Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1801) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Extrém sportok kedvelőinek (ha a házasság nem ad elég adrenalint :D) "együtt ugrunk fejest a szakadékba" jeligére. :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1802) .DLL válasza *Ropi* (#1801) üzenetére


.DLL
veterán

Ezt a helyszínt kombinálni a "levitation photography" val :DDD

(P.H.)

(#1803) DonRazzino válasza *Ropi* (#1780) üzenetére


DonRazzino
senior tag

Kevés szó esett a megelőzésről. Kinn szakad az eső, de az ifjú pár ragaszkodik hozzá, hogy kinn dobják a csokrot. Osanos zacskóba bugyolálod a gépet+obit, vagy lehet kapni specifikus védelmet ilyen esetekre. (Mint ha focimeccseken, Forma-1-en láttam volna ilyen megoldásokat.)

(#1804) *Ropi* válasza DonRazzino (#1803) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ha félted, akkor tarthatja föléd valaki az esernyőt, de lehet kapni direkt bebújtatós, ablakos (a kijelzőnek és a gomboknak) esővédő huzatot is, ha nem akarsz Auchan reklám lenni. ;) :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1805) Melanor válasza DonRazzino (#1803) üzenetére


Melanor
tag

Elég olcsón hozzá lehet jutni, ilyen kis műanyag esővédőkhöz. Viszont csak akkor tudnám jó szívvel ajánlani, ha a géped, illetve az obid is szigetelt. Ugyanis az egy dolog, hogy nem kap közvetlenül az esőből, de nekem röpke fél óra alatt a pára olyan szinten lecsapódott benne, hogy elég nedves lett a váz, hogy aggódni kezdjek. Azt találtam ki, hogy belerakok ilyen nedvszívó kristály zacsikat legközelebb, de nem volt legközelebb. Amúgy a körülmény egy nyári vihar volt, de a hőmérséklet is lement olyan 15C- körülire és mivel a gép a kezemben volt 40C, így a nejlon belsejében lecsapódott a pára, mert az is volt bőven.

Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!

(#1806) DonRazzino válasza Melanor (#1805) üzenetére


DonRazzino
senior tag

Tudnál esetleg konkrét márkát ajánlani? Egyelőre sajnos csak az üveg WR, de hamarosan beszerzem hozzá a WR vázat is.

(#1807) *Ropi* válasza DonRazzino (#1806) üzenetére


*Ropi*
félisten

Manfrotto, JJC.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1808) DonRazzino válasza *Ropi* (#1807) üzenetére


DonRazzino
senior tag

:R Nézegetem őket, köszönöm!

(#1809) Melanor válasza DonRazzino (#1808) üzenetére


Melanor
tag

Én a Ropi által linkelt JJC-t próbáltam. Mindenesetre az anyaga kicsit vastagabb, tartósabb mint az Auchan zacsi.

Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!

(#1810) *Ropi*


*Ropi*
félisten

(#1811) ateszm válasza *Ropi* (#1810) üzenetére


ateszm
senior tag

Kicsit úgy érzem, hogy minden kérdésre adott válasz újabb kérdéseket szül, de ezzel az összefoglaló cikkel talán picit előrébb kerültünk.

Engem konkrétan mégjobban összezavart... ;)

(#1812) *Ropi* válasza ateszm (#1811) üzenetére


*Ropi*
félisten

Kérdezz nyugodtan, ha tudok válaszolok. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1813) Gondwana válasza *Ropi* (#1812) üzenetére


Gondwana
addikt

Szerbiàban nem ilyesmivel szopatnak, de ha valamiért àtmennék Magyarisztànba, kinek mennyit kell kifizetnem, hogy elmondja nekem mi a blende meg a zàridő és hàny hònapig nem fotòzhatnék?

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#1814) voriae válasza *Ropi* (#1812) üzenetére


voriae
tag

Nekem egész konkrét kérdésem lenne. Már régóta gondolkozom, hogy megcsinálom az OKJ-s papírt, de ezek a négy féléves, három hetente egy hétvégés képzések elég vontatottak - viszont csak ilyeneket találtam. Tudtok olyan iskolát javasolni, ahol mondjuk egy vagy akár fél év alatt is lehet abszolválni a tananyagot?

(#1815) *Ropi*


*Ropi*
félisten

A közhiedelemmel ellentétben fotóriportként nem fotózható esküvő, tehát a 742003-mal nem lehet számlát adni (amúgy sem kell már a számlákon feltüntetni a hivatkozási TEÁOR-számot). Ez "független fotóriporteri tevékenység" minősítéssel a 6391 "hírügynökségi tevékenység" kategóriába esik. Ugyan bejegyeztethető rá a cég vagy egyéni vállalkozás, de ellenőrzésen elhasal vele. A 742001 - "fényképészet mns (máshová nem sorolt)" kategóriába tartozik az alkalmazott fotográfia legtöbb ága, így az esküvőfotózás is. Korábban leírtam milyen papír kell hozzá (a 2. linken vannak már nem releváns részek: azóta már változott egy-két dolog, pl. megszűnt az "alkalmazott fotográfus"): a jelenleg megszerezhetőek közül tudomásom szerint csak a 2 éves képzés ad teljes értékű, munkára használható bizonyítványt. Konkrét helyek, ahol "repülőstarttal" lehet indulni: MOME (BA / MA), Focus Oktató Központ: a legegyszerűbb, ha az illető elvégzi ez utóbbi, OKJ-s "fényképész és fotótermék kereskedő" képzést, utána nyugodtan hátradőlhet. A nyugodt alváshoz szükséges még a legtöbbünk számára legoptimálisabb módszer, az egyéni vállalkozás (KATA): választástól függően van a havi befizetendő 25 (másodállásként)/ 50 (főállásként)/ 75.000 Ft (extra TB alappal), meg a kamarai tagság (évi 5.000 Ft). Ezzel évi 6 millió Ft bevételig rendben vagy, az efeletti összeget külön 40% adó terheli.

(#1814) voriae: Nem tudok ilyennek a létezéséről.

Remélem mindenkinek megválaszoltam a kérdéseit. :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1819) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Srácok, a #1816-1818 hozzászólásokat törölnöm kellett a hirdetéstartalma miatt.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1820) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Vicces, amikor az újságírók bármi hülyeséget összeirkálnak, amitől azt remélik, hogy a nézettségüket / olvasottságukat növeli: ebben az esetben a sokadik bőrt próbálták meg lerántani a kerék a költséghatékony esküvő modelljének újra feltalálásáról, de hiba csúszott a számításukba: n+1-edszerre is megerősítést nyert, hogy miért kell valódi esküvői fotográfust megbízni a nagy napra. :) Egyébként rendesen belenyúltak vele a méhkasba: nincs olyan szeglete az internetnek, ahol ne írnák sorban az ellenpéldákat. Mindannyian tudjuk, hogy mit alkotna a cikk írója telefonnal vagy akár átlagos tükrös géppel és kitobival felszerelkezve egy átlagosan fényszegény esküvős helyzetben (tehát a beltéri képek nagy részén+ este kültéren), amikor mi a saját fényeinket használva is 12800+ ISO-n dolgozunk: semmit. :N Hogy én is mutassak egyet: pl. ilyen képet sem készítene. ;)

Várom mások esti (vagy beltéri, bevilágított) képeit is! :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1821) Melanor válasza *Ropi* (#1820) üzenetére


Melanor
tag

Réges régen beficcent hozzánk egy ismerős (szomszéd üzlet tulaja), hogy a nyáron esküvő lesz és fotós is kellene. Háthogynekellene :) Adtam is neki árlistát, mutattam referenciát, átbeszéltük a dolgot, de vissza már nem jött. Jó pár hónap múlva az üzletében jártam és a cipők próbálgatása közben megkérdeztem az esküvőről, emlékezve, hogy valamikor akkor lesz/volt. Kiderült hogy volt, fantasztikus volt és az az ötlete támadt a párnak, hogy megkérnek rengeteg meghívottat, hogy vigyenek magukkal fényképezőt, így rengeteg képük lesz és a nagy számok törvénye alapján akad majd jó is. Bólogattam, hogy mekkora ötlet, cipő megtalál, megcsodál, kifizet és el. Rá egy hónapra becsönget egy winyóval és megkér, hogy csináljak már valamit a képekkel, hogy valamelyest egységes legyen. Utána persze, megbeszéljük mi-hogyan és albumot kellene szerkeszteni, montázs meg kutyafüle.
A winyón kb 50 ember képei voltak rajta, ennek egy jó része szkennelt. Nappal, odakint még csak-csak akadt használható, bár szerintem a pár vagy nagyon büdös vagy nagyon veszélyes lehetett, mert senki nem mert közel menni. Gond ez egy olyan korban, amikor a 3mpix-es gép a csodák csodája volt. A szertartás viszont a lagzival együtt egy naaaagy kaotikus bemozdulás, sötétség és rettenet volt. Már végignézni is nyomasztó volt.
A párnak, viszont mégis szerencséje volt, mert volt valaki akinek a 640x480-as képei jók voltak. Szerencsére a felbontást a szkenner csinálta a képeket meg egy Nikon, vakuval, jó üvegekkel, olyan kezében aki használni is tudta. A képekből ezek maradtak meg, de mire begyűjtötték a negatívokat és megcsináltuk belőle az albumot, addigra nem messze voltak az esküvői fotózás árától.

Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!

(#1822) *Ropi* válasza Melanor (#1821) üzenetére


*Ropi*
félisten

Tanulságos történet, jó, hogy leírtad. Az eredeti ötlet valóban briliáns, hogy a megbízott fotóssal párhuzamosan használhatnak a vendégek eldobható kamerákat / telefonokat / stb. is: így maximálisan biztonságos az esemény megörökítése, mert a megfelelő technikai felszereltséggel és tudással rendelkező megbízott fotográfus(OK - mert vannak, akik eleve párban dolgoznak ;)) mindent megörökít(enek) - így mellettük a vendégek kedvükre szórakozhatnak az egyéb kütyüikkel, mert nem nekik kell maradandót alkotniuk. Ha pedig mégis sikerül nekik, akkor az lesz a meglepetés / a bónusz: ezzel a dupla biztosítással a pár nyugodt lehet, hogy minimum jó, de az is lehet, hogy még jobb képeket kapnak a végén. :) Azonban a témához nem értő újságírók és önjelölt bloggerek mintha azt a célt tűzték volna ki maguknak, hogy romba döntsék a tanácsaikat megfogadók életének egyik legfontosabb napját...Ott rontották el, hogy nem április 1-én jelent meg a cikk. :N A profi fotósok képletből kivonásával "éppen csak" a biztonsági hálót vették ki a trambulin alól: ha nem tökéletesek a fényviszonyok akkor a pár fejest ugrik az üres sötétségbe - szó szerint, mert a kütyüs fotósok használhatatlan képeket produkálnak és mivel nincs a hátuk mögött a profi aki meglövi a tutit így tuti bukta. Persze meg lehet próbálni, de mint tudjuk: 6 emberből csak 5 szereti az orosz rulettet. :N

A témához kapcsolódik: érdemes jelezni a párnak, hogy ha a szertartás / ceremónia alatt készült képeiken nem szeretnének a vendégeik fél arcát eltakaró, villogó kütyüket látni, akkor legyenek oly kedvesek és kérjék meg a násznépet, hogy azokban az időszakokban ne fotózzanak, hanem inkább éljék át a pillanatot és az érzéseiket! A rokonok és barátok hajlamosak a telefon / tablet kijelzőjén, illetve a fényképezőgép keresőjével a szemükre gyógyulva nézni a történéseket: ne hagyjuk, hogy megfosszák magukat az élmények valódi megélésének lehetőségétől! Valószínűleg megértik, hogy a pár azért fizet a megbízott fotográfusoknak, hogy megcsinálják azokat a képeket, amiket ők úgy sem tudnának a mobiltelefonjaikkal / tabletjeikkel / stb., viszont közben ahogy kitakarják a párt a profik munkáját is ellehetetlenítik: ez duplán rossz. A másik fele, hogy ne ilyen, adott esetben homályos és bemozdult képeket töltsenek fel elsőként az internetre, már rögtön a mobiljukról: a képek posztolásának a joga csak a párt illeti, bárki bármit is mond! Plusz a biztonság: közvetlenül a profik elé, mellé vagy mögé állni nem túl szerencsés: nincs annál kellemetlenebb, mint amikor egy hirtelen helyzetváltoztatásnál akaratlanul is "forgalmi dugó" vagy ne adj isten "karambol" történik. ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1823) _seth_ válasza *Ropi* (#1822) üzenetére


_seth_
veterán

Jó ötlet a vendégeket megkérni fotózni, pláne ha róluk van szó:

;]

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

(#1824) *Ropi* válasza _seth_ (#1823) üzenetére


*Ropi*
félisten

Az a lényeg, hogy jókor legyenek jó helyen, ne pedig rosszkor rossz helyen. ;) :))

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1825) .DLL válasza *Ropi* (#1824) üzenetére


.DLL
veterán

És a vendég se legyen jókor, rossz helyen - a fotós előtt... :D

(P.H.)

(#1826) *Ropi* válasza .DLL (#1825) üzenetére


*Ropi*
félisten

A fotós szempontjából nézve az a "rosszkor rossz helyen" kategória, nem? :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1827) G_Gaabor


G_Gaabor
tag

Pár tapasztalat esküvőn történő fotózásról egy amatőrtől.

Pár hónapja valaki megkérdezte, hogy mit, hogyan, milyen beállításokkal fotózzon esküvőt, mert baráti alapon felkérték. Volt aki azt tanácsolta, mondja vissza mivel nincs kellő tudása hozzá és nagy a felelősség is.
Van amikor tényleg nem lehet kihátrálni, illetve nagyobb sértődés van abból, ha nem válalsz el egy ilyen “munkát”. Idézőjelben írtam, mert végül is nekem inkább tanulás volt annak ellenére, hogy nem készülök erre a pályára. Sajnos akik felkérnek egy barátot/havert az esküvő megörökítésére, sokszor nincsenek is tisztában a fotós felelősségével. Ilyenkor tényleg az kell, amit itt mások is leírtak: korrektűl elmondani, hogy az ember és a felszerelése mire képes, mit várhatnak tőle és hogy azzal szemben egy hivatásos esküvői fotós mit tudna nyújtani.
A pár, akik felkértek, ahol lehetett ott próbálta megfogni a pénzt, többek közt a fotózáson is a tanácsom ellenére. Többszöri beszélgetés után úgy vállaltam el, hogy én csak másod/harmad fotós leszek, hogy legyen egy olyan aki főleg a ceremóniákat (a legfontosabb mozzanatokat) végig fényképezi, akinek több tapasztalata van. Nekem első sorban a násznép megörökítése volt a feladatom, plusz amiről jónak láttam. Két dolog miatt nem válaltam szívesen. Első a tapasztalat hiánya, az események, beállítások menetének nem vagy alig ismerete, második pedig a kevés és belépő szintű felszerelés.
Első a “kreatív” fotózás volt, elkísértem őket én is. Először színházban, aztán egy parkban. Akkor már kezdett bennem a zabszem gyűlni, mikor a fő fotós egy 18-200-s zoommal és SB400 vakuval csinált végig mindent. Nem kicsinylem le, de valahogy mást képzeltem el a kreatív fotózásról (minimum vakuval derítést és nem telibe vakuzást). A fotós által beállított pózokat próbáltam más szemszögből megörökíteni, sokszor csak annyival kiegészítve, hogy nézzenek felém. Későbbi beszélgetés alkalmával mesélte az illető, hogy egy feltöltéssel végig fotóz egy esküvőt ezzel a vakuval, a gép az most kölcsön van neki. A polgárira nem mentem be, nem igazán lett volna hely nekem, és hát ott volt a hivatalos fotós. A templomban aztán vettem a bátorságot és a szertartás egyes mozzanatairól is készítettem képeket. Ezekről később derült ki, hogy jól tettem mert az összes kép amit a másik fotós készített mintha barlangban készültek volna, egy sötét lyukban a vaku nem megfelelő használata miatt, holott volt elegendő fény a háttér kiexponálásához. Az itt olvasottak, meg hát egy korábbi tapasztalat (rokon esküvője) alapján 35/1.8-as objektívet raktam a D3100-ra, plusz ott volt fent a vaku derítésre. Készítettem vakuval is és vaku nélkül is képeket. A lakodalmat is ezzel a felállással fotóztam végig, mondván a hivatalos fotós, aki szintén baráti alapon volt, használ zoom-t ha kell.
Ami nagyon fontos, hogy aki ilyen mukát elvállal, nagyon ismerje a saját felszerelését, annak és saját magának a képességeit. Ha valaki ebből szeretne megélni, akkor nagyon sokat kell neki másodfotósként tanulnia, és ha már biztosan dolgozik, akkor pénzt kérnie. Továbbá nagy hangsúlyt kell fektetni az utólagos kidolgozásra. Az én esetemben RAW-ba készítettem minden képet szemben a hivatalos fotóssal aki az ifjú párnak a gépből kiesett jpg képeket adta oda, a fent vázolt hatásokkal, még a ferdeségeket sem korrigálva.
Ezt a topicot hasznosnak tartom, nagyon jó leírások vannak benne. Szerintem nem gond, ha valaki itt kér tanácsot, amennyiben már az alapokkal, a gép kezelésével, vakuhasználattal tisztában van.

Az, hogy a topicnak “Esküvőfotózás kezdőknek” a címe nem azt jelenti, hogy itt tanítják meg fényképezni. Ehhez igenis egy alaptudással rendelkeznie kell a kérdezőnek vagy az olvasónak. Több hozzászólásban is összeszedték már, hogy milyen felszerelések kellenek, valamint lehetőség szerint mindenből legyen tartalék. Én végig attól féltem, hogy majd most mond csütörtököt valami. Szerencsém volt, végig bírta minden. Nagyon fontos volt az utómunka is, sok képet még a jpg-kből is meg lehetett menteni.

(#1828) aleister válasza *Ropi* (#1820) üzenetére


aleister
veterán

Nemrég én is olvastam ezt a vogues cikket. Szerintem tök igaza van. Olyannyira, hogy ez alapján elhatároztam, hogy a jövőben én leszek a cikkíró fogorvosa. Fogóm van itthon. Fúróm van itthon (sőt, ez ütve fúrni is tud), és már láttam miképp csinálják a fogdokik. Szóval biztos olyan jó lesz az én munkám is. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#1829) *Ropi* válasza aleister (#1828) üzenetére


*Ropi*
félisten

Vicces látni a média működését: most jönnek az ellensúlyozó cikkek. :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1830) *Ropi* válasza G_Gaabor (#1827) üzenetére


*Ropi*
félisten

Hozzáteszem én láttam a képeidet: teljesen rendben vannak (míg a másik versenyző alacsony ISO-n, mindent telibe vakuzva, ráadásul élességi problémákkal).

Kommentként csak annyit fűzök hozzá, hogy jó, hogy megosztottad: ezt is linkelem majd a topic összefoglalójába.

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1831) .DLL válasza G_Gaabor (#1827) üzenetére


.DLL
veterán

"A pár, akik felkértek, ahol lehetett, ott próbálta megfogni a pénz"

Ahogy olvasom tovább, ez meglátszik a "profi" fotós választásánál is, valószínűleg olcsó volt, olyanok lettek a képek is.

Persze nem lehet emiatt rosszat szólni egy párra, sajnos nem mindenki van eleresztve anyagilag, és egy valóban profi, elhivatott fotós nagyon sok pénzbe kerül. Még ha minden forintja indokolt is.

Mit tehet egy pár, ha nincs sok pénze esküvőre? Nem lehet túl kellemes az iparág minden szolgáltatójától azt hallani, hogy "...de ezen ne spróoljatok, ez lesz a nagy nap, ennek szépnek kell lennie". Persze, mindenkinek igaza van.

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#1832) *Ropi* válasza .DLL (#1831) üzenetére


*Ropi*
félisten

Azt, hogy több módon is leinformálható szolgáltatókat keresnek, pl. akikről nem csak az hallott, aki nekik ajánlotta, de még esetleg a szakma is, vagy más párok. Szerződés nélkül dolgozóval pedig szóba se álljanak (a saját érdekükben)!

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1833) nesa


nesa
veterán

Rokonomnak akartam mutatni par kepet hogy miert tartsa kordaban a rokonsagot foto ugybe es most hirtelen egy ilyet se talaltam peldanak:(

(#1834) *Ropi* válasza nesa (#1833) üzenetére


*Ropi*
félisten

Eddig nem gyűjtöttem ezeket mert nem láttam értelmét, de mostantól oda fogok figyelni erre is. :)

Mutasd meg neki a revans cikkben lévőt! ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1835) Melanor


Melanor
tag

Csodás kreatív ötleteket találtam

Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!

(#1836) JohnyBlue válasza Melanor (#1835) üzenetére


JohnyBlue
őstag

óóóhe! :W :C

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#1837) .DLL válasza Melanor (#1835) üzenetére


.DLL
veterán

Az a füstös kép Mi?? :DDD

A többi meg kemény mint az orosz tél.

(P.H.)

(#1838) *Ropi* válasza Melanor (#1835) üzenetére


*Ropi*
félisten

A bokavakarós például kifejezetten ötletes és vállalható, de a nagyja tényleg borzalmas. :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1839) *Ropi* válasza Melanor (#1835) üzenetére


*Ropi*
félisten

Hogy helyreálljon a lelki békénk... ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1840) aleister válasza *Ropi* (#1838) üzenetére


aleister
veterán

A galambos mindent visz. :)
De komolyan, kinek jut ilyen az eszébe? :)

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#1841) JohnyBlue válasza aleister (#1840) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Ó, nagy az Isten állatkertje... mondjuk én már attól is rosszul vagyok amikor ilyeneket kérnek:

figy Jani szerintünk te baromi jó vagy TE biztos megtudod oldani... olyat szeretnénk, hogy én itt megállok Mucus hátrébb megy és én úgy teszek mintha a tenyeremben tartanám. De jól fényképezd le mert ez a kép fog menni a hálószoba falára!

az ilyet olyan jó hallani egy két órás fotózás végén :D

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#1842) .DLL válasza JohnyBlue (#1841) üzenetére


.DLL
veterán

Nem lehet mindekinek jó ízlése... :(
Egy fotós-pár tuti nem kérne ilyet, max. ha szívatni akarja a "kolegát" :D

(P.H.)

(#1843) aleister válasza JohnyBlue (#1841) üzenetére


aleister
veterán

Igen, ezt a beszélgetést én is meghallgatnám. :)

Nem akarok a nagy átlagról leereszkedően beszélni, de ha megnézzük, hogy milyen műsorok nézettségi adatai kedvezőek, valamint, hogy milyen számok menőek menőek a zenei világban, akkor sok csodálkozni való nincs ezeken a fotókon.
Ettől függetlenül végtelenül mókásak. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#1844) aleister válasza aleister (#1843) üzenetére


aleister
veterán

Na a menőt látom kétszer is leírtam, de legalább hibásan. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#1845) Melanor válasza JohnyBlue (#1841) üzenetére


Melanor
tag

Ilyennel (mikor a pár kérte ezt a vizuális terrort) én is találkoztam. Megkapták, de mikor a kész képeket nézegették valahogy nem került ez a kép előkelő helyre. Szerintem le sem lett világítva. Viszont olyan sorozatot is láttam, ahol megváltás lett volna egy ennyire kreatív kép. Az orosz válogatásba például.

Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!

(#1846) Melanor


Melanor
tag

A főnököm mondja mindig: "a saját ügyfeled a legnagyobb ellenséged"

Bár nem ugyanaz a szakma, mégis, adott helyzetben is hetálló mondás.

Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!

(#1847) *Ropi*


*Ropi*
félisten

Aktualitás. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1848) *Ropi* válasza *Ropi* (#1847) üzenetére


*Ropi*
félisten

Velence és Toszkána köztudottan az esküvő(fotóso)k Mekkája. Ezen viszont meglepődtem, hogy hogyan tudtak ilyet kihozni belőle (Tudom, hogy nem esküvős a téma, de a környezet adja magát a sokkal lágyabb képekhez: fotó tekintetében a németeknek és a művészeti iskolásoknak mindig is megosztó ízlése volt - na de ennyire)...? :N

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1849) Melanor válasza *Ropi* (#1848) üzenetére


Melanor
tag

Nem teljesen értem. Toszkána, mint helyszín ezeknél a fotóknál enyhén irreleváns. Gyakorlatilag itthon bármelyik képet meg tudom lőni, bár nem egy gyönyörűséges Toszkánai villában lakom. De tényleg, erre képtelenek lettek volna otthon műteremben? Főleg hogy nekik sem gyenge kastélyaik vannak...

Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!

(#1850) *Ropi* válasza Melanor (#1849) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ezt mondom én is, csak fordítva: Toszkána azért releváns helyszínként (azért nem értem a párosítást), mert a hely atmoszférája alapból sokkal másabb hangulatú kompozíciókat feltételez, mint ezek a "mesterművek". El nem tudom képzelni milyen (Tudom: ilyen! :D) ízlésficam kell ahhoz, hogy ennyire borzalmas képekkel rontsák el...Valószínűleg nagyon más "tejen" szocializálódtam. :N

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.