Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabesz
őstag
Idiótázás ment össze vissza, ebben ment nyerésre a dolog.
Aki kiadja a main kártyája adatait, de azért mindent kézben tartva érez, mert ő biz minden tranzakciót fejből vág. Hipphopp lehúzza egy cég, de ő nem tudja visszasírni a pénzét -> Idióta
Használja a kártyáját, mert bízik a rendszerben, és ezt kihasználják nyerészkedők -> JóhiszeműAz hogy mi lenne normális körülmények között nem éppen szalonképes érv, ha minden normális lenne, nem kellene zárni az ajtókat, kocsikat, mert nem kellene félni attól, hogy valaki olyanhoz nyúl ami nem az övé. De mivel kell tartani ettől, ezért fő kártyánkat sem adjuk ki soha, józan ésszel. Aki nem volt előrelátó, megjárta, és vagy visszakapják a pénzüket, vagy nem (amivel nem kevés idejük és idegük megy el)
-
Szabesz
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Ahhaha. Szerintem meg az, akit kiadja a main kártyája adatait, de azért mindent kézben tartva érez, mert ő biz minden tranzakciót fejből vág. Hipphopp lehúzza egy cég, de ő nem tudja visszasírni a pénzét. No ki nyert?
-
Szabesz
őstag
Igen, kettő. Egy kártyatranzakció címen tipikusan azonnal, ekkor kerül be a számla zárolt részébe az összeg. Egy terhelés címen tipikusan x nappal később, ekkor eltűnik a zárolt részből is az összeg. Nem tudom melyik része nem értő.
Egy bizonyos számú sms és tranzakció felett nem lehet valós időben kezelni a dolgokat, elcsúszik még az sms megnézése is, főleg ha még n szolgáltatás is lóg a kártyádon, ezt minden, csak nem könnyű megítélni, na ez most jogos volt e, mert akár lehetett is az/nem az.
Persze, ha mindenki becsületes lenne, nem kellene ezzel foglalkozni, de ma már elsősorban annak kell eszünkbe jutnia mindenről, hogy na most ki és hogy akarhat átverni. Mindenkinek rettegve kell hozzáállnia mindenhez, mert ő potenciális áldozat akit megrövidítenek.
Javaslom minden tranzakciódat nézd át fillérre pontosan, még a végén lehet, hogy meglepetés fog érni. Ja, persze, ezt lehet nem teszed, mert neked ez nem gyanús. Pedig ez pontosan ugyan az a kategória (tr-ként csak 10-20 Ft, havi ~15 tr-val számolva meg is van a PPO nagyságrendje), csak mivel te ilyen szinten nem ellenőrzöd magad, ez nem tartozik bele a lesajnált csoportba. -
Szabesz
őstag
Vásárláskor csak zárolásra kerül az összeg, x nappal később kerül ténylegesen kifizetésre az összeg. Vásárláskor is jön sms (zárolás), és a terheléskor is (tényleges levonás).
Pont akkor lenne gond, ha nem így működne. Így még van lehetőség reklamálni a banknál.
De továbbra is tök jó, hogy te tudod az összes tranzakciódat fejből, aki meg nem, nos az sügér.
-
Szabesz
őstag
Terhelések nem azonnal kerülnek levonásra, hanem T+Xnapra rá. Amikor téged megrohamoz a bank egyszerre n+42 terheléssel, te tudod visszamenőleg, hmm igen, én 523 Ft-ért vásároltam a Matchban hétfőn 18:23kor (és még nem került levonásra), 2563 Ft-ért a Vargáné és Tsa-ban kedd 12:34-kor (és még nem került levonásra), és haha! 5423 Ft a BauMaxban mi? Rohadék kis mocskok, én tudom hogy 5243 FT volt haha! megvagytok.
Zsiradék minden, te vágsz mindent, és még meg is bocsájtottál.
-
Szabesz
őstag
Ez nem feltétlen sügerség, de akinek napjában ált több automatikus terhelés is érkezik a számlájára, nem feltétlen tudja fejben tartani az összeset, főleg ha egyik ilyen nem életbevágó összegről van szó.
Ezt a kicsit elveszek és senki sem veszi észre már elsütötték annó, azt hiszem kint amerikásban, de ott mintha elkapták volna az illetőt és meg is dádázták (és ott valami 1-2 cent nagyságrendről volt szó ha jól rémlik) -
Szabesz
őstag
Kétlem. Csak az veszi észre, aki:
1) Saját elszámolást tart, napi szinten tudja mennyije van még, mennyit költhet stb (idő+++)
2) Minden tételről értesítő, és a gyanúsaknak utánanéz (idő++)
3) Külön embere van erre (pénz++, idő+)
4) Netes kártyája van, ami mindig üres, és csak akkor vezet át rá, amikor vásárol (ő csak észreveszi a próbálkozást, de valszeg nem károsul)
Szerinted a fentiek hány %-a igaz a bankkártyájukat neten használókra? Ha egy ilyen eset után nem nézi át tüzetesen a részletes számlaösszegzőt, akkor nem fogja észrevenni, mert retek módon olyan az összeg, hogy aki nem fillérre kiszámoltan él, nem érzi meg, csak "valamire elment a pénz" feelingje lesz (az is csak enyhén).
A bankok pedig olyanok, hogy leszarják. Velem is megesett olyan pl, hogy egy netes vásárlásnál leemelte az összeget, de a vásárlás sikertelen volt. Ha nem sűrű bocsánatkérések közepette oldották volna fel a zárolást az összegről amint hívtam őket, azonnal hagytam volna ott a bankomat. Másik eset amikor a csomaghoz hirdetett két ingyenes ATMből való felvételt, nem vette ingyenesnek a rendszer (ezt is csak azért vettem észre, mert az előző okán belenéztem az elektronikus kivonatokba). Ezt is szóvá tettem, jóváírták. Itt most 250Ft/alkalomról van szó, és nekem nem fordult meg akkor valami nagy összeg a számlámon, és nem is éreztem meg. Ugyan ezt tette a PPO is, csak vélhetőleg tudatosan, aljas tolvaj módon (...persze a bank is tehette ezt tudatosan, hogy egy kis pluszt zsebretegyen valaki... mert megtehetik, nem észrevető összeg, senki sem törődik vele... ha utána számol az ember, hogy mennyit mentegethet így egy bank pl... embertelen), egy más nagyságrendben.Amióta bankkártyám van, nem mertem használni netes vásárlásra, és rögtön netkártyát kértem erre a célra. Egyszerűen nem hittem el, hogy van rendszer, ami megvéd attól, hogy bárki elmentse a kártya adatait, és akkor húzzon le róla magának egy kis zsebpénzt, amikor csak akar. Sajnos végül csak kibukott, hogy -nálunk legalábbis- vannak ilyen retkek.
-
Szabesz
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
És honnan tudja a tisztelt bLaCkDoGoNe, hogy esetleg tudtatlanul is nem érintett?
Beszólni azt tudni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Asztalos klub
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Építő/felújító topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Iqos cigaretta
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
nc bro