- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
cappa72 #1932 üzenetére
pendrive formázás megvolt, u.a. a jelenség.
Master reset után végigcsináltam ismét mindent, u.a.
másik oldalról (angol) is letöltöttem (más néven volt, de nem néztem meg az md5sum összeget összehasonlításként), végigjátszottam az előzőeket, u.a.
Há' evvan'.Úgyis megy majd novemberben szervizbe - vagy korábban, mert megint hol eltűnik az első két hangszóró, hol visszajön (mármint két beindítás között; a motort be sem indítva, csak a gyújtást ráadva...)
-
válasz
cappa72 #1931 üzenetére
Na és persze eddig nem sikerült feltenni... (miért nem csodálkozok rajta?)
package error 3...
Letöröl, újra másol... -> installation paused... merthogy megváltozott az usb eszköz. Folytatódik, ha őjra csatlakoztatod...
Asszem újra leformázom a pendrive-ot, és nekimegyek megint.
Ja, az viszont konzekvens, hogy járó motornál nem támogatott usb media-t ír. Tehát csak úgy kezd el frissíteni, ha beülök, bekapcsolom a sync3-at álló motornál, gyújtás nélkül, és akkor dugom be a pendrive-ot (vagy már eleve bedugom, és utána kapcsolom be).
-
qqrique
tag
válasz
cappa72 #1860 üzenetére
Eddig csak hosszabb utazások alatt frissítettem. Nálam kb 10-15 perc után lekapcsol a rádió, ha nem tekergetem a gombokat.
Tegnap elindítottam a térképfrissítést 'gyújtás nélkül'. Normál esetben a kijelző felső sávjában jelzi, hogy fut a szoftver upgrade, de most csak az indulásnál írta ki és utána visszaállt a szokásos kijelzés.Vártam egy ideig, majd kivettem a PEN drive-ot. Utána jött egy hibaüzenet, hogy megszakadt a telepítés. Ezek szerint fut, de nem jelzi a telepítő állapotot?
-
válasz
cappa72 #1821 üzenetére
Na végülis sikerült ez is.
11-szer rossz volt (újraformáz, mert olvashatatlan).
Most az xml javítót használtam, de itt is 4x próbálkoztam, mindannyiszor ugyanaz: megdöglött a pendrive.És lehet, hogy azért, mert leállított motornál, kikapcsolt fejegységnél vettem ki az usb drive-ot.
Most, amikor sikeres volt, akkor még ment a sync3, és akkor vettem ki a pendrive-ot, amikor kiírta, hogy már kivethetem (és nem utána, leállítás után); és ekkor még ugye (logikusan) ment a snyc. Kivettem, és utána nyomtam OK-t. -
ka64
tag
válasz
cappa72 #1795 üzenetére
Pedig a net tele van az AA problémákkal. 6.0-n el sem indult a navigáció a waze-n. A nyíl maradt a kiindulási helyen. 6.1-n látszólag megy, de óriási késéssel. Pl. Már el is hagytam a körforgalmat, amikor bemondja, hogy hajtsak be és a harmadik kijáraton menjek ki. Kb 20 másodperces késésben van mindig.
(A kolléga azt írta, hogy ha AA-t használ, akkor forog a térkép. AA-val ez csak a Waze lehet, illetve most már a Sygic is. Legalább is nálam, ha megy az AA, akkor a kocsi saját navija nem megy.) -
qqrique
tag
válasz
cappa72 #1773 üzenetére
A 20136 bug-os. Az USB-ről a fájlok lejátszása közben néha a rádióképernyőre vált, miközben az USB-ről szól a hanganyag.
Ezután a képernyőn nem tudsz váltani, de a hangutasítások működnek. Ekkor így tudsz váltani a források között.Én felraktam a 20196-ot, az jobb volt de probléma volt az óra kezelésével.
Most a 20282 működik, itt nem találtam más hibát, mint azt, hogyha a garázsból indulok (nincs műholdjel), akkor az óra a nyári időt mutatja induláskor, majd egy idő után beáll a jelenlegi időre.
Néha nem.
Arra nem jöttem rá, hogy mikor igen és mikor nem.
-
válasz
cappa72 #1772 üzenetére
Végigment, cycle key forduló is sikeres, xml létrehozva, visszatöltve.
Ha nem is úgy, ahogyan vártam, de végül sikeres volt.
(Igaz, még mindig a build 20136 van fent, most majd lesem, mennyire bugos még mindig)Ami viszont meglepetés volt, hogy így frissítés után kipróbáltam a navi hangvezérlését, és újra működik... hogy mitől... tán ennyire nem szívlelte az F8 térképet az új build amit a szervizben feltettek?
Ha nem lennék lusta, és tudnék downgrade-et nyomni, még talán meg is csinálnám a keresztpróbát. De most legalább múúúkodik, és ez a lényeg jelen ponton.Persze piszkálja a fantáziámat a build 20282 is... de most kicsit had örüljek ennek a délelőttnek.
-
fatal`
titán
válasz
cappa72 #1741 üzenetére
"Nekem még a térkép sem megy fel."
Azt feltételeztem, hogy korábban nem ment fel az sem, de most meg eltér a sync frissítés csomagja (hiányos), mert korábban arról volt szó. Sorry
Azt tudja valaki, hogy mitől függ, hogy a klíma vezérelhető-e a fejegységről vagy sem? Autótípustól?
-
qqrique
tag
válasz
cappa72 #1745 üzenetére
A töltőd csak max 1.5A-re képes, ha jó változatot linkeltél be.
Ez is elég ahhoz, hogy feltöltsd az autóban levő akkut, csak továb tart.
Viszont ez megfelelő az időszakos karbantartáshoz, ha hosszabb ideig nem használod az autót, akkor csepptöltő üzemmódban (automatikus) azakkun hagyhatod hosszú ideig is.Fentebb írta egy kolléga, hogy telepítés közben, hiába volt töltő az akkun, egy idő után be kellett indítania a motort.
Ha csak a szoftverfrissítést hajtod végra, akkor elég lehet egy ilyen segítség, az autó 15 perc után kapcsolná ki a multimédia egységet.
A térkép telepítését célszerű lenne egy hossazbb út alatt megejteni.
-
-
qqrique
tag
válasz
cappa72 #1725 üzenetére
OK. a 20136 bug-os, fentebb írtam a javításokról.
A 20136-ra a térkép telepíthető, jól fog működni, ezen már túl vagyok, tehát
kipróbáltam.A 20136 vagy a cyanlabs 20196 csomaggal vagy a 20282 eredetivel (vagy cyanlabs) upgrad-elhető, utána megszűnnek az USB kezelésével kapcsolatos hibák.
Én az eredeti Ford webről letöltött 20282 csomagot használtam, ezt pl. a
dropbox segítségével át tudom adni számodra. Itt nincs garivesztés,
hivatalos kiadásA térképet sikerült telepítened?
update: olvasom, hogy majd
-
qqrique
tag
válasz
cappa72 #1725 üzenetére
Az a fájl lista, amit bemásoltál, az a legutóbbi térképfrissítés csomag.
Ott nincs DONTINDX.MSA
Az autoinstall.lst ezt mutathatja:
; SYNC3 Consumer Application Upgrade - Release 3.4.50 - Only for Nav/EU assemblies.
[SYNCGen3.0_3.4.20282_PRODUCT]
Item1 = 1U5T-14G424-BJ
Open1 = SyncMyRide\1U5T-14G424-BJ.tar.gz
Item2 = 1U5T-14G421-BAG
Open2 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BAG.tar.gz
Item3 = 1U5T-14G421-BCG
Open3 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BCG.tar.gz
Item4 = 1U5T-14G421-BDG
Open4 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BDG.tar.gz
Item5 = 1U5T-14G421-BEG
Open5 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BEG.tar.gz
Item6 = 1U5T-14G421-BFG
Open6 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BFG.tar.gz
Item7 = 1U5T-14G421-BGG
Open7 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BGG.tar.gz
Item8 = 1U5T-14G421-BHG
Open8 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BHG.tar.gz
Options = AutoInstall
[SYNCGen3.0_3.4.20282]
Item1 = 1U5T-14G421-BJG
Open1 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BJG.tar.gz
Item2 = 1U5T-14G421-BBG
Open2 = SyncMyRide\1U5T-14G421-BBG.tar.gz
Item3 = 4U5T-14G422-BAE
Open3 = SyncMyRide\4U5T-14G422-BAE.tar.gz
Item4 = 4U5T-14G422-BBE
Open4 = SyncMyRide\4U5T-14G422-BBE.tar.gz
Item5 = 4U5T-14G422-BCE
Open5 = SyncMyRide\4U5T-14G422-BCE.tar.gz
Item6 = 4U5T-14G422-BDE
Open6 = SyncMyRide\4U5T-14G422-BDE.tar.gz
Options = Delay,Include,Transaction
[SYNCGen3.0_ALL]
Item1 = GB5T-14G386-AD
Open1 = SyncMyRide\GB5T-14G386-AD.tar.gz
Options = Delay,Include,Transaction -
qqrique
tag
válasz
cappa72 #1711 üzenetére
A HDD is jó, csak exFAT-ra legyen formázva a primary partition. Azt nem próbáltam mi van akkor, ha több partíció van a HDD/SSD-n.
+1 kérdés: melyik verziót telepítenéd? Nem lapoztam vissza, de ha jól emlékszem, akkor a 3.4 20136 verziót telepítette, mi ismert bugokat tartalmaz.
Ezt javították a 3.4 20196-os build-ben. Ezt telepítettem korábban a cyanlabs tool segítségével.
Hibátlanul működött. A 20136 felülírható a SYNCGen3.0_3.4.20282 verzióval.
Ezt ma telepítettem, jól működik kezeli az USB drive-okat ugyanúgy, mint a 20196.
A 20196-nál azt tapasztaltam, hogy időnként hibásan mutatja az időt az óra.Úgy tűnik, hogy ezt is javították, de ezt csak akkor tudom megerősíteni, ha hosszabb ideig használom.
Ha nálad a 20136 fut, akkor, ha gondolod oda tudom adni a 20282 eredeti telepítő csomagot.
Az említett USB drive-ról kb. 15..20 perc alatt települt. -
-
qqrique
tag
válasz
cappa72 #1625 üzenetére
Valóban, hosszú lett, de a többségében egyetértek azzal, amit írtál.
A korábban említett példákkal azt kívántam bemutatni, hogy van lehetőség arra, hogy ne maradjunk bezárva. Jó lenne, ha változna a szemlélet: a magyar nem világnyelv.
Tehát, tanulni kell és megpróbálni együttműködni, mind egymással, mind a szomszédokkal egyaránt. -
fatal`
titán
válasz
cappa72 #1606 üzenetére
Én se nagyon értek hozzá, csak olvasok néha. Az a vicc, hogy szinte soha nem a motorral van probléma. Vagy a hűtőrendszerben szar valami filléres cucc (cső vagy tartály - lásd ford), vagy a vezérlés fos (korai láncos TSI-k, 1.6THP BMW motor a Peugeotban, Citroentben, Miniben, BMWben). Legalábbis magával a blokkal nem szokott probléma lenni (inkább következmény, hogy repednek meg tönkremennek a szar hűtés miatt).
Nekem is 1.5 ecoboost, voltam már hűtőfolyadékot töltetni, de megnyomták a szervízben és rendben találták. Persze nem olyan ütemben ereszt, mint az 1.6-osoknál a problémás, de azért figyelgetem. Az egy dolog, hogy garanciális (ha sikerül érvényesíteni), de akkor sem szeretnék sem motorcserét, sem hónapokig autó nélkül lenni.
-
sugijme
csendes tag
-
-
válasz
cappa72 #1429 üzenetére
Megkértem, hogy ha lehet 2 hét alatt azért legyen eredmény, aztán persze ha van valami baja, az még kitudja mennyi idő, míg megjavítják...
Komolyan nem értem miért kell emlékeztetni őket, miért is vannak és kik is ők.
"Problémát vesz a nyakába" Itt tűrtőztetnem kellett magam hogy ne nevessem pofán és küldjem el valami csúnya helyre -
válasz
cappa72 #1427 üzenetére
Tegnap levegőt venni nem volt időm, így íni se, bocsánat.
Szóval már korábban le lett ez beszélve, persze senki sem emlékezett semmire.
Elkezdtem mondani, erre el akart hajtani, hogy ez a Petrányi ügye, miért nem ott reklamálok. (ugye ott volt a motorcsere), hogy ezzel ők egy problémát vesznek a nyakukba.
WTF? Megkérdeztem kicsit emelt hangsúlyal, hogy miért akarja minden szervíz, hogy egy életre elmenjen a kedvem a Ford-tól és hogy még panasszal is éljek?
Na ezután hajlandó volt meghallgatni...
Mondtam hogy ez tiszta sor, de már voltam a Petrányinál, és nem vezetett eredményre a ténykedésük, belőlük többet nem kérek. Mindig a Solymárhoz hordtam az autót, a szerencsétlenség netovábbja volt, hogy a motorcsere sem ott történt...
Bevették, most a szervizes jár majd vele Szadáról a munkába meg a gyerekéért, aztán meglátjuk. Mondtam hogy hajtsák, nem kell kímélni ezt a szart
Csereautó nuku, rá se lett kérdezveEzektől meg is dögölhetsz.
Ismerős útján egy automata 1.6 benyás civic van nálam (még a békalámpás). Szarnak szar de legalább autó -
Teewine
tag
válasz
cappa72 #1380 üzenetére
Meg van vásárolva a Sygic? Ha nincs, akkor nem is fog csatlakozni. Ha meg van vásárolva, akkor érdemes szétnézni a Sygic beállításain belül. Például nekem nem akart csatlakozni, amikor a Sygic-en belül be voltak kapcsolva az online szolgáltatások, de a telefonon meg nem volt bekapcsolva a mobilnet. Miután kikapcsoltam a Sygic-ben az online szolgáltatásokhoz történő hozzáférést, utána mobilnet nélkül is hajlandó volt működni, illetve a fejegységhez kapcsolódni.
-
pocok1970
tag
válasz
cappa72 #1348 üzenetére
Nálam az alvázszám beírása után a frissítés keresésre a "Kérjük, próbálja meg később!" üzenet fogad.
Van egy két nappal idősebb Focus is a fiókomhoz csatolva, azon az alvázszám utáni keresés a "A legfrissebb szoftvert használja, így nem kell semmit telepítenie." üzenet jelenik meg. Azon már frissebb a szoftver...
Nem igazán értem a különbséget.
Mondjuk mindkettőnél "Az ön Fordjára nem vonatkozik" üzenet van a szoftver menüpontnál.
Remélem a szervíz ki fogja tudni deríteni... -
fatal`
titán
válasz
cappa72 #1267 üzenetére
Épp ez az, hogy a waze nem működött rendesen, de nem tudom az okát (valószínűleg automagic későn kapcsolja be a GPS-t, nekem nem aktív mindig). Gondoltam hátha a frissítés megoldja (nekem se automatikusan frissül).
Egyelőre nincs nálam a kocsi, de majd megnézem, csak kiváncsi voltam, hogy másnál is szarakodik-e az új verzió.Megoldom a problémát nem gond, csak érdeklődtem, illetve esetleg ha másnál is sz*r, akkor információnak sem rossz, hogy ne frissítsen senki.
-
válasz
cappa72 #1124 üzenetére
Tegnap délután hoztam el ismét a szervizből a gépsárkányt, tünetmentesen. Úgy tűnt, minden oké, tényleg tünetmentes volt. Hibakódot ellenőriztem, nincs. Hurrá!
Piros pont, hogy lemosták, belül is kapott tisztítást (a szaga kissé a fertőtlenítő és a parfüm érdekes, kissé kellemetlen keveréke).
Ma reggel olyan 12 óra állás után ráadtam a gyújtást, de még nem indítottam be a motort, gondoltam várok két persec... Másfél perc után hallom, hogy fantom érintés, na mondom... és igen, kijelző ismét fagy...
"Kezdődik újra az előző öt éves terv..." (Kontroll Csoport - Ollé, Ollá) -
válasz
cappa72 #1122 üzenetére
Szépen lassan , lépésenként. Nem tudom hogy megy egy autószervizben, de a notebook-nál a gyártó felé igazolni kell a hibát. Nálad ez mondjuk pont adva van, nem értem miért ilyen nyögvenyelős, ha az egyik megoldás nem válik meg, rendeljük azonnal a másikat.
Remélem ez már megoldja. A system fault nem lehet, hogy ezzel a szarral függ össze? Vagy hót fingjuk nincs mi az? -
válasz
cappa72 #1108 üzenetére
Jövő szerdán ismét próbálják megjavítani a vészhívó rendszer hiba hibajelzást.
Csókoltatom a fordot.
Eddig a két használt fordunkal a 10 év alatt nem volt annyi szervizbe járás, mint most az újjal. Modern, sziper-huper (vagy hiper-szuper), oszt' mégis....Letelik a korona, keresnem kell valami jóféle márkaszervizt, hátha valamelyik érti is a dolgát.
-
válasz
cappa72 #1087 üzenetére
Szóval kihoztam az ótót' a szerviből. De csak miután zárás volt, hiszen beülvén az autóba ismét az "emergency call system failure" fogadott, így visszasétáltam, hogy helló, ugyanott vagyunk... Lehet, hogy ez nem a sync3 része, de hibaként ezt is bejelentettem, tehát kéne kezdeni valamit vele - hát válaszuk az volt, hogy amikor kiálltak az autóval, akkor ez még nem volt ott. (megjegyzem, hogy ezt el tudom képzelni, mert nálam sem mindig van/volt ott; ezeket a "néha előjön" hibákat nagyon sz@r felderíteni...)
Viszont most van hibakód is, u.a., mint a múltkor.A képernyő viszont nem fagyott le.
Ugyanakkor megint másképp csipog a parkolóradar, mint tegnap...
A build szám viszont most sem változott, de a system updates info az igen, tehát akkor most tényleg hw-t cseréltek. Meglát-tyúk...
4 hónapja szenvedünk ezzel a fagyással.
Most még ez a segélyhívó biszbasz...Viszont az ótó' egész jó.
-
válasz
cappa72 #1089 üzenetére
Dizájn miatt vettem a Focust anno, meg az infotainment miatt (azonnal megörültem, hogy megy az AA és a Carplay, de így utólag már...), viszont most így 2,5 év után szentségelek, hogy egy Astra-Leon-Octavia-i30 is lehet jobb választás lett volna?! Sosem tudom meg...
Csak az Astrára-Leonra ránéztem és nem tetszett... -
sparta2
tag
válasz
cappa72 #1051 üzenetére
Az online navigáció problémája a hálózatfüggés. A Google Maps sok esetben mellélő a valóságnak 100-300 méterrel és jó esetben nincs közte egy zárt vasúti pálya. Mellesleg mindnek van hibája. Volt olyan Olaszországban, hogy fedélzeti navigáció mellett (HERE térkép), egyik telón ment a Google Maps, a másikon az offline iGO (TOM TOM térkép) és mind marhaságot mutatott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- iKing.Hu - Nubia Z60S Pro - Cyan - Használt, karcmentes
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged