Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1618) aleister válasza cOxeR (#1609) üzenetére


aleister
veterán

"Szóval, tegyük fel, bemész egy zsidó, buddhista vagy egy hindu templomba, akkor előtte elsajátítod az ő szokásaikat és ennek megfelelően lépsz be a templomba? "

Ahogy Ropi is mondja, nem kell az egész Bibliát bemagolni ahhoz, hogy az alapvető dolgokkal tisztában legyél. Ez teljesen olyan, mint egy természetfotós esetében az utánaolvasás az adott fauna állatainak. Nyilván lehet tudatlanul is működni, csak belefuthatsz olyan esetbe, amikor a végeredmény az lesz, hogy bunkónak, tudatlannak, stb fognak megismerni ...az esküvőn. A vadonban meg jó ízűnek. :)

"Ebben az esetben ez a kérdésed teljesen értelmetlenné vált, hiszen konkrétan feltettél egy kérdést, amiről a meggyőződésed az - mint katolikus - hogy mindenki aki betér egy katolikus templomba, az legyen tisztába a katolikus szokásokkal és mindegy miben hisz, vagy nem hisz, alázatosan vesse alá magát ennek."

Semmi ilyet nem írtam. Kérlek, ne adj a számba szavakat!
A #1607-ben az szerepelt, hogy mivel nem nagy fáradtság, de a kívülállók szemével nézve annál szimpatikusabb dolog megadni egy másik egyháznak a tiszteletet, ezért szerintem hasznos. Szó sem volt a katolikus egyházról, vagy hogy bármit is elvártam volna bárkitől.

"Szóval, tegyük fel, bemész egy zsidó, buddhista vagy egy hindu templomba, akkor előtte elsajátítod az ő szokásaikat és ennek megfelelően lépsz be a templomba? "

Más helyeken ezt etikettnek hívják. Tudom, hogy most már nem annyira tulajdonít ennek a többség nagyobb fontosságot, de ettől ez még hasznos dolog.
Amikor Egyiptomba mentem, megtanultam a programfüzetben lévő kb 10 kifejezést arabul. Nem volt fáradtság a 3 órás repcsiúton rászánni erre 5 percet, de láttam a helyiek arcán a kellemes meglepetést, mosolyt.

"Ebben az esetben ez a kérdésed teljesen értelmetlenné vált, hiszen konkrétan feltettél egy kérdést, amiről a meggyőződésed az"
Teljesen mindegy, hogy mi a meggyőződésem. Arra voltam kíváncsi, hogy a Tieteké mi.

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.