- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
TomBoy1986 #144 üzenetére
Jaja, villamosmérnök.
Nem lehet mindenki az, azért írtam ilyen részletesen (ilyen sokat) a problémáról, hogy mindenki megértse. A tápokról szóló blogomban - szerintem - egyszerűen elmagyarázom a kapcsoló-tápok és a PFC működését. Az ottani példa az 1Ohmos ellenállásal megmutatja, hogy egy PFC nélküli kapcsoló-táp milyen mizériát tud okozni akár egy ellenállás melegedésében is, mennyire váratlan dolgot művel egy szinuszos áramú terheléshez képest. Hát még mit művel egy szinuszra hitelesített digit multiméteren! (miközben az ottani példában 6szorosára nőtt az ellenállás melegedése - vagyis 1A-ről 2,5A-ra nőtt árama -, egy digit multi ezzel ellentétben majd 0,5-0,7A-t fog kijelezni, vagyis kevesebbet!!! És lehet gondolkodni, miért is ég le az ellenállás, mért 200% a táp hatásfoka. "Pedig a műszer szerint jó minden." -mondhatná valaki. De akár a műszer is leéghet, mert az 1A-es méréstartományban valójában jóval nagyobb áram folyik át rajta.Remélem kijött, hogy nem a fogy.mérő műszer ellen vagyok, csak tudni kell használni, tisztában kell lenni vele, milyen eszközt mérünk.
@Rive: igen, ezt írtam én is a baj forrásának.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nem tudom, hogy más hogy van vele, de a fogyasztásokkal foglalkozó cikkek valahogy sosem adtak választ...
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Temu
- TCL LCD és LED TV-k
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Suzuki topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest