- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabesz
őstag
Kétlem. Csak az veszi észre, aki:
1) Saját elszámolást tart, napi szinten tudja mennyije van még, mennyit költhet stb (idő+++)
2) Minden tételről értesítő, és a gyanúsaknak utánanéz (idő++)
3) Külön embere van erre (pénz++, idő+)
4) Netes kártyája van, ami mindig üres, és csak akkor vezet át rá, amikor vásárol (ő csak észreveszi a próbálkozást, de valszeg nem károsul)
Szerinted a fentiek hány %-a igaz a bankkártyájukat neten használókra? Ha egy ilyen eset után nem nézi át tüzetesen a részletes számlaösszegzőt, akkor nem fogja észrevenni, mert retek módon olyan az összeg, hogy aki nem fillérre kiszámoltan él, nem érzi meg, csak "valamire elment a pénz" feelingje lesz (az is csak enyhén).
A bankok pedig olyanok, hogy leszarják. Velem is megesett olyan pl, hogy egy netes vásárlásnál leemelte az összeget, de a vásárlás sikertelen volt. Ha nem sűrű bocsánatkérések közepette oldották volna fel a zárolást az összegről amint hívtam őket, azonnal hagytam volna ott a bankomat. Másik eset amikor a csomaghoz hirdetett két ingyenes ATMből való felvételt, nem vette ingyenesnek a rendszer (ezt is csak azért vettem észre, mert az előző okán belenéztem az elektronikus kivonatokba). Ezt is szóvá tettem, jóváírták. Itt most 250Ft/alkalomról van szó, és nekem nem fordult meg akkor valami nagy összeg a számlámon, és nem is éreztem meg. Ugyan ezt tette a PPO is, csak vélhetőleg tudatosan, aljas tolvaj módon (...persze a bank is tehette ezt tudatosan, hogy egy kis pluszt zsebretegyen valaki... mert megtehetik, nem észrevető összeg, senki sem törődik vele... ha utána számol az ember, hogy mennyit mentegethet így egy bank pl... embertelen), egy más nagyságrendben.Amióta bankkártyám van, nem mertem használni netes vásárlásra, és rögtön netkártyát kértem erre a célra. Egyszerűen nem hittem el, hogy van rendszer, ami megvéd attól, hogy bárki elmentse a kártya adatait, és akkor húzzon le róla magának egy kis zsebpénzt, amikor csak akar. Sajnos végül csak kibukott, hogy -nálunk legalábbis- vannak ilyen retkek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Windows 11
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Gamescom 2025 - Az összes bejelentés egy helyen
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Kingston FURY 64GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black
- PlayStation Portal 2026.12.03-ig gyári garanciával eladó!
- ASRock B560 Steel Legend + i5 11500 + ID-Cooling + 16 Gb Corsair Vengeance RGB Beszámitok!
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3203, 96% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest