Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1601) *Ropi* válasza Gondwana (#1599) üzenetére


*Ropi*
félisten

És itt kerül képbe a női fotós (pár): teljesen más megközelítésben látják és örökítik meg az ilyen dolgokat. A menyasszonyok is inkább nyílnak meg nekik: sokkal intimebb atmoszféra jöhet létre így.

(#1600) belovary: Nekem is volt ilyen történetem annyi különbséggel, hogy szeretik egymást, együtt is vannak (fel sem merült, hogy szétmenjenek), csak az eskit mondták le: idősebb pár és nem hiányzott nekik a papír (amúgy is szűk körű eski lett volna). Egyébként maximálisan korrektek voltak: annak ellenére kifizettek teljes árban, hogy nem szerződtünk (elmaileztem nekik de nem küldték vissza aláírva). Szóval vannak pozitív példák is. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1602) aleister


aleister
veterán

Ez most kicsit off lesz. Szerintetek, ha a fotós nem katolikus keresztény, akkor a templomi esküvőnél a belépéskor vessen keresztet? Természetesen amennyiben katolikus templomban tartják a szertartást.

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#1603) cOxeR válasza aleister (#1602) üzenetére


cOxeR
Ármester

Szerintem nem szükséges és nem is tartom elvárhatónak.

(#1604) *Ropi* válasza aleister (#1602) üzenetére


*Ropi*
félisten

Elvárt gesztus tehát ereszkedj féltérdre és vess keresztet miután beléptél (szenteltvizet is tehetsz magadra), a papot pedig szólítsd "atyám"-nak és köszontsd "Dícsértessék!"-kel: meglátod mennyivel készségesebb lesz! ;)

Rám ragadt gyerekkoromban, mert a nagymamám sokszor cipelt magával misére... ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1605) Gondwana válasza *Ropi* (#1604) üzenetére


Gondwana
addikt

Pravoszlàv esküvőkkor meg végigpuszilni az ikonokat meg ki-bejövetnél 3x hajlongva keresztetvetni? Ami nagyon làtvànyos, a kaotikus papokkal mindig valami hiszti meg nyűg meg idenelépj meg mitkattogszannyit van, pravoszlàvokkal soha se volt még hasonlò élményem.
(szerk.: mindez ùgy, hogy magam is R.Kat vallatàsù volnék)

[ Szerkesztve ]

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#1606) *Ropi* válasza Gondwana (#1605) üzenetére


*Ropi*
félisten

Csak a kellő tisztelet megadásáról beszéltem: úgy tapasztaltam, hogy működik. Persze ha mesterségesen nehezíteni akarja az ember a saját dolgát, akkor... :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1607) aleister


aleister
veterán

Köszi a válaszokat!
Én ugyan pont katolikus vagyok, de a napokban épp néztem a Peaky Blinders-t, ahol egy kardinális jelenet kapcsolódik ehhez a dologhoz. Rögtön eszembe jutott az esküvőfotózás, ahol ez a probléma előjöhet.

Egyébként Ropival értek egyet. Nem nagy fáradtság, de a kívülállók szemével nézve annál szimpatikusabb dolog megadni egy másik egyháznak a tiszteletet.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#1608) *Ropi* válasza *Ropi* (#1604) üzenetére


*Ropi*
félisten

"köszontsd" = "köszöntsd" :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1609) cOxeR válasza aleister (#1607) üzenetére


cOxeR
Ármester

Ebben az esetben ez a kérdésed teljesen értelmetlenné vált, hiszen konkrétan feltettél egy kérdést, amiről a meggyőződésed az - mint katolikus - hogy mindenki aki betér egy katolikus templomba, az legyen tisztába a katolikus szokásokkal és mindegy miben hisz, vagy nem hisz, alázatosan vesse alá magát ennek. :)

Ne érts félre, én maximálisan tisztelettudó vagyok - de ennyi erővel bármilyen felekezethez mész, minden felekezet minden szokásával tisztában kell lenned, sőt azzal azonosulnod kell - hiszen megállapítottátok, hogy keresztet kell vetni és féltérdre ereszkedni - azért ez meglehetősen irreális elképzelés és pláne elvárás. :)

Persze itthon azért kevés a szélsőséges vallás, és a katolikus szokásokkal azért a lakosság nagy többsége tisztában van, de akkor is... sántít ez a dolog, amire jutottatok. :)

Szóval, tegyük fel, bemész egy zsidó, buddhista vagy egy hindu templomba, akkor előtte elsajátítod az ő szokásaikat és ennek megfelelően lépsz be a templomba? Kíváncsi lennék, hogy a katolikus vallás ezt mennyire kultiválja. Szóval kicsit átfogóbban ha körbetekintetek és nem a hazai túlnyomó többségben katolikus vallást veszitek figyelembe, akkor is ez a vélemény?

(#1610) *Ropi* válasza cOxeR (#1609) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ha mi elvárjuk az egyházi dolgozóktól az együttműködést (vagy legalább a passzivitást, hogy ne gátoljanak) a munkánk során, akkor cserébe az a minimum, hogy mi is alkalmazkodunk a helyi szabályokhoz,így talán ők is engedékenyebbek. :)

"Szóval, tegyük fel, bemész egy zsidó, buddhista vagy egy hindu templomba, akkor előtte elsajátítod az ő szokásaikat és ennek megfelelően lépsz be a templomba?"

Amit említettem csak egy köszön(t)ési forma (köszönni pedig ugye illik, ha belépünk valahova :D): nem arról beszéltem, hogy magáévá tegye az ember magát a vallást és oda-vissza fújja az egész miserendet meg minden mást (bár az sem árt, mert akkor tudod mikor mennyi időd van a különböző dolgokra). :)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1611) cOxeR válasza *Ropi* (#1610) üzenetére


cOxeR
Ármester

Kevered a vallási elemeket és a szabályokat. :)
Vallási elem, amikor bemész, keresztet vetsz... és a többiek.
Szabály, az-az, hogy normálisan felöltözöl, kulturáltan viselkedsz, nem zajongsz, nem csinálsz figyelemfelkeltő és tiszteletlen dolgokat.

Az, hogy megtanulod egy vallás elemeit, hogy mit tegyél, ha betérsz egy x vallású szentelt helyre az valamilyen szinten a vallás elsajátítása is, hiszen foglalkozol vele, úgy érzed, hogy az a tisztességes, ha más felekezethez betérve, az ő vallási rituáléját alkalmazod. :)

[ Szerkesztve ]

(#1612) *Ropi* válasza cOxeR (#1611) üzenetére


*Ropi*
félisten

Egybemosódott: ez ugyanúgy ökölszabály, mint amikor Brooklynban ha életben akarsz maradni akkor megtanulod a helyi jelszót és köszöntést. ;) :DDD

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1613) Real_Necro válasza cOxeR (#1611) üzenetére


Real_Necro
veterán

Ha fedetlen vállal, lábbal, vagy fővel, esetleg lábbeliben nem lehet belépni az elem vagy szabály? :)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#1614) cOxeR válasza Real_Necro (#1613) üzenetére


cOxeR
Ármester

Ez csak egy nem helyes példa volt... :)

(#1615) JohnyBlue


JohnyBlue
őstag

úúúúú akkor én nagyon laza vagyok mert én csak napszaknak, nemnek, kornak megfelelően köszönök, kézfogás, elmondom 2 mondatban miért jöttem, és megkérdezem mizu merre meddig oszt haladjunk. A múltkor a katólikus pappal megbeszéltük, hogy neki 7D-je és nagyobb obija van :D

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#1616) m3ss válasza JohnyBlue (#1615) üzenetére


m3ss
veterán

en is. mehetunk bibliat venni :DD
nem ertem miert lenne elvart gesztus, h vallasi hovatartozastol fuggetlenul kereszteket vessen vki. pl reformatusoknal ez nem szokas, ha jol tudom.
mondjuk en nem vaok hivo, ezert biztos nem fogok terdre ereszkedni meg kereszteket dobalni, de ha gyakorlott reformatus lennek, vegkepp nem csinalnam ezt katolikus templomban.

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#1617) alok válasza JohnyBlue (#1615) üzenetére


alok
csendes tag

Ezzel a magatartással nekem sem volt soha semmi problémám!
Felénk van egy jófej plébános, akinek egy kérése van csak, még pedig az, hogy egyszerre egy helyen ne álljunk ;-)

(#1618) aleister válasza cOxeR (#1609) üzenetére


aleister
veterán

"Szóval, tegyük fel, bemész egy zsidó, buddhista vagy egy hindu templomba, akkor előtte elsajátítod az ő szokásaikat és ennek megfelelően lépsz be a templomba? "

Ahogy Ropi is mondja, nem kell az egész Bibliát bemagolni ahhoz, hogy az alapvető dolgokkal tisztában legyél. Ez teljesen olyan, mint egy természetfotós esetében az utánaolvasás az adott fauna állatainak. Nyilván lehet tudatlanul is működni, csak belefuthatsz olyan esetbe, amikor a végeredmény az lesz, hogy bunkónak, tudatlannak, stb fognak megismerni ...az esküvőn. A vadonban meg jó ízűnek. :)

"Ebben az esetben ez a kérdésed teljesen értelmetlenné vált, hiszen konkrétan feltettél egy kérdést, amiről a meggyőződésed az - mint katolikus - hogy mindenki aki betér egy katolikus templomba, az legyen tisztába a katolikus szokásokkal és mindegy miben hisz, vagy nem hisz, alázatosan vesse alá magát ennek."

Semmi ilyet nem írtam. Kérlek, ne adj a számba szavakat!
A #1607-ben az szerepelt, hogy mivel nem nagy fáradtság, de a kívülállók szemével nézve annál szimpatikusabb dolog megadni egy másik egyháznak a tiszteletet, ezért szerintem hasznos. Szó sem volt a katolikus egyházról, vagy hogy bármit is elvártam volna bárkitől.

"Szóval, tegyük fel, bemész egy zsidó, buddhista vagy egy hindu templomba, akkor előtte elsajátítod az ő szokásaikat és ennek megfelelően lépsz be a templomba? "

Más helyeken ezt etikettnek hívják. Tudom, hogy most már nem annyira tulajdonít ennek a többség nagyobb fontosságot, de ettől ez még hasznos dolog.
Amikor Egyiptomba mentem, megtanultam a programfüzetben lévő kb 10 kifejezést arabul. Nem volt fáradtság a 3 órás repcsiúton rászánni erre 5 percet, de láttam a helyiek arcán a kellemes meglepetést, mosolyt.

"Ebben az esetben ez a kérdésed teljesen értelmetlenné vált, hiszen konkrétan feltettél egy kérdést, amiről a meggyőződésed az"
Teljesen mindegy, hogy mi a meggyőződésem. Arra voltam kíváncsi, hogy a Tieteké mi.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#1619) JohnyBlue válasza aleister (#1618) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Ha megyünk másik országba persze az alap nyelvi dolgokat megtanulni. pl. hello cváj bír bitte :D
De azt ne várja el senki tőlem, hogy locsolgassam magam meg vessem a keresztet meg ilyenek... NEM
Ugyanúgy ahogy egy eskü alatt se mondom a végén hogy Isten engem...

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#1620) aleister válasza JohnyBlue (#1619) üzenetére


aleister
veterán

Belépéskor az a kb 2mp keresztvetés tényleg ennyire nagy erőfeszítés? :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#1621) JohnyBlue válasza aleister (#1620) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Nekem igen. 38 év alatt még nem vetettem keresztet, és nem is fogok ezután se.

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#1622) *Ropi* válasza JohnyBlue (#1621) üzenetére


*Ropi*
félisten

Engem ugyan megkereszteltek, mégsem gyakorlom a vallást, kb. látens ateista vagyok. Viszont ezt még így is megteszem... ;)

Egyébként ali a számból vette ki a szót: valóban "etikett".

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1623) aleister válasza JohnyBlue (#1621) üzenetére


aleister
veterán

Engem megkereszteltek, járattak hittanra, elsőáldozó is voltam...ettől függetlenül ateista vagyok, de legjobb esetben is inkább buddhista. :)
A fentiek egyike sem akadályoz meg egy pár másodperces, gesztusértékű udvariassági izé végrehajtásában. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#1624) cOxeR válasza aleister (#1618) üzenetére


cOxeR
Ármester

Attól, még hogy valaki nem gyakorolja az adott vallás etikettjét, attól még nem bunkó. Aki annak tartja az többnyire annyira elvakult bigott vallási fanatizmussal rendelkezik, hogy nem látja a fától az erdőt.
Attól senki sem lesz bunkó, hogy nem vet keresztet a katolikus templomban, mikor bemegy.

Ropival értesz egyet: "Elvárt gesztus" ez egy az egyben az amit írtam csak kiéleztem... hogy érthető legyen, miért nem értek ezzel egyet. Nem a katolikus egyházról van szó direktben... hanem úgy általánosságban bármilyen egyházról. Vadon jó példa, csak túlságosan messze van a vallástól, meg a hozzá kapcsolódó etikettől és a vallás emberi értékrendben betöltött szerepétől. :)

Mindketten katolikusok vagytok, Ti ketten állítjátok, hogy elvárt gesztus, hogy valaki keresztet vessen, hárman pedig akik nem vagyunk vallásosak, nem tartjuk szükségesnek. Vond le a következtetést. :)
Tudom, tudom, tudatlan vagyok, vagy még lehetek esetleg bunkó is.

Értem a gesztus értékű hozzáállást, és el is tudom fogadni a véleményedet - hiszen tényleg nem jön el a világvége, ha valaki eleget tesz az etikettnek - lsd a példaértékű repülőutas példád, de szerintem ezt senki se várja el és ne ez minősítsen már egy embert.

(#1625) *Ropi* válasza cOxeR (#1624) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nem a lényeget fogtad meg: ha mint esküvőfotósok bemegyünk egy templomba /zsinagógába / mecsetbe /stb. és elvárjuk az ott szolgálatot teljesítőktől, hogy ne akadályozzanak, de inkább segítsenek a munkánkban, akkor nagyban megolajozza a dolgokat, ha nem azt látják rajtunk, hogy vadidegenek vagyunk a környezetükben, hanem a tisztelet megadásával ha minimálisan is, de asszimilálódtunk a helyi jellegzetességekhez.

Most már tényleg kiveséztük a témát, kár tovább pörögni rajta: mindenki csinálja a saját szája íze szerint. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1626) aleister válasza cOxeR (#1624) üzenetére


aleister
veterán

"Ropival értesz egyet: "Elvárt gesztus" ez egy az egyben az amit írtam csak kiéleztem... hogy érthető legyen."

Ropinak a hozzáállásával értek egyet, ami ez volt:
"Csak a kellő tisztelet megadásáról beszéltem: úgy tapasztaltam, hogy működik."
Értelemszerűen nem minden egyes szóválasztásával, mondatával, hanem azzal az állásponttal, amit képvisel ebben a témában.

Biztos hallottad már azt a mondást, hogy "Rómában viselkedj úgy, mint a rómaiak". :)
Mielőtt ismét ezzel jönnél, fixáljuk le, hogy ezt sem én mondom, vagy várom el mástól, de be kell látni, hogy amikor ilyen mondások keletkeznek, akkor másokban lehet ilyen igény. Sőt! Az emberek igen komoly részében van is. Itt nem konkrétan erre az esetre gondolok, hanem úgy ánblokk a humán kapcsolatokra. Szinte a társadalom minden területén van valami norma, aminek meg kell felelned, és találkozni fogsz olyan emberekkel, akik ezt a megfeleltetést magukban le is futtatják.,
Azok, akik templomi szertartást választanak, sejthető, hogy vallásosak. Tehát a fotósban teljesen jogosan merülhet fel a kérdés, hogy "na vajon mennyire fognak ezek engem bunkónak nézni".
Na ezért jutott eszembe az a kérdés, amit itt megfogalmaztam.

"ezt senki se várja el és ne ez minősítsen már egy embert."
Tökéletesen egyetértek ezzel. Sajnos viszont -ahogy fent érintettem-, az emberek nagy része ilyen szerintem.

"Mindketten katolikusok vagytok, Ti ketten állítjátok, hogy elvárt gesztus, hogy valaki keresztet vessen, hárman pedig akik nem vagyunk vallásosak, nem tartjuk szükségesnek. Vond le a következtetést."
Ez egy erős hajlítás Kicsit olyan, mintha csak átfutnád, amit írunk. Mindketten meg vagyunk keresztelve, és mindketten ateisták vagyunk. Az okfejtésed így már nem állja meg a helyét.

Ellenben a kérdésemre, miszerint ilyen esetre van-e valami szokás vagy íratlan szabály, választ kaptam. Ez pedig nem más, hogy nincs. :)

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#1627) Gondwana


Gondwana
addikt

Az jò, hogy ti eldöntitek, hol mi az elvàràs, én meg szoktam kérdezni. Jehovistàknàl megmondtàk, mi az az 5-10 perc, amikor ne fényképezzek, baptista meg reformàtus esküvőn csak néztek, hogy mi van, a lényeg, hogy csinàljam a dolgomat jòl, a szabadkai evangélikus templomban tisztàztuk, hogy a szűk hely miatt mikor közlekedhetek, viszont a székesegyhàzban eddig mindig hiszti volt, egy màsik katolikus templomban a kis Napòleon azzal köszönt (!), hogy a mise alatt ne fotòzzunk és videòzzunk, ràadàsul a szentbeszéd alatt megnyikkant a keresztelendő baba és félbeszakìtva a mondòkàjàt az apàval kivitette, szòval lehet, hogy oka van annak, hogy az asszimilàciòs mondàs pont a ròmaiakat emlìti, a többiek meg abbòl, hogy géppel vagyok, tudjàk, hogy nem a worshipment része vagyok, inkàbb a munkàmra figyelek, nem puszilgatok minden ikont, ami mellett elhaladok, még ha van, ahol ez a szokàs.

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#1628) AMD Power


AMD Power
titán

Sziasztok!

Sajnos működő más esküvős topic nincsen. Így ide irtok. :B Eljegyzés megvolt! :) Kapott egy szép zafír + gyémánt gyűrűt a drága! :) Jövőre meg lesz tartva a lagzi is. Szerintem valamikor áprilisban. Nem lesz semmi extra. Sajnos kicsi a család így maximum 15 ember lesz ott. Önkormányzati + templomi egy kis vacsora és kész. Persze már első számítások alapján is alap hangon 350e Ft.

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1629) JohnyBlue válasza AMD Power (#1628) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Ügyesek vagytok :K

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#1630) *Ropi* válasza AMD Power (#1628) üzenetére


*Ropi*
félisten

Gratulálok, egy kalappal! ;) Egyébként miért, milyen másik topicot szeretnél? :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1631) Real_Necro válasza AMD Power (#1628) üzenetére


Real_Necro
veterán

Gratula! ;)

Egy jó eski fotóst azért érdemes keresni a nagy pillanat megörökítésére. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#1632) AMD Power válasza *Ropi* (#1630) üzenetére


AMD Power
titán

Köszönöm! :R

Van egy ilyen... Házasság, esküvő Csak nem pörög. :(

Real_Necro Páromnak van valami fotós ismerőse. 30-40e körül megcsinálná. Azt szerintem elég baráti.

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#1633) *Ropi* válasza AMD Power (#1632) üzenetére


*Ropi*
félisten

"Páromnak van valami fotós ismerőse. 30-40e körül megcsinálná. Azt szerintem elég baráti."

Nézzetek utána, hogy mit kaptok a pénzetekért, mert egy esküvő biztonságos végigfotózása ennyiből nem kivitelezhető (Kérdezd meg Necro-t, hogy mi mindent vittünk magunkkal, amikor az ő esküvőjüket fotóztuk! ;)): a tapasztalt, többszörös tartalék felszereléssel dolgozó, vállalkozást üzemeltető és leinformálhatóan megbízható kollégák 10x ennyiért dolgoznak. Szerződést feltétlenül írassatok vele! Ha kitér előle, akkor a saját érdeketekben nagyon gyorsan keressetek mást a nem várt meglepetések helyett! ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1634) Gondwana válasza *Ropi* (#1633) üzenetére


Gondwana
addikt

(Ehhez képest itt Szabadkán volt néhány fotós, akik eldöntötték, hogy ők márpedig 200€-ért fotóznak lagzit. Azóta van, hogy évi hármat is fotóznak, de ott meg nem beszélnek arról, hogy mennyit engedtek az árból. Ettől viszont Zombor és Belgrád sokkal durvább: Belgrádban a fotósnak elég durva összegeket kell jattolni a vendéglátóhely felé (nagyságrendileg 2-5€ székenként), Zomborban meg már a fiatal pár felé ingyen van a fotózás, meg kapnak 200 képet - ennek az üzleti logikáját viszont soha nem fogják Magyarországon megérteni, ugyanúgy gondot szoktak okozni a magyarországi vendégek is az itteni lagzikban)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#1635) JohnyBlue válasza Gondwana (#1634) üzenetére


JohnyBlue
őstag

húúú na ezt én sem értem. Szóval én fizessek, hogy fotózhassak ? :U

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#1636) .DLL válasza JohnyBlue (#1635) üzenetére


.DLL
veterán

A fotós fizessen, hogy ne törjön össze a felszerelése... :D

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#1637) Gondwana válasza JohnyBlue (#1635) üzenetére


Gondwana
addikt

Itt a lagzifotózás gazdasági konstrukciójának nagyon jelentős részét képezi az esti fényképeladás, amit itt a vendégek meg is vesznek (magyarországi vendéget itt úgy ismerjük fel, hogy 22h előtt már seggrészeg, 23h-ig meg már mortusz, illetve még azt a képet se venné meg, amelyiken odaállt a fiatal párral fényképezkedni. Minek neki ilyesmi, majd a fiataloknál meg lesz, ha nekik kell!), ennek a nagyságrendje a lagzi társadalmi rétegződésétől függ, viszont sokszor a láthatóan szegényebb családok vesznek több képet, akik meg a 20-50€-kat aggatják a zenészekre, szintén nem (nekik egy-két kompromittáló képpel lehet meghozni a kedvüket a képvásárláshoz).
Namost valamelyik zombori mezitlábas kitalálta, hogy neki a képeladásból megmaradó 100-200€ elég egy lagziért. Ehhez képest meg a belgrádi konstrukciót csak úgy tudod kihozni nullszaldósra, ha kellően szemtelen és agresszív vagy: rendszerint két vagy három másodfotóssal mennek, akik teleobjektívvel lövöldözik a tömeget, egy lagziban 200 vendégre este kinyomnak 1000-1500 papírképet és hat-nyolcfős csoport foglalkozik a képek tukmálásával, Újvidéken és Belgrádban 2€/db a kép. (Ugyanezek a fotósok Szabadkán pofára szoktak esni a sok megmaradó kép miatt, mert itt 200 vendégnek maximum 300 képet lehet eladni, azt is jóval kevesebbért, ráadásul itt az átlagos lagzi inkább 120-150 vendég)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#1638) .DLL válasza Gondwana (#1637) üzenetére


.DLL
veterán

"hat-nyolcfős csoport foglalkozik a képek tukmálásával" meg a többi

Aztak... te jó ég! o_O

(P.H.)

(#1639) JohnyBlue válasza Gondwana (#1637) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Búúúú.... :Y :R szóval kőkeményen vért izzadtok :U

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#1640) Gondwana válasza JohnyBlue (#1639) üzenetére


Gondwana
addikt

(Itt a meló felére elég csak, ha tudsz fotózni - viszont fel tudnék sorolni néhány partizánt, aki fotózni ugyan nem tud, de érvényesül, mert a komerciális részét úgy tolja, hogy az elfed sokmindent)
Szerk.: 08.22-én úgy néz ki, lesz egy 270 vendéges lagzim reggel 9-től, egy valaki innen, a topikból eljöhet velem turistáskodni, ha komolyan érdekli, hogy megy az ilyesmi errefelé. (Most szombaton csak egy kis 60 személyesem lesz, ilyen szempontból nem reprezentatív)

[ Szerkesztve ]

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#1641) *Ropi* válasza Gondwana (#1637) üzenetére


*Ropi*
félisten

Nálunk szerencsére nem ennyire vérre menő a marketing, csak a roma esküvőkön követik ezt a tendenciát, hogy nem fix kialkudott összeget kapsz, hanem helyszíni nyomtatással adhatsz el képeket ha tudsz. Mondjuk amiket (2 db-ot összesen) fotóztam ott pont normális üzleti modell szerint ment a dolog, viszont hallottam már olyanról, aki belefutott (igaz nem Pesten).

(#1640) Gondwana: Elmennék szívesen, de én is foglalt vagyok...Októberben? :D

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1642) JohnyBlue válasza *Ropi* (#1641) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Október 10 után elvileg én is jó vagyok :D Csapassuk :D

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#1643) ateszm válasza JohnyBlue (#1642) üzenetére


ateszm
senior tag

+1...csak a móka kedvéért! :)

(#1644) *Ropi* válasza JohnyBlue (#1642) üzenetére


*Ropi*
félisten

Több fotós lesz az esküvőn mint vendég? :D Szerintem ehhez Gondwana-nak is lesz hozzáfűznivalója. :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1645) JohnyBlue


JohnyBlue
őstag

Hétvégi csodaeski :D

Kihelyezett polgári egy szálloda háta mögötti kis műtó közepén felépített szigetecskén. Lement hibátlanul bár a szertartás alatt egy pezsgőspohár széttört :D Sebaj, toltuk ezerrel :D Szertartás végén nagy csoportkép meglő, utána jöttek az így úgy s amúgy csopi képek. Amit én úgy gondoltam, hogy a kis hídon jól mutat majd. Ceremóniamester vezényeli, terelgeti az embereket, megy minden mint a karikacsapás. Az uccsó barátos képnél szólnak, hogy mi is álljunk oda párommal a többiekhez. OK. A ceremóniamester kezébe nyomom a vázat, gyors használati utasítás. Ide nézel ezt nyomod mint az állat. Ok, beállunk, klakk klakk és reccs! A híd úgy ahogy kell kettétört és belezúgott a vízbe. Középről az ifjú párt ippen, hogy ki tudták rántani. Csak 5 centi ruha került a vízbe :D

Rohanok a gép felé és közbe üvöltöm, hogy meglőtted, meglőtted? Erre a muki ööö nemtom kattogott a gép rendesen. Izgatottan visszajátszás gomb megnyom… de sajna semmi. A KÉP nem lett meg. A mukikám ugyanis a reccsenéstől beparázott és nem fotózott tovább. :(

Ebből amit levontam tanulságot, soha ne add ki a gépet a kezedből :D

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#1646) *Ropi* válasza JohnyBlue (#1645) üzenetére


*Ropi*
félisten

Annak örülj inkább, hogy nem a Te kezedben volt a váz és nem fürdetted meg! ;) Kolléga bukta már el ugyanígy a Nikon D700-át pár éve.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1647) JohnyBlue válasza *Ropi* (#1646) üzenetére


JohnyBlue
őstag

A szárazföldről lettek fotózva :D

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#1648) .DLL válasza JohnyBlue (#1645) üzenetére


.DLL
veterán

Baszki! :Y azt hittem ilyen csak Youtubon van! :D

(P.H.)

(#1649) JohnyBlue válasza .DLL (#1648) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Áááá nem nem :D

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#1650) copass válasza JohnyBlue (#1649) üzenetére


copass
veterán

megroppant ez csak!:D de azért gondolom világított a bexarás jelző mindenkinél!:D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.