Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
no-no, ezt szűrtem le a dialógusból, ha nincs igazam, annak csak örülök. nem vélemény írtam, hanem kérdést. ami végülis így meg lett válaszolva
lapa:
ez tiszta sor, nincs ezzel így ebben a formában semmi baj. őszintén szólva én akármennyire is csodálom, támogatom és értékelem az önellátást, nem érzem egyelőre kulcsfontosságúnak. élelmiszer terén legalábbis nem foglalkozom vele. a többit tudod, legalábbis azt hiszem. a tervek már alakulnak.
bár ez is érdekes. az ember azt mondja, hogy igen, akarom. akarok saját villanyt, vizet, és csirkét. havi nettó 180k-t keresek 4 emberre. zsír. hol kezdjem?
szóval ennél kicsit komplexebb a kérdés, még ha irdatlan számú pici lépéssel dolgozol is. persze ettől még áll, amit írtál, választani kell, A csoportot, vagy B-t írsz. max megbuksz pótzh mindig van.
#70:
közben ezt leszűrtem
mod:
micsoda? dehogy. értelek én félresiklott a dolog, nem a panel a kulcsszó, már rendben vagyunk.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Coccolino_O
őstag
Neked mindenre ez az ultimate válasz? Fel sem merül benned, hogy esetleg nem egyedül élsz a panelban és/vagy társasházban, ahol a többi lakó elmeszelhet és nem is teljesen alaptanul? Bizonyára az állattartás is felvet problémákat. Itt most nem arról van szó, hogy lemegyünk a térre és csinálunk veteményeskertet.
lapa: Az egy jó film, de a könyv még jobb.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Bár korlátozott számban ez talán még lehetséges is, de társadalmi szinten semmiképp. Nem véletlenül alakult ki ez a fajta élelmiszeripar. Arról nem beszélve, hogy mennyivel drágább pl. a bio élelmiszer.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mit értesz normális élelmiszer alatt. Ugyanis ha már permetezett takarmánnyal etetett húst fogyasztasz, akkor már necces a téma.
Szubjektív vélemény, hogy a tanyasi/házi csirke fogyasztása közel sem olyan élvezetes, mint a "tescósé", mert sokkal rágósabb a húsa.
#56 bambano Ez nem változtat azon a tényen, hogy drága hozzájutni. Másrészt biztos van benne hype is, de nagyobb részben technológiai okai vannak. Nem véletlen, hogy a permetezés akkora biznisz, hiszen jelentősen növeli a termésátlagot. Az állatok gyógyszerezéséről nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Melyik gép? Amit az elején mutatnak? Csak egyesével egy futószalagra "söpri" a pipiket, semmi többet. Már miért ne kéne ilyet enned? Vega vagy talán?
Egyébként mindig vicces látni, ahogy a "városi" népek rácsodálkoznak az élelmiszer előállítására. Most őszintén, a ti fejetekben az élt, hogy a Tescoban vásárolt 1300Ft-os csirkemell egy korábban tanyán kapirgáló állatból származik? Ha igen, akkor jó reggelt Dorothy!
Amúgy ennek semmi köze a globalizációhoz, szóval még a cím is értelmetlen.
Szerk: a fejlett világ demográfiai problémákkal küzd. A fejlődő világban van túlnépesedés, amelyet a folyamatosan javuló szociális ellátórendszerek idővel jelentősen visszafognak majd.
#21 Thrawn: Az élelmiszer termelés már a rendszerváltás előtt is így működött hazánkban, pedig akkor fényév távolságra voltunk a globalizációtól. Ez egyszerűen technológiai kérdés, a globalizáció inkább az eszközallokációval függ össze.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
fogd fel úgy, hogy benn ül egy kedves mosolygós szakállas öreg bácsi, aki szépen sorban elaltatja őket és aztán óvatosan leszedi a tollukat.
az embereknek nincs idejük csirkét pucolni, mert az interneten lógnak. inkább fizetnek az öreg mosolygósnak.
de nyilván háztáji kéne, ja. én még valami kisbirkán vagy nyúlon gondolkodtam, de majd talán később.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Háztartási gépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eFootball
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest