt lévő témához? Semmi. Hölgyek és urak, ennek semmi köze az témához. Ennek nincs értelme. Nézzenek rám! Fórumozok az érveléstechnikáról, és Csubakkáról beszélek. Van ennek értelme? Hölgyek és urak, ennek semmi értelme. Az egésznek nincs értelme. Tehát emlékezniük kell, amikor majd vitázgatnak és döntögetnek az Emancipációs Kiáltványról: van értelme? Nincs. Hölgyek urak, úgymond fórumozók! Ennek nincs értelme. Ha Csubakka az Endoron él, akkor a poszt releváns.
-
MageRG
addikt
válasz
Hieronymus #40 üzenetére
A kontextusból kiragadott idézet is az.
Egyébként a vélemény nem érv. -
-
MageRG
addikt
válasz
#16729600 #36 üzenetére
"...a cél és nem a másik legyőzése."
OK, de azt belátod hogy felesleges köröket futni minimum udvariatlanság. Nem lehet konzenzusra sem jutni ha valaki félreviszi a vitát.
Egyébként nem értek egyet, van amikor valakinek egyértelműen nincs igaza. Az ilyen esetek sablonjai az érvelési hibák.
"Az asszociációs szabadság pedig prevenció a csordaszellemiség ellen"
?syntax error -
törölt tag
"Hát igen, akinek védőfelszerelés meg szabályok kellenek a bunyóhoz... az szvsz. normális."
A vita se nem háború, se nem harc.Az álláspontok civilizált kifejtése a cél és nem a másik legyőzése
"P.S. A "gerilla újságírásra" hivatkozni is érvelési hiba."
Az asszociációs szabadság pedig prevenció a csordaszellemiség ellen -
Szerintem az a legnagyobb probléma, hogy az ilyen vitákban érvek helyett egók mennek egymás ellen, legalább az egyik oldalon biztos, ez pedig nagyon jól előkészíti a terepet a személyeskedéshez.
-
MageRG
addikt
válasz
#16729600 #31 üzenetére
Szerintem megint nem ugyanarról beszélünk.
"Akinek meg sorvezető kell egy vitához..."
Hát igen, akinek védőfelszerelés meg szabályok kellenek a bunyóhoz... az szvsz. normális.
Akinek meg nem, az lehet igazi férfi, de ne csodálkozzon ha nehezen talál edzőpartnert ebben a "civilizált" kultúrában.P.S. A "gerilla újságírásra" hivatkozni is érvelési hiba.
-
törölt tag
Nekem ezekről a hozzád hasonló véleményekről mindig az ex KDNP-s Pálffy István szóvivő és képviselő jut eszembe,aki a kellemetlenebb riporteri kérdésekre válasz helyett rendszeresen gerilla újságírásra hivatkozott és nem volt hajlandó válaszolni.Akinek meg sorvezető kell egy vitához,az szerintem ki se nyissa a száját.Kresz az érvelésben?Ugyan már
(#28) Baskiria Egyetértek
-
Döglött Róka
veterán
válasz
User64476 #28 üzenetére
Mert altalaban nem vitaznak az emberek, hanem forgatjak ki egymas szavait es takaroznak masok velemenyevel normalis erveles helyett, neadjisten elkuldik egymast a halal *****ra.
En is ki szoktam szallni az ilyenekbol es igen, okosabb megoldas mint begepelni 1000+ karaktert egy alkalmatlan vitapartnernek.
Tudod, okos enged...
-
MageRG
addikt
válasz
User64476 #28 üzenetére
"Ettől biztosan nagyok okosnak lehet tűnni..."
Igen, nem utolsó sorban.
Tudod ez olyan mint a kresz. Egyszerűbbé, egyértelműbbé teszi a vitákat, és nem a hangerőtől meg a bunkó nagyságától fog függni kinek van igaza.
Ha téged ez zavar, akkor valószínűleg nem ismered még eléggé a vitakultúrát. -
User64476
őstag
Én meg azt utálom amikor a vitanáczik linkelgetik ezeket a marhaságokat, érdemi válasz helyett. Nem tudom miért lett ez a hülyeség most ennyire felkapott.
Ettől biztosan nagyok okosnak lehet tűnni, miközben remek lehetőség a vitából kihátrálasra.
-
válasz
#16729600 #21 üzenetére
ki ítéli meg objektíven,hogy mi minősül a felek között "mellébeszélésnek, "szakmaiatlanságnak, "normális érvnek
erre nagyon egyszerű a válasz: objektíven senki, szubjektíven pedig mindenki, aki olvassa az adott eszmecserét, ill. részt vesz benne. a definíció a felismerésben segít, aztán minden szereplő eldönti, hogy szerinte a minta illik-e az adott szituációra, vagy sem, és hogy ennek tükrében hogyan reagál.
attól, hogy kidobod a fogalmat, a jelenség még ugyanúgy létezik. attól jobb, hogy nem adunk neki nevet?
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka #24 üzenetére
Irónia volt.De nem folytatom a polémiát,szerintem ez inkább arra volt jó példa,hogy érvek nélkül valakire milyen gyorsan rásüthetik ezt a stigmát.Vitatni a szalmabáb érvelés fogalmát,maga a szalmabáb érvelés kvintesszenciája
-
MageRG
addikt
válasz
#16729600 #21 üzenetére
A kultúrált vita alapja hogy a felek tisztázzák, miről is vitatkoznak (egyébként nincs értelme a vitának). A szalmabáb-érvelés ezt akarja kijátszani, manipulálni.
Ahogy most te is teszed, pedig a logikus érvelés szabályait elvileg minden félnek tiszteletben kellene tartani. -
törölt tag
Nézd igazad van, de ki ítéli meg objektíven,hogy mi minősül a felek között "mellébeszélésnek, "szakmaiatlanságnak, "normális érvnek ? Mivel a résztvevő felek nem lehetnek és nem is elfogulatlanok egy ellentétes állításokkal megtűzdelt diskurzusban,azért továbbra is tartom,hogy kukába való az egész fogalom minden hozadékával együtt.
-
rudi
nagyúr
válasz
#16729600 #16 üzenetére
Oké, rendben. Alapvetően akkor igazad van, mindenesetre nekem nem is a szakszerű definiálás, hanem inkább a felismerés-kivédés mechanizmusa fontos. Nyilván nem tökéletes a definíció, mert sokszor a szalmabábozásra utaló jelenség valami értelmezési hibából adódik, nem szándékos, de szerencsére akkor is érvényes (meg úgy amúgy szinte mindig) az "álljunk meg egy szóra, én valójában nem is ezt mondtam" érvelés.
-
tomazin
veterán
részemről köszönöm a cikket, érdekes volt
-
válasz
#16729600 #10 üzenetére
szerintem meg ennek az érvelési technikának lenne a kukában a helye. időszerű a cikk, mert az elmúlt 1-2 évben igencsak elszaporodott a pH!-n. nem tudom, Te hogy vagy vele, én szörnyen rühellek úgy beszélgetni / érvelni valamivel kapcsolatban, hogy minden postomat azzal kell kezdjem, hogy "nem arra válaszoltál, amit írtam". és már el is érkeztünk a másik divatos technikához, a kifárasztásához
természetesen mindenki azt mond amit akar, de az nehogy már jó dolog legyen, hogy egyre többen szoknak rá arra, hogy szakmai vitákban mellébeszéléssel próbálnak érvényesülni, ahelyett, hogy normális érveket hoznának fel...
-
törölt tag
Nem értettem félre,nem az esetleges szankcionálásról szólt amit írtam,hanem magáról a fogalomról és annak gyakorlati használatának a buktatóiról ( illetve szerintem maga a fogalom nehezen kézzel fogható valami, nincs mögötte szinte csak szubjektív tartalom, a többi meg belemagyarázás szerintem )
-
rudi
nagyúr
válasz
#16729600 #10 üzenetére
Szerintem tisztázzuk, hogy miről van itt szó, mert félreértés szagát érzem a lebegőben! Mutattam egy jelenséget, amire érdemes figyelni, mert megkeseríti a fórumozók dolgát. Le van írva, miben leledzik nagyjából hogyan lehet felismerni és védekezni ellene, hogy ha valaki belefut, esetleg ezek szerint próbáljon tovább érvelni. Aztán még adtam pár linket hasonlókra, hátha van, akit érdekel. És itt vége van a dolognak, pont. Nem lesz semmiféle új moderátori szankció, eljárás, büntetés, semmi.
-
törölt tag
válasz
Hieronymus #12 üzenetére
Egyetértek,ráadásul egy bármilyen felügyelt/moderált fórumon ez elsősorban hatalmi kérdés és nem függetleníthető az alá/fölérendeltségi viszonyoktól,csordaszellemtől stb, stb.
-
-
kobipeti
aktív tag
Ezzel a cikkel azt akarjátok mondani, hogy nem tudunk érvelni?
-
törölt tag
válasz
Döglött Róka #9 üzenetére
Szerintem ez a szólásszabadság fals ideológiába ágyazott indirekt korlátozására egy lehetőség és mint ilyen szerintem a kukában a helye
-
törölt tag
Szerintem ennek a fogalomnak az alkalmazása csak érvrendszer nélküli,megalapozatlan stigmatizációra alkalmas.Tegye fel a kezét aki már találkozott az erre való hivatkozással egy egyetemi vitaesten,médiákban való vélemény ütköztetéseken/beszélgetésen.Nem hiába ,ugyanis nincs megfelelő megalapozottsága és létjogosultsága,csak megbélyegzésre alkalmas a totálisan szubjektív mivolta miatt.Cenzoroknak kiváló ultima ráció,amikor már kifogytak az észérvekből....
-
törölt tag
És a két ellenérdekű fél dönt a fogalom adott szituációban való érvényességéről?
Ez úgy hülyeség ,ahogy van
-
MageRG
addikt
Hiánypótló cikk.
Már gondolkodtam rajta hogy jó lenne lefordítani ezt a posztert, de a lustaság és az időhiány mindig megakadályoz.
Más lenne a világ ha minden osztályteremben lógna egy. -
Honkydoo
őstag
Nagyon színvonalas írás, köszönöm szépen!
Több ilyet a logout-ra! -
bepken
veterán
köszönöm a cikket! érdekes olvasmány volt.
főleg azért, mert bár a "jelenség" maga ismerős volt, pontos meghatározása nem.
előfordult már, hogy ilyen módon próbáltak teljes baromságot kihozni egy teljesen ártalmatlan hozzászólásomból (ami esetleg még megfogalmazásában is félreérthetőre sikeredett) - de persze azt sem tagadom, hogy magam is estem már hasonló érvelési hibába.(emberi hülyeség, hogy olykor foggal-körömmel ragaszkodunk a saját hülyeségünkhöz)
szóval még egyszer köszi a cikket!
szép napot! -
rudi
nagyúr
Nyilatkozat:
A fórumtémához tartozó cikk közérdekűsége miatt került ki a Logout főoldalára annak ellenére, hogy a tartalmi és terjedelmi elvárásokat nem üti meg. Aki reklamálni szeretne az anyaggal kapcsolatban alkalmazott kivételes bánásmód miatt, a szerzőnél (vagyis nálam, rudinál) teheti meg, kérem ne Kalandort fárasszátok ezzel! Fontos helyre akartuk kiemelni, mert szintem minden fórumozót érint ez a dolog valamelyik oldalról. Sok kellemetlenséget kerülhetünk el azzal ha megismerjük a jelenséget, megtanulunk védekezni ellene vagy éppen nem esünk az alkalmazásának hibájába.
Peace,
rudi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Mit jelent a szalmabáb érvelés, a csúszós lejtő vagy a hamis dilemma és hogyan lehet védekezni ellenük?
- AmD - Ryzen5 - ös Gamer - Pc1 - Eladó - Számla - Ready !!
- Új Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 2024 - SpaceBlack (3év garancia)
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest