Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
copin
őstag
Az oldbar remek! thx!
-
bbandi
tag
Tab Mix Plusból már van FF3-mas beta:
http://tmp.garyr.net/forum/viewtopic.php?t=7031
csak figyelni kell, mert nem frissíti magát.
(linkification betáját használom még így)
MOD: miközben a hozzászólást írtam szólt hogy egy kiterjesztés frissíthető: Most nézem kijött a Linkification FF3-hoz[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
A kézi mentés jobb, megmarad minden. Csak a (XP esetén) X:\Documents and Settings\felhasználói név\Local Settings\Application Data\Mozilla mappát kell kimásolni, majd telepítés után vissza.
Vistánál pedig a X:\Users\felhasználói név\AppData\Local\Mozilla\Firefox mappát kell másolni.
Linuxnál ~/.mozilla/firefox► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
cousin333
addikt
válasz Winner_hun #12 üzenetére
Dehogynem működik. Csak a linkelt honlap rossz. Ezt kell nézni.
"We spared no expense"
-
peba0706
csendes tag
Én még egy FoxMarks plugin mellécsapnék, a könyvjelzők visszatöltése rendszertelepítés után nem bajos.
-
sztyui2
őstag
Hi all! Azt szeretném kérdezni, hogy Firefox 2.0 egy bizonyos frissítés után mindig amikor el akarom indítani, kiírja, hogy trying to load non-local URL. Ezt leokézom és csak ezután indul a firefox. Feltettem a 3.0-t, ott nem jelentkezik, viszont sokkal lassabb(sztem nem bírja a gépem). Viszont a 3.0-ra nem elérhető a kedvenc témám. Próbáltam Nightly Tester Tools-al, de akkor meg ronda, és nem használható. Leszedtem a 3.0-t, felraktam a 2.0-t, ment 1 napig normálisan, aztán megint frissített, és megint jött a rohadt szövegdoboz.Mit lehet ez ellen tenni? 2.0-t szeretnék használni.
-
Snowy_owl
őstag
Jó írás! Szépen összegyűjtötted a kiegészítéseket a Firefoxhoz. Grat.
régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.
-
msgt.fubar
senior tag
Geffry, ahah ez jó D:
Atesz, köszi (:
[ Szerkesztve ]
gottagofast
-
KrAt
veterán
Grat bro'
-
Geffry
aktív tag
Én maradok tisztelettel a mindenható Opera mellett, de amúgy jó írás csak muszáj volt belinkelnem a sokak által ismert képsort...
[ Szerkesztve ]
A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
msgt.fubar
senior tag
válasz kai_sehmet #25 üzenetére
Örülök hogy csak sikerült működésre bírnod! Amúgy igen, van beépített helyesírás-ellenőrző, de a legjobb tudomásom szerint egyelőre csak angolul tud.
gottagofast
-
kai_sehmet
csendes tag
válasz msgt.fubar #23 üzenetére
Egy nagyon hülye hibát követtem el. Nem volt a beállításoknál bepipálva hogy ellenőrizzen beíráskor, ezért nem működött [ez]. Most már jó. Nem javít mindent, például a múlt időnél lehet egy t is, meg a mondateleji nagybetűt se hiányolja, de hát nem lehet minden tökéletes.
A firefoxról valóban azért tűnhetett el mert fejlesztették, most már Németh László [szerkeszti]. Csak azt nem értem, hogy elvileg a 3-ban már eleve [lenne] szótár? No mindegy, most műkszik nekem, a többihez meg úgyse értek...
csak szubjektív véleményt írok, nem biztos hogy így is van, csak így gondolom... :) "Az egyetlen baj a semmittevéssel, hogy sohasem tudod mikor végeztél."
-
msgt.fubar
senior tag
válasz kai_sehmet #8 üzenetére
szia, hogyha nem megy a kompatibilitási felülbírálattal sem akkor sajnos részemről nem tudom mit lehetne vele kezdeni. mondjuk az sem lehet véletlen, hogy eltávolították a hivatalos oldalról, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy dolgoznak egy új kiadáson. annyit tudok csak javasolni, hogy néhanapján nézz rá az oldalra, ahol listázva vannak a szótárak, hátha egyszer felbukkan.
gottagofast
-
msgt.fubar
senior tag
tudod én úgy vagyok vele, hogy szeretem az egyszerűbb megoldásokat. valaki megirta ezt a kis okosságot, a sok user pedig használhatja boldogan menübogarászás helyett. ha nem lenne más megoldás, akkor megoldanám a beállításokból. és nem kell cinikusnak lenni, jujj.
szerk: ez az extension-t már ffox1.5 óta használom, és nem tartom kizártnak, hogy akkor még nem volt lehetőség menüből beállítani, hanem ha fennvolt a gépen az acrobat reader akkor automatice megnyitotta volna. lusta vagyok előtúrni és feltelepíteni, de más logikus magyarázatot nem látok arra, hogy ezt megírják, illetve hogy én letöltsem.
[ Szerkesztve ]
gottagofast
-
PDF download: jujj, miért nem a beállításoknál állítod be, hogy letöltse a pdf fájlokat, ne pedig megnyissa?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
localhost
Közösségépítő
Nekem valahogy jobban kézre áll így, hogy használom az Element Hiding Helper 1.0.5 kiegészítőt az AdBlockPlus kiegészítőhöz.
Nyomok egy Shift+CTRL+K-t és kijelölöm egérrel, mit nem akarok látni többé!
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
jerry311
nagyúr
Adblock Plus - az egyik legalapvetőbb kiegészítés, ez végzi a kéretlen reklámok, felugró ablakok és egyéb hírdetések eltávolítását. Gyorsítja az oldalak betöltését, és átláthatóbbá teszi őket.
Egy darabig, legalabbis nalam 2-3 nap uptimenal nem birt tobbet a Firefox AdBlock Plus kiterjesztessel. Memoriahasznalatbol ugy tunt van egy kis memory leak benne. Viszont a sima AdBlock-nak nincsenek ilyen problemai.
-
spedyboy
senior tag
válasz Winner_hun #16 üzenetére
igen nekem is ez aproblémám!!
mit tegyek?-::- iPhone 6 16GB -::- iPad 4 16GB -::- //Lenovo G505S// iPhone/iPad/iPod touch szoftveres javítás Budapesten!!
-
spedyboy
senior tag
sziasztok!
én is szeretema firefox ot mindig csakazt használtam amig eljött egy nap és egyszeröen nem akarta behozni a PH! fórumát vagy aprohirdetését:S
nem tudom milett vele azota gépet váltottam meg mindent netet mindent és igy se jo mit állitsak be és hogyan ?
nagyonszépen megköszöném ha valaki tudna segiteni! jah safari böngészövel bejön és ugy tudok ph!-zni-::- iPhone 6 16GB -::- iPad 4 16GB -::- //Lenovo G505S// iPhone/iPad/iPod touch szoftveres javítás Budapesten!!
-
Winner_hun
titán
Nightly Tester Tools - feltettem, használtam, egyszer véletlen rányomtam a kompatibilitás engedélyezésére, utána sehogy sem bírtam működésre bírni. A manuális módszer, amivel a nem kompatibilis kiegészítőket is működésre lehet bírni a legtöbb esetben:
Címsorba írd be: about:config (vagy nyomj Alt+C-t)
jobb klikk, új - logikai, írd be oda: extensions.checkCompatibility, melynek értéke legyen false
Böngésző újraindítása után a legtöbb kiterjesztés működni fog (előfordulhat, hogy nem megy 1-2 kiterjesztés, abból meg kell várni a frissítést)FireShot
Ahogy elnézem elég sok mindent tud, én csak a Screengrab!-et használom, teljes oldal, látható kép és kijelölt területről készíthet screenshotot.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
groth99
csendes tag
Nálam az adblock plus illetve a firegestures megy,de majd még szétnézek a mozilla honlapján,hogy firefox 3-ra mennyi kiegészítőt írtak át. Hasznos volt még a régebbi változatban a Fasterfox nevű kiegészítő, főleg,ha a beállításoknál Turbo beállításon voltak a dolgok. Igaz,ezeket abeállításokat az about:config oldalon is át lehet állítani,de a Fasterfoxszal kényelmesebb. Jó volt látni,hogy beállítások előtt alig töltött be az oldal,ha 40 KB-tal nel ment a feltöltés (55 KB/s a gyakorlati maximum), beállítás után pedig mehetett bátran a feltöltés 50-nel is,a weboldal is bejött elfogadható sebességgel.
Metalt a népnek \m/
-
Zzenit
tag
Sziasztok!
Ami szerintem baromi hasznos kiegészítő az a Hyperwords, ez egyesíti a valuta konvertert is amit régen használtam, az egyből kijelölés másolás funkciót, fordítást (de durván ám ,sajna a magyar hiányzik), és a kereső boxokat is el lehet menteni. Na nem beszélek róla többet, inkább próbáljátok ki, megéri! Esetleg a FoxyTunes , mint mediakezelő, GooglePreview is hasznos a keresésnél látni egy előzetest. Flashblock annak aki gyűlöli a flasheket, MR Tech Toolkit, hogy egyszerűen elmenthesd a kiterjesztéseket, ha újra kell rakni a gépet. InfromEnter annak aki sok űrlapot tölt ki a neten. QuickJava az egyszerű ki/bekapcsoláshoz Meg a Noscript az extravédelemért, csak óvatosan használni mert sok mindent megállít ám :-), amire nem számít az ember azt is. Aki meg nem szeretne egy linkre kattintani és csak egy gyors előnézetet akar, annak tökéletes a Cooliris Previews. A FF pimpeléshez aranyos még a Splash nevű kiterjesztés és a Speed Dial is, meg a TabScope is. Én a Tab Mix Plus-ra és Tab Effectre várok még. Remélem hasznosak lesznek nektek is ezek!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
Ha unod a MÁV-ot, egy alternatíva: www.oszkar.com
-
kai_sehmet
csendes tag
válasz kai_sehmet #8 üzenetére
Na, amit 3.-ként linkeltem, nálam nem csinál semmit. Nem is fárasztok ezzel senkit, ha vki talál esetleg egy jó szótárat jelezze.
csak szubjektív véleményt írok, nem biztos hogy így is van, csak így gondolom... :) "Az egyetlen baj a semmittevéssel, hogy sohasem tudod mikor végeztél."
-
kai_sehmet
csendes tag
válasz msgt.fubar #2 üzenetére
Szia. Próbálgatom, csak sajna nem akar működni, pedig közben letöltöttem a ff3-at hogy az általad ajánlott kiegészítőt fel tudjam tenni. Amikor egy régebii firefoxhoz leszedtem a szótárat, működött rendesen, aztán frissült a ff, és utánna már nem. Majd a win-t is újra kellett tenni (meg c megh is formázva lett persze), a szótár törlődött, és azt követően már meg sem találtam a szótárat [itt]. (már akkor se mikor még nem a 3 volt). [Ez] amit találtam nem akar működni, még a nightly tester tools-al sem. Böngésztem kicsitt google-ban, és [ezt] találtam ami elvileg kompatibils ff 3-al, de ezt a hszt nem akarja ellenőrizni. Na próbálkozom még. Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
twollah
nagyúr
A DownThemAll!nak köszönhetően a GetRight megy a levesbe.
A MinimizeToTray nem működik a 3as FFvel.
Bár kis kézi bütyköléssel megoldható a dolog.[ Szerkesztve ]
-
tcp
tag
jah, és minden FF3 felhasználónak egy kötelező beállítás. Fotós oldalakon gyakran hallani, hogy a hozzászólók egészen jó képeket is szidnak, például azért, mert túl sötét, vagy túl sok a vörös, etc... Az esetek nagy részében egyszerűen arról van szó, hogy a képet nézegető ember szín profiljai rosszul vannak beállítva.
Az FF3-ban van egy jó kis feature amit az about:config beírása után lehet elérni, gfx.color_management.enabled értékét kell true-ra állítani. Ilyenkor a böngésző a képben tárolt szín shéma alapján jeleníti meg a fotót.
A különbség könnyen tesztelhető ezen a weboldalon
Jó beállítások esetén a fenti (négy részletből összerakott képet) ugyanolyannak kell látni, mint az alsót, tehát eltűnnek a mindenféle beállítási problémákból eredő szín torzulások a képekről.
[ Szerkesztve ]
-
tcp
tag
Web Developer nevű plugint ajánlom mindenki figyelmébe, aki css-el és web fejelsztéssel foglalkozik. Tanulni, dolgozni is csodás.
-
bbandi
tag
ImageZoomnak nincs sok értelme FF3-hoz tudja átméretezni a képeket (Ctrl+görgő)... mondjuk az egész oldalt is vele .
Amit még említésre érdemesnek tartok:
All-in-one sidebar: letöltéskezelő, kiterjesztéskezelő, előzmények, könyvjelzők mind egy csinos oldalsávban (akár automatikusan eltűnik)
Fission: Az oldal betöltésének progress bar-ja bekerül a címsorba.
Yet Another Window Resizer: Utálom ha úgy van megírva egy oldal, hogy kipakolja fullscreen felbontásra (nem fullscreenre, azt tudnám resize-olni) ilyenkor jön ez jól: 2 klikk, és visszaáll a rend.
Add to search bar (szinte) bármilyen keresőmezőn jobbklikk, és hozzáadható a keresőmotorokhoz
Context search: valamit kijelölsz, jobb klikk és kereshetsz is rá valamelyik keresőmotorral.
Hide menubar: Eltünteti a menüt (alt hozza elő): böngészéshez jó, ha minél magasabb az ablak.
mediaplayerconnectivity: a beágyazott videókra fölajánlja, hogy külső playerben nyisd meg online stream-ként. Linuxon musthave
Downloadhelper flash videókat lehet vele letölteni.
Mozilla Weave: ha több gépen használsz firefoxot, ezzel szinkronizálhatod a bookmarkokat, hystorit, stb.(google browser syncről váltottam mert nem támogatta az ff3-mat) -
Biomokus
tag
Jó írás, valóban hasznosak ezek az add-onok. Amit én hiányoltam a listádból, az a FireGestures, bár nyilván szubjektív, kinek mi a hasznos. Gratula!
-
msgt.fubar
senior tag
válasz kai_sehmet #1 üzenetére
Szia!
A kiegészítések nem vesznek el az új verzióra állás után sem, csupán ha nem frissítette azt Firefox 3-ra a készítő, akkor alapesetben nem hajlandóak elindulni (hozzáteszem jogosan, mert lehet hogy hibásan működnének, bár a tapasztalatok alapján ez a ritkább eset). Szóval hogyha feltelepíted az írásban is említett Nightly Tester Tools-t, akkor a kiegészítőknél (felső menüben: Eszközök > Kiegészítők) az ablakban megjelenik egy ilyen gomb a jobb alsó sarokban: "Override all compatibility". Erre kell kattintanod, majd újraindítani a böngésződ, és ha minden jól megy, akkor működnie kell a helyesírás-ellenőrződnek
szerk: a hozzá nem értés nem bűn, de azt is mondhatnám, hogy jó pap holtig tanul.
[ Szerkesztve ]
gottagofast
-
kai_sehmet
csendes tag
Szia! Jó kis írás,gratula, ajánlásod alapján kipróbálok néhány add-ont.
Személyes kedvencem a helyesírás ellenőrző- fórumozáskor, e-mail íráskor tényleg baromi hasznos, illetve még egy szép fekete vista-s skin van feltéve nekem. De sajnos amióta a firefx legutóbb frissítette magát újabb verzióra (2.0.0.15) a helyesírás ellenőrző a múlté. Az új verzió "elfelejtette", pedig a skin megmaradt, de aztán a frissétés után behozott lapon felkínálta hogy szótár telepítése, a magyar "eltűnt", és az addonok közt böngészve is mindig ehhez a listához érkeztem meg. Nem tudom hogy én vagyok ügyetlen, vagy ehhez a verzóhoz tényleg nincs még, ill hogy az általad említett kiegészítővel (NightlyTtester Tools vagy ez csak a 3 hoz jó? ) elő lehet-e valahogy varázsolni (sajnos külön nem is lett lementve, csak a firefox tárolta el magában, azóta meg hiába próbálom letölteni, nem találom).
Elnézést hogy hozzánemértésemet rögtön az első hozzszólásban csillogtatom kéretik nem megkövezni ezért. A segítséget előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest