Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
Az egész EU-ban humánusabban megy, ahol a sertés háta így felhorzsolódik, meg ahol egyáltalán végzetes sérülés érhetné, az olyat bezáratják, de legalább durván megbírságolják. (Tudjátok, épp mostanában tiltották be a fürjek és tyúkok szűk ketreces tartását is.)
Mondjuk nem tudom, milyen illúzióik vannak egyeseknek, egy vágás hogyan megy, az talán épp a háztájiban a legkevésbé humánus. Persze azt sem engedik már EU-szabványok, de hát az emberek többsége ezt aztán be nem tartja. Disznót nyakba szúrni, az meg még visít, rohan. A kecske nyakát éles késsel elnyiszálni, hogy még mikor utolsókat rúg, előbukjon minden vére. Csirkénél tökmindegy, mert rúg az magától is, de hát azt sem mini guillotine-nal végzik. Ehhez képest az elektrosokk enyhébb, ezért írják elő a mezei vágással szemben.
Az megint más lapra tartozik, hogy Európában a hagyományosabb állattartás mellett is képes fölösleg termelődni, a mezőgazdaság állandó túltermelésben van. Valószínűleg Kínában és Indiában nem megy ez ilyen zökkenőmentesen, olyan irgalmatlan nagy embertömeget élelmezni nem kis munkát és szervezettséget igényel. És újabb kérdés, hogy az USA-ban miért dívik a gigaüzem, de ennek inkább helyi gazdasági és történeti okai lehetnek.
-
Thrawn
félisten
A film címe: Mindennapi kenyerünk, teljes egészében megtekinthető Youtube-on. Egyes jelenetek megtalálhatóak a Samsara - A lét örök körforgása c. filmben is, ezért kevertem össze őket.
-
bambano
titán
egyrészt mi mástól is függne, mint a pénzügyektől, másrészt az alternatív megoldás elemzése nem csak pénzügyi síkon végezhető el, hanem bármin.
Neked az számít, hogy mennyire stresszes a meló? milyen más választási lehetőséged van, az mennyire stresszes?
Neked a kihívások számítanak? Milyen kihívásokat támaszt az alternatív lehetőség?De a vége szerintem mégis ugyanaz: a zseton.
-
bambano
titán
szerintem a háztáji kérdést az alternatív költség/bevétel fogalmával kell megválaszolni. Ha van olyan munkád, amivel ugyanannyi idő alatt többet keresel, akkor nem kell háztáji. Ha nincs olyan vagy semmilyen munkád sem, akkor kell háztáji. A semmittevésnél jobb a háztáji, egy jó melónál meg nem.
-
danih
veterán
-
-
dabadab
titán
válasz
Flashback #78 üzenetére
"Fogyasztói társadalom = Globalizáció."
Nem, ez ket kulon dolog.
Egyebkent igazan azt sem ertem, hogy ennek a bejegyzesnek miert pont globalizacio lett a cime, amikor a mezogazdasagi termeles azert mindenhol nagyjabol lokalis, ellentetben pl. az i7-tel.
(#79) Vladi: "Az interneten terjedo idezettekkel az a baj, hogy nehez megallapitani a hitelesseguket" (Petofi Sandor)
[link] -
Flashback
addikt
A nagyipari termelés meghökkentő számomra még mindig. Ugyanis mikor a boltban veszek valamit nem gondolkodom el rajta honnan jön. De nem is ez lenne a problémás része. Engem inkább az fogott meg hogy megy a termelés nagyban majd a szépre hízott család tömi magába (inkább növényeket kéne enniük és mozogniuk) majd a vágán ott a plasztikai sebész. Fogyasztói társadalom = Globalizáció.
Fogyassz, költsd a pénzt majd amit magadba tömtél szedesd le az orvossal ezzel sok-sok embernek adsz munkát.... -
DeFranco
nagyúr
ASCII Farmville S2013E687
Olyan jó, hogy a vita hevében mindenki ezobioökovitál farmer, aztán amikor odaér a lidlis pulthoz, akkor becseréli a naturálönérzetet egy 300 Ft-tal olcsóbb akciós daráltért, mégis csak le van vele a gond.
Szerintem majd akkor lenne érdemes erre visszatérni, amikor lesz itt a többségben annyi civil kurázsi, hogy legalább megveszi az igazoltan egészségeset másfél-kétszer annyiért, mint az ipari, de jellemzően ez a nagy bátorság addig tart, amíg közepére ér a családi bevásárlásnak. Aztán utána majd el lehet gondolkodni azon, hogy átalakítjuk-e a szép pázsitot szaladgálós csirkeólnak, meg most sem utazunk el, mert mennyi kell a csikéknek ennyi annyi.
-
hoffman_
nagyúr
no-no, ezt szűrtem le a dialógusból, ha nincs igazam, annak csak örülök. nem vélemény írtam, hanem kérdést. ami végülis így meg lett válaszolva
lapa:
ez tiszta sor, nincs ezzel így ebben a formában semmi baj. őszintén szólva én akármennyire is csodálom, támogatom és értékelem az önellátást, nem érzem egyelőre kulcsfontosságúnak. élelmiszer terén legalábbis nem foglalkozom vele. a többit tudod, legalábbis azt hiszem. a tervek már alakulnak.
bár ez is érdekes. az ember azt mondja, hogy igen, akarom. akarok saját villanyt, vizet, és csirkét. havi nettó 180k-t keresek 4 emberre. zsír. hol kezdjem?
szóval ennél kicsit komplexebb a kérdés, még ha irdatlan számú pici lépéssel dolgozol is. persze ettől még áll, amit írtál, választani kell, A csoportot, vagy B-t írsz. max megbuksz
pótzh mindig van.
#70:
közben ezt leszűrtem
mod:
micsoda? dehogy. értelek én
félresiklott a dolog, nem a panel a kulcsszó, már rendben vagyunk.
-
lapa
veterán
az, hogy szükséged van-e a háztájira / önellátásra / lehető legönellátásra az egy saját magad számára eldöntendő kérdés.
vagy feltehető lights verzióban úgy, hogy "jobb lenne-e a háztáji, mint most a nincsháztáji?"
ha ez el van döntve, akkor abból következik az a kérdés, hogy ez eggyel több ok-e a következő lehetőség(ek)nél csirkeképes ingatlan vásárlására.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Coccolino_O #62 üzenetére
Sajnálom, de nem. Egyszerűen az ilyen kifogásokkal nem tudok és nem is akarok mit kezdeni.
A hozzáállás nem jó. Ha ezt elengednéd és tényleg a megoldáson törnéd a fejed tudnék ötleteket mondani. Így feleslegesnek tartom.Illetve ha számodra nincs probléma, akkor nincs is mit megoldani.
-
lapa
veterán
no country for old men: egy csendes fiatalember sétál emberről emberre és mindegyiknél kinyitja a nála lévő hordozható disznóagy-megölő kézikészülék sűrített levegős csapját. na és őt üldözik a jók.
azért folyik ki belőle a vér, mert a bolygó nagyon nehéz és tömegvonzza. meg gondolom maguktól is kicsit összeesnek az erek, de az önmagában nem folyatja ki.
-
Coccolino_O
őstag
Neked mindenre ez az ultimate válasz?
Fel sem merül benned, hogy esetleg nem egyedül élsz a panelban és/vagy társasházban, ahol a többi lakó elmeszelhet és nem is teljesen alaptanul? Bizonyára az állattartás is felvet problémákat. Itt most nem arról van szó, hogy lemegyünk a térre és csinálunk veteményeskertet.
lapa: Az egy jó film, de a könyv még jobb.
-
Gergő_
őstag
Van egy másik film, Earthlings a címe, hasonló kategóriában versenyez.
Amúgy a samsara nagyon találó cím.
-
bambano
titán
válasz
Coccolino_O #57 üzenetére
ha kinézek itt a folyosóra, úgy látom, megvan a válasz
-
Bár korlátozott számban ez talán még lehetséges is, de társadalmi szinten semmiképp. Nem véletlenül alakult ki ez a fajta élelmiszeripar. Arról nem beszélve, hogy mennyivel drágább pl. a bio élelmiszer.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy mit értesz normális élelmiszer alatt. Ugyanis ha már permetezett takarmánnyal etetett húst fogyasztasz, akkor már necces a téma.
Szubjektív vélemény, hogy a tanyasi/házi csirke fogyasztása közel sem olyan élvezetes, mint a "tescósé", mert sokkal rágósabb a húsa.
#56 bambano Ez nem változtat azon a tényen, hogy drága hozzájutni. Másrészt biztos van benne hype is, de nagyobb részben technológiai okai vannak. Nem véletlen, hogy a permetezés akkora biznisz, hiszen jelentősen növeli a termésátlagot. Az állatok gyógyszerezéséről nem is beszélve.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Elgondolkodtató...
- Cyberpunk 2077
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest